Нено Димов опроверга твърденията за застрояване в Пирин

Твърди се, че 48 % от територията на Национален парк „Пирин“ ще бъде застроена, но всъщност става дума за едва 2.6 % в ски зоните на Банско и Добринище.

Обратно в новината

Коментари - Нено Димов опроверга твърденията за застрояване в Пирин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изтеглете си парите от ПИБ! Закрийте си сметките в ПИБ! Това ще е достатъчно!

Една малка победа на здравия разум над екоталибаните.

Яхналите протеста пак се изложиха

Нямате легитимност да твърдите каквото и да е било.

ни занимавате с тоа бърдук толкоз

И кво излезе , през 2017 - 27 години племенникът на бай Тошо и синчето на комунистическия зам министър на финансите, получават незаконно право да да секат и унищожават горите в Пирин от бодигарда на бай Тошо в роля на Мин. Председател и се представят за патриотичен капитал , а пазещите българската природа протестиращи се заклеймяват за чужди агенти , По гнусна антиоутопия трудно човек може да си представи, камо ли да я живее.

Всъщност, този Ненчо е скромен човек, защото можеше да поднесе, че процентите са над 58% и успешно ги е свалил на 2.6%. Колко ли се е борил човечеца за народа ?

Ако изобщо се разреши втори лифт в Банско ,трябва да се обвърже концесионера Цеко със същият ангажимент и за Витоша ,или иначе казано да се построят ,възстановят и пуснат лифтовете и влековете на Витоша ,за да престане този геноцид ,софиянци да пътуват 200 километра до Банско ,да плащат безбожните цени за хотели ,кръчми и карти ,при положение че имат прекрасна планина на половин час от домовете си.

Олигархично-комунистическите лакейчета не се наиграха и няма как, когато ги спонсорират чужди фондации.Те по същност са антибългарски действащи формирования. Само ги погледнете как се крият под шапчици, качулки и всевъзможни аксесоари за да не бъдат разпознати,защото това е малцинска платена групичка и приближените им към 100-на човека . Полицията да си влезе в задълженията и да ги смачка тия провокатори.

Най-голямата вина за безобразията, които стават по планините и горите, в Пирин и на Витоша и варварското и дивашко изсичане и престъпност рушене на природата ни, вкл. по морето, с язовирите и пр. БЕЗСПОРНО Е НАБойко Борисов, премиер на държавата веме трети мандат к лидер на управляващата партия и коалицийките й с разни измислени партийки за да прикрива съюза си с ОПГ Д(П)С! Както е огромна вината му и за кражбите и престъпленията в З КТБ, станали възможни к улеснени благодарение и на негови действия к бездействия - например Борисов формално избра и посочи кандидатура на Цацаров за главен прокурор, същият, който атакува банката от позицията на поста си за да я фалира по поръчка на Пеевски, който чрез подставени лица заграби активите й!

Колко ,,СТРУВА,, 500/1000 годишно дърво на СПЕЦИАЛИЗИРАНИЯТ ПАЗАР???Защото ,,някой ,,,и от това ще намаже.

Абсолютно нищо не струва. Криво, гнило, чепато. Такива изобщо не се извозват. Пък и колко са те, 500 годишните ? Най-ценна е дървесината от 20-30 годишни иглолистни. Които не са от господа дадени, засадени са от българските лесничеи и са пазени 20-30 години.

Мисълта ми е, че това е най-добрата рецепта, най-бързият и ефикасен път за затриването на една държава и предприятие - да се дава лимитиран срок за мандат И ДА НЕ МУ СЕТЪРСИ НИКАКВА РЕАЛНА И ЕФЕКТИВНА, АДЕКВАТНА И ИСТИНСКА ОТГОВОРНОСТ ЗА ЩЕТИТЕ И ПОРАЖЕНИЯТА В ПО-ДЪЛГОСРОЧЕН АСПЕКТ, за сметка на моментни и краткосрочни резултати и отчети. Замислете ср защо частни (умни и истински) бизнеси и собствениците им, говоря за големи и наложени, познати такива никога не се наблюдават такива неща? Ами защото и след една, и след десет, че и след 50 или 100 години той планира и знае, че този бизнес пак ще е негов или на децата му:)

Главните ти букви показват РАЗЛИКАТА между колония и държава.

