Туроператори търсят съгласие за Пирин и Банско

Туроператори и представители на туристическия бранш внесоха в министерски съвет предложение за консенсусно решение за Пирин и ски зона Банско.

Обратно в новината

Коментари - Туроператори търсят съгласие за Пирин и Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

искаме втори лифт. искаме развитие.за какво ни е планината ако не изкарваме?

Off от темата, но все пак във връзка с екологията. - Откакто е започнало председателството в София в)ъздухът не е отровен! Вечер спокойно отварям прозореца.:) Предполагам, че полицаите са насвили сиганите да не горят гуми и боклуци, защото колите си карат, няма промяна в трафика. Значи можелоооо... Хора, не допускайте никой безотговорно да злоупотребява със здравето на децата ни, с нашето здраве!

баламурняци ... качете се в Стара планина да видите какво е сеч ... знаете ли къде е с.Литаково ... да видите какво е унищожаване на българската природа

Да знаем, а ти правиш ли разлика между магията на Пирин и гората над Литаково и района на хижата? Да, не е особено добре, но вековните гори са встрани и за момента защитени. Защо ли? Защото там го няма цеко да купи "патриоти" , ББ , Иконом-а и прочие.

аз ходя в банско по празниците и през лятото. наистина втора кабинка само ще вдигне тарапаната по-нагоре, но няма да реши въпроса. и сега стават опашки на платото. трябва да се отвори нов склон лод вихрен. там е останал лифт или по точно стулбове от тошово време. евентуално с една голяма гондола да се прекачват от тодорка до вихрен. също да се отвори паницата под тодорка на изток от сегашното плато. едва тогава планината може да поеме трафика, но пирин ще стане планина пързалка. б никактв случаи не бива да остане сегашния концесионерен договор. ъулен плашат юлти стотинки на дърявата. 10% от оборота трябва автоматично да отива в дърявния фонд. това е някъде към 5-6 милиона по моя преценка, а не ч00 хил лева.

Този лифт беше лифт преди да дойде Юлен, а сега са само стълбове. Но в сайта на Банскоски фигурира като писта Църна могила..!. Там имаше и писта направена, но се оказа, че е лавиноопасно и си остана поредното прахосничество на народни пари... за нещо недомислено и неизползваемо. Втора кабинка ще направи пистите непроходими от скиори и бордисти и ще се повтори ситуацията с протести за нови писти и лифтове!

Този лифт е в лавинопасна зона. Има статии за него. Изграден е към бившата база на НСА. Сега е в картата, за да трупа километраж в скизоната за пред туристите. Решението на проблема е да се съборят половината хотели и развитието на ски зоните в Добринище и Предела.

Kalin

Пак тъпи предложения.банско беше едно прекрасно планинско градче.Сага в момента е една многохилядна спалня която искат зорлем да я напълнят с цената на всичко.Витоша имаше повече лифтове повече писти повече хотели да не говорим и хората които живеят в този град.Зорлем загробиха и лифтовете и пистите за да пълнят Банско и околността.Нали искаме красива и чиста България???Ми щом я искаме що не ползваме това което има и трябва само да се модернизира и подържа вместо да съсипваме се нови гори планини градчета!За съжаление Банско вече го съсипахме и никога няма да си върне чара който имаше.

d4

има логика в предложението. но логиката липсва в решенията и действията на Краля-Слънце. ако той е съгласен-може! ако не е съгласен - не може!

мафията,, приватизира ...пирин...!!! италианците...,,тиква,, да ядът...!!!

Добре, че патриотите започноха да вземат нормални решения иначе както е тръгнало последния ще трябва да дръпне шалтера!!!

Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!! Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!

Kalin

Както сам си писал територията е колкото софийската с тази разлика че хората там с пъти по малко.за сметка на това пистите около София са в пъти повече от тези там и хората които са на близко също са в пъти повече.Защо да бият път до Банско само за едно каране на ски?Тук е проблема а не във втори лифт и разни теснолинейки.

Цял живот (почти 40 г) карам ски. Карал как ли не и къде ли не. И пеша и извънпистово и за ден и за половин ден , но най-якото е 3-4 дена с толкова нощи, защото яденето и пиенето са част от ските и почивката. На Витоша разбира се трябва да изгони Цеко и да се направи. Инвеститори дал Господ! Но Витоша няма да секне туристите към Чепеларе, Пампорово, Семково, Кулиното, Добринище и за съжаление към цековите крепостни селни в Банско. Такива "инвеститори" не ни трябват, т.к. освен че съсипват природата и дразнят хората, не знаят и как да си изкарват парите.

КОЙ,КОЙ,КОЙ Е ИНВЕСТИТОРЪТ ,КОЙ??? Майната им на офшорките ,ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ИСКА ЯСНО ДА СЕ ЗНАЕ СОБСТВЕНИКА И ПАРИТЕ МУ !!!! Ако не се промени закона то ВСИЧКИ ПАРТИИ В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ / БСП,ГЕРБ, ДПС,ОП И ВОЛЯ/ СА ЧАСТ ОТ МАФИЯТА !!!!!!!!

Първо корумпирания Димов да си подаде оставката, защото такива явни лобистки и корупционни действия в нарушение на няколко закона между два празника не се правят!!! И да не забравяме, че на Банско и банскалии не принадлежи планината, а само част от полето!!!

Министърът на околната среда и водите Нено Димов скандализирал европейците с някои от възгледите си Българският министър на екологията доскоро твърдеше, че научните констатации за климатичните промени били измама. И сега този човек ще председателства Съвета на екоминистрите, възмущава се германският "Тагесцайтунг".

Нещо много сучат, много мажат тези тревъл агенти ли са, джендър тролове ли са, вече нищо не им се разбира. Абе ако един лифт не можем да си построим в страната, каква държава сме, чак толкова ли сме заробени ? Че по турско сме си строяли и воденици, и мелници и църкви, люлки сме вързвали и никой не е повдигал въпроса до султана и да се спори 10 години ! Никой не е казвал че "воденицата нарушава ествествените местообитания на жаби, унищожава уникални биотопи и противоречи на султански ферман номер еди кой си ..."

Какво има повече да се говори. Изходът е един: Оставка на герберите, които утвърдиха корупцията, кражбите, съдебната поквара, престъпността и убийствата като държавна политика. Не може точно преди Бъдни вечер, като мишоци, да приемат закон, с който да разрушат последното, останало в България - природата. За да направят и с нея пари!

надежди на същия министър на екологията. Всяко нормално решение на проблема минава през оставкато на този министър.

А има ли министър на патриотите който да не е свързан с лобистки /корупционни/ скандали. Емил Караниколов - министър на икономиката с ЕМКО и Дунарит, Валери Симеонов - великата българска ограда, Димов с Калиакра, Банско ?