Коментари - Обама: Америка не може сама да спаси света | Днес.dir.bg

Обама: Америка не може сама да спаси света

"Не очаквайте Америка да реши всички проблеми на света", това предупреди президентът на САЩ Барак Обама в речта си от трибуната на Общото събрание на ООН, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Америка не може сама да спаси света | Днес.dir.bg

Коментари

Много ти е объркана тезата. Каква е вината на САЩ, че Европа е разпалила 2 световни войни? Освен това не смяташ ли че индустриалната революция, конвейерното производство и някои други фактори допринесоха за икономическия подем не Америка много преди ПСВ. И накрая, така наречените от теб зелени хартийки, са се наложили в света заради ползата от тях и преимещуствата им, а не защото някой го е наложил силово. Ако някога беше поживял в САЩ, да изкараш малко пари и да си плащаш сметките щеше да видиш как е живота на кредит, като в приказките. За поведението на държавите по време на война не е нужно да прекосяваш Атлантика. Погледни какво направи СССР с половин Европа, позаинтересувай се защо освобождението на Варшава беше забавено с повече от месец докато нацистите избиваха масово участниците във Варшавското въстание, позаинтересувай се защо руснаците обявиха война на Япония през 1945, и не приеха японската капитулация, което доведе пряко до атомните бомбардировки. Защо все още Русия и Япония са формално във война? Говориш и за американските бази по света. Няколко неща - чий бяха войските в източна Германия. На кого Х.Чавес подари цял остров за военна база? Кой е непотопяемия самолетоносач на СССР/Русия в Карибите? Кой свали самолета на Джон Мккейн над Виетнам? Чий войски смазаха революциите в Унгария и Чехия? От кого и защо бяха монтирани ракетите в България по соц. време? И други такива...

Интересуват ме единствено фактите, а те не са в полза нито на USA, нито на налагания от тях световен ред. Впрочем, колапсът на империята е факт, затова моли се да не предизвика и Третата световна война. Абсолютна истина! И двете световни войни избухнаха вследствие на кризи и противоречия между имперските държави на Стария континент.А стимулът,който накара амери-канската икономика да започне да набира обороти,беше Първата световна война. След настъпилата през 1929г.депресия,факто я изведе от кризата беше започналата Втора световна война. Без да е видяла в течение на близо 200 г. война на своя територия,САЩ постигнаха своя просперитет благодарение и най-вече на последната световна война,на гърба не на милионите убити в нея,а на останалите живи. Отпечатваните в неограничено количество зелени хартийки превърнаха целия останал свят в техен кредитор и ...както се казва в приказките,заживяха блажено и щастливо на кредит в течение на седем десетилетия! Освен в икономически план,благодарение на войната,САЩ получиха и доста териториални придобивки по целия свят,където разположиха своите над 700 военни бази - няма да обяснявам с каква цел. За целта използуваха отнети от бившата Британска империя колониални бази,а също и територията на 4новоосвободените страни,като Германия и Япония. Тук ще направя едно лирично отклонение,защото още съм по впечатлението на давания снощи по History Channel филм за епизода от войната,касаещ битката за Англия. В момент,когато отбраната на острова е била пред срив и всеки момент се е очаквало осъществяването на немски десант,Чърчил се обръща с молба към Рузвелт да му помогне с няколко десетки кораба за нуждите на кралския военноморски флот.Рузвелт първоначално отказва,но впоследствие се съгласява,но само...по търговските условия на т.н. ленд лиз.При това иска като гаранция за сделката Великобритания да отстъпи на САЩ своите военноморски бази в Гренландия и Карибите! В борбата на живот и смърт с фашизма САЩ по същия циничен търговски начин постъпи и с Русия! Оставям написаното без по-нататъшен коментар. Що се отнася до сегашния момент,тревожното е,че не един и двама политически анализатори в света,правейки аналогия с депресията от 30-те години на миналия век и начинът,по който САЩ успяха да излязат от нея,стигат до извода,че и сега американската империя може да се справи с ударилата я жестоко финансова и икономическа криза единствено...чрез разпалване на нова война! Дано да не се окажат прави!

Америка Страна с ЕВТИНИ ПЪРЖОЛИ !. Джак,ти ме спечели напълно за каузата на америката! Пиши ме към привържениците й! Още утре ще цъфна там,както подобава по стар български обичай,с бутилка уиски,пардон - с дамаджанка червено вино!

za kakva us a mi govorite za tazi koiato e nai dobrata li?

Госпожо, вземете си прочетете, това което сте написали. И ако отидете някой ден до Нагасаки, пак го повторете. Какви сравнения... Нямам думи. Че какво в България беше мноооого по-зле допреди двадесет години? Да, не на същото ниво като Япония, но многооого по-добре от сега. Имахме необходимото, за да живеем добре икономически. А сега? Копирайки западния образец сме по-зле и по-зле. Толкова хора са без дом, ровят в кофите за смет... ужасно унизително. Както се вижда, лакомията на западното общество донесе толкова беди на целия свят, дето края не се вижда. Така че по-добре замълчете.

Не желая да се меся в спора който водите с НикиБ,но ако действително смятате,че японския прогрес се дължи на двата атомни взрива над Хирошима и Нагазаки то аз лично мога да Ви обещая два ядрени взрива над Български градове стига да ми посочите тези градове.гарантирам точност до 25м и мощност до 50 Кт.Само съобщете градовете и прогреса на България е гарантиран.Между другото ви приканвам да помислите върху нещо което надали е преминало през съзнанието Ви.Дилемата Атомна бомба и руски освободител има и друго лице.Надеждата умира последна.По добре жив под руски ботуш отколкото малко мъртав от американска атомна бомба.Докато сме живи има надежда, а другото е игра на думи. С уважение: Господ

Проблем имаш, човече - не можеш да погледнеш обективно на света, без идеологеми. По принцип не обичам партийците, още по-малко фанатиците. Интересуват ме единствено фактите, а те не са в полза нито на USA, нито на налагания от тях световен ред. Впрочем, колапсът на империята е факт, затова моли се да не предизвика и Третата световна война.

Не ми се занимава с игра на думи. Утопичният социализъм, който описва идеалите ти беше признат за неприложим още на книга. Марксическата теория доказа че не е жизнена във всички страни до една, в които беше направен опит да се приложи. Беше променена за да се нагоди към действителността и стана Марксизъм-Ленинизъм. После се заговори за реален социализъм който по дефиниция включваше всички деформации и извращения. Накрая беше РСО и аха да стъпим в комунизма и всичко се срути като къщичка от карти. Имало било предатели. А къде бяха здравите сили да ги озаптят? И толкова ли е жизнена една система която може да се срути само от действията на един човек на върха? Всичко това говори, че има дефект в самата система. Няма да се впускам в подробности, само ще кажа, че при тази система хората нямат стимул да работят и да се развиват (учи, за да не работиш!), т.е. самата система няма двигател и е логично след като се е движила известно време по инерция и е използвала наклона (огромни природни ресурси като в СССР и Венецуела), да спре, защото съпротивлението е много голямо! А за мен не се безпокой. Има хора които са ме преценили и други такива на чието мнение държа и в което се вслушвам. Постигнал съм всичко, което съм пожелал, така че нямам поводи за комплекси!