Вече стана прозаично да отворят вратата на дребния бизнес/или туристи/ маааалко,колкото да влезе и той а ГОЛЕМИЯТ БИЗНЕС със силен шут да я изкърти и нахлуе и осере цялата поляна....Аман вече.То че държава не остана ,но скоро и територия няма да има от бизнес апетити.

Вие само пишете, румънците и гърците излизат на улиците...

Онези, които си спомнят социализма знаят, че престоят на един директор на държавно предприятие (то други нямаше, освен някои общински и кооперативни) бе обикновено по няколко години. Директорите бяха номенклатурни кадри, тоест подбирани, одобрявани и назначавани след съгласуване от Партията. Тоест средният им престой начело на едно предприятие бе колкото горе-долу средния мандат на българските правителства, по няколко години, понякога 4, понякога повече, а понякога и доста по-малко. А спомняте ли си как се оценяваше работата на тези другари? Да ви припомня - имаше планове! Петгодишни, едногодишни, дву-, три-годишни... И те се отчитаха периодично за резултатите на поверените им предприятия! Отчитаха се ПРЕД ПАРТИЯТА! И какво правеха директорите-татикати, доста от тях, особено през 80-те години, когато доста от тях нахитряха виждайки накъде отиват нещата? Те действаха по системата СЛЕД МЕН И ПОТОП, изцеждаща до дупка звездния си миг, силите и ресурсите на предприятието с цел отчитане на високи моментни резултати (еквивалент на високи печалби при частния бизнес) за да се издигнат в кариерата си за сметка на амортизацията на ресурсите - технически и физически, човешки и пр. Тоест ставаше въпрос за сбъркана концепция и вътрешен конфликт на интереси, за различни времеви хоризонти.., Така е и с българските правителства - те нямат реален, дори никакъв интерес от панорамната картина и развитието на България след да кажем 10 или 100 години, без абсолютно никакво значение какво говорят и се опитват да ни убеждават! Те днес са тук, утре ги няма, сега е звездният им момент, тях са ги избрали да свършат определена работа на подбралите ги и да захлебя колкото могат, а след тях ... ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ, тя и без това в България вече всичко оттече и си е.а майката, една птичка пролет и да иска не може да направи, поне тя да се нахрани и ... излети. Както всички досега! А другите? А България? Кой всъщност ги бръсне!

На кой реално му пука, не за това са го избрали там и му е излязъл късмета - я колко други гладни са кандидати... А и който е такъв балък к глупак да му пука или не д окончателно оперирал съвестта и срама си, И КАКВО ЩЕ НАПРАВИ! Мафията и псетата й в лицето на такива като Пеевски с парцалите си, или Цацаров и такива като него с власт ще му направят живота тъжен с поръчковите си атаки, за които точно пък и тези са подбрани к назначени на постовете им. Мафия!

"Нено Димов опроверга твърденията за застрояване в Пирин" Заглавието не е верно, защото Нено Димов не е опровергал нищопросто никой не му вярва на поръчковите дрънканици!

Втория лифт успя да обедини интересите на всички управляващи партньори в едно. Една цел, една комисионна - хахахах

,,...Ето какво пише в Евростат: през 2009 г. (при управлението на Сергей Станишев) имаме дълг от 10.6 млрд евро. При управлението на кабинета Борисов 2 (2016) дългът е вече 34 млрд евро. През 2009 г. правителството остави 9 млрд. евро излишък, докато само за половин година през първия си мандат гербаджията опука половината от фискалния резерв. И като екстра, заедно с финансовия си министър Дянков, откраднаха 1.4 млрд. лева от Здравната каса,,!!!

ЧЕРВЕНДАЛ,ТЕЗИ СМЕ ГИ ЧУВАЛИ,МА СТАНИШКО ТУК ИМА КЪЩЕ ЗА НАД 2 МИЛИОНА И ЗАМЪК ЗА ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПО ТОЛКОВА В ШВЕЙЦАРИЯ,А И ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ САЙТА В КОЙТО ЗАРАБОТВАШ СЪЩО Е НЕГОВ,ПЪК ТИ ЧУКАЙ КОПЕЙКИ ДА КОПИРАШ "ОПОРНИ";)

Димов и ти си ми една продажна политическа подлога.Като милееш за зимният спорт и туризъм ,защо не развиваш базите в Добринище и Витоша? Май Юлен освен теб,кмета на Банско е зарибил и правителството Бойко 3. Голям срам сте за БЪЛГАРИЯ.

