”Юлен” показа идеен проект за втори лифт в Банско

Концесионерът на ски зоната над Банско - „Юлен“ АД, разпространи информация за идейния проект за втори кабинков лифт.

Обратно в новината

Коментари - ”Юлен” показа идеен проект за втори лифт в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОЙ СТОИ ЗАД НЕЯ? Юлен показа ли КОЙ ИЗКОРЕНИ 10 000 млади насаждения на Витоша? Юлен оправи ли захранването на х Вихрен , което ТЕ прекъснаха с досегашните си строежи? Юлен заседиха ли ЕДНО младо дърво до сега?

На Банско и Слънчев Бряг трябва да им направят по един бетонен саркофаг като в Чернобил. Ще събират и такси от туристите, които идват да видят с очите си прекрасната природа превърната в радиационно бунище.

Отдавна не ходя в Банско, по-добре отидете в къща за гости в селата Бачево, Горно или Долно Драглище, или Баня. Особено ако стопаните са там, ще имате и вкусни манджи и приятна обстановка. Банско Разлог отдавна изтърваха шанса да се развият в правилната посока.

Какъв е моят проблем с концесиите. Хич еколозите ги не боли фара за дърветата. Мога да им покажа 100 места където от години тече незаконна сеч. Проблемът ми е, че държавата прибира от концесии 100 милиона, а концесионерите прибират 10 милиарда. Ако това съотношение не се обърне, то рано или късно ще се вдигнат данъците, за да се попълва бюджета. Така съвсем косвено ще пострадам, макар, че не ползвам лифтове.

А теб боли ли те за дърветата, та така смело раздаваш квалификации кой за какво го боли? Еколозите не са горски, полиция, прокуратура или някакъв орган, който трябва да лови бракониери. вменяването на някаква вина у хората, които са против унищожаването на природата е много ползван ченгеджийски похват. НЕщо от типа "вие друга работа нямате ли си? Защо не ходите да спасявате нещо друго?". За всяко отсечено дърво, отровена река и съсипана природа не са отговорни природозащитниците, а на първо място тези, които вършат беззаконията, на второ са тези, които получават заплаи, за да предотвратяват и наказват беззаконията. Не виждам да ги визираш в някой пост?

Корнелий

Боли ме, но не като 'еколозите', дето ги боли за 20 дървета в Пирин, а за останалите 1 милиард и пет пари не давате! Аз от вас не видях някъде да се противопоставите на останалата незаконна сеч, а само на тази за втория лифт! И знаеш ли защо? Ами заради 'далаверата'! С нищо не сте по-различни от Боко и от Цеко. Само в мащаба!

Нов лифт няма и няма да има ,а и не е нужен ,колкото Боко се страхува от Цеко и мекеретата му като Симеонов ,два пъти повече се страхува от зелените и техните протести ,както и от санкциите на ЕС ,засега потуши напрежението малко ,но мине ли председателството лифтаджиите ще бъдат отрязани я с овос я със становище на ЕС .

Тези псевдо еколози искат да спрем да живеем и да се развиваме ! Нека започнат да следят всяка една крачка на строителите ,тогава ще ги поздравя ,но този лифт е необходим ,а и младите трябва да спортуват ! Като са толкова отдадени на екологията ,защо не залесят Банско ,та там е пущинак ,гол пейзаж ,ами хванете се и залесявайте ,но ...!

Да ги следят тези, на които това им е работата - полиция, прокуратура, община и прочие институции. За какво им се плащат заплати? Те и сегашната концесия нарушиха и секоха повече, но вместо наказание получиха нови терени за сеч и бетониране.

Лъжите на мутро-бизнесмените и обслужващите ги министри лъсват бавно, но необратимо. алчността ще ги погуби.

И след целия хайт, седнете и се замислете реално какво означава новия лифт и без заучените фразички за концесионера и дърветата, май все пак новината е положителна,а

Означава, че мутрите пак ще си перат мръсните пари и ще унижожават националните ни паркове под благовиден предлог, за да не чакали туристите на (умишлена) опашка. Означава нов жилищен квартал и поредния съсипан български град, където малограмотни общи работници ще бъхтят по 12 часа на ден, ще ги ритат пияни гости за минимална заплата, без договор и осигуровки. Ако за теб е положително, то положително си от шайката на перачите.