Покажи ми модела, който е твоят идеал и ми докажи, че ще е добър за всички... Описах ти моделът, който е моя идеал. Той е добър за всички с изключение на престъпниците. Дали е възможен? Да, защото е идеалът на милиарди хора. И ще се сбъдне, дори по-скоро отколкото предполагаш. Хана не коментирам - той отдавна е смешникът на форума. А ти не се обиждай когато някой ти казва как изглеждаш отстрани, това е комплексарщина! По-добре помисли дали наистина не е така.

международното право не е празно обещание и че договорите ще бъдат спазвани. А, дано, най-после!

И аз към Пътничка- Госпожа, пътувай си насам-натам... Където ти хареса. И гледай да не ти падне на главата някоя хуманна приятелска бомба откъм братята американци, които ще искат само добро да ти сторят, естествено. А, и моля, спрете да пишете вече безумни неща. :)

Трудно ми е да споря с човек на когото идеалът му за щастие се заключава в това , да му падне една американска ядрена бомба на главата. Освен от сърце да Ви пожелая същото, което се е случило но жителите на Нагасаки. Аз имам друго разбиране за Америка и за нейната роля в света и съм го казал: НикиБ (23.09.2009 г. 21:08ч.)

Хаането Путку подскочи. Значи Re: е прав! Я, някой да обясни цветно на Хаането, че диалектиката е теория на развитието.

В голяма степен съм съгласен с казаното. Но Америка не е само върхушката от Голамата яблка....

Виждам, че принадлежиш към очакващите другия свят! Само че какво търси там диалектиката ти?! Ти човече имаш такъв хаос в главата си, че и барон Мюхаузен може де ти е гуру.

Виждам, че принадлежиш към очакващите другия свят! Само че какво търси там диалектиката?! ти човече иваш такъв хаос в главата си, че и барон Мюхаузен може де ти е вождл

полюбопитствай как изглежда обогатената с уран Нагасаки. Решително освободена България е мноооого, мноооого по-зле. Не изглеждаш толкова тъп колкото червен за да не го видиш. Сам японския вършен министър призна, че без атомните бомби днешна Япония щеше да е в по лошо състояние. минимално северната и част можеше да е освободена от Сталин.

Джони, обикновено пренебрегнвам фанатиците, защото е все едно да убеждаваш луд или телевизор. Виждам, че са ти напълнили главицата с клишета, както и че изобщо не си даваш труд да мислиш. Китай наистина е световна сила, но не благодарение на САЩ, а въпреки САЩ. Това е друга тема. Оценките ти за социалистическите страни са толкова наивни, че си направо смешен. Веднага личи, че нито си бил роден, нито си живял при социализма и нямаш представа за какво говориш. Звучиш като безумен! Няма такова нещо като минали и вечни етапи - има човешко развитие, което е вечно и се опира на практиката, опита и науката - нарича се диалектика. Питаш за моя идеал - е, той е идеалът на милиардите хора по света - идеалът за друг свят, справедлив и честен, в който правителствата са на страната на доброто, в който няма измамници, спекуланти, алчнии богаташи, престъпници, омраза и войни - свят на науката, културата, технологиите и прогреса. Това е моят идеал - обобщен от антиглобалистите в три думи: Възможен е друг свят!

Не, не си егоист, глупав си, sorry!Америка беше велика, но до Рейгън - вече не е. Защото доларът не е единствената световна валута, няма златно покритие, защото зад акциите, облигациите и другите вторични и третични финансови деривати не стои абсолютно нищо, освен спекулации, защото като държава вече е почти изкупена от онази частна банка - печатница за долари и хартийки наречена Федерален резерв.И Какво от това ако имаш акции на фалирали предприятия, с тях ще погасиш ли кредитите си? Ако си въобразяваш, че животът на кредит е просперитет, значи не си с всичкия си. Животът с кредит е живот на заем, винаги си зависим и никога свободен. Има хиляди начини вечно да плащаш ипотека, и никога да не си реален собственик. Американците се опитаха да живеят на гърба на милиарди бедни хора, превръщайки ги в евтина работна ръка, произвеждаща стоки за Запада и същевременно в пазари, изкупуващи същите тези стоки по максимални цени, диктувани от корпорациите. Това няма как да продължи дълго и балонът гръмна. И от човешките права нищо не разбираш. Държавата е длъжна да гарантира сигурността на гражданите срещу престъпниците, а не да дава оръжие на всички, за да се избиват - включително в училищата. Къде са човешките правата, когато федералните служби винаги могат да нахлуят в дома ти, когато претърсват багажа ти, подслушват и създават бази от данни за бита, навиците, заболяванията, интересите на всеки гражданин, когато се подготвя имплантиране чипове, както на животните . Това е Биг Брадър-а на Оруел. Чул ли си за романа 1984 - намери го и прочети! И накрая тук няма абсолютно никаква идеология - идеологиите са, за да противопоставят и разделят хората, така че те никога да не могат да се обединят и противопоставят. Светът се управлява единствено от интереси. Комунистическата идеология е единствената в интерес на обикновените, честни хора, но когато е прилагана от мошеници, както видяхме, послужи за заработването на огромни материални блага, които бяха откраднати. Нищо не е така както са ти казали. Чети повече, за да разбереш истината!

Хуманитарните помощи драги, които се дават на бедните и развиващите се страни, не са обвързващи по никакъв начин. Как обвързваш един просяк като му пуснеш нещо в паничката? За ООН си прав, че не работи, но това не е по вина на американците. От консумирането на безценица драги Китай се превръща в главна световна сила, Ю.Корея, Тайван, Нонг Конг, Сингапур и други просперират а арабските шейхове не си знаят парите и превърнаха пустинята в рай, докато в Европа тоталитарната източноевропейска система превърна райски страни в пустини. Сравни стандартите в САЩ и страните, които изброих по-горе с тези в Куба, С.Корея и източния блок преди 20 години и току виж ти просветнало нещо под шапката. И какъв е извода? Социалистическата система или не произвежда т.е. не работи или вождовете и крадат повече от капиталистите. Иначе къде са парите? Прав си, че предстоят промени в системата на капитализма, но няма да са в желаната от теб посока, защото това е минал етап, а историята върви напред. Когато говориш за колонизиране ще ми бъде интересно да чуя коментарите ти за колонизираните изброени от мен по-горе страни, а защо не и Япония, която също споневаш и да ги сравниш с хуманния строй избил 20 милиона от собствения си народ и изнасял революция и насадил тоталитарни режими в цял свят, където не с войски, но с военни съветници е помагал на местните сатрапи да държат властта си. И какъв е крайният резултат от 70 годишната им революционна дейност? Едно голямо НИЩО. Стотици милиони разсипани човешки съдби. Руският народ, както и народите на техните братски, неколониазирани страни продължават да теглят последствията на братското сътрудничество. Покажи ми модела, който е твоят идеал и ми докажи, че ще е добър за всички, ще работи и ще е жизнеспособен и ще стана най-горещият му привърженик.

