Коментари - Природозащитници сезират ЕК за казуса ”Парк Пирин” | dnes.dir.bg
назад

Природозащитници сезират ЕК за казуса ”Парк Пирин”

Български природозащитници ще сезират Европейската комисия /ЕК/ и българския съд за казуса с Национален парк "Пирин" и последното решение на МС.

Обратно в новината

Коментари - Природозащитници сезират ЕК за казуса ”Парк Пирин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В България няма природозащитници! Всичко е бизнес и зелен рекет!

А ние обикновените граждани кого да сезираме от природозащитниците? На кого да се оплачем, че ни рекетират? Тези нагли изнудвачи няма да спрат докато не заграбят странатани и не ни направят чужда колония. Те работят срещу България и искат да я съсипят.

"Български природозащитници ще сезират Европейската комисия /ЕК/ и българския съд за казуса...". въпреки пояснението на доцента еди-кой си, пак не е ясно как европейски директиви се приравняват към български закони. така, както я карате, то утре с една директива ще смените и конституциите. те не, че не са взети за мезе с вина от к.с. и други нпо- организации.

Алоооо Банско, що не кажете на цеко да стегне Витоша за да не правим опашки при вас!

1. Няма да е Банско, а София 2. Няма да е един лифт, 5 бр. Националната Комисия реши: 1. Мури няма, не е имало , и може и така да остане, защото скапаните софиянци ще ги отроват : Добр. еколог. оц. - ДА БЪДЕ! 2. Лифтове няма. - Лоша икономическа оценка! Следва да се повиши пропускателността до ски-съоръженията, което е свързано с някакъв достъп до тях... София има нужда от нови ски-лифтове. О, и още и други.... Като от "Княжево" до "Копитото" например. ДА БЪДЕ! 3. Мутри има, но то пък къде няма? Балансирано решение от МВР. Нито Да, нито Не! ЩЕ СЕ СПРАВИМ! 4. Синдикатите и от двата цвята потвърждават, че е добре да се създадат нови работни места. ДА СТАНЕ! 5. БАН мисли дълго и установи, че : а/ Важно е Държавата да реши т.н. "Транспортна задача", т.е.- Дали ще има достатъчно работна сила /РС/, произвеждаща принаден продукт на достатъчно километри от местоработата, суровини и материали, които да идват от Банско към София, или пък обратното е по-важно..... б/ След дълги дискусии Академиците заспаха и не приложиха нито Маркс нито Кейнс, но се съгласиха. Решено е! София, а не Банско ще е център на мелето, между всички ЗА и ПРОТИВ. РЕШЕНО Е, хора, така, че не ми спирайте "пътя на маслините". Моля Ви, аз даже не карам ски.....

Така стана да почнеме да пишеме на зелените в Германия"Help,Help you need for help"-е това вече ако не вярвате ще видите каква сила са.Цеко,Боци... всичко ще изтрезнее набързо.До там се докарахме.

Защо да им пишете. Те вече живеят в България. Истинските зелени от западна Европа са избягали в България и днес можете да ги намерите по митингите за запазване на Пирин.

Изграждането на лифт не пречи на екологията толкова, колкото тези които ще се возят на този лифт. Всеки един скиор не само кара ски, но и яде, сере, пикае, хвърля боклуци и иска да му е топло през ноща. Всеки един ще допърди на в планината в собственият си вонящ безинов таралясник, карайки себе си и в най-добрият случай още някой. Осемдесет процента от тези "спортисти" ще пушат по една кутия цигари на ден, ще пият по една бутилка бира. Всичките ще искат романтична вечер пред камината с истински дърва. Лифта не е проблем за планината. Вие сте проблема!

да ПРИБЕРЕТЕ БОКЛУКА ОКОЛО НОВОПОСТРОЕНИТЕ БЛОКЧЕТА В БАНСКО!

Аз не съм банскалия за щастие. Там където живея си прибирам боклука. Чисто ми е.

Хайде да направим сделка. Ще се направи лифт и ще се затвори планината за всякакви други превозни средства освен електрическите и колелата? Става ли? А става ли да стане Банско курорт за непушачи? А безалкохолна дестинация? А? Ще има два лифта празни! Не ви интересува планината вас. Келепичетоо. То ви е в душичките.