Dimi

Новия лифт означава преместване на опашките от долна станция горе на лифтовете в ски зоната... означава опит да се съживи имотния пазар в Банско и разни "наши" хора да могат да си възстановят инвестициите направени в хотели и апартаменти в Банско, които никой не иска да купи/ ползва сега... означава отново надуване на един имотен балон... Нищо хубаво не означава това... Цеко по-добре да си насочи енергията да възстанови съоръженията на Витоша, за които уж нямаше резервни части, а според журналисическо разследване на една от нациналните медии се оказа, че дори не са пратили запитване до производителя на лифтовете, а реално се поддържат и по-стари от тях извън страната...

Това,че си тъп крокодил не е новина но да храчиш неща които дори малкото ти мозъче не разбира е вече много.....а бе селски тъпанари,КОЙ от вас изобщо се е качвал на ски,КОЙ изобщо е ходил в чужбина да кара ски,че знаете......НЯМА НИКЪДЕ по белите държави от тия стари двуседалкови лифтове за да се поправят а всеки един такъв ремонт излиза почти колкото закупуването на нов......вие колко години си ремонтирате старите коли-50г ли?

Освен това никой не е против лифт. Против сме даването на нови 11 000 декара от национален парк Пирин на една офшорка с неясни или пределно ясни скрити собственици), застрояването и съсипването на Пирин, което пряко ощетява децата и бъдещите поколения за сметка на горните мафиоти, които държат цялото правителство за топките. За пари ли, за много ли?

Кво разбира офшорка на Вирджинските острови от ски туризъм в Банко. Пере пари на олигарсите.

Ама тези пари са червени ....!

А сняг? Сняг от къде ще внасяте, другари офшоркаджии? Само на менте алкохол и банско гмо ли ще ловите балъците да ви плащат джиповете и палатите? Топъл южен вятър ви желая за новата 2018! Той сезона е на свършване вече. Айде обратно в дупките да миете чинии и да гладите чаршафи за платежоспособните ви туристи.

Поръчали сме сняг от Сибир с/у суджуци селски идиот и за вас пак няма да има-понял?

Те така и на слънчака едни скици чертаха, едни обещания за пазене на дюни и природа... и видяхме на каква кочина го направиха. Кочина е слаба дума. Гледайте слънчака и се сещайте за бившия национален парк Пирин.

Природата дава знак с топла и безснежна зима

Тази скица е стара. Цеко Сифоня я размята по банкети, нарисувана на салфетка (по примера на благодателя си от банкя) от няколко години. Даже има нарисувани и новите писти и оголването на целия баир от към Банско. Само чертежите на новото бетонено гето не е показал и колко ще скочат заплатите на банските крепостни селяни.

Хайде сега любителите на планинският слънчак малко до охладят ентусиазма ,бат Бочко им пусна фандък за да не бутне Валери правителството ,защото на всички е ясно че Валерката и компания са гушнали едни сериозни мотиви за да лобират за тези лифтове ,писти и т.н..Но нещата не стават толкова лесно ,тепърва ще има ОВОС ,еко оценки ,оценки на въздействие и още сто други разрешителни ,както и становище на ЕС ,това ,че Цеко е купил винкела не е последният му харч,тепърва го чакат гладните наши и европейски чиновници и зелени ,този лифт няма да тръгне догодина както се надяват феновете на пирински слънчак ,а най рано след 7-8 години ,ако изобщо тръгне....

Протестърите протестират в центъра на София вместо пред лифта в Банско. Вместо да отидат на място и да блокират достъпа на туристите до лифта, да разпръскват опашката там, да се заключат с белезници около вековните мури по планираното трасе на лифта, те на жълтите павета кряскат. И най вече ги интересува каква фирма е Юлен и бай им Цеко Минев какъв бил. И кой ще прибере парите от отсечените дървета по трасето на лифта. Май защитата на природата е най последното нещо което ги интересува тези "природозащитници". А по всичко си личи, че май и изобщо не ги интересува.

Ей, за едно парче пица ще излижеш всяко кътче от тяялото на Цеко, Боко, Далавери, Делелия и шайката им бизнесмени. Зелените са добри за Добрич и добруджа като не искат добив на шистов газ, ама са лоши като спъват далаверата на господарите ти. Платен трол.

Курнела жива ли е? Няма ли да продума нещо за запазване на българската природа? Партийния актив няма ли да се опълчи на разграбването от страна на шайката? Или май май са съгласни?

Това се казва да си отрежеш клона, на който стоиш.