Изнася ми още как. Ще се замисля. Не знам само дали руските улани, хусари и гренадири, които ни освободиха през 1878 г. са били обути с ботуши, навуща или боти. Определено е по добра от обогатен уран.

Виждам, че не ти изнася да се замислиш коя алтернатива е по-зла, да ти пуснат атомна бомба или да те освободи руски ботуш!

Джаки, някак ми звучиш като едновремешните партсекретари с обратна посока. За България и Русия какво да кажа - много си беше добре. Живеехме прилично. Откак се сближихме с братята отвът океана и започнахме като тях - лошо... А за Куба ще цитирам официално съобщение на САЩ: Считаме, че удължаването на срока на действие на ембаргото с 1 г. съответства на националните интереси на САЩ. И така е в Куба от 1961 г., мисля. Е?

Америка се опита да доминира над всички народи, да ги колонизира, присвоява и ограбва техните ресурси, да налага своята PAX Americana със сила, провокации и обеднен уран и разбира се, ще приключи подобно на Римската империя, Френската империя, и Германскя райх. В историята няма империя, тръгнала да поробва човечество, да не е свършила с катастрофа.

Виждам че съм обилно оплют...това ме радва ! Та да, не съм бил в щатите. Но имам познати та знам за какво иде реч. Няма безгрешни империи. Янките наистина са прилагали и прилагат насилие на доста места по света. И това с флуора е вярно, и други лоши неща...НО...Америка си остава велика ! Страна на свободното предприемачество, на човешките права...на гарантираната ЧАСТНА собственост, която толкова дразни червенушките....Въпр всички тъмни тайни за елита на щатите, този елит е осигурил просперитет на един доста голям народ. Пример за повече права - правото на оръжие, правото да напуснеш жилището си ако прецениш че не ти изнася да плащаш ипотеката. За сведение - у нас заема продължава да ти виси на врата, ако цената на жилището е паднала ,а ти си го продал....И господа - 20 % от янките имат акции в местните предприятия, акции със стойност и дивиденти. Нещо да кажете за България, Русия, Украйна, Куба....? Маркетингът, т.е. прекомерното потребление осигурява свободата и заетостта. Кризата се дължи не на американското прекалено потребление, а на недостатъчното потребление в другите страни. За тоя дето питаше дали съм фашист - не , не съм , егоист съм...

Въпросът ти е хубав. Аз не съм бил в Нагасаки и не мога да ти отговоря. Затова попитай тези, които са живяли там в началото на август 1945 г...ако можеш...тогава даже и на теб ще ти стане ясно.

Американските помощи, драги, са заробващи и смъртоносни за народите, щото всеки заеман от тях долар, трябва да бъде възстановен двойно и тройно с лихвите. Което означава, че имат интерес да раздават помощи. Знаем го от собствен опит. Що се отнася до ООН, американците вноски не дават, те купуват - затова ООН отдавна не работи по предназначение, тя обслужва американските интерси. Вярно е, че за американците работи населението на много държави (изброил си част от тях), но това не е заради развитието на тези страни, а защото целта на американците е, не да работят, а да консумират на безценица създаденото от всички хора по планетата. Американците, драги, не са майка Тереза! Затова актуалните им политици от последното 30-летие са оставили за икономиката на USA единствено финасовите спекулации като средство за печалба и ограбване на собствения им и чуждите народи. А дали са поставили на колене тоталитарната източноевропейска система, това тепърва ще видим!:D Всъщност, за тях всеки народ, който не приема PAX Americana и налаганата от тях демокрация е тоталитарен - това е дефиниция! Америка, целият Запад са в катастрофа и тя не е само финансова, а системна. Няма спасение,няма връщане назад, промените са неизбежни. А примерите ти с Иран, Куба, Северна Корея говорят за твоята неинформираност, ниска политическа култура и необразованост. Истината е, че тези държави са дали милиони жертви заради агресията и опитите да бъдат подчинени и колонизирани от Америка - ако прибавиш и жертвите на Виентам, Япония, Гватемала, Панама, Сърбия и прочее, картината за престъпленията на USA става все по-страшна. Америка се опита да доминира над всички народи, да ги колонизира, присвоява и ограбва техните ресурси, да налага своята PAX Americana със сила, провокации и обеднен уран и разбира се, ще приключи подобно на Римската империя, Френската империя, и Германскя райх. В историята няма империя, тръгнала да поробва човечество, да не е свършила с катастрофа.

а бе пич, ми ти в България каквато и здравна застраховка да имаш все си си за боклука!

Представи си бил съм в Нагасаки, бил съм и в освободени от Русия градове, където не е гърмяла атомна бомба. Много те моля напрегни си червеното мозъче и си представи каква е разликата!!!!!!!!!!!

Много лъжеш бе чедо. Е как пък САЩ не откранаха петрола на Сауд.Арабия , или на Кувейт , или на Бахрейн, или на Катар- и защо там живота е по добър от този в Либия и Иран примерно.

След всичките добрини, които сътворяват САЩ, демонстративната арогантност е направо изумителна. Светът ще е по-спокойно място, ако те спрат да го спасяват. Но как ще стане...?

Човече, фашист ли си, какъв...?!

ТЕДИ, ОТ ТОФИФИТО ЛИ ИЛИ ОТ ИЗПАРЕНИЯТА НА ЕФТИНИЯ БЕНЗИН СИ ОГЛУПЯЛА ТОЛКОВА? ИЛИ МОЖЕ БИ СИ С ПРОМИТ ПО АМЕРИКАНСКИ МОЗЪК!

Много ти е малък света...!?! Какво да ти кажа. Малък ми е, ама ми стига. Ти пък тръгни по широкия свят - Виетнам, Камбоджа, Панама, Чили, Ирак, Гренада и др. освободени от САЩ страни и питай тях...Щях да забравя. Мини за всеки случай през Хирошима и Нагасаки...

Америка натика света в помията, редно е сега да си бръкне в джоба и да плати за тарикътлъците си, а не да се измъква като мокра връв и за сметка на останалите, както е свиканала да живее. Светът е длъжен да поиска сметка от мошениците и крадците !