Псевдо-банскалиите настояват за втори лифт и вероятно ще го получат. Но да си спомним какво стана навремето в Самоковско. Фердинад толкова много харесвал Рила че решил да направи нещо за развитието на района. Попитал хората какво искате :1. Да ви построя теснолинейка? или 2. Да ви достава нова порода крави? И хората избрали ...кравата ( това е поставило началото на прочутото искърско говедо). В момента втория лифт ми прилича малко на искърско говедо.

Знаете ли какви спортни съоръжения ще си спретна по трасето!!!! С джакузи, басейни, спа, ......

Мнозина от коментиращите си задават въпроса, защо е този силен натиск спешно да се вземе разрешение за строеж ? Да не би ББ 3 през юни да си отива ?

ш гласувам за ,,Борисов 4''

Над България тегнат лоши времена. Това, че правителството може да падне, никак не ме радва, защото след него идва още по-сбъркано управленише - на БСП. Истинската демократична сила у нас няма поддръжници по вината на останалото в България население. Не е достойно да го нарека народ. Това е едно население от индивиди с ограничени възгледи и стремежи. Един вид скотове. Тежко и горко на красаивите ни планини при стопанисване от варварите на Банско и от такъв простак премиер и инеговите следващи от БСП! Явно е дошло времето да направя поредното заклинание, което вярвам, ще се случи. Проклетата България - попаднала вовеки в ръцете на вараврите от ГЕРБ патриоти и БСП, дая се изпепели и остане в грозното минало. Да я последва съдбата на СОДОМ и ГОМОР - нищо да не остане от нея. Да дойде друга държава, коята да върне равновесишето и разума. Смърт на България!

Огромен проблем с доверието,Г-н Министър,с доверието.От години се знае,че едно се говори,опровергава или декларира и накрая,съвсем друго се случва. Принципно,аз съм за идеята за повече лифт и писта.Стига да съм напълно убеден,че това ще бъде направено така щото,ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА да могат да карат и пускат,без да пострада ПЛАНИНАТА,както пострада и окуця Морето.2-3%,казвате,а дали апетите на Цеко са такива!?Има и др.подход-колкото дървета изсечени,толкова засадени,било то в Пирин,или Рила или другаде.Твърда уговорка.И не само засадени,но и гледани през първите 10г.И пазени. Има протести.Как няма да има?-при криза в доверието?"Гардиън"и "Ди Велт",ни посвещават Коледни статии,със сходен текст-"Най-корумпираната Държава в ЕС".Френската асоциация на журналистите,ни нарежда в дъното на годишната си класация за свобода на словото и медиите,при това много обстойно описвайки Г-н ПееФски в тази ситуация. Българите обичат да има почтеност,когато става въпрос за големите дела и сделки.Как Министър Димов,ББ или Валери Симеонов ще я гарантират!?Точно никак,предвид досегашните олигархично-корупционни практики!

Как Министър Димов,ББ или Валери Симеонов ще я гарантират!...??? в древна гърция когато се приемал един закон или предложение за някакъв ,,проект,, , предложителите ставали лични ,,гаранти,,... при неизпълнението им ,,личното,, им имущество било ,,конфискувано,, в полза на ,,демокрацията,,и самите ако не са бивали убити са изпращани в изгнание...!!!

На хоризонта изплува още един голям,ама голям лъжец от безочливо- то корумпирано,крадливо правителс- тво на диктатора от Банкя.

Вярвате ли му?Това е само началото.

Този разбира се лъже най-безсрамно като всеки политик. Нищо ново под слънцето. Само че, да не стане като в баснята на Лафонтен за "кокошката, която снася златни яйца". Защото и сега Банско е доста грозновато, презастроено, с лошо обслужване, скъпо за това, което предлага! Та какво ли ще се случва, след тази явна лакомия?

