Банско поиска от Борисов 20-30 км нови писти и още една кабинка

Подписка с над 8000 подписа на жители на град Банско и туристи, които искат започването на процедура по доизграждането на ски зоната в района, беше внесена в Министерски съвет и приета лично от премиера. Връчването на подписката в МС бе разкритикувано от екоминистъра Нона Караджова.

Обратно в новината

Коментари - Банско поиска от Борисов 20-30 км нови писти и още една кабинка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

На много малко места в нашите курорти има нормална инфраструктура и обслужване, а някои искат още и още. Ние нямаме построени пречиствателни станции и нормално електрозахранване за курортите ни. Да не говорим за екологията, и вземането в предвид изменението на климата. Паметници ли ни трябват или найстина действащи на най високо ниво курорти, които да привличат туристи от цял свят. Най евтиното не винаги се търси, ако то, само веднъж. Хората търсят вече удобства, инфраструктура и обслужване от най високо ниво. Бетон, асфалт и прах си имаме дастатъчно. Къде се градинките, чешмичките и парковете в тези курорти. Крайно време е да се спре с тези строителства без перспектива в близко бъдеще. Няма ли общ план за развитие на курортите ни лошо ги чака почти всичките, а от там и БГ. Туризма не е само пренаселените курорти, а и много други неща. Ще има, и за, и за против, но този хаос трябва да престане докато не е станало твърде късно. Мястото на държавата е точно тук, но дали я има все още, защото до сега я няма.

Изкажете вашето мнение относно предадените вчера 8000 подписа от страна на кметът на Банско Георги Икономов. Подкрепете една справедлива кауза. Защото сме 99% ! link

а защо не махнат натура 2000 и не започнат да правят пиетите на кулиното .. ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

искат да ни "изпързалят" по скиорски. Пързаляйте се но не за наша сметка.

Пак ли си ти мишок и пак клеветиш!А сега да видим какво си писал вечар във форума за развитието на бизнеса в БГ (цитат - Copy/Paste) Присъствието на американската армия ще благодатна почва за развитието на бизнеса и увеличаването на заетоста. Младежите ни ще трябва да начунат английски език и ще могат да обслужват американските войници. Със спечелите пари ще подпомогнат совите възрастни родители в трудните години на световната финансова криза Гади ми се от теб!

Тъпото си е тъпо... Казах ти, че това, дето цитираш, НЕ Е ОТ МЕН!!!

ще погубят природата от алчност, има курорти в България в които вали сняг и климата е прекрасен за спорт а не като в Банско изкуствен сняг и плюсови температури дори и в най-студените дни. ПОМИСЛЕТЕ Г-ДА МИНИСТРИ ДАЛИ ЩЕ ПОДПИШЕТЕ

Айде, пак се опитват да прокарат Закона за горите тия мръсници. Не успяха с Витоша, сега се пробват с Банско. Че и лично премиерът приема подписка. Не се сещам да е приемал лично подписките срещу промените, ама за прителчетата му с хотелите може. Сега ще видите как ще гледат бързо-бързо да го прокарат докато са още в мандат. Продажници!

Боби, доноснико сладък, щом си с иконка отпред значи си платен глупак, не Българин.

kgb777kgb

Хайде сега и правилният въпрос : Кое правителство даде тази концесия ? И не само тази и всички разрешителни , с които бетонираха и планината и морето ??? Я сега да видим откъде ще изпълзят червените гадинки ???

Тиквата да ги асфалтира, Благой Рагин, да намали ДДС на 5% всички да са доволни, освен БГ народа. Защо ДДС в туризма не е 20 % а на лекарствата е 20% , Бойко измамника.