Разбира се - ако светът в който живееш е толкова жалък и малък, че най-важното нещо за теб да е цената на тофифи - да прекрасно е в Америка. А за цената която плащаш пиейки флуор от който ставаш имбесилно-еуфорично американистично настроен и ти се чупят кокалите и после даваш луди пари за лекари, а ако нямаш осигуровки те хвърлят на боклука, чувала ли си? А цената която плащат всички останали за този евтин петрол знаеш ли? Че стотици хиляди за избити за да имаш ти и дебелия ти задник евтин петрол защото сте свръх зависими - точно обратното на свободата която си мислиш че имаш... гледай си Fox и CNN и си промивай мозъка с американската мечта, а Jack Western който инфантилно още не знае че не в Америка е най добрата система, където бедните са по голям процент и от тук, а страни като Норвегия, Дания и Франция ...

Звучи по горбачовски.........

Не, драги! Иска да каже, че когато е за прибиране на парсата, Америка може и сама. Когато трябва да се плащат сметките, трябва да се включат всички. Ние вече си внесохме дела, но искат и още.

Америка може само да граби от света поединично.

Nai-obectivnoto mnenie tuk e na Joe Doe.Istinata e che ako US ne beshe svetoven police i regulator sega v malkata kochina narechena BG steshe da ima ili Xitler ili Stalin.Problema ne e v tova ,ami v tova che ciyala Europa misli taka , ili pone stranite djudjeta-Dutch,Franc ..etc.Inache pone malko realisam i obectivnost ne bi navredila na tuk pisheshtite

Na vas bulgarski maimuni vse niakoi vi e vinoven. I da gi niama US shte gi zamesti niakoia druga supersila, a vie vinagi shte ste si sushtite mirizlivi prosti bokluci u tupata vi propadnala durjava kudeto nikoi ne moje da nameri na kartata i bez tva i togava pak niakoi drug shte vi e vinoven - to ne biaha vizantiici, turci, rusnaci sega i amerikancite. Samo se peniavate po forumite vse edno niakoi mu puka za ogranichenite vi mnenia

До: Лазар (23.09.2009 г. 17:54ч.) Лазаре, ти си го поздравявай, тоя маймун, може и до Вашингтон да отскочиш, ама недей да приплакваш тук и да влагаш патос, че ми се драйфа!

Спокойно бе човек, ти пък ще се гътнеш от злоба и кълнене...

Вече 50 години тия дебили в тая юдейска измислена държава крадат от света и живеят за наша сметка! Дано по-скоро тая империя се срине и светът да оцелее без да го подпалят преди това. Молете се на Господ!

Света има нужда да бъде спасен единствено и само от човешкия род.Никой до появата на човека /освен самата природа/не е правил повече поразии на планетата от човека.Американците не правят изключение и нямат право да претендират за спасители на нещо което с удоволствие би се оттървало и от тях.По тази причина самата претенция да се опитват да си играят на боговее абсурдна и твърде налудничева,а и говори лошо за за умствения багаж на управляващите.Тук е мястото да си спомним репликата на папа АдрианЗнаеш ли синко, колко малко ум е необходим да се управлява света.Тази реплика се потвърждава ежедневно за съжаление от факта, че на повърхността винаги плува най-голямата мрасотия.

ОБАМА Е ПРЕДЕЛНО ЯСЕН В ПОСЛАНИЕТО СИ: СПАСЯВАЙТЕ НИ ЗАЩОТО НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПАСИМ. ОТИВАМЕ СИ НИЕ-ОТИВАТЕ СИ И ВИЕ. Предприетата от Международния валутен фонд акция по събиране на предвидените за спасяване на банкрутиралата американска финансова система сума от 250 млрд щатски долара завърщи с провал. България с чест може да рапортува, че е дала на МВФ лептата си от един милиард долара за спасяването на Америка. Закупените от фонда никому ненужни хартиики наречени специални права на тираж изпълняват точно тази роля. За съжаление на Америка примера на бантустана наречен България не се превърна в масова дарителска кампания. При тази кампания на МВФ големите държави трябваше да дарят на скапаната американска финансова система следните суми: Япония - 15 млрд щ.долара, Китай 9 - млрд.щ.д., Русия - 6 млрд.щ.д. Индия - 4 млрд.щ.д. Бразилия - 3 млрд.щ.д. Мексико - 3 млрд. щ д. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА САЩ В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ МИНИСТРИТЕ НА ФИНАНСИТЕ И ЗАМЕСТНИЦИТЕ ИМ НЕ ИДВАХА ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА И ОТ МВФ КАКТО Е ПРИ НАС И НЕПРЕВЕДОХА НИКАКВИ СРЕДСТВА. В тази дарителска кампания на МВФ, черешката на тортата бе малка и нещастна България с нейния един милиард щ.д. приведени в Световната банка по сметката на МВФ. Преди бяхме най-верния сьюзнек на СССР, сега сме най верния съюзник на САЩ. Нищо добро не очаква нито тях нито нас.

Много ти е грешна мислата.Чичо Сам с прокарване вече 20 години Плана си Ран Ът на свободна конкуренция и свободни пазари в България, извади Блъгария от Европа и я присъедни към 5-те милиарда бедняци в Африка. Изглеждаь че Хамериката е само твой блян и dream- dream, никога не си я помирисал, за да знаеш, че там демокрацията и правата са също DREAM отдавна! дедо Йоцо на Идея за България

Да не би Обама да иска да каже, че САЩ ще оставят най-после света на мира? Че няма да искат да го ръководят и командват? Че няма да носят на другите свобода и демокрация? Не може да е това, но какво е наговорил тогава? Буш не можеше да говори, но беше ясен на всички, а този е речовит, но иди го разбери.

КОЙ ИСКА ОТ ВАС НЕЩАСТНИКО ДА СПАСЯВАТЕ СВЕТА. НЕ ВИЖДАШ ЛИ, ЧЕ В МОМЕНТА СВЕТА СПАСЯВА ВАС И ВАШАТА БАНКРУТИРАЛА НАЛОЖЕНА НИ КАТО МОДЕЛ СИСТЕМА. Дай боже да издъхнете тихо и спокойно, а не в писъци и врясъци , че талибани , иранци и сигурно цялото човечество са ви виновни за колабса на скапаната ви система. КРИЗАТА ПРИ ВАС СЕГА ЗАПОЧВА !!! В момента корпоративните мениджъри и директори масово продават акциите си !!! НАЛИ СЕ СЕЩАШ, ЧЕ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ 1929 ГОДИНА СЕ ПОВТАРЯ ОТНОВО СЛЕД 80 ГОДИНИ. Пожелавам Ви тиха и спокойна кончина, Така както тихо и спокойно си отиде СССР, така тихичко и спокойно трябва да приключите и вие. СВЕТА ВЧЕРА НЕ Е СВЕТА ДНЕС. УТРЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС.

