Доклад: Неравенството между хората е потресаващо

Очаква се Барак Обама да призове днес в традиционната си реч пред Конгреса за увеличение на данъците за богатите, за да се помогне на средната класа.

Обратно в новината

Коментари - Доклад: Неравенството между хората е потресаващо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е как няма да е потресаващо?! Нали идеята на цялата тази либерастия...ъъъъ...либерализация и глобализация е именно това - всичко да отиде в ръцете на определени олигарси отвъд океана! Останалите....в 99%

русията- 1.1% притежават вече повече от 50% от парите в Русия!!!!!!!!

Абе ти май си идиотопитек, а? Да не би да си от ония...новите фашисти със слушалки на ушите, по които им диктуват мислите...да не сгрешиш?!

тая статия е пълна манипулация- защо цитират само САЩ... статистиката за русията- 1.1% притежават вече повече от 50% от парите в Русия!!!!!!!! Нещо да кажеш....

те пак са по-напред - радвайте се русофили-бългоромразци!

тия които имат пари в САЩ работят - вижте БВП на страната! За разлика от руските милиярдери дето само крадат

Много си повлиян от американците,щом пишеш милиЯРДери

Защо веднага си спомням понятията,,ДАНЪЧЕН КРЕДИТ,, ,,ДАНЪЧЕН РАЙ,,, ,,ОФШОРНИ ЗОНИ,,, ,,ПЛОСЪК ДАНЪК,, И прочие либерални тъпотии.Явно Тома Пикети и неговият ,,КАПИТАЛ,,ще са новата тухла за промиване на мозъци и запазваме на статуквото.

бедност = некадърност !

и да ме трият ти си парапитек....буржоазно прасе и неграмотен.

Ти от вторите ли си??? Какво ли питам, то си личи!

ами потресаващо е господин обама ама нали ти не си от страната на булката.

Сега соросоидите как ще коментират тази новина. Тя не излиза от Кремъл и Путин, а от техния идол Обама. Световната несправедливост на съвременния див/либерален капитализъм вече няма как да бъде отречен като "комунистическа пропаганда" на Москва. Или ще измислите нещо друго като оправдание. Любопитен съм и чакам да прочета коментари.

къде са видните защитници на справедливия, хуманен и демократичен Запад да се изкажат компетентно?! .. Или още нямате опорни точки от посолството?

Роман Абрамович и куп мужишки олигарси и въобще източноевропейски? Операционна система ли разработиха, техника ли създадоха, нова батерия, енергиен източник, софтуер ли написаха, дрешка или ГМО сътвориха? Нищо, чисти бандити, айдуци, и на това се крепи великата империя на орките, на мутри.

може ли да погледнеш статистиката за русията- 1.1% притежамат вече повече от 50% от парите в Русия!!!!!!!! Нещо да кажеш....

това ще бъде огромно неравенство - от бедняка - данък 500 долара, а от Сорос - 500000 !!! безобразие искам равенство - както у нас 10% и от просека и от детето на милиардера - дето няма стотинки за ново ферари (всяка година)

милиардите на Сорос са му малко, човекът явно се чувства беден и иска да заграби още. Ако може да лапне половината Русия. Или поне 1/3. Човешката ненаситност и лакомия е безкрайна.

Между 22-25 януари,ще се проведе СРЕЩАТА В ДАВОС на майсторите зидари,куфражисти и мазачи! Световният бизнес елит ще обсъди темата-Преустройството на света: Последици за обществото, политиката и бизнеса.

Аз предлагам който колкото пари има да му ги заврат отзад в буквалния смисъл, да видим колко ще оцелеят...

Е, и таз добра-ти ще докараш някои бедни хомосексуалисти и назаем да ми искат.

Приказката ми не беше на тема хомо, но ме разсмя с предположението си...

ма много си зле

Що, тебе страх ли те е?

Само не виждам защо Б. Хюсеин Обама се прави на изненадан? Че нали от тези богатите най-много са в сашата? Нали това е моделът, който налагат- регулирана пазарна икономика, включваща такива пазарни механизми като субсидиране на собственото производство за да направи чуждото неприемливо скъпо, абсолютен финансов контрол за налагането на долара като главната световна валута, безусловна подкрепа за корпорациите, ограбващи хората по света в името на анонимни и безотчетни акционери, масова милитаризация на всички сфери на съвременния живот и превръщането на въоръжените сили в главен инструмент за налагане на икономическите и политически интереси на сащ? Това са механизмите които собствената ти ланд оф тъ фрии е наложила, Б. Хюсеине! Наложила за да се стигне до там където сме днес- 1% свръх-богати , притежаващи повече пари от останалите 99%.

Забравил си най-важното - безконтролно печатане на долари, с които се залива света! Свалям им шапка!