Пералнята за мрсъни пари през офшорки вече е на режим центрофуга.

Много пара накрадоха в България и требе да я въртят и печелят. Айде нещо на Витоша направете или ще убие клиентелата на Цецо, Мутрите на Боровец или на Цветелина на Пампорово.

А показаха ли скиците на бетонените кооперации а.к.а мутро-хотелите? Показаха ли умален модел на новото ж.к.?

Предвиденото "разширение" не излиза от рамките на съществуващата ски зона. По какъв толкова значителен начин ще съсипе околната среда??

писта с дължина 5.8км, сложи й минимална ширина 50 м ,изчисли квадратурата и виж колко дка се получават...Дърветата в/у цялата таци площ ще бъдат изсечени...Можеш сам да изчислиш КОЛКО са те... УБИВАМЕ СИ ПРИРОДАТА....ТЯ ЩЕ НИ ГО ВЪРНЕ...

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

свинка,това ти е 100-ния "копи-пейст" и се чудя колко копейки дават за тази процедура,че е най-лесната за дебили като теб?

Никъде където и да съм ходил в Австрия не съм виждал два основни лифта. Винаги основния лифт, който отвежда до ски зоната е един. И тези лифтове обслужват ски зони 10 пъти по-големи от Банско.

Не те зная къде си ходил в Австрия но отвори сайта на Капрун и виж колко лифта има в началната станция......омръзна ми от селски дебили да дават акъл за неща които дори не са виждали!

Попикан памперс "69",ако ти е трудно да го намериш потърси помощ от другарче на позитано а не да се правиш на още по-глупав

Че опашките няма да се махнат няма.. ще цуфнат тоалетрни барчета и капанчета за пияни туристи и ще се изсече гората...

В България, най- добре ОТНОВО да почнат да отглеждат Зеленчуци- Домати, краставици, ПШЕНИЦА ( в Добруджа) за да НЕ внасяме от чужбина... Също трябва да се отглеждат животни- прасета, овце( за да не внасяме месо) и крави и кози( за да не внасяме мляко от чужбина. В цяла Европа има планина и Лифтове . И никой няма да дойде да се вози на български Катерушки(лифтове).

Това може да стане когато ви върнем по родните места селяндури а не да се тъпчите в градовете и да създавате само мръсотия.....трябва при някой голям празник като си заминете по селата да затворят входовете на градовете и да не ви пуснат обратно и тогава ще гледате и доматите и пшеницата и добитъка както искаш....нали селски?

В Пирин ли? Зимъска? А що не портокали, мандарини и банани. Я виж колко много има в магазина и все внос!

идеен проект начи... и ква е основната идея? -да се гепат лесни кинти и да се уредът свойте хора да гепат

Осем години проектански труд къде да мине лифтът. Заслужават го хората лифта. Ба. .уй е принципен и безкомпромисен - уважава труда на другите. Хакал да му е на Цоко новият лифт.

Дали не може да опънат втория лифт малко наляво или надясно, за да е извън презстроеното-недостроено Банско, и так да си спретнат една нова имотна пирамидка за сметка на природата? Искам да кажа, че сега с тази картинка прикоткват хората, набутали се с имоти в Банско, а когато се прокарат нужните разпоредби, да им покажат среден пръст. Дори звучи забавно, донякъде :)

Какво са изработили? всичко което е показано е една картинка на вр. Тодорка, която ей сега и аз мога да смъкна от нета и с една програмка за чертане за 30мин. ще направя същото, че и по добро, проектче. Всичко е ала-бала, няма никакъв проект, лъжат народа. Сега целта е да се вкарат земите от Банско до Предел в регулация

Вече имат и готов проект, значи са очаквали или може би дори предварително съгласували решението на правителствато.

платили са си

ЮЛЕН .. НА КОГО Е ТАЯ ТУРСКА ФИРМА ??? ... НА ДОМУЗ ДОГАН ИЛИ ПОМАЦИТЕ ОТ СИК :))

И на едните и на другите и на Боко барабар с "патриотите" шмекери и шкембелии.

Докато, Бойко е на власт втори лифт на Банско и прогрес на Витоша няма да има. Нали стават конкурент на Пампорово АД собственост на Цветелина ?