Коментари - Обама: Америка не може сама да спаси света | Днес.dir.bg

Обама: Америка не може сама да спаси света

"Не очаквайте Америка да реши всички проблеми на света", това предупреди президентът на САЩ Барак Обама в речта си от трибуната на Общото събрание на ООН, предаде Асошиейтед прес, на която се позова БТА.

Обратно в новината

Коментари - Обама: Америка не може сама да спаси света | Днес.dir.bg

Коментари

Много ти е объркана тезата. Каква е вината на САЩ, че Европа е разпалила 2 световни войни? Освен това не смяташ ли че индустриалната революция, конвейерното производство и някои други фактори допринесоха за икономическия подем не Америка много преди ПСВ. И накрая, така наречените от теб зелени хартийки, са се наложили в света заради ползата от тях и преимещуствата им, а не защото някой го е наложил силово. Ако някога беше поживял в САЩ, да изкараш малко пари и да си плащаш сметките щеше да видиш как е живота на кредит, като в приказките. За поведението на държавите по време на война не е нужно да прекосяваш Атлантика. Погледни какво направи СССР с половин Европа, позаинтересувай се защо освобождението на Варшава беше забавено с повече от месец докато нацистите избиваха масово участниците във Варшавското въстание, позаинтересувай се защо руснаците обявиха война на Япония през 1945, и не приеха японската капитулация, което доведе пряко до атомните бомбардировки. Защо все още Русия и Япония са формално във война? Говориш и за американските бази по света. Няколко неща - чий бяха войските в източна Германия. На кого Х.Чавес подари цял остров за военна база? Кой е непотопяемия самолетоносач на СССР/Русия в Карибите? Кой свали самолета на Джон Мккейн над Виетнам? Чий войски смазаха революциите в Унгария и Чехия? От кого и защо бяха монтирани ракетите в България по соц. време? И други такива...

Интересуват ме единствено фактите, а те не са в полза нито на USA, нито на налагания от тях световен ред. Впрочем, колапсът на империята е факт, затова моли се да не предизвика и Третата световна война. Абсолютна истина! И двете световни войни избухнаха вследствие на кризи и противоречия между имперските държави на Стария континент.А стимулът,който накара амери-канската икономика да започне да набира обороти,беше Първата световна война. След настъпилата през 1929г.депресия,факто я изведе от кризата беше започналата Втора световна война. Без да е видяла в течение на близо 200 г. война на своя територия,САЩ постигнаха своя просперитет благодарение и най-вече на последната световна война,на гърба не на милионите убити в нея,а на останалите живи. Отпечатваните в неограничено количество зелени хартийки превърнаха целия останал свят в техен кредитор и ...както се казва в приказките,заживяха блажено и щастливо на кредит в течение на седем десетилетия! Освен в икономически план,благодарение на войната,САЩ получиха и доста териториални придобивки по целия свят,където разположиха своите над 700 военни бази - няма да обяснявам с каква цел. За целта използуваха отнети от бившата Британска империя колониални бази,а също и територията на 4новоосвободените страни,като Германия и Япония. Тук ще направя едно лирично отклонение,защото още съм по впечатлението на давания снощи по History Channel филм за епизода от войната,касаещ битката за Англия. В момент,когато отбраната на острова е била пред срив и всеки момент се е очаквало осъществяването на немски десант,Чърчил се обръща с молба към Рузвелт да му помогне с няколко десетки кораба за нуждите на кралския военноморски флот.Рузвелт първоначално отказва,но впоследствие се съгласява,но само...по търговските условия на т.н. ленд лиз.При това иска като гаранция за сделката Великобритания да отстъпи на САЩ своите военноморски бази в Гренландия и Карибите! В борбата на живот и смърт с фашизма САЩ по същия циничен търговски начин постъпи и с Русия! Оставям написаното без по-нататъшен коментар. Що се отнася до сегашния момент,тревожното е,че не един и двама политически анализатори в света,правейки аналогия с депресията от 30-те години на миналия век и начинът,по който САЩ успяха да излязат от нея,стигат до извода,че и сега американската империя може да се справи с ударилата я жестоко финансова и икономическа криза единствено...чрез разпалване на нова война! Дано да не се окажат прави!

Америка Страна с ЕВТИНИ ПЪРЖОЛИ !. Джак,ти ме спечели напълно за каузата на америката! Пиши ме към привържениците й! Още утре ще цъфна там,както подобава по стар български обичай,с бутилка уиски,пардон - с дамаджанка червено вино!

za kakva us a mi govorite za tazi koiato e nai dobrata li?

Госпожо, вземете си прочетете, това което сте написали. И ако отидете някой ден до Нагасаки, пак го повторете. Какви сравнения... Нямам думи. Че какво в България беше мноооого по-зле допреди двадесет години? Да, не на същото ниво като Япония, но многооого по-добре от сега. Имахме необходимото, за да живеем добре икономически. А сега? Копирайки западния образец сме по-зле и по-зле. Толкова хора са без дом, ровят в кофите за смет... ужасно унизително. Както се вижда, лакомията на западното общество донесе толкова беди на целия свят, дето края не се вижда. Така че по-добре замълчете.

Не желая да се меся в спора който водите с НикиБ,но ако действително смятате,че японския прогрес се дължи на двата атомни взрива над Хирошима и Нагазаки то аз лично мога да Ви обещая два ядрени взрива над Български градове стига да ми посочите тези градове.гарантирам точност до 25м и мощност до 50 Кт.Само съобщете градовете и прогреса на България е гарантиран.Между другото ви приканвам да помислите върху нещо което надали е преминало през съзнанието Ви.Дилемата Атомна бомба и руски освободител има и друго лице.Надеждата умира последна.По добре жив под руски ботуш отколкото малко мъртав от американска атомна бомба.Докато сме живи има надежда, а другото е игра на думи. С уважение: Господ

Проблем имаш, човече - не можеш да погледнеш обективно на света, без идеологеми. По принцип не обичам партийците, още по-малко фанатиците. Интересуват ме единствено фактите, а те не са в полза нито на USA, нито на налагания от тях световен ред. Впрочем, колапсът на империята е факт, затова моли се да не предизвика и Третата световна война.

Не ми се занимава с игра на думи. Утопичният социализъм, който описва идеалите ти беше признат за неприложим още на книга. Марксическата теория доказа че не е жизнена във всички страни до една, в които беше направен опит да се приложи. Беше променена за да се нагоди към действителността и стана Марксизъм-Ленинизъм. После се заговори за реален социализъм който по дефиниция включваше всички деформации и извращения. Накрая беше РСО и аха да стъпим в комунизма и всичко се срути като къщичка от карти. Имало било предатели. А къде бяха здравите сили да ги озаптят? И толкова ли е жизнена една система която може да се срути само от действията на един човек на върха? Всичко това говори, че има дефект в самата система. Няма да се впускам в подробности, само ще кажа, че при тази система хората нямат стимул да работят и да се развиват (учи, за да не работиш!), т.е. самата система няма двигател и е логично след като се е движила известно време по инерция и е използвала наклона (огромни природни ресурси като в СССР и Венецуела), да спре, защото съпротивлението е много голямо! А за мен не се безпокой. Има хора които са ме преценили и други такива на чието мнение държа и в което се вслушвам. Постигнал съм всичко, което съм пожелал, така че нямам поводи за комплекси!