Разделениетот е в кръвта на хората, просто всеки си мечтае да има пари, да има власт, да мачка другите. Ами в соца всички бяхме бедни, но доволни. Сега имам познати, дето ходят в Куба на почивка и твърдят че там нямат почти никакви стоки по магазините, живеят бедничко, но са по-доволни от нас. Но всички искат като в Америка, да станат богати. И при първи удобен случай даже ще ти забият нож в гърба. Като бяхме всички равни едно време, все имаше някой дето да се хвали че си е купил дънки от Корекома, или вносно уиски да пие. Комунизмът е едно утопично общество, родено в главите на изстрадалите бедняци при капитализма /сега демокрацията/. Но явно хората искат да са богати и бедни.

Недей да прехвърляш собствената си черна и подла душа върху другите - това няма да те направи нито по- добра, нито по-човечна. Имаш, вярно, ти нещо в кръвта си - това е злоба и алчност

Най-ниско е неравенството на Запад през 50-те, когато западняците ги тресе страх от комунизма. Тогава данъкът плащан от милионерите в САЩ достига 90 процента от дохода. Неравенството на Запад експлодира едва след срива на комунистическия строй, тъй-като богатите вече нямат страх. В резултат неравенството в момента е на нивата от 20-те години на 20 век.

Не споря, че комунизмът в Източна Европа е накарал хората в Западна да създадат общество при което има много голяма средна класа, бедните са малко и не умират от глад и студ. Ама айде моля ви се сега ние да не спорим от коя страна трябва да сме този път и единодушно да решим да сме от страната на тези, които се плашат и живеят по-добре. НЕ ме интересува кой точно ще е плашилото - Русия ли, радикални ислямисти ли, Китай ли - просто ние да не сме в неговия лагер, а да сме в лагера на тези, които решават, че на пропагандата на другия лагер трябва да се противопостави благоденствие и икономически просперитет. Предпочитам да ме плашат с нещо в топлото ми жилище, по големия и скъп телевизор, докато си планувам почивката в чужбина, отколкото да се гордея с постиженията на Държавата, героичното минало , светлото бъдеще и прочее.

Паисий

ти май не си разбрал написаното. Искаш да си към света на "Западното благоденствие", но там има неравенство (което расте постоянно) и бедните стават все повече и по-бедни. Ти защо си мислиш, че това е добре и че ти ще си от богатите вечно.

"Предложение", ти къде в А група. Ако си от единия процент, даже да си в 20-те няма да си във форума.

Че ние вече сме там - в " страната" на изобилието , демокрацията, безнаказаното бръщолевене ( т.н. свобода на словото) и т.н.! Нима не си забелязал! Къде гледаш? Или тебе още не те е огряло това? Тогава знай, че 1,5 милиона семейства в Англия нямат пари нито за ток, нито за отопление. И те са "от тази страна". Аман от такова опростенческо мислене ( ако е мислене).

Защо си измисляш и пишеш неверни неща? Мислиш другите за невежи глупаци ли? И хвърляш бомбастични изрази!

А в България е катастрофално!

е като се поизбият малко нямащите - в основата на всички войни!

В момента в Украйна дебатират върху закон, спрямо който "тези,които действително създават доход" /цитат/ да могат да се откупят от мобилизация. Спори се върху сумата,не върху нещо друго- говори се за 40000 долара. Ще воюват селянчетата,както за САЩ воюват мексиканосите и черните.

че за демократичния свят има ненужо много хора!

Огледайте се в очите на животните ( ако щете и на домашните ) и ще видите какви мръсни същества сме. Тровиме ги с диоксид и други гадости непрекъснато-за чие благо на 1% . Къде останаха проектите за сонди за вода в Сахара-на бюрата на капиталистическите прасета

А ти с какво помогна и какво направи за да стане света по-добър? Събра котките и кучетата пред блока и ги нахрани ли? Или се кланяш на свещенната крава и виеш от глад понеже те е страх да я доиш?

Да, минерва. Единственото животно, което преяжда с всичко и е най-жестоко е човекът. Те горе боговете ни вече разсъждават върху рестарта на Земята. Ужасен експериминт се оказахме.

Този който прави експеримента е човека! Бог не си прави експерименти, а твори чудесни неща които ако много държат обаче могат да бъдат унищожени!

тези проекти за сонди не са за вода . те са за петрол . ама сега цената не е изгодна за инвестиции . почакаи да се вдигне .

РАЗБРАЛ СИ ЕДНО ПОГРЕШНО - АЗ НЕ ЗАЩИТАВАМ САЩ..... И САЩ НЕ Е КАПИТАЛИЗЪМ.... АЗ СЕ ОПИТВАМ ДА РАЗГРАНИЧА КАПИТАЛИЗМА ОТ САЩ - ТЕ НЕ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО..... И НЕ СЪМ КАЗАЛ НИКЪДЕ ЧЕ ЗАПАДНАТА СИСТЕМА Е ДОБРА.....