Цеко и Зелените са еднакви мафиоти, но с различни интереси. И двете страни лъжат, но зелените го правят по-тънко и си играят с чувствата ни. Изкарват милиони от държавата и нехаят за голямата сеч. Не вярвам на никого!

Лъжлив крадлив ГЕРБЕРАС, кой ли пък Ви вярва на вас вече!

да опровергае и презастрояването по морето.

обещава ли след първия построен хотел или ресторант да влезе сам в затвора?

С огромно изумление и възхищение изчетох много внимателно цялата информация,събрана по-долу от ИНФО.Браво,човек,кога успя толкова труд да вложиш!Уж имам претенции,а и половината от тези факти не ми бяха познати. Та изнесеното,хвърля здрава доза светлина,какво ще е бъдещето на Природен Парк Пирин през "Юлен".Изключително важно е да се знае кой кой е в схемата,за да се разберат принципите и очакваните бъдещи действия,нали така,Министър Димов? Екоминистърът,също влиза в състава на Кабинетът Борисов 3-Лъжливото овчарче.Съвсем принципен и пресен пример от София,управлявана от ГЕРБ.Знаем как "Трейс Холдинг Груп"масово и безобразно ремонтира софийските улици.Поне по 3 ремонта върху ремонтираното.И Фандъкова все ги глобява....На връх ЧНГ 18,"Трейс"се сдобива "на търг"с 32.5 ДКА общински имот не къде да е,а в Илиянци!!! Така се работи-ето защо хиляди хора дълбоко се съмняват как ще се застрои Пирин.

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

заселихте чрез заменките по морето

Този негодник с министерско кресло вместо с всички сили да пази природата става съучастник в нейното унищожение. Типично за продажници случайно добрали се до властта.

ЛъжЕ!!!!

Василе утре идвами у вас.Да нарежиш на тънко сланина и праз и да наточиш вино от малкото бури щото ако изкараш от онва де го продаваш ши ти артиса подарака дето сбрахми пари и го купихми от пазаря

Ощи сутринта впрягам магариту и са изнасям неща да ва видя гиди пиеници ниедни.Миналата година га са напихти изклахти зайцити и ги пекахти на двора и тогаз едва отървах кучиту

Гледам двете новини за министера и за Владко Каролев не слизат от първа страница на сайта вече втори ден, та се чудя дали е случайно или и Дир-а е превзет от Кой, Свой и прочее герои. Всъшност, изобщо не се и чудя.

До info, Кaто обикновени грaждaни приемaме изнесенaтa информaция зa достовернa. До моментa, кaто че ли все още имa бaлaнс между природa и бизнес. Aко обaче пaк ще глобявaт Бългaрия зa не спaзвaне нa зaкони, кaкви сa изводите и зaключениятa? Зaнaпред по този кaзус и др. подобни, кого трябвa дa подкрепят простосмъртните, бизнесa или природозaщитниците? :)

Всички да са здрави за да бъдат силни. Всички да са единни за осъществяването на една обща цел, за да сме силни. Обичайте България за да бъде наша.... ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !

Всички да са здрави за да бъдат силни. Всички да са единни за осъществяването на една обща цел, за да сме силни. Обичайте България за да бъде наша.... ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !

Напред министре ние сме зад теб.ште лашкаме за едно кебапче, и по саитовете щи играем кучек