с един кон? На този кон ЦЕКО МИНЕВ ще определя цената за достъпа до ПИРИН!

Не съм съгласен! Направо ти го казвам, че Ти Си Проблема! Жестоко си прав, че ще ям /в моя случай е- ще плюскам/ Вярно е ,че ще пърдя здраво, ще пикая със сигурност, а може да се наложи дори да сера, макар че обичам своята си тоалетна...Въобще не си прав, че бирата ще е само една/ неизвестен брой ще са/, както и за цигарите/ повече от 2 кутии, но неизвестен брой/ На теб какво ти пречи това? А, ако си почиствам с лопатка лайната? А, ако не искам "романтична вечер" ? Проблемът си ТИ, защото не знаеш какво искаш.

Вече се знае Байкушевата мура в чий заден двор ще бъде!

Че мисълта би беше - така се почва, с един лифт, на Гугъл ясно се виждат последиците от алчността на политици, бизнесмени и местно население. Явно проблемът не е в лифта, а в последващото застрояване. Нека да покажат публично документите за втори лифт и за промяна предназнаюението на терените в Национален парк Пирин, и да го подложат на публично обсъждане.

Навремето терена на кабинковия лифт беше извън село Банско (казвам село, защото си е село, нищо че има статут на град). Имаше бариера за коли, в началото на пътя към хижа Вихрен. Сега се вижда в Гугъл Мапс, вече е в регулация, поне част от него, и се казва улица Пирин. Така като е тръгнало, ще го направят улица чак до хижа Вихрен. Направили са и ул. Кошерината, която да обслужва строежите в Грамадето. Всичко това е в планината, в Национален Парк Пирин, умишлено вкарано в регулация с цел застрояване. Изброявам някои от комплексите, построени там : Предела 2 Апарт Хотел, Роял Банско апарт хотел, Маунтийн Дрийм Хотел, Хотел Downtown, MD Alexander services apartments, Apartments Green Life, Hotel St. George Palace. Може би някой запознат да каже на чии мутри, политици са тези обекти. аз лично знам навремето, срещу Кемпински, има една сграда с апартаменти, беше собственост на Муравей Радев. Има и много обекти в процес на строеж, както и предполагам такива, които имат разрешителни или идейни проекти, и чакат финансиране, съживяване на пазара. Пирин ще стане бетонирана грозотия, както стана Българскоро черноморие. Хора , осъзнайте се.

Никой не говори за ново застрояване,а единствено за втори лифт,който наистина е необходим.Нали има план ,бе човеко,не го провери?

Именно, значи казваш, ще се построи 2ри лифт и нищо друго, така ли? Колкото стана и с първия лифт.

Тия дебили кого "плашат"?Щели да сезират ЕК,ами много важно.Сезирайте,бе,има достатъчно причини да се изгради втори лифт,което изобщо не пречи на екологията.Т.е изграждане на лифт,според тях било неекологично,пълни тъпанари!Да направят справка в щвейцарските курорти и други на запад,да проверят колко лифтове имат те.Сякаш зимния спорт е нещо много лошо,докъде стигнахме ,по време на Световното първенство по ски!

С рехавите си митинги не успяха, сега по стара зелена традиция, ще ходят в съда! Що проекти за модернизация на България спряха.

Докога разни лъжливи природозащитници, водени само от парични интереси, ще бъдат оставяни да си правят каквото поискат?!

Ето какво казва един френскли депутат през 2006 година "Бързото развитие на зимните курорти в Бъглария е заплаха към френските курорти и техните чуждестранни туристи". Тук става въпрос за едни страхотни интереси. Сам казахте, че ЕС ни забранява. Това тръгва още 2006 година. Вчера попаднах на интервю на швейцарски експерт на световно ниво, който казва, че не разбира защо "Зелените" не позволяват застрояването на курорти, при положение, че има огромен процент в планините, който е годен за ски туризъм. "Зелените" категорично пречат на туризма в България.

Само ти не схвана и пишеш недочул нещо , като бабите си .

ТО Е НАПИСАНО! АЗ СЪЩО ГО ПРОЧЕТОХ,ИМА ГО В ИНТЕРНЕТ!!! ЯСНО Е,ЧЕ НЕ СИ ОТ ЧЕТЯЩИТЕ!!!