Система,която не дава шанс и надежда на губещите е обречена. Когато дълго врмеме няма справедливост,идва тълпата и освен справедливост иска и търси и възмездие и мъст. Съвременната несправедлива и алчна система на 1% богати е такава. Въпросът не е дали , а кога. В един момент всико това ще се срине с много кръв и отмъщение. Бой се от търпеливият- цитат от Библията.

наи-опасен е този , които няма какво да губи . примери много .

Само не знам как бедните определиха че не е справедливо да са бедни, а богатите богати? Как бе мили деца ви хрумна че някой трябвало да се плаши то вас и че сте много страшни? Как може да ви дойде на акъла че не е справедливо да живеете по начина който живеете? Гледам хора цитират Библията, ама в Библията пише че каквото сееш това ще пожънеш!!! И това е основния закон или иначе казано няма как да жънеш нещо дето не си сял или ако не си сял нищо понеже си мързелив ще ядеш само бурени и тръни!!!! Това да ви прилича не нещо? Да се разпознавате някъде в ситуацията? Да не би да сте по-алчни и по-нагли и от най-големите богаташи и за това да сте бедни и глупави? Много е удобно и лесно да се мисли в стил " някой ми е срал в гащите "!!!

Именно де- хубаво посяха пишман-капиталистите,сега идва май времето да жънат.

Та когато единият процент сее вятър за бедните, ще пожъне бури. И все повече наближава бурята. Единият процент да се качва в Космоса. Може да си го позволи.

a в бг тъпите олигарси комунисти дето спестиха от закуски милиарди къде са и плащат ли данъци изобщо

Е сега разбрах, защо ни обясняват, че сме глобално село. И още повече искат да ни глобализират точно от ПРОЦЕНТА. Някой му викат свобода, други са шарли, а повечето си мислят че са граждани на света.

Гутле Ротшилд:Ако моите синове искаха да няма войни,нямаше да има.

Евреите са преследвани и от мюсюлмани, и от християни, защото даването на пари под лихва се счита като нетрудов и незаконен доход.Е, затова забогатяха евреите...

За неморален доход,за паразитен спекулативен доход.

Аз съм капиталист.Колко ми е печалбата само аз си знам.Колко ще дам на теб, само аз ще реша. Това е капитализмът. Хайдуците са най-богатите хора на планетата. Държавата на мафията се нарича САЩ!

Навремето американските евреи натиснаха Форд ,за да го ликвидират.Той подари технологиите на Сталин и само от името му, чи.....те клекнаха. В по-ново време натиснаха Бил Гейтс, който се откупи срещу 60% от богатството си, което раздаде на разни"фондации".Ха Ха Демократичната Америка, но за мафията!!!

Роби на завистта сте. Всеки с дом, автомобил, телефонт, компютър, но завистта го кара да си блъска главата, защо евреина има повече пари от него.Ами евреинът има , защото неговия пра-пра дядо не се е молил на Дионис богът на виното, какато е правил нпра, пра дядо на бедняка Пешо :) Евреинът е възпитан само в това да събира пари , злато и имоти за бъдещето. А бедния Пешо, се налива ежедневно с виното на баща си. Ето ви разликата , бедняци :)

Правилно- да събира чужди пари,злато и имоти.

Пропити, или изиграни по хазартен начин имоти , злато и пари :)

Нарекоха капитализма-демокрация, за за заблудят хората. Капитализмът е експлоатация/капиталисти-робовладелци и наемни работници-роби/ От др. страна демокрацията е смазочното масло на корупцията и тероризма. Айде със здраве роби на труда! По добре роб на държавата, отколкото роб на мафията!!

Заминавай за С.Корея, какво чакаш?

Грамотния човек за каквито повечето българи имат претенции не може да се заблуди! Значи има нещо невярно, в крайна сметка ако повечето българи са неграмотни то тогава няма как да не са заблудени! Все пак някой си мислят че по времето на тоталитаризма е имало комунизъм или че пък от главата на доказано психично болен човек може да излезе нещо гениално......

Неграмотнико, научи се да пишеш !!!

Обичащия капитализма е като танцуващият с вълци....Ха Ха

не всички евреи са богати , но много от богатите са евреи . това за кои бог си удряш главата си е твои проблем . винаги ще се намери някои , които да ни обясни че слънцето изгрява от запад . и защо тези с парите да не плащат данъци , а ние да плащаме . защо когато банки , застахователни компании , автомобилни компании ....са пред фалит , поради некадърно упавление и лакомия , държавата с нашите пари да ги спасява ? интересни теории имаш , но на практика се оказва друго .