Боби

Гледам тук повечето коментари и не вярвам на очите си. Наистина ли толкоз низко вече е спаднала мисловната дейност на хората или просто предколедно ви мързи да си размърдате гънките. Не мога да разбера откъде такава злоба и недомислие. Че нали всички ревем че сме бедни, няма пари, няма работа, нямаме икономика и какво ли още не в този дух. Но щом чуем, че някой се опитва да направи нещо от което да изкарва пари веднага го заклеймяваме че е мръсен капиталист и иска да богатее на наш гръб. Ами че нали ако няма такива хора, няма да има и работни места бе умници, от къде да дойдат работни места, пари и други блага, като няма условия за развитие на бизнес. В момента може би единствения истински печеливш бранш, освен IT сектора, това е туризмът ни. Лош или добър е друг въпрос, но е печеливш и докарва милиони евро печалби, които колкото и да ви е странно не отиват само в джобовете на собствениците на хотелите, а все пак се разпределят и между хилядите, ако не и стотици хилядите работници заети в този бранш. И колкото и да ви е неразбираемо, когато има един такъв печеливш сектор, той помага и на другите сектори. Но това май никой не го мисли ние мислим как да плюем, как да обвиняваме всички други че на нас ни е зле. Та в реда на тези мисли, много тук се изказват какви или цените, за някакви си малко писти, ами че нали точно това искат хората пистите ни да станат сравними с европейските, защото по обработка, са ако не по-добри, то поне в никакъв случай не са по-лоши от австрийските или италианските, но заради някакви си псевдо еколози винаги ще отстъпваме по брой и дължина на пистите.

Не е важно бизнеса да се развива... Важно е тИКВАТА ДА ПАДНЕ от власт, за да се върнат пак КРАДЦИТЕ...тОВА Е МЕЧТАТА НА крадците. И разум в тая работа НЕ МОЖЕШ да търсиш... Все едно да молиш КРАДЕЦ да ти върне откраднатото!!!

kgb777kgb

Пич в голяма грешка си , поне от моите постове ! Аз не съм против туризма , аз съм ВЪРЛО против ТОЧНО ТОЗИ туризъм който са РАЗРАЗИ в България !!! Това не е туризъм това е дива селяния !!! Някога занимавал ли си се професионално ? Във всяка нормално държава се прави ЦЯЛОСТЕН проект - там влиза инфраструктура за ТОЧНО определен брой туристи според възможностите на обекта !!! Банско и сега не може да поеме това което е построено като хотели ! За да стане за бели хора трябва да се слеят Банско и Баня та да има нормална инфраструктура !!! Кажи ми една бяла държава , в която хотел с 50 стаи няма паркинг за 50 коли - НИКОГА , ама НИКОГА няма да получи разрешително за строеж !!! Останалото е история !

Дам, на тая плоска демагогия не вярват даже и селяните от Банско вече. Те научиха икономика на собствен гръб благодарение на точно тия "инвеститори". Направи една справка, колко лоши ипотечни кредити има само за имоти от Банско, колко са спечелили дружествата и хотелите там и колко работа и туристи има в момента. Преди да се говорят глупости, не е лошо да се погледнат фактите.

Извинете, Колега - именно след 'развиването' на района в сегашния 'вид' - безработицата Е Систематично Над 70 (Седемдесет.) процента.

Може и да ги асфалтирате и бетонирате.По-вече бетон.Изсечете всички дървета да не пречат.

С Вашата лакомия съсипете природата както направиха по морето.

Абсолютно! Прост ненаял се народ!

Не се наядоха селен дурите Ама кой ще ходи в това село измислено!с по мелко пари от ваш спокойно в Австрия без да гледаш сел ските им нагли физиономии!!!

ама разбира се - правете писти, не 20 , ами 200 километра ги направете, изсечете горите, вдигнете още цените на лифт картите...Направете от Пирин втори Алпи и после.... ПОСЛЕ, КАТО ВИ ДОЙДАТ НАВОДНЕНИЯТА, ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ПАК ДА ИСКАТЕ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА, ЗА ДА СИ ОПРАВИТЕ КЪЩИТЕ И ХОТЕЛИТЕ.... Значи само като чуя името Цеко Минев и на секундата ми идва поговорката " ЛАКОМ ГЪЗ КРЪВ СЕРЕ". Аман от поставени офшорчици....