Bg Мафията има страх само от Брюксел !

Точно за лифта е много смешно ,да има страх,особено от неадекватните поръчкозащитници.

Глупостта на псевдо еколозите е тотална.Дори "преподавателя " е платен от определени среди което е жалко.Нарочно искат да забавят процедурата за втори лифт.Но щом искат да им се смеят в Брюксел -прав им път.Защо не протестират в Банско,ами в Плевен.Нека идат в Банско да ги замерят с камъни.Баси кретените,сякаш хората не ги различават и не виждат какви нещастни подлоги са.

Ти си подлга или безнадежден ИДИОТ . ЧЕ не разбираш че става въпрос за корупция и много подкуп !

А ти как разбира, че става дума за корупция?Има нов проект за втори лифт и достатъчно информация по случая.Не може да си толкова прост или да правиш другите на такива.Някакви идиоти имитират природозащитници и дай сега да защитаваме плиткоумието.Абсурд!Само заемат тв време,уж че правят нещо.

Ей, който го може - го може. ПР-ите които е наел оварищ Цеко Миневич бият по акивност и нас, русснаците, от ул. Савушкина 55, Петербург. Но пишат много клишета, явно не им плащат добре. Елате на обучение при нас, да видите после активисти-соросоиди-планинари как се разбиват на пух и прах по форумите!

(малката Москва) защитава цековистите от Банско!

до центо ти си в ущърб на българския народ - искаш по-бързо да умре ама да пази природата за завоевателите европейци па и азиатци

Никво Ай !, и Никво Ой ! --> Вси"наште" СА заБо...тииит !

АлКапоне - НЕ го Гепсаха за ганстеризъм, убийства, рекет... Луи незнамкойси и Антоанетката - НЕ ги Таковаха отн. Едните-му-там пасти/макарони... ...та И с Вси"наште" - Същотоооо ...;-)

100% няма да оставя обратни олигофрени като теб.

Този Протест набира вече много Хора - и млади и стари . Хората се усетих за какво става Въпрос - не е за Втора Кабинка , за повече далавери е .

... V !!! Ние. Всички. Заедно.

Ами защо не протестират срещу мръсния въздух в София?

Че кой ще плаща за някакъв си протест срещу някакъв си мръсен въздух в някаква си София.

За София вече е късно да се протестира .Имотите в Полите на Витоша , Най-скъпите , изсякоха Гората на Витоша и Бълват облаци прах от Парно на Дърва и Въглища .От там идва Смока и Мъглата , не е от Ромите .

Не искам да те наричам с цветни епитети, затова си трай. Това което се прави в Банско и Разлог, е разрушително за природата. Само виж Созопол на какво заприлича за 20на години, а продължава да се строи, след още 20-30 години не ми се мисли. Отиди на Банско, след бариерата на пътя за хижа Вихрен има вече апартаментни комплекси - това се водеше извън границите на града, на практика е в планината, но сега е вкарано в регулация. След 20-3о-год. планината ще заприлича на бетонираното ни Черноморие.

Имах предвид този платен трол Sigorvinson.

Абе педералисимус има милиони българи на които им пука какво ще оставят на потомството си. Само на такива шебеци като теб не им дреме просто защото сте от кастата на олигофрените.

Ну, прощщай Гггуигоуий ! --> Ръженот Ви таковА !

Никак не ги обичам зелените, но не съм съгласен с тази психологическа характеристика, която им правите. Просто млади-зелени млади хора, объркани от дойчевелската пропаганда, която сее разделение в обществото ни.

Объркани а? Объркани ама в казана с катрана. Наредени за пая си от конкуренцията.

ПреОбобщавате НЕаргументирано. ...Има Хора Българ(к)и от ЦялСвят. ...а че Вси"наште" ("управляващи"/"елит") СА Изодродья които никой ни Е виждал, ни чувал, ни ДориПредполагал-заВъзможни по Тази Планета - Факт !

Аз съм против. Защо? Изброете поне 5 проекта в българия особено тези с концесий, които да са допринесли позитивно за народа, за природата, за държавата. Нямааааааааааааааа, защо? Защото българина не се наяаде на гърба на държавата, на народа, на природата. Извинете ама ние сме си за разтрел!