Неизвестното за Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев Въпреки скандала малко се знае в действителност за основните лобисти на Закона за горите. Кои в действителност са те? Ето какво съм написал за тях в моите книги: Цеко Тодоров Минев е роден в София на 30 октомври през 1960 година. Завършва задочно счетоводство във ВИИ Карл Маркс. Женен е, с едно дете. Прави бърза кариера при социализма - стартовата площадка е СО десислава, а промените на 10 ноември го заварват като главен валутен дилър на банка Биохим. Председател е на Федерацията по ски. Но въпреки налаганото мнение в медиите този собственик на Първа инвестиционна банка (ПИБ) не е най-важният. Казвам този, понеже никъде нищо не сес поменава за съдружника му, който е истинският любител на зимните спортове, запален скиор и авторът на идеята за инвестиции в бялата природа. Той е Ивайло Димитров Мутафчиев. Роден е в София на 30 април 1962 година. Женен е. Има брат - Георги. Ивайло е завършил международни икономически отношения във ВИИ Карл Маркс (сега УНСС) и има редица специализации на Запад по времето на социализма. Работил е като гл. дилър на БНБ и е бил един от шефовете е на дилинг-офиса на банка Биохим, в който се е подвизавал като негов подчинен бъдещият му съдружник Цеко Минев Най-неизвестният факт около Мутафчиев като собственик на банката ПИБ, на Юлен и на Витоша спорт е роднинството му с Тодор Живков. Ивайло Мутафчиев се пада негов племенник. Затова тази власт ще шикалкави пред протестите, но ще се опита да ги осъществи докрай. Защо? Защото Мутафчиев е племенник на Живков, а Бойко Борисов - на ген. Кирил Войнов, шеф на пожарната при социализма, до 2006 г. - и при капитализма и кандидат 1 на НДСВ за изборите през 2009 г. (водач в Софийска област). Генералът, чийто близка рода се оказа Бойко, е племенник на Иван Славков, както съм отбелязал в книгата Тайният проект Бойко Борисов.

==================== Нека се сетим, че бившият зет на Генсека и шеф на БОК ИМАШЕ ИДЕЯТА ДА ИЗСЕЧЕ Витоша, ЗА ДА НАЧЕСА МЕРАЦИТЕ СИ ДА НАПРАВИ София ОЛИМПИЙСКА СТОЛИЦА! Така че приемствеността около закона е пълна - и чрез идеите, и чрез кръвната връзка по линията Живков-Славков на основния лобист и премиера, и чрез общата им далавера. ================ И още няколко скицирани факти. Племенникът на Живков - Ивайло Мутафчиев и бившият му подчинен - Цеко Минев, правят летящ старт в зората на пазарното стопанство. Ето някои факти допълнено с факти от двата тома на Тайните на големите играчи и публикацията ми Банковата афера люпилня на олигархията (Труд, 1996 г.): И двамата са били сред основните акционери на Първа частна банка (ПЧБ). Първа частна банка възниква с парите на Кореком, на инженерингови държавни организации, на стопански държавни предприятия. Честните частници записват само по някоя и друга акция. Моллов например взима 5 броя за общо 5 000 лева, които по бедност иска да бъдат разсрочени за плащане. Петьо Блъсков успешно го конкурира. И т.н. Но те са фигурите за прикритие. Още тогава банката е с капитал от 10 млн. лева. Обаче тя трябва да се нарича Първа частна държавна банка, понеже държавата има над 50% от парите. Но това не пречи на частните учредители да си сформират и изберат борда от самите тях. Може да се нарече и банка-шаран за обикновените акционери. Защото са отпечатани още в началото (1990 г.) незаконни акции с поредни номера до 50 000, които не се продават, а се пазят за основателите (основатели са и Мутафчиев и Цеков). Срещу тях години наред освен дивидента се изплащаше и подарък - по една напълно безплатна акция от увеличенията на капитала.

тъй, тъй, Борисов 1 си раздадохте енергото, фотоволтаици, взехте 10 депутата на Атака и разбихте конкуренцията, сега си раздавате туризма - море и планини, шъ облажите и дедо симо с имотите,шъ разкарате и бсп и кой иска да ви слуша лакърдиите, преди това си направихте удобни закончета и за екологичната оценка и други промени така че по закон всичко ще е по мед и масло, ама не е имало по-алчни от вас в цялата ни история и по-прости от сегашните българи, ама всеки си плаща сметката един ден.

Въпроси: Знае ли МОСВ #КОЙ е реалният собственик на Юлен АД? Ако това е г-н Георгиус Георгиу, защо той самият не се интересува от съдбата на собствеността си и игнорира поканата на МОСВ? Ако са други лица, кои са те и защо се крият зад социално слаб кипърски гражданин? Законни ли са техните финансови източници? Как МОСВ ще коментира информацията, че една от фирмите зад Юлен АД е свързана с тежката криминална престъпност и мащабни злоупотреби с европейски фондове? Становище: Имайки предвид тези факти изказваме становище да бъде прекратен концесионния договор с Юлен АД и да бъде сезирана Прокуратурата за изясняване на реалната собственост на фирмата и проверка на информацията за връзки с криминални организации.