...и Бог сътвори парите , лихварите и банките . Без капиталът този свят нямаше да бъде същия. Капиталът е в основата на успеха на цивилизацията ни. Капиталистите и банките пазят стойността на парите, ако не са те, инфлацията би ''изяждала'' всичко ежегодно.

Това е от участниците в конкурса "най-кратък икономически виц".+ за сарказма.

точно банките правят инфлацията . как тази инфлация би изяла трудът на хората , ако ги нямаше парите без покритие . ако няма увеличаване на паричната маса няма инфлация . точно банките печатът , и спекулират . как точно пазят икономиката , като всеки път, когато се насерът държавата трябва да ги спасява . а мерси от такива велики пазители . по-добре без тях . пример исландия .

: )

humfry

Робите от край време са си роби. Днес просто са модерни роби, имащи профили в Фейсбук и шарени джаджи, но все още са роби на парите и тези, в които са съсредоточени парите. Кукловодите от време на време пускат някой да спечели от лотарията, да успее, за да покажат на работи, че надеждата все още е жива.

Ами те и джихадистките водачи сигурно са в 20% за сега, а господарите им задължително са в ЕДИНИЯ ПРОЦЕНТ.

humfry

Ако трябва да приравняваме физическите и юридическите лица, то първите трябва да плащат данък единствено върху парите, които останат след покриване на всички разходи, тоест печалбата. Ама кой тогава ще храни "В името на Народа"?

Да де, познай кога ще има закон за фалит на физическо лице. Никога.

Ако искате да видите как би могла да изглежда държавата,в която данъците от бизнеса реално се събират и отиват обратно в обществото и в същия този бизнес,а не в офшорки и пирамиди,потърсете в тубата "Беларус".

за "свръх ум", довел до свръх богатство: много народи, поради религията си, са смятали за грях лихварството и не са се занимавали с банкерство. Един народ казва: Ние не сме като другите. И нашата религия го забранява. Ама се има предвид да не е спрямо сънародник, другите - кучета ги яли.

Да тези за който говориш - шилдовци и фелеровци -- минимум половината от 50% на света е тяхно с лихварството върху другите. Всички държави имат дългове ама към КОГО като всички имат??????????????

Apollony

Да идват в България. Тука им ги намалят...

Искам това ТТИП, което тайничко, а сега с малко гласност ни го ПОдава ЕС-а, как точно ще промени в проценти това съотношение. Нищо лично, просто ми е жал за Обамата и Г7, че са в тревожност за поданиците си.

Хора специализирали се в правене на социалистически революции, дават оценка на хора специалисти в правене на пари, на много пари:) И на всичко отгоре тези бандити с революциите, говорят за престъпления и мръсни пари :)

"Пари при пари отиват", ама сега 50% а ако станат 80-90% - масата ако е жива и изтърпяла правещите пари ---- С КАКВО ЩЕ ИМ КУПУВА ПРОДУКТИТЕ?????

Ами не сме се още специализирали, но ще направим нещо по въпроса!!! Богатите усилено си го просят!

Някой не-криминален начин на правене на пари? Самата фраза "правене на пари" означава престъпление, ограбване, измама или убийство на някого за да "направят" парите. Хората се изродиха - не работят, не творят, не изобретяват а правят пари, на всяка цена.

Да се забранят офшорки и нелегални фондации - и да се узакони че колкото и да си умен, красив, изобретателен или крадлив и безкруполен - повече от 1милиард $ / Пр: сумата да се уточни от макроикономикса/ - не може да имаш и притежаваш - иначе няма да има на кой да се правиш на интересен - публиката заробена само да ти работи - оскотява и измира......

А така наречените борси? - легална кражба на парите на данъкоплатците и перачница на парите на мафията! Да се забрани!

Е СЛЕД КАТО ИМАШ ТАКОВА ВИСОКО МНЕНИЕ И ИДЕАЛ ЗА ДЪРЖАВАТА ЧЕ Е ОБИКНОВЕН РЕГУЛАТОР - ЗАЩО ТОГАВА ТЯ НЕ ИЗГОНИ ЧЕЗ??? ЗАЩОТО АКО ОТРИЧАШ ЧЕ ПРОБЛЕМА Е В ДЪРЖАВАТА ОТДАВНА ЧЕЗ ТРЯБАШЕ ДА ГИ НЯМА - ТЪЙ КАТО ТЕ НЕ СА ИЗГОДНИ..... НО МАЙ МАЙ ДЪРЖАВАТА БЕЗДЕЙСТВА.....