Няма и да има, защото винаги когато някой иска да направи нещо хубаво, се появяват една тумба измекяри, които искат своя пай и прецакват всичко. Сега "зелените" чакат някой да им напълни гушката , за да млъкнат ... какво всеки път.

Ми като така е било винаги. Протестират само тези на които им стиска. Другите се крият и гледат да не се пъхат между шамарите на имащите пари. А с пари се купува всичко, дори и кмета на Банско-Икономов.

ще е хубав лифта...едва ли ще е за 6 млн Българи на когото принадлежи пирин ! планината не е само на банскалии а камо ли на концесионера . а това хубаво може да го видиш в заалбах...останали са само чукари а преди 60 години са били само гори

Ние не сме за разстрел, ама вие, с тези странни тези ... Замислям се ... Как така противопоставихте, "българина", народа, държавата, природата !? Всеки срещу всеки ? Звучи като сбъднат сън на дойчевелето. Да не сте се пренаслушали от тях ?

Какво ти дойчевеле - направо РИА Новости

Имате предвид Вси"наште" ли, Колега ?! - Да ! - СА Пътници.

Концесионерът в Банско е неясен- кипърски безработен. Ако се наложи нещо да се съдят, ще му хванат опинците на безработния кипърец. Затова не е редно да бъде офшорен собственик.

Или ако стане недай си боже някоя трагедия със човешки животи,няма го намерят.

...като уитсету Г.Г. - Е "собственик" на какво-ли-Да у Нас....

Качвал съм се на ски и по скали, така за кеф... Не мога да разбера, как някой може да иска да спаси 2 пъна, защото го иска....? Иска да бъде сам в планината? Добре, има си места за това. Защо да няма туристи? Защо аз не карам ски- нито в Банско, нито в София, та даже и Пампорово? Не ми се чака! Няма да се наредя на опашка от Банско до Пловдив, гарантирам Ви го! Можеш ли да се разходиш в Австрия, от високо към по- ниско и да се качваш и да слизаш ....и пак така....? Ние врещиме срещу 2-ри лифт в най-известния ни зимен курорт? Говорим за 2-ри, а не за 16-ти? Защо пищим? От страх и уплах, че пак ще ни измамят! Така е, има опасност. Но, трябва да приемем фактите, че и без това ни мамят всеки ден :) Освен това, идеята ми е, че не се спират идеи, а хора. Лифт на Банско? -Няма лошо! Ама, направен е зле, природата загива?- Отрежете им главите, казвам аз. Но, не им ги режете преди това.

Излишно Се витиеватизирате, Колега ... - И-Сега Банско Е Празно ! - И-Сега Горе В скиЗоната - Никога Никакъв джанджун ! ...просто Вси"наште" Са "усвоили" "усвояването" на Данъкоплатски пари ..и Пак се Опитват към Вимето-на-Н.В.Данъкоплатецът ! ------- ...а Във Водещите Държави - за ТаковаТаковане - Таковат до ЕнтоКолянооооо...

борбата с/у поголовната сеч на вековни мури и борове, съсипване на фауната, ти наричаш спасяване на два пъна? Е по-голям ПЪН-тъпунгер не бях срещала!

stan_posta@

Къде видяхте "поголовна сеч на вековни мури". Може ли да покажете снимка. Или линк дайте, да видим това чутовно явление - "поголовна сеч на вековни мури" !? Вие виждали ли сте ги ? Дигнахте ли смартфона да ударите една снимка ?

Наричам го: "Два-три пъна на по 50-60 год. се офилизиват с 30-40 фиданки от 15- до 40 г. и нищо не раждат" Вдигат лозунги- "Спасете Вековната Мура"!!! А, аз Ви казвам, че искам да ме отрежете! Писна ми да Ви слушам! От четвърт век се ме режете, продавате, залагате, заканвате ми се и ме защитавате. Е, докога? До безкрайност? Аз може и да мога да живея вечно, но пък може да не искам, нали? Само не ме давайте нахалост на ромите и на Царя ВИ!

Вижте, тов. Сигурен Свинсон... --> дотук 12 Града СА В подкрепа на (диез)savepirin ! + Кампанията Е де-факто Глобална !, като Касае ИзобщоВонята у Нас .