Изглежда министър Нено Димо е забравил за съществуването на тези европейските директиви или съзнателно подготвя погазването им, с което ще причини умишлено огромна вреда на държавните и обществени интереси в полза на Мафията. Ако някому подобно твърдение се струва пресилено, държим да се обосновем със Становище на екипа на Биволъ, относно подготвяното криминално престъпление от българското правителство: Уважаеми г-н Министър, Моля да вземете предвид изложените по-долу факти и нашето становище относно концесионера на ски-зона Банско Юлен АД във връзка с Проект на промяна на плана за управление на Национален парк Пирин. Според официалните документи в кипърския търговски регистър лицето Георгиус Георгиу, кипърски гражданин, се явява собственик на офшорните фирми Marengo Trading и T.A.K. Services, които държат 87% от дяловете на концесионера Юлен АД. Той контролира Marengo и T.A.K. през три други офшорки: Din Nominees, Duc Nominees and Len Secretarial.

Управителите на фирмата T.A.K. Services Богдан Раду Югулеску, Николета Елена Югулеску и Евдокия Макламузи, се свързват с фирма контролирана от бандата на Килърите, чиито членове са обвинени в поръчкови убийства, рекет и кражбата на 26 милиона евро от храни за бедни в Румъния. По-подробна информация и документи за тези връзки можете да намерите в следната статия: Концесионерът Юлен се оказа свързан с Килърите и крадци на еврофондове https://link/yulen-killers-apia.html Журналисти от Биволъ се срещнаха с г-н Георгиус в Кипър (виж тук: https://link/georgius-fibank.html). От разговора с него стана ясно, че той няма възможностите на инвеститор, а се явява социално слабо лице. Г-н Георгиус не разбираше въпросите, които му задавахме за обширната му собственост и инвестиционна дейност в България, част от която е и концесионерът на ски-зона Банско Юлен АД. Припомняме, че Министерството на околната среда и водите изпрати официална покана до личния и професионалния адрес на г-н Георгиу, за да се включи в общественото обсъждане за съдбата на ски-курорта Банско през май 2016 г. Той обаче не се яви.

В писмото си Европейската комисия обяснява ясно, че при евентуално приемане на промените в плана за управление на Пирин, България подлежи на процедура за нарушение на Директивата за местообитанията и Директивата относно оценката на последиците на някои планове и програми върху околната среда: Държавите-членки също така трябва да гарантират и че всеки план или дейност, които могат да засегнат тези места се подлагат на съответната оценка за въздействие в съответствие с разпоредбите на Европейското законодателство; това се отнася и за всяко бъдещо изменение на планове с цел разширяване на туристическите дейности. ЕК напомня, че в случай на нарушение на директивите институцията не би се поколебала да започне процедура за нарушение. От Генерална дирекция Околна среда на Европейската комисия още уведомяват: ..Например, по отношение на класифицирането на BG0000209 Пирин като СЗЗ следва да ви информирам, че Европейската комисия, по своя инициатива, е предприела хоризонтално разследване срещу всички държави-членки, които не са изпълнили задължението си по чл. 4 параграф 4 от Директивата за местообитанията и ще продължи да предприема подходящи действия в случай на продължаващо неизпълнение.

Защо сме срещу подаряването на Пирин на мафиотска шайка Новият план за управление на Пирин задължително с ОВОС декември 23, 2017Биволъ Природозащитната коалиция За да остане природа в България съобщи, че в писмо до Асоциация на парковете в България, член на коалицията, Европейската комисия подчертава, че България, като член на ЕС, трябва да гарантира, че всеки план или дейност, които може да засегне зона от Натура 2000, каквато зона е Национален парк Пирин, задължително се подлага на оценка за въздействие върху околната среда. Коалицията припомня, че въпреки това трима министри Нено Димов, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов натискат правителството да приеме изменения в плана за управление на на Пирин на 28 декември, като решително отхвърлят задължението да бъде направена необходимата екологична оценка. Подобно действие би било съзнателно погазване на европейското законодателство и ще доведе до ответната реакция процедура срещу България за нарушение на правото на ЕС.

От клипчето разбрах , че трябва не втори лифт ... а повече маси !