ПОНЕ ОСТАВЕТЕ БАЙКУШЕВАТА МУРА ДА СТЪРЧИ МЕЖДУ ПИСТИТЕ, НЯМАМЕ ПО-СТАРО ДЪРВО!

Каква мура бе всичко да се изсече.Да се изравни със земята.

Дървосекачът, най-учтиво към Банскалии(ки) : - Озаптисайте локалните гаулайтери, Планинци/ки ! (После - всичко, ама Воистине-Всичко само ке доде ! ) --------- То аслъ - даски ли ке лизаме, ил на мурафети знайни па ке се лажеме ?!)

Добре е, че тия призиви ги пускаш в нет-а... Че ако се изправиш срещу им и ги надробиш тия, нечленоразделните, бързо-бързо ще ти оправят словореда...:О)))

Ам'чи то отде мислювате го вадим тоз банскалийския зер ? ;-) ---------- Имам Добри Приятели там от Време Оно. Твърди, непречупяеми Българ(к)и. Е, и малко кибритлии де. ...Писти сме утъпквали заедно. (Томбътъ беше само полъх ...в кухинноста междуушна на онез-там 'някои') ... Хора сме вадили от лавини. .... На гръб/ски сме карали пострадали до точка за достъп возило. (Е, и здраво сме се пцували взаимно де. Особено след няколко от 'Акад. П. Неделчев' или местен домашен коняк)

аз пък искам 20 пасти за Коледа да дам на моите малки приятели...

Боко тиквата няма да позволи да се развива друг зимен курорт освен Пампорово, където си вложи малка част от паричките /пардон Цветелинка/

Е тука вече старците доносници тотално се усраха,те през живота си не са виждали писта на живо и не различават ска от сноуборд но как така няма да вземат отношение...като затвориха кварталните ОФ клубове където си чешеха езиците и си мислеха,че вършат организационна работа.....ей,пенсии....гледайте си старините и оставете на младите да бутат държавата напред,че вие сте само един воденичен камък,на повечето от вас дори и децата ви не ви поглеждат

КМЕТЪТ НА БАНСКО Е С ВЛЯЗЛА В СИЛА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ЗА ДАНЪЧНИ ИЗМАМИ, ДАЛИ ТЕЗИ ПОДПИСИ СА ИСТИНСКИ? НЕ Е МНОГО СИГУРНО, САМО ЗНАМ, ЧЕ БАНСКО МИНАЛАТА И ТАЗИ ЗИМА Е НЕПОЧИСТЕНО И МРЪСНО.

Да не лажеш, Вихро?

100% не са реални. Затова и пише "и туристи", защото е невъзможно да ги проследиш.

Ами като искат от Борисов, той да им даде! Да изтегли малко от Цветелинка, да не се стиска! Тогава и ние ще го похвалим, няма да се налага да го прави сам!

Отдавна друг утешава кака ти Цветелинка...

Един приятел е служител в една от Цековите фирми и ми каза, че на всички служители им е било наредено да съберат подписите на семействата си. Ако това е вярно, то тази подписка е нелегитимна и трябва да бъде отхвърлена. Най-голямата трагедия на българския ски-спорт е, че големите курорти са собственост на 2 "обичащи" се групировки. Това е монопол, от който добро няма да видим...

Сатърче,а как твоите авери събираха подписите за Белене???при нас на работа дойдоха да ни агитират да се подпишем....мизерници такива

Не са мои хора, 7/8, а и подписи за "Белене" събират хора, които са същите като Цеко. . Мисля си, че 90% от хорицата тук са виждали ски само по "Канал 1". Ако някой е виждал как изглеждат ски курортите по света му е ясно, какво е разликата им с Цеко - туризма. Проблемът е в монопола и липсата на конкуренция. Много му стана на Цеко... Банско, Боровец, а сега и Витоша... Почти като "Балкантурист" е по мащаби

Комунистите Родината разграбват, костовистите след тях вървят...комунисти, костовисти дружен път ви чака, славен път

Пич. кажи си името ще накараме Бойко да даде парите на теб та ти да ни построиш писти и ливтове :)

РПГ и правителството набутано в една кочина.