ДОБРЕ КАЗАХ ТИ ТОВА ЗА ДЪРЖАВАТА НЕ ГО ОТРИЧАМ - ОБАЧЕ ТИ НЕ МИ КАЗА ЗАЩО БЪРКАШ КАПИТАЛИЗМА С ТЕРМИНА ДЪРЖАВА И ЧАК ГО ОПРИЛИЧАВАШ НА САЩ??? И ЗАЩО ПРЕПИСВАШ ГРЕХОВЕТЕ НА ДЪРЖАВАТА И ТО НА ЛОБИСТКА ДЪРЖАВА НА КАПИТАЛИЗМА??? МОЛЯ ТЕ ОТГОВОРИ МИ И ТИ ЗА ДА ИМА НЯКАКЪВ ВИД ДИСКУСИЯ.... ТИ КАЗВАШ: ОТИВАШ НЯКЪДЕ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА СИ РАЗВЯВАШ КОНЯ!!! КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА КОЙТО МИ ПОСТАВЯШ ТУК - СЛЕД КАТО ИСКАШ ДА СИ РАЗВЯВАШ КОНЯ И СИ НАМЕРИЛ КЪДЕ МОЖЕ ДА ГО ПРАВИШ ОТИВАШ И ГО ПРАВИШ - МНОГО ХОРА ОТИВАТ ДА СИ РАЗВЯВАТ КОНЯ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ ЩОТО НЕ МОГАТ ДА СИ ГО РАЗВЯВАТ ТАКА В ГЕРМАНИЯ НАПРИМЕР?? КАКВА Е ВИНАТА НА КАПИТАЛИЗМА ТУК???

humfry

Щеше ли да има лоби, ако капитала /корпорациите/ не даваха подкупи?

Пародия

ДОБРЕ СЛЕД КАТО МИСЛИШ ЧЕ ПОДКОПИТЕ СА ЛОШИ - И ЯВНО НЕ ОДОБРЯВАШ КАПИТАЛИЗМА ЗАЩОТО ГО СВЪРЗВАШ С ПОДКУПИ ДАЙ МИ ЗА ПРИМЕР СИСТЕМА КОЯТО ЕЛИМИНИРА ПОДКОПИТЕ НА 100%??? ПОДКУПИТЕ НЕ СА ПРОБЛЕМ НА КАПИТАЛИЗМА..... ПОДКУПИТЕ СА ПРОБЛЕМ ИДВАЩ ОТ АЛЧНИ ХОРА ИЗБРАНИ НА НЕПОДХОДЯЩА ДЛЪЖНОСТ...... ЗЛОУПОТРЕБЯВАЩИ С ВЛАСТ В ОЩЪРБ НА НЯКОЙ ДРУГ...... ТОВА ПАК ТИ КАЗВАМ - ТОВА НЕ Е КАПИТАЛИЗЪМ.....

тази постъпка наблюдавана от мърдок би извикала само следната мисъл в главата му: още се рови на гола кука. много красив и удобен за логаритмуване екземпляр. да се накара да зедлъжнее още. ше СВЪРШИ РАБОТА!

ТОВА КОЕТО ТИ КАЗВАШ ЧЕ В ДЪРЖАВАТА Е ПРОБЛЕМА АЗ НЕ ГО ОТРИЧАМ И ТУК СМЕ НА ЕДНО МНЕНИЕ - АЗ СЕ ОПИТАХ ДА РАЗЯСНЯ ПОЯСНЕНИЕТО КАПИТАЛИЗЪМ КОЕТО МНОГО ХОРА БЪРКАТ С ТЕРМИНА ДЪРЖАВА ИЛИ АМЕРИКА.......

humfry

Излиза, че богатите правят милиони/милиарди на гърба на бедните, докато им подхвърлят по една коричка хляб, колкото да имат сили да робуват в наложената им икономическа матрица. Затова и едни обувки, произведени в страни от третия свят, чиято себестойност е 10 лева, после ви ги продават за 200 лева. И така с всичко. Капитализъм му викали, тоест всички робуват на капитала.

Е ако и обясниш сега защо бедните играят по свирката на богатите та им купуват обувките по 200 лв!? Къде е разума да вземаш кредити за да си купуваш "модерни маркови" стоки,от които е останала само марката,а качеството е като на всяка китайска стока просто защото и тя е произведена в Китай! НО нека не обиждаме китайците! Простотията и посредственото мислене на масовия потребител е такова,че позволява на производителите на "маркови" стоки,че и на куп паразити около тях/рекламни агенции,медии,че и "защитниците" на правата им/,да трупат богатство и пари!

като погледнеш образованието , медиите , рекламите , социалните медии ...всичко това ги вкарва в този начин на мислене . ако имам скъп телефон , скъпи дрехи , скъпа кола ...и аз ще съм, като тези дето ги рекламират тези продукти . да ама не . ние нямаме нужда някои да ни определя критерия за щастие . сами трябва да го намерим . но за съжаление по-голямата част от народа не мисли така .