При положение ,че боклука Цеко не е направил нищо за съоръженията има пълно основание да му се отнеме концесията и да се даде на отговорен инвеститор който да върне ски туризма на Витоша без да има нужда да се премахва и едно дърво ,просто да се обновят съществуващите трасета и съоръжения ,от дете карам ски на Витоша /докато можеше/ и не желая да блъскам 400 километра скапан път до Банско и да пълня гушите на дивите селяни там ,при положение че за 30 минути от дома си мога да се спускам ,без да плащам хотели ,мазни капами и т.н..

Дискретно : - Вижте хронологията на "израстването" на "наш" Т'се Ку... И ! - Истината каквоТочно Е казусътБанско - Лъсва кат ГолГъ...тиит посредБялДен !

Йес.

Точно така. И аз съм карал от дете там и нямаше опашки, трасетата се поддържаха добре, Романски струваше 0.60 лв. тогавашни пари. Спасителна служба си беше на място. И не, не ме обвинявайте, че съм защитник на стария ред - ни най-малко, но това е истината за Витоша от онова време

Отлично,

Съсипаха нарочно хотелите на Витоша,Морените,и Хотел Елица,и други такива,за да може народа да ходи на ски във Банско,като малък си спомням нашите имаха карти от работата за Хижа Родина,и цяла седмица караш ски без пари на чист въсдъх,вътре тенис на маса и билярд без пари,харната също,само чая си плащаше и напитките,а сега какво стана а???Всико кеш:)

Вече, няма. Прав си!

gangnam style

Пич на Витоша колко пъти съм карал ски безплатно,и на Лифта на Алеко съм ползвал без пари,и без даже да се редя,винаги минавах най отпред,и такива балъци като тебе са чакали по 40мин за да седнат на седалковият лифт към черни връх моето момче,така че съм се откарал на ски,Ти за парите не му мисли,пари има,но за ски във Банско няма да дам и стотинка във този Лайнян Град:0)Познавах планиснките спасители,даже и на верижните машини-Снегорини които почистват сняг,и на моторните шейни съм се возил.Имах доста връзки навремето.Във Рвд-то-Топката и там познавах хора,във Чайната и там съм пил и ял без пари,така че съм си пожовял добре за без пари,където сега дори и ти да си платиш,никога няма да изпиташ такова удоволствие и уважение от такива хора,които спасяват човешки животи във планината по всяко време,когато им се случи.

Едно време и билетчето за ГТ беше 6 стотинки , а парното за 3 стаен нонстоп 18 лв на месец. Вече няма да го има.

ЯХЯ- ЦЕНА НЯМАШЕ ДА ИМАТ! Но, те ще си седят и ще си протестват! Няма да поседят ни праскова, ни 2 череши, защото нямат време за глупости. Те са прави. Властта трябва да се озаптява, но и природата иска грижа, а не само викове. Какво е общото? И властта и природата се правят с време, желание и пари, а те не растат само по дърветата, нали?

какво излиза сега, че Цеко не е увеличил капацитета на лифта с 40%. Не е малко. Това значи, че целта е да бъде изсечена гората за нови писти. Не било за хотели. Но трябвало да се правят изкуствени езера за снежните оръдия. И логично, да се изсекат просеки за новите писти. Е това били целите значи.

Как се увеличава капацитет на 40 годишен лифт с 40%? Пускаш го на по-високи обороти? Магьосника от началото на рекламата?

Лейке, по принцип съм ти фен, но ако визираш кабинката в Банско, според някои източници "Пусната е в редовна експлоатация на 13 декември 2003"

Каузата е да се печи да има ски в България . Затриват Витоша сега и Банско Не дават да се премахват болните дървета а те са вече 1/3 за това тези псевдо еколози да идат на съд.

Dimi

Витоша е затри този, заради когото се правят тези промени за Пирин... И Витоша ски и Юлен са все офшорки зад които се крие един виден български банкер...

Витоша я затрива Цеко Минев, за да ходят софиянци в Банско. И това парче от тортата, да не го получаваме ние. В България нищо не печелим от това, че няколко офшорки се гушат, не плащат данъци в България и няколко човека се чудят дали да ходят на Малдивите или на Доминиканите. А ние ще си седим в изровената и оакана природа.