А аз пък сега ще ти изискам IP-то...

Тия копелета в банско се оакаха този път! Искат 1450лв за сезонна карта и ако искаш да покараш трябва да станеш в 7, като някъв миньор! В Австрия сезонната карта е по евтина!

Не ходете бе!

защо умният гербер кмет на банско не поиска направо писта до софия?!вожда асфалтира всичко що може,даже и" лунната пътека" ,тоя да бетонира това което не е асфалтирано,супер!!

Пич. Като няма кво да кажеш по- добре си трай! Или на теб в главата ти само чакъл и хасвал има!

А тези 8000 подписа негови ли са?

тези подписа са към вашите 500000 дето ги събрахте от мангалите

Kalin

То от стоене в къщи няма как да разбереш дали е имало или нямало такива заведения!А и за да има качествени предприемачи трябва да има трайна политика и закони а не всеки ден ново 20!!!така икономика не се гради и стимулира така всеки действа на принципа ден година храни защото не знам утре какво ще ме сполети

Вие, КОМУНОИДИТЕ, много лесно се обърквате бе...

Какво ли ще стане, ако приемат промените, зелените налягат по асфалта и банскалии дойдат на контрапротест в София. Като ги знам банскалии, големи пези ще има... Опасявам се обаче, че ако приемат измененията зимата, няма да се намери кой да лежи в снега и кишата...

В тоя дух препоръчвам на банскалии, ако искат нещо да мине, да го внасят за гласуване януари, най-късно февруари...Има и по-лесен начин - събират 100 х. евро и ги дават на организаторите на протестите...Газпром така постъпиха, когато разкатаха интересите на България със забраната на !!!ДАЖЕ ПРОУЧВАНИЯТА!!! на шистите за газ... И БСП така постъпиха, даже с по-малко минаха... Така тия, дето лежаха на Орлов мост не ги виждам да протестират срещу АЕЦ-ите... Платено им е ЯВНО, иначе зелени да не протестират срещу АЕЦ-и е невиждан оксиморон!!!

дали броят на подписите отговаря на броя на циганите там.Нещастен кмет.Който е на банско през всички сезони знае какво трагедия е .Жалко ,много жалко за хубавото градче.Абе кмете що не оправите тока с който се захранва х.Вихрен.

kgb777kgb

Последно ходих в Банско 1993г. тогава започваше бетонирането !!! От миналата година офертата за Австрия за 4 звезден хотел с карта , закуска и вечеря беше 368 евро и си струваше всяко евро ,, не виждам нито една причина да стъпя в Банско !!! И на всички нещастни НЕпушачи ще кажа , че имаше отделна зала пушачи изключително добре вентилирана и отоплена !!! И още нещо в тази зала НЕ пускаха децата дори и някой от родителите да пуши вътре !!!

Когато културата на българския предприемач достигне тази на австрийския, може би забраната ще може да падне... Докато беше стария режим, НЯМАШЕ нито едно заведение с перфектна вентилация и организация на разделението. Нито едно! Затова - ПЪЛНА ЗАБРАНА. Докато Ганя се научи...

Kalin

То от стоене в къщи няма как да разбереш дали е имало или нямало такива заведения!А и за да има качествени предприемачи трябва да има трайна политика и закони а не всеки ден ново 20!!!така икономика не се гради и стимулира така всеки действа на принципа ден година храни защото не знам утре какво ще ме сполети

kgb777kgb

Тука не е мястото за този спор, защото малоумниците няма как да разберат за какво говорим !!! Но само едно нещо - Когато направиш закон ,защото не можеш да контролираш изпълнението на друг влязъл в сила закон - това е пълен провал на съответната политика !!! И още нещо - правиш закон , но вменяваш функцията по спазването на общините - смях , смях !!!