Е много опростенчески разсъждаваш. Първо - никой бедняк не си купува обувки за 200 лв. И второ , едва ли псевдо-марковите дрехи пълнят джобовете на богатите. Тук игрите са определени от самите богати и са създадени да печелят те на съвсем друго ниво.

СЛЕД КАТО ЩЕ СИ ГОВОРИМ НА ТЕОРИЯ - КЪДЕ СЕ КАЗВА В ТЕОРИЯТА ЧЕ МОНОПОЛА Е ЛОШ, АКО ПРОДУКТА КОЙТО ПРЕДЛАГА Е ДОБЪР??? И СЛЕД КАТО КОНКУРЕНЦИЯТА ПОВИШАВА КАЧЕСТВОТО - КАКЪВ ТИ Е ПРОБЛЕМА С ТОВА??? НИМА НЕ ИСКАШ ПО-КАЧЕСТВЕНИ СТОКИ??? И КЪДЕ СИ ВИДЯЛ КАПИТАЛИЗЪМ В ЧИСТ ВИД ЧЕ ДА ГО СЪДИШ??? ЗАЩОТО МЕ СЪМНЯВА ЧЕ НЯКЪДЕ ПО СВЕТА ИМА КАПИТАЛИЗЪМ В ЧИСТ ВИД..... ПЛЮС ТОВА ЗАБРАВЯШ ДА СПОМЕНЕШ ЧЕ КАПИТАЛИЗМА ДРУГИЯ МУ ПОСТУЛАТ СПОМЕНАВА ЧЕ СДЕЛКИТЕ ТРЯБВА ДА СА ВЗАИМНОИЗГОДНИ..... КОГАТО ДЪРЖАВАТА Е НАМЕСЕНА НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО ВЗАИМНО ИЗГОДНО.... ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА МОЖЕ ДА ТЕ ЗАДЪЛЖИ ДА НАПРАВИШ НЕЩО НЕИЗГОДНО ЗА ТЕБЕ......

По-надолу гледам активно се подвизава колегата Абсурдистан,който е фен на капитализма,на градивната критика и плоския данък. Понеже аз също съм фен на последния и елегантната камбанка на г-н Лафер,да го питам,ако може да ми обясни по въпроса за данъците,защо работника се облага преди да получи заплатата си,а корпорацията се облага само ако отчете печалба /което рядко се случва в наши дни май/. Равни шансове за всички-май това беше мотото на капитализма,а? Хубаво,но нали не може всички да сме предприемачи с регистрирани компании-трябва някой и да мете улиците?

ВЕДНАГА ЩЕ ТИ ОБЯСНЯ - ДАНЪЧНАТА ПОЛИТИКА Е ДЪРЖАВНА ОТГОВОРНОСТ.... ТЯ НЕ Е КАПИТАЛИЗЪМ..... КАПИТАЛИЗМА СЕ ОСНОВАВА НА ВЗАИМНО ИЗГОДНИ СДЕЛКИ(НА ТЕОРИЯ). ДАНЪЧНАТА ПОЛИТИКА Е НАЛОЖЕНА ОТ ДЪРЖАВАТА - ИМЕННО ЗАТОВА СЛЕД КАТО ДЪРЖАВАТА ТЕ ЗАДЪЛЖАВА ДА НАПРАВИШ НЕЩО НЕИЗГОДНО ЗА ТЕБЕ КАПИТАЛИЗМА ТУК СЕ РАЗПАДА И СЕ ПОЛУЧАВА НЕЩО ИЗРОДЕНО(КОЕТО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МНОГО ХОРА БЪРКАТ С КАПИТАЛИЗЪМ)..... МНОГО ХОРА ТОВА НЯКАК СИ НЕ ИСКАТ ДА ГО РАЗБЕРАТ И НЕ ЗНАМ ЗАЩО..... КАКТО СИ ВИДЯЛ МНОГО ХОРА СЛАГАТ КАПИТАЛИЗМА ПОД ЕДИН ЗНАМЕНАТЕЛ, МАКАР ЧЕ ТОЙ НЕ Е ОТГОВОРЕН ЗА ДАНЪЧНАТА ПОЛИТИКА(КОЯТО СЕ ГЛАСУВА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ) И ПРЕНЕБРЕГВАТ ФАКТА ЧЕ ВЪВ ВСЯКА СТРАНА ОБЛАГАНЕТО НА РАБОТНИЦИ И КОРПОРАЦИИ Е РАЗЛИЧНО......

humfry

Да не би да не си чувал за корпоративно лоби? Корпоративното лоби определя данъците и играе основна роля, защото в него е съсредоточено капитала. На практика казваш, че за хората комунизъм, а за корпорациите капитализъм.