Покажи ми модела, който е твоят идеал и ми докажи, че ще е добър за всички... Описах ти моделът, който е моя идеал. Той е добър за всички с изключение на престъпниците. Дали е възможен? Да, защото е идеалът на милиарди хора. И ще се сбъдне, дори по-скоро отколкото предполагаш. Хана не коментирам - той отдавна е смешникът на форума. А ти не се обиждай когато някой ти казва как изглеждаш отстрани, това е комплексарщина! По-добре помисли дали наистина не е така.

международното право не е празно обещание и че договорите ще бъдат спазвани. А, дано, най-после!

И аз към Пътничка- Госпожа, пътувай си насам-натам... Където ти хареса. И гледай да не ти падне на главата някоя хуманна приятелска бомба откъм братята американци, които ще искат само добро да ти сторят, естествено. А, и моля, спрете да пишете вече безумни неща. :)

Трудно ми е да споря с човек на когото идеалът му за щастие се заключава в това , да му падне една американска ядрена бомба на главата. Освен от сърце да Ви пожелая същото, което се е случило но жителите на Нагасаки. Аз имам друго разбиране за Америка и за нейната роля в света и съм го казал: НикиБ (23.09.2009 г. 21:08ч.)

Хаането Путку подскочи. Значи Re: е прав! Я, някой да обясни цветно на Хаането, че диалектиката е теория на развитието.

В голяма степен съм съгласен с казаното. Но Америка не е само върхушката от Голамата яблка....

Виждам, че принадлежиш към очакващите другия свят! Само че какво търси там диалектиката ти?! Ти човече имаш такъв хаос в главата си, че и барон Мюхаузен може де ти е гуру.

Виждам, че принадлежиш към очакващите другия свят! Само че какво търси там диалектиката?! ти човече иваш такъв хаос в главата си, че и барон Мюхаузен може де ти е вождл

полюбопитствай как изглежда обогатената с уран Нагасаки. Решително освободена България е мноооого, мноооого по-зле. Не изглеждаш толкова тъп колкото червен за да не го видиш. Сам японския вършен министър призна, че без атомните бомби днешна Япония щеше да е в по лошо състояние. минимално северната и част можеше да е освободена от Сталин.

Джони, обикновено пренебрегнвам фанатиците, защото е все едно да убеждаваш луд или телевизор. Виждам, че са ти напълнили главицата с клишета, както и че изобщо не си даваш труд да мислиш. Китай наистина е световна сила, но не благодарение на САЩ, а въпреки САЩ. Това е друга тема. Оценките ти за социалистическите страни са толкова наивни, че си направо смешен. Веднага личи, че нито си бил роден, нито си живял при социализма и нямаш представа за какво говориш. Звучиш като безумен! Няма такова нещо като минали и вечни етапи - има човешко развитие, което е вечно и се опира на практиката, опита и науката - нарича се диалектика. Питаш за моя идеал - е, той е идеалът на милиардите хора по света - идеалът за друг свят, справедлив и честен, в който правителствата са на страната на доброто, в който няма измамници, спекуланти, алчнии богаташи, престъпници, омраза и войни - свят на науката, културата, технологиите и прогреса. Това е моят идеал - обобщен от антиглобалистите в три думи: Възможен е друг свят!

Не, не си егоист, глупав си, sorry!Америка беше велика, но до Рейгън - вече не е. Защото доларът не е единствената световна валута, няма златно покритие, защото зад акциите, облигациите и другите вторични и третични финансови деривати не стои абсолютно нищо, освен спекулации, защото като държава вече е почти изкупена от онази частна банка - печатница за долари и хартийки наречена Федерален резерв.И Какво от това ако имаш акции на фалирали предприятия, с тях ще погасиш ли кредитите си? Ако си въобразяваш, че животът на кредит е просперитет, значи не си с всичкия си. Животът с кредит е живот на заем, винаги си зависим и никога свободен. Има хиляди начини вечно да плащаш ипотека, и никога да не си реален собственик. Американците се опитаха да живеят на гърба на милиарди бедни хора, превръщайки ги в евтина работна ръка, произвеждаща стоки за Запада и същевременно в пазари, изкупуващи същите тези стоки по максимални цени, диктувани от корпорациите. Това няма как да продължи дълго и балонът гръмна. И от човешките права нищо не разбираш. Държавата е длъжна да гарантира сигурността на гражданите срещу престъпниците, а не да дава оръжие на всички, за да се избиват - включително в училищата. Къде са човешките правата, когато федералните служби винаги могат да нахлуят в дома ти, когато претърсват багажа ти, подслушват и създават бази от данни за бита, навиците, заболяванията, интересите на всеки гражданин, когато се подготвя имплантиране чипове, както на животните . Това е Биг Брадър-а на Оруел. Чул ли си за романа 1984 - намери го и прочети! И накрая тук няма абсолютно никаква идеология - идеологиите са, за да противопоставят и разделят хората, така че те никога да не могат да се обединят и противопоставят. Светът се управлява единствено от интереси. Комунистическата идеология е единствената в интерес на обикновените, честни хора, но когато е прилагана от мошеници, както видяхме, послужи за заработването на огромни материални блага, които бяха откраднати. Нищо не е така както са ти казали. Чети повече, за да разбереш истината!

Хуманитарните помощи драги, които се дават на бедните и развиващите се страни, не са обвързващи по никакъв начин. Как обвързваш един просяк като му пуснеш нещо в паничката? За ООН си прав, че не работи, но това не е по вина на американците. От консумирането на безценица драги Китай се превръща в главна световна сила, Ю.Корея, Тайван, Нонг Конг, Сингапур и други просперират а арабските шейхове не си знаят парите и превърнаха пустинята в рай, докато в Европа тоталитарната източноевропейска система превърна райски страни в пустини. Сравни стандартите в САЩ и страните, които изброих по-горе с тези в Куба, С.Корея и източния блок преди 20 години и току виж ти просветнало нещо под шапката. И какъв е извода? Социалистическата система или не произвежда т.е. не работи или вождовете и крадат повече от капиталистите. Иначе къде са парите? Прав си, че предстоят промени в системата на капитализма, но няма да са в желаната от теб посока, защото това е минал етап, а историята върви напред. Когато говориш за колонизиране ще ми бъде интересно да чуя коментарите ти за колонизираните изброени от мен по-горе страни, а защо не и Япония, която също споневаш и да ги сравниш с хуманния строй избил 20 милиона от собствения си народ и изнасял революция и насадил тоталитарни режими в цял свят, където не с войски, но с военни съветници е помагал на местните сатрапи да държат властта си. И какъв е крайният резултат от 70 годишната им революционна дейност? Едно голямо НИЩО. Стотици милиони разсипани човешки съдби. Руският народ, както и народите на техните братски, неколониазирани страни продължават да теглят последствията на братското сътрудничество. Покажи ми модела, който е твоят идеал и ми докажи, че ще е добър за всички, ще работи и ще е жизнеспособен и ще стана най-горещият му привърженик.