А, посмали малко, бе, манго! каква 1993? След 2000 г. стана това.

kgb777kgb

Ти да не си на 18 г. бе селчо ??? Точно 1993 г направиха първия паркинг горе в гората / изрязаха дърветата / и почнаха първите строежи ! През 1994 паркирането стигаше до Стражите пак нямаше място - тая селяния НИКЪДЕ по света я няма !!!

интересно ми е къде в Австрия ходите,че има зала за пушачи? Аз от 6 год. ходя на Капрун и Цел ам Зее и ги познавам по-добре и от родния си град и такова животно не съм видял,та ми е интересно да го видя

Точно когато влизаш в Капрун вдясно има едно заведение . Ето там се пуши! Точно преди паркинга е .

... планината Цекоминевци . Нов лифт в Разлог на друг концесионер.

След атаката на ресторантьорите за пушенето, доживяхме и атаката на хотелиерите срещу Пирин! Обяснете им, че ПИРИН Е НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И НЕ ИМ Е БАЩИНИЯ! Искам Пирин както беше в моето детство-под връх Тодорка имаше стада от диви кози И ГИ ГЛЕДАХМЕ САМО С БИНОКЪЛ!

В скоро време ще наблюдаваш диви скиори от балкона на 4 звезден хотел. Нарича се еволюция.

Чичковите червенотиквиничковчета.

Банско е най прекрасно. Готов съм да плащам 2-3 пъти по скъпо само да съм там !!!

е как не

Малки хора пък с големи мераци.

Е-е-е, тия се не наядоха ... а като ски условия за цената на пребиваването в него Банско е абсолютно неконкуретноспособно ... това е по-скоро град механа с една писта за гарнитура :) ))))

Да бе, как не! Много е неконкурентно Банско :)))))))))) Ако беше истина, хората нямаше да искат нови лифтове и писти, защото сегашните едвам смогват и се пръскат по шевовете... Като гледам одобренията на поста ти, ясно се придобива картина за лумпенизацията на българина!!!...

Ей, Рамбо, не се напъвай да рисуваш картинки, които нямат нищо общо с реалността. Кабинката не смогва само събота и неделя, както и някои от празничните дни. През останалото време натоварването й е не повече от 60%. Да не говорим за пистите на Банско - Тодорка/Балканиада си остана единствената разумна писта за умеещи, а Платото - за по-лежерно каране. Всичките останали 46 км писти, в които от самохвалство включвате и ски пътя, който НЕ Е ПИСТА, са почти празни през делничните дни. Ама този банскалийски синдром - ден година храни / всяка снежинка - стотинка - ще ви докара само главоболия. Алчните ви кметове, главни архитекти и прочее сган съсипаха потенциала на Банско. И понеже предните се накрадоха, днешните искат и те да закачат колкото могат. А банскалии сте толкова лесни за манипулиране... още от 1991 година ви се наслаждавам.

Много си прав. Банскалии не знаят какво загубиха, главно от лакомия. Но не всички банскалии са във възторг от обезобразяването на китното градче.

От къде на къде, Банско иска нещо, което да се плаща с данъците на цялата страна?! Означава ли, че ако държавата инвестира, то данъците от Банско ще отиват в държавния бюджет а не в бюджета на община Банско тогава?

Ако държавата инвестира после без пари ще приватизира ...

О, неразумний и юроде , поради що искаш да съпеш малкото останал природа над Банско, за кинти , които в гроба няма да отнесеш , или за да си спомнят за теб след време и да говорят :"Е те тоя , що красота съсипа от пустата си алчност." Нека плюенето започне.

Оххх, г-н премиер, като ще правиш чудеса по Коледа виж там и в Слънчев бряг - поразреди я тази бетонна джунгла, можеш с хотелчето на Г.И. на първа линия на пясъка дето се наводни лани. И Лилето да се включи с фадромите, че има много за гребане. И да й кажеш да не изгребе дюните по погрешка, че и за цвят не са останали...