Благодарско за отговора,сложих ти +,но това какво би трябвало да бъде и какво се случва в пратиката са две различни неща. "Невидимата ръка на пазара" е мъртвородено теоретично дете на онзи шотландски митничар Адам Смит.Пак казвам-прав си от гледна точка на теорията,но едно нещо,което е неприложимо в реалността,трябва да си остане в книгите в жанр "фантастика", а не в извратената си форма да задушава целия свят.

Много добре им го обясняваш на хората! Хората въобще си нямат идея че САЩ не чисто капиталистическа и чисто демократична държава ама нали сме много грамотни! Разбира се че проблема не е в системата или в строя!!! Проблема винаги е бил и винаги докато има хора ще си остане в човека!!! Няма значение какъв точно е строя, има значение хората кого са приели за бог и какво влияние и ценности идват от там!!!

Не си съвсем запознат, фирмите също плащат авансов данък печалба, преди да отчетат крайния резултат.И ако толкова се смяташ за ощетен направи фирма ,много е лесно.

Не и в САЩ-люлката на капитализма.

да знаете колко богат е бил и от какво е умрял Никола Тесла? И какво се случва периодично с разни учени, които измислят евтина енергия, или горива не от петрол?

1% от населението на света владее 50% от богатството на целия свят! Ало,пролетариата- спите ли още? До идването на Новия Светоен ред ни делят още 49%! Пропаста между бедни и богати всяка година нараства с близо 2%.

ПИПО

Според мен новият световен ред, вече настъпи.

Чакам да прилапат поне 90% да им видя докъде стига лакомията и ако съм жив и имам сили - почвам борбата за преразпределение/2024г./,,,

Е да ама не е и няма да бъде, защото днес - капитала ти расте най-вече заради това колко си безкруполен, с подкупи и далавери и монополи и дори убийства - / Отровни ГМО и т.н./

Време е за нов тур от шампионата по класова борба ....

Измамите, кражбите, наркотиците, проституцията, търговията с хора,прането на пари и насилието доминират в съвременния бизнес. Терористичните групировки и държавни структури работят под диктата на политиците и образуват съвременната МАФИЯ . От време навреме изгарят по няколко бушона и малки лампички за да се хвърля допълнително прах в очите на хората. Но Господ всичко вижда, той няма да допусне творението му да бъде насилвано и избивано от нагли престъпници и корумпирани политици, Армагедон е близо, тогава всеки ще си получи заслуженото, а след това притежанието на пари и злато ще бъде безмислено.

ГОСПОД ВИЖДА - ИНТЕРЕСНО - ВСЕ ПАК В БИБЛИЯТА СА ОДОБРЯВАНИ НЕЩА КАТО РОБСТВО, ИЗНАСИЛВАНИЯ, ПЛЯЧКОСВАНЕ И ПОДОБНИ..... АКО ГОСПОД НАИСТИНА СЪЩЕСТВУВАШЕ И ВИЖДАШЕ ОТДАВНА ДА ГО Е ПРАТИЛ ТОЯ АРМАГЕДОН И ДА Е НАПРАВИЛ РЕСТАРТ НА СИСТЕМАТА.....

По-добре вярвай и се надявай да го има че всико иначе е суета и е преходно,,,,като поостарееш и милиардер да си - друга утеха освен Него - няма да имаш......

Ви излъга, че библията(стария завет) я е писал Господ? И че в нея изобщо става дума за Него, а не за "княза на тоя свят"?

КАТО ДОНЯКЪДЕ ФЕН НА КАПИТАЛИЗМА ЩЕ СЕ ПРОБВАМ С МАЛКО ГРАДИВНА КРИТИКА.... СЛЕД КАТО НЯМА ПРОБЛЕМ ЧЕ ТОЗИ КИТАЕЦ РАЗБИРА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕБЕ И НЯКОЙ ГО Е НАЕЛ ЗА ПО-МАЛКО ПАРИ.... ЗАМИСЛИ СЕ ЧЕ АКО ТОЙ НАИСТИНА РАЗБИРА ПОВЕЧЕ НЯКОЙ ДРУГ ЩЕ ИСКА ДА ГО ОТКРАДНЕ ПЪК И ТАКА ЩЕ ГО НАЕМЕ ЗА ЛЕКО ПОВЕЧЕ..... И ТАКА ТРЕТИ И ЧЕТВЪРТИ ДОКАТО В ЕДИН МОМЕНТ ТОЙ ПАК ЩЕ ЗАРАБОТВА КОЛКОТО РЕАЛНО ТРЯБВА И НИКОЙ НЕ ПОДКОПАВА..... ВСЕ ПАК СЪГЛАСИ СЕ ЧЕ В ПРИМЕРА КОЙТО СИ ДАЛ ТИ ПРИЕМАШ ЧЕ ВСЕКИ САМ РЕШАВА ЗА КОЛКО ДА СЕ ПРОДАДЕ ПЪРВОНАЧАЛНО..... АКО ИСКАНИТЕ ПАРИ ОТГОВАРЯТ НА СТОЙНОСТТА ТО ПРОДАЖБАТА Е ВЗАИМНО ИЗГОДНА......