Изнася ми още как. Ще се замисля. Не знам само дали руските улани, хусари и гренадири, които ни освободиха през 1878 г. са били обути с ботуши, навуща или боти. Определено е по добра от обогатен уран.

Виждам, че не ти изнася да се замислиш коя алтернатива е по-зла, да ти пуснат атомна бомба или да те освободи руски ботуш!

Джаки, някак ми звучиш като едновремешните партсекретари с обратна посока. За България и Русия какво да кажа - много си беше добре. Живеехме прилично. Откак се сближихме с братята отвът океана и започнахме като тях - лошо... А за Куба ще цитирам официално съобщение на САЩ: Считаме, че удължаването на срока на действие на ембаргото с 1 г. съответства на националните интереси на САЩ. И така е в Куба от 1961 г., мисля. Е?

Америка се опита да доминира над всички народи, да ги колонизира, присвоява и ограбва техните ресурси, да налага своята PAX Americana със сила, провокации и обеднен уран и разбира се, ще приключи подобно на Римската империя, Френската империя, и Германскя райх. В историята няма империя, тръгнала да поробва човечество, да не е свършила с катастрофа.

Виждам че съм обилно оплют...това ме радва ! Та да, не съм бил в щатите. Но имам познати та знам за какво иде реч. Няма безгрешни империи. Янките наистина са прилагали и прилагат насилие на доста места по света. И това с флуора е вярно, и други лоши неща...НО...Америка си остава велика ! Страна на свободното предприемачество, на човешките права...на гарантираната ЧАСТНА собственост, която толкова дразни червенушките....Въпр всички тъмни тайни за елита на щатите, този елит е осигурил просперитет на един доста голям народ. Пример за повече права - правото на оръжие, правото да напуснеш жилището си ако прецениш че не ти изнася да плащаш ипотеката. За сведение - у нас заема продължава да ти виси на врата, ако цената на жилището е паднала ,а ти си го продал....И господа - 20 % от янките имат акции в местните предприятия, акции със стойност и дивиденти. Нещо да кажете за България, Русия, Украйна, Куба....? Маркетингът, т.е. прекомерното потребление осигурява свободата и заетостта. Кризата се дължи не на американското прекалено потребление, а на недостатъчното потребление в другите страни. За тоя дето питаше дали съм фашист - не , не съм , егоист съм...

Въпросът ти е хубав. Аз не съм бил в Нагасаки и не мога да ти отговоря. Затова попитай тези, които са живяли там в началото на август 1945 г...ако можеш...тогава даже и на теб ще ти стане ясно.

Американските помощи, драги, са заробващи и смъртоносни за народите, щото всеки заеман от тях долар, трябва да бъде възстановен двойно и тройно с лихвите. Което означава, че имат интерес да раздават помощи. Знаем го от собствен опит. Що се отнася до ООН, американците вноски не дават, те купуват - затова ООН отдавна не работи по предназначение, тя обслужва американските интерси. Вярно е, че за американците работи населението на много държави (изброил си част от тях), но това не е заради развитието на тези страни, а защото целта на американците е, не да работят, а да консумират на безценица създаденото от всички хора по планетата. Американците, драги, не са майка Тереза! Затова актуалните им политици от последното 30-летие са оставили за икономиката на USA единствено финасовите спекулации като средство за печалба и ограбване на собствения им и чуждите народи. А дали са поставили на колене тоталитарната източноевропейска система, това тепърва ще видим!:D Всъщност, за тях всеки народ, който не приема PAX Americana и налаганата от тях демокрация е тоталитарен - това е дефиниция! Америка, целият Запад са в катастрофа и тя не е само финансова, а системна. Няма спасение,няма връщане назад, промените са неизбежни. А примерите ти с Иран, Куба, Северна Корея говорят за твоята неинформираност, ниска политическа култура и необразованост. Истината е, че тези държави са дали милиони жертви заради агресията и опитите да бъдат подчинени и колонизирани от Америка - ако прибавиш и жертвите на Виентам, Япония, Гватемала, Панама, Сърбия и прочее, картината за престъпленията на USA става все по-страшна. Америка се опита да доминира над всички народи, да ги колонизира, присвоява и ограбва техните ресурси, да налага своята PAX Americana със сила, провокации и обеднен уран и разбира се, ще приключи подобно на Римската империя, Френската империя, и Германскя райх. В историята няма империя, тръгнала да поробва човечество, да не е свършила с катастрофа.

а бе пич, ми ти в България каквато и здравна застраховка да имаш все си си за боклука!

Представи си бил съм в Нагасаки, бил съм и в освободени от Русия градове, където не е гърмяла атомна бомба. Много те моля напрегни си червеното мозъче и си представи каква е разликата!!!!!!!!!!!

Много лъжеш бе чедо. Е как пък САЩ не откранаха петрола на Сауд.Арабия , или на Кувейт , или на Бахрейн, или на Катар- и защо там живота е по добър от този в Либия и Иран примерно.

След всичките добрини, които сътворяват САЩ, демонстративната арогантност е направо изумителна. Светът ще е по-спокойно място, ако те спрат да го спасяват. Но как ще стане...?

Човече, фашист ли си, какъв...?!

ТЕДИ, ОТ ТОФИФИТО ЛИ ИЛИ ОТ ИЗПАРЕНИЯТА НА ЕФТИНИЯ БЕНЗИН СИ ОГЛУПЯЛА ТОЛКОВА? ИЛИ МОЖЕ БИ СИ С ПРОМИТ ПО АМЕРИКАНСКИ МОЗЪК!

Много ти е малък света...!?! Какво да ти кажа. Малък ми е, ама ми стига. Ти пък тръгни по широкия свят - Виетнам, Камбоджа, Панама, Чили, Ирак, Гренада и др. освободени от САЩ страни и питай тях...Щях да забравя. Мини за всеки случай през Хирошима и Нагасаки...

Америка натика света в помията, редно е сега да си бръкне в джоба и да плати за тарикътлъците си, а не да се измъква като мокра връв и за сметка на останалите, както е свиканала да живее. Светът е длъжен да поиска сметка от мошениците и крадците !