това не е втори лифт а удвояване на първия, тоест удвояване на навалицата в една точка... това ще доведе до още по-лоша ситуация, трябваше да го изведат извън града

Браво селски дебил,седни си 2-ка по математика.....прав си е вашия "професор",не 80% а 100% сте зомбирани дебили и добре е,че сте пътници!!

до кога ще плащаме заради интересите на олигархията, оправете витоша. колкото и лифтове да направят на пистите ще караме един през друг, постоянно има сблъсъци защото сме на тесно като на плажа на Слънчака

Ти само почакай. Те с лифта започват. После ще установят изненадани, че и пистите са малко и така и така концесията си е там... Те ти 5 нови писти. До 2 години ще започнат и "преместваеми" хотели да строят. Това, че ще садят дървета още нищо не значи.

горд от всички по бански с царвули

нищо сега клекни пред путин ,имаш добра подготовка

Какво става с лифтовете на Витоша? Нали и те са на концесия от същите Юлен?

там нищо друго не мое се строи и нема кво да се гепи... нема хотели и ресторанти да плащат рушвети и да се застрахуват... та затуй

Да ти припомня ли,че "батето" искаше на Витоша олимпиада да прави и тогава всички червеногъзи макаци виехте от възторг а сега се сетихте,че било парк.......КО стана със Щастливеца бе разбирачи,що така 30г. не можете да се разберете чий е и какво да се направи там а е бил единственият хотел на Витоша??

Три пъти съм гласувал за Борисов. След поредното клякане пред наглата олигархия, четвърти път няма да има. Няма да има.

Слабо ме интересува за кой няма да гласуваш, паляк! Да се изкъпеш и тогава да си казваш мнението! Още онзи ден ти казах - като не то харесва заминавай в чужбина, да им казваш там как не е екологично да има лифтове. Ише преди 2-3 седмици ти казах че лифт ще има и е въпрос на време, ти не та не, няма да има. Живи и здрави когато го построят отново ще ти припомня колк си зле и как брадатите и платени наркомани назоваващи се еколозо не стават за нищо!

ми то и на слепия му беше ясно че лифт ке има; иначе отде че гепат кинти

Е, най-сетне!

А метро, летище, пристанище и космически център кога?

сега го планират да излиза точно между двата лифта за да се намали навалицата по улиците и да се улесни бързото придвижване до двте пистички; това че пистичките не могат да поберат навалицата е въпрос без зхачение

Не се учудвам на селското ви плиткоумие но за да ви го покажа само ще ви накарам да потърсите как се стига до връх Юнгфрау(девицата) в Швейцария,как когато тук само гайтани са се шили те са започнали да копаят планината (като метро) и са качили влак на 3450м.......за това те са богата държава а не бедна комуноидно селска като нашата-ПОНЯЛИ????

Най-важното е : че втори лифъ ще има и изграждането му ще запичне сравнително скоро. Вмирасините нека си правят флашмобовете, и да си мислят че са много значими. Аман от платена зелена паплач!

Проблемът не е в измислената война инвеститори - еколози. И двете страни на тази "война" са еднакво алчни и ползват природата за да се обогатяват. Проблемът е че в Банско се строи хаотично и некачествено, не се планира и резултата е плачевен

частните земи в банско и околията, собствениците могат да застрояват какъо намерят за добре! Примерно ако ти имаш ламинат у вас, как го виждаш дс дойда да то кажа да си сложиш гранитогрес защото не ми харесва ламина. Абе вие сее страшни клоуни.

Ще запИчне, ще запИчне, само си подготви устенцата, да не се окажат прекалено мънички...

Бивол изкара следната информация: Собственик на Юлен е безработен кипърец получател на стотици милиони заеми от ПИБ.Днес същите обслужват свинята Пееф. Честото!

ПИБ е българска банка с добро обслужване и ниски такси, за разлика от чуждите у нас. Кой е Пееф ?

Заработваййййй. тъпоглав нещастен трол.

В кой век живееш още?

И как така успяха да го изработят в рамките на няколко неработни дни? Къде беше този проект на 28-ми. Аааа на 28-ми нямахме проект и затова разрешиха строителството в 48% от планината и сега изведнъж бам проект.

Какво са изработили? всичко което е показано е една картинка на вр. Тодорка, която ей сега и аз мога да смъкна от нета и с една програмка за чертане за 30мин. ще направя същото, че и по добро, проектче. Всичко е ала-бала, няма никакъв проект, лъжат народа. Сега целта е да се вкарат земите от Банско до Предел в регулация

Точно за това говоря. Ако бяха показали тази скица, правителството щеше да разреши строителство в 0,2% от планината, а сега с оправданието, че им трябва лифт им дадоха половин планина. Аман от тая банка, то не бяха държавни помощи, преференции, а сега почнаха да и подарявт България на парче.