В Австрия, Шфейцария, Франция и др. "изостанали" държави ски пистите и съоръженията към тях са общинска собственост, а в България са дадени на концесия на офшорни фирми.Така сега една лифт карта струва колкото нощувката, закуската, вечерята и спа центъра в четри звезден хотел, което е пълен абсурд.Ако сметнеме съотношението цена/километри писти сме по скъпи и от Сен Мориц, Шамони, Вал дизер и др.Може ли някой да обясни, кой контролира цените на лифт картите по курортите и не са заложници всички останали на местните монополисти-концисионери..?

Докато има балъчета като теб да ги дават тези пари цените ще са високи

България иска от Борисов да си подаде оставката и да върви на м........ си! Много ли искаме???????

И КАТО СИ Я ПОДАДЕ КАКВО, КЪДЕ, КОГА?

..от кои граждани сте точно? тези 300 хиляди, които напускат София по празниците ли?

Защо не искахте отСТАНИШЕВОТО гюбре и от ДОАНОВИЯТ нужник, когато имаше купища пари, ми ги оставихте да окрадът всичко А. Пък сега ката видяхте ,че настъпва малко ред и дисциплина хулите ,комунуноиди гаднярски

Пак си забравил да си пиеш хапчетата

комунуноиди гаднярски - естествено цялото ръководство на ГЕРБ, начело с ББ, притежаващ още членска книжка на БКП.

Наборе .... изчезни от форумът.Пльовач герберски по 20 кинта не дадохте на хората за празниците и имате ноглоста да се обаждате.Откраднахте 1.5 млд. лева от здравните ни вноски и продължавате да пльоете бе нещастни крадци герберски.

пенсионираните доносноци са свикнали само да им се дава,а какво те дават никой не знае-само клевети и ритане на другарчето по кокалчетата отзад-айде събирайте се в кварталното кафене и там се дерете

Банскалий са се объркали, да се обърнат към инвеститори като Цеко. Он ке се справи.

Па то банскалий са Цеко бе.

Гледайте каква интересна ситуация! Виден социалистически приватизатор иска предизборно да му бъде разширена концесията - чудесен тест за Борисов - да видим! Цеко е дърт кадър и никой негов ход не е случаен. Може да изглежда простоват, но такива хора не успяват да развъртят бизнес за стотици милиони - успешно! Пример - на Банев му подариха по-голямо имущество, но за няма и 10 години почти го е фалирал.

Не им берете гайлето, Колега ! ... Я ги дръжим и дваминцата под око, да такоам и дзверовете ниедни.

Аз не разбрах само кога планината и природата стана собственост на алчните жители на село Банско.

Ти още колко работи не си разбрал

Цеко е най убав и умен. За него само най убавото ...

абе тия банскалее са луди да искат такова нещо от Б.Б. Къде се чуло и видяло джип БМВ да върви в кабинково лифтово трасе с 150 км в час?! Нема такъв джип и едва ли БМВ ще направят специален модел за трасето в Банско!!!

Сега чак разбирам че Борисов раздава писти лифтове и разни други неща Къде мога да кандидатствам и аз?

Ти си след мен. Има ред в тая работа.

То ясно че има ама къде за да се запиша и аз

Ал

С оглед на обществения интерес аз пък искам да се провеждат ежегодни концесионни процедури за съоръженията, като основният критерий да е най-ниска цена на картите/билетите за тях.

Еййй, накрая и едно смислено предложение!

Това, което предлагаш е следното. Всъка година концесионерът да демонтира всички лифтове, защото са негови. След това другия концесионер да купи и монтира нови лифтове и след нпяколко месеца да си ги занесе някъде и да дойде третия и така нататък. Красивите думи като обществен интерес трябва да се използват не просто ей така. Нека искаме умни неща.

О'Санна ! Ал най-накрая Призна, че Има дървосекач в душата му.

и Аз искам от правителството хотел в Банско, да си оправя икономиката. Първите 100 г. без данъци щото трябва да забогатея и да осигурявам поминък на местните. Тази стратегия ме определя като стратегически и богоугоден и затова ТРЯБВА веднага и с предимство да бъда удобрен !