Разбира се - ако светът в който живееш е толкова жалък и малък, че най-важното нещо за теб да е цената на тофифи - да прекрасно е в Америка. А за цената която плащаш пиейки флуор от който ставаш имбесилно-еуфорично американистично настроен и ти се чупят кокалите и после даваш луди пари за лекари, а ако нямаш осигуровки те хвърлят на боклука, чувала ли си? А цената която плащат всички останали за този евтин петрол знаеш ли? Че стотици хиляди за избити за да имаш ти и дебелия ти задник евтин петрол защото сте свръх зависими - точно обратното на свободата която си мислиш че имаш... гледай си Fox и CNN и си промивай мозъка с американската мечта, а Jack Western който инфантилно още не знае че не в Америка е най добрата система, където бедните са по голям процент и от тук, а страни като Норвегия, Дания и Франция ...

Звучи по горбачовски.........

Не, драги! Иска да каже, че когато е за прибиране на парсата, Америка може и сама. Когато трябва да се плащат сметките, трябва да се включат всички. Ние вече си внесохме дела, но искат и още.

Америка може само да граби от света поединично.

Nai-obectivnoto mnenie tuk e na Joe Doe.Istinata e che ako US ne beshe svetoven police i regulator sega v malkata kochina narechena BG steshe da ima ili Xitler ili Stalin.Problema ne e v tova ,ami v tova che ciyala Europa misli taka , ili pone stranite djudjeta-Dutch,Franc ..etc.Inache pone malko realisam i obectivnost ne bi navredila na tuk pisheshtite

Na vas bulgarski maimuni vse niakoi vi e vinoven. I da gi niama US shte gi zamesti niakoia druga supersila, a vie vinagi shte ste si sushtite mirizlivi prosti bokluci u tupata vi propadnala durjava kudeto nikoi ne moje da nameri na kartata i bez tva i togava pak niakoi drug shte vi e vinoven - to ne biaha vizantiici, turci, rusnaci sega i amerikancite. Samo se peniavate po forumite vse edno niakoi mu puka za ogranichenite vi mnenia

До: Лазар (23.09.2009 г. 17:54ч.) Лазаре, ти си го поздравявай, тоя маймун, може и до Вашингтон да отскочиш, ама недей да приплакваш тук и да влагаш патос, че ми се драйфа!

Спокойно бе човек, ти пък ще се гътнеш от злоба и кълнене...

Вече 50 години тия дебили в тая юдейска измислена държава крадат от света и живеят за наша сметка! Дано по-скоро тая империя се срине и светът да оцелее без да го подпалят преди това. Молете се на Господ!

Света има нужда да бъде спасен единствено и само от човешкия род.Никой до появата на човека /освен самата природа/не е правил повече поразии на планетата от човека.Американците не правят изключение и нямат право да претендират за спасители на нещо което с удоволствие би се оттървало и от тях.По тази причина самата претенция да се опитват да си играят на боговее абсурдна и твърде налудничева,а и говори лошо за за умствения багаж на управляващите.Тук е мястото да си спомним репликата на папа АдрианЗнаеш ли синко, колко малко ум е необходим да се управлява света.Тази реплика се потвърждава ежедневно за съжаление от факта, че на повърхността винаги плува най-голямата мрасотия.

ОБАМА Е ПРЕДЕЛНО ЯСЕН В ПОСЛАНИЕТО СИ: СПАСЯВАЙТЕ НИ ЗАЩОТО НИЕ НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПАСИМ. ОТИВАМЕ СИ НИЕ-ОТИВАТЕ СИ И ВИЕ. Предприетата от Международния валутен фонд акция по събиране на предвидените за спасяване на банкрутиралата американска финансова система сума от 250 млрд щатски долара завърщи с провал. България с чест може да рапортува, че е дала на МВФ лептата си от един милиард долара за спасяването на Америка. Закупените от фонда никому ненужни хартиики наречени специални права на тираж изпълняват точно тази роля. За съжаление на Америка примера на бантустана наречен България не се превърна в масова дарителска кампания. При тази кампания на МВФ големите държави трябваше да дарят на скапаната американска финансова система следните суми: Япония - 15 млрд щ.долара, Китай 9 - млрд.щ.д., Русия - 6 млрд.щ.д. Индия - 4 млрд.щ.д. Бразилия - 3 млрд.щ.д. Мексико - 3 млрд. щ д. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА САЩ В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ МИНИСТРИТЕ НА ФИНАНСИТЕ И ЗАМЕСТНИЦИТЕ ИМ НЕ ИДВАХА ОТ СВЕТОВНАТА БАНКА И ОТ МВФ КАКТО Е ПРИ НАС И НЕПРЕВЕДОХА НИКАКВИ СРЕДСТВА. В тази дарителска кампания на МВФ, черешката на тортата бе малка и нещастна България с нейния един милиард щ.д. приведени в Световната банка по сметката на МВФ. Преди бяхме най-верния сьюзнек на СССР, сега сме най верния съюзник на САЩ. Нищо добро не очаква нито тях нито нас.

Много ти е грешна мислата.Чичо Сам с прокарване вече 20 години Плана си Ран Ът на свободна конкуренция и свободни пазари в България, извади Блъгария от Европа и я присъедни към 5-те милиарда бедняци в Африка. Изглеждаь че Хамериката е само твой блян и dream- dream, никога не си я помирисал, за да знаеш, че там демокрацията и правата са също DREAM отдавна! дедо Йоцо на Идея за България

Да не би Обама да иска да каже, че САЩ ще оставят най-после света на мира? Че няма да искат да го ръководят и командват? Че няма да носят на другите свобода и демокрация? Не може да е това, но какво е наговорил тогава? Буш не можеше да говори, но беше ясен на всички, а този е речовит, но иди го разбери.

КОЙ ИСКА ОТ ВАС НЕЩАСТНИКО ДА СПАСЯВАТЕ СВЕТА. НЕ ВИЖДАШ ЛИ, ЧЕ В МОМЕНТА СВЕТА СПАСЯВА ВАС И ВАШАТА БАНКРУТИРАЛА НАЛОЖЕНА НИ КАТО МОДЕЛ СИСТЕМА. Дай боже да издъхнете тихо и спокойно, а не в писъци и врясъци , че талибани , иранци и сигурно цялото човечество са ви виновни за колабса на скапаната ви система. КРИЗАТА ПРИ ВАС СЕГА ЗАПОЧВА !!! В момента корпоративните мениджъри и директори масово продават акциите си !!! НАЛИ СЕ СЕЩАШ, ЧЕ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧИ ПРЕЗ ОКТОМВРИ 1929 ГОДИНА СЕ ПОВТАРЯ ОТНОВО СЛЕД 80 ГОДИНИ. Пожелавам Ви тиха и спокойна кончина, Така както тихо и спокойно си отиде СССР, така тихичко и спокойно трябва да приключите и вие. СВЕТА ВЧЕРА НЕ Е СВЕТА ДНЕС. УТРЕ ЗАПОЧВА ОТ ДНЕС.