Кметът на Банско: Реконструкцията на лифта е законна

Реконструкцията на триседалковия лифт в Банско е законна, като разрешителното е издадено от главния архитект на общината, каза кметът на Банско Георги Икономов.

Обратно в новината

Коментари - Кметът на Банско: Реконструкцията на лифта е законна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това със зелените е пълна глупост и аз не знам, кой нормален човек им се връзва. Банско е страхотен курорт и ако се оправят опашките, може да съперничи на алпийските. А това означава храна за банскалии, парив държавния бюджет и не на последно място - достъпно за всички да стане, а не да чакаме по 40 минути за кабина.. и то ако имаш късмет са 40 минути. И как така протестират все хора, които нямат имоти там и една от причините им е, че видиш ли, банскалии печелят в ущърб на природата..т.е. на наш гръб, което не е вярно. Има ли софиянец, който няма да се изсмее, ако банскалии направят протест, против строежите на метрото, понеже това би довело до замърсяване на подземните води в Софийско поле? И проблем не са две, три или 10 дървета... по-голям е беззаконното изсичане на горите в Стара планина и Странджа. А още по-голям проблем за хидро-енергийните проекти, които съсипват брутално природата на реките, на планините... а дават незначително количество, скъпа енергия.

там е работата, че сега в Банско реват, че не им дават да направят лифт. Да речем, че за първата линия разрешат да я направят двойна - това означава, че 2 пъти повече хора ще се изсипват на пистите горе и в един момент ще ревнат, че пистите им са малко. ще направят нови писти и евентуално лифтове горе. След което хората долу пак ще станат повече и ще образуват опашка.. е може да не се чака 40 мин. а само 20, ама пак ще се ревне за нов лифт. Накрая над Банско няма да остане 1 дърво, а някоя по-силна буря ще събере всичките лифтове долу връз модерните хотели. А па тогава какъв рев ще настане - тъй щото, някак си държавата да обезщети собствениците от това природно бедствие...

Определено нищо нормално няма в България! - не е нормално да има 30 годишни лифтове в най-големите ни курорти - не е нормално "екоактивист" да е професия, и то доходна - не е нормално със зъби и нокти да се пазят 10 дървета покрай пистата, а в другия край на парка хиляди хектари да се изсичат пред очите на всички ..и само това да беше ненормалното!!

не е нормално никому неизвестни офшорки да строят в национални паркове,не е нормално концесията на най големия зимен курорт да е на цената на хубав лек автомобил,не е нормално и лейки да пишат из форумите, ама такава ни е държавата

Всичко е притежание на офшорки ;) Иначе ще излезе, че едни млади и успели хора са още по-успели от очакваното ;)

Искам нови лифтове. Не искам да чакам по опашки!

Аз пък не исам нови лифтове и обезобразена планина. Искам недокосната природа в планината.

кеф ти австрия, кеф ти швейцария. Супер зимни курорти, цените същите като в България, само дето там обслужването е еталон.

''разрешителното'' може да е законно, но и реконструкцията на лифта е спряна законно. Сега се чака наддаване за рушвета, какъв да е размерът му. Че не остана Природа в България ... всеки ще си получи скоро заслуженото чрез Решенията на Страшният Съд. Факти ли? Доказателства са президентите Желю Желев, Росен Плевнелиев и "горския", които загубиха по едно от децата си.

На Вас "Дървената мафия" ли плаща за да тролите? Или сте турски и гръцки ПРОПАГАНДНИ агенти? Не Ви харесва, че след президентите, идва редът и на гавазите.

реконструкцията бива спирана ,заради манипулации и зелени лъжи, защото именно зелените си чакат рушветите

Хитлер също управляваше "законно" Германия.Даже се референдум присъедини Австрия.По алчни от банскалиите няма.

има, има... 300 километра по-на изток. Ама на едните в хотелите ще им влезне морето, а на другите планината. Сега като се замисля - нека си режат колко искат.. Пирин като ги затрупа те дърветата пак ще порастнат.