Родопите не били баница , а? Я се разходете из градчета като Девин и Доспат. Цели огради от трупи, дворове, натъпкани с кубици пресен дървен материал, поголовна сеч. И нито един кирлив "зелен" да протестира Как пък точно за лифта се хванаха, продажни нещастници.

Тъпак! На кого е работа да лови нарушителите в тази държава бе?

Хора, запомнете 2 неща от мен: 1. Ккавото и да прави човека, колкото и да се мисли за велик и всезнаещ, природата си остава по-голяма от него и накрая винаги му отмъщава.. 2. С 1, с 2 или с 3 кабинки Банско вече е ЗАСРАН - презастроен с некачествени блокове, без градоустройствена концепция, без всякаква естетика. Няма адекватни на легловата база пътища, паркинги, ВиК и електроснабдяане. Този курорт, в този му вид НИКОГА няма да може да стъпи на австрийските, италианските и швейцарски зимни курорти, където всичко е направено с мисъл... Толкова ли беше трудно като се определи концесионер на ски-зоната в Пирин да се сметне каква леглова база е нормално да бъде построена, да се направи задължителната инфраструктура включително и лифт съоръженията. В България явно е било много трудно

И защо , курорта, зимата е пълен с туристи? Това, че на теб не ти харесва е без значение за хората от Банско и неговите гости.

Проблемът е не че на мен не ми харесва Банско, а че има хора като теб, на които им харесва. Тази кална презастроена кочина не знам как може да впечатли средноинтелигентен човек.

нема по грозно застроен град подлаганите туристи си чукат главите по клаустрофобичните улици.гордия бански царвул ги причаква у задучно задучевни стаички и се чуди как да ги натири полифтовете...

ех смешко смешко, Зимата банско гъмжи от туристи. Това са хора които оставят пари там. Всеки иска да слезе и закуси в хотела, да покара ски, посше басейн , сауна и така. Свърши времете да се кефите на вмирасини туристиечскк стаи с една тоалетна за 100 човека. Всъщност като не ви харесва не ходете на банско. Като не искате хотел има достатъчно гора където да легнете и спите в спален чувал. И така Заминавайте , че ми ставате смешни, радателите на природата живеят също в бетонни сгради с тухлени стени. Айахахайахйахахаахб

Заблудено момче, за теб само двете крайности ли съществуват: вмирисани туристически спални с едно кюмбе и външна тоалетна или планинско градче тип уродливо копие на Дубай? Светът не е черно-бял и тези нации които са го осъзнали живеят най-добре...

Имаше ЕДНО ВРЕМЕ Банско, вече е мутро-колония!

реално 10 км далжина го дават и 1-2км шрина за лифта и нови писти тва е минимум 20км изсечена гора заради июузията на алчните бански селяни да удвоят печалби, а лятото то и парвия лифт е празен, че и зимата е 80 на 100 от работното време празен 20 ккм изсечена гора с едно обяснение казал е народа прозз кат от некое македонско село

Нека поредната серия на кражби, злоупотреби и съсипване на природата започне СЕГА... И не, аз не съм против туризма, инвестициите и строежа в планините и по морето. Против съм на начина, по който това се прави у нас - без държавна политика, без визия, без мисъл и мярка... целта е нашите момчета да се налапат и да подкарат Кайените. А това че оставяме на нашите деца разруха - кой му дреме..

Ей тия в Дубай големи галфони развалиха си пустинята и направиха зимна писта с лифт с междинна станция и карат ски. На всичкото отгоре под палещото Слънце бримчат климатици и оръдия за изкуствен сняг. Ама най-голямата простотия е че това съоръжение не бачка през нощта когато температурите падат. Ами мързелите откриват ежедневно сезона някъде към 10.00 и го закриват като при нас някъде към 17.00

не се опитваш да кажеш, че като построим лифта тия дет сега ходят в Абу даби ще се изсипят в Банско? Те дали знаят къде е България на картата...поне? И на Влас има пристанище за яхти, но не е Монте Карло или Кан!

А колко даде на ГЕРБЕРАСИТЕ под масата, кога ще разберем!!!!!!!!!