Ако си създал продукт, който го използват милиарди да си вършат работата, ми нека е милиардер, ако си създал хубав и евтин автомобил, ако си осигурил работа на милиони и им плащаш заплати, осигуровки, пенсии, или се обличат с твоите дрехи милиарди народ, какъв е проблема, създай нещо и ти и стани милиардер. Обаче ако си чаршаф в пустиня, който нито е създал ДВГ, нито е произвел нещо, защо трябва да си богат, ако си путлераски олигарх от сибир, защо трябва да си богат, ако си африкански дикататор, латино мафиот, азиатски експлоататор и тн, ей това не го разбирам???????

А ако си еврейски лихвар и спекулант,работещ в пирамидата на ФЕД и наричан "банкер"?

По твоята логика милиардерите щяха да са всички големи учени, нобелови лауреати и изобретатели а пък фактите говорят че мултимиардерите са еврей, шейхове, диктатори, монополисти и скрити в офшорки крадци и политици..... Как ще свърши всичко това ако 2020г. - 70% вече е тахно -----не мис се мисли как???

Пълен БУКЛУК. Ти дори не си в час с времето в което живеем.

се пише, бе БУКЛУК!

никои не казва да няма богати . въпросът е и те да си плащат . не може компании като гугъл , апъл , ексон , пепси , уол март ...да не плащат данъци а обикновения работник да плаща . е затова иде реч . не за премахване на богатите , а за премахване на техните облаги и превилегии .

Да, "ЗАВИСИ". Ако обличаш света с маркови скъпи дрехи и ако ги произвеждаш в Индонезия и ако сградата, в която работниците произвеждат е оградена с мрежи, за да няма самоубийства от изтощение и глад, дали яхтата ти трябва да е НАМ си колко фута или да си пред международен трибунал???

Явно Абрамовичите, Фелеровци и Ротшилдовци - са скрити многократни Нобелови лауреати....смяяяххх

А Пеевски и майка му - поне 200 пъти са удряли джакпота от тотото докато беше там Ирена -- ..

Като чуя за растеж на брутния продукт си представям още много ненужни продукти, създадени благодарение на експлоатацията на земните ресурси. Не е нужно повече да расте брутния продукт, а да има равномерно разпределение за хората. Крайно време е богатите и политиците да се осъзнаят, защото нищо няма да остане за наследниците ни! Само Една опустошена планета!

По-лесно е камилата да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство. Марко 10:25 И пак ви казвам: по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство. Матей 19:24 Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство. Лука 18:25

и "Моето царство не е от този свят", а кой царува тук? И само които му се кланят са "успели".

Абе не си е голямо "Успокоението", защото няма видео, а само рисунки и от Марко и от Матей и Лука. Защо ли имам чувството, че тези тримата си имат земни наместници, които хич й не мислят да минават през иглени уши.

Прекопаването на градинката сутрин , роболова, космоса и пр. хоби и интереси не носят по-малко удовоствие от плаването на яхта за милиони. Всеки сам си решава и плаща за решенията...

е непал баце, уважават хора дето са успели да се отървът от егото си. и най-почитани са тея, дет са успели да се оттеглът и да станат закрилници на областта. ма никой нема ти напише трактат: защо и как се отървах от егото си. само якшън признават тез. и ги питай кво според тех е да си богат......

А ТОГАВА ЗАЩО ТИ НЕ СИ КАТО ТЯХ???

sps_hrsf@abv.bg

щот не мога. за да станеш защитник на областта требе да си се оттеглил с години и накрая да престанеш да се храниш по определен ред. направо си балсамираш вътрешностите. посуе, местните, кат те открият у състояние и поза - прават балдахин и почват да носът дарове. има съвсем малко хора, успели да направат това. аз деже нема да опитам....

Имаме 10 милиона богаташи, това са късметлиите. Имаме също така поне 500 милиона опитали се да са на тяхното място. Някой са успели да се доближат до елита, други са фалирали и са потънали в небитието, трети са се ''провалили'', но пак са относително богати. Това е съвсем в реда на нещата :)

Искаш да кажеш, че ако си бебето Джордж, детето ти има равен шанс с неговото, ако е умно и "креативно"?????????

Не е в реда на нещата, защото е важно каква е ползата за обществото от това богатство. Ако то е в основата си паразитно богатство, то разединява обществените формации и ползата е малка или никаква. Тук не става въпрос за никаква завист.

Като има такова разделение на обществото на ултра бедни и ултра богати! Ти смяташ ли например, че тези в европарламента трябва да вземат стотици пъти от обикновения българин! С какво са го заслужили, какво са направили за нас!