Екоминистърът: Трябва да спрем опашките в Банско

Трябва да постигнем такова управление на Банско, че да няма опашки на лифтовете, посочи министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Обратно в новината

Коментари - Екоминистърът: Трябва да спрем опашките в Банско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тоя има вид на наркоман ,ако ми дойде на интервие за работа не бих го взел и поснртно, не знам кой го е слагал за министър !!!!

Аз смятам, че на всяка цена трябва да има втори лифт в Банско! Срамна гавра е с туристите е да няма такъв! Искаме да развиваме туризма, а ние какво правим? Нищо не правим само караме и българи, и чужденци да не идват на зимен туризъм в България. На всяка цена трябва да се изгради втори лифт час по-скоро! Еколозите са пълни боклуци, престъпници и разбойници и са за затвора всичките до един! Заставам си с името зад тези думи! Това са хора, които не искат да се развива туризма, искат да съботират всичко хубаво! Къде бяхте престъпници такива, когато се застрояваха курортите, а сега искате да не се реализира един прекрасен проект? Изроди, такива, за трепане сте всичките до един!

Кириле, какво означава "на всяка цена", алчно, агресивно лапенце? Научи се първо как се пише сАботаж, после завърши пети клас и тогава се изказвай като последна инстанция. Остана ли нещо небетонирано, несъсипано? Еколозите ли са виновни или тия дето ти дават парче пица да ги подкрепяш в унижожението на Пирин и цялата българска природа?

Естествено, че еколозите са виновни. Никой никаква пица не ми дава! Вие сте простият човек. Вие сте един клеветник, един платен зелен мафиот! Както виждате правителството е на ваша страна. Бъдете спокоен няма да има втори лифт, но аз казвам, че трябва да има. На всяка цена означава, че правителството трябва да отпусне пари и да построи втори лифт в Банско. Това означава. Сега ще питате откъде пари. Ами теглят един заем и готово. Как така има 2 млрд. за санирането, а 120 млн. за лифт няма? Вие 4 клас нямате завършен, господине!

За пари ли? За много ли? Утре никой няма да си спомня тези "държавници" , "кметове" и прочие прислуга на олигарсите. Съсипаната природа обаче никой няма давърне на децата и внуците ни!

Толкова алчна и ненаситна паплач откъде се извъди и все по върховете на властта.... Как един не помисли за опазване на природата? Всичко трябва да се осере....

Екоминистъра узакони бетона в Добруджа! екоминистъра с бившите екоминистри напъват за още бетон в Пирин! Където има далавера, сеч, унищожаване на природа - там търсете и екоминистъра! Да не се объркате, че той ще е последната преграда пред бетоновозите! Той ще ги води!

в австрия в аналогичен курорт има по стотина лифта и влека, и никой не ги е чул кога са ги строили. " средновековноизостанала "турция два тунела под босфора построи, в алпите има железница на 4 000 м надморска височина, ние за един скапан лифт пет години се дърлим! ми който не иска лифт, да не го ползва бе! не е задължително!

Много си умен бре!

Представете си каква далавера са надушили уродите, щом са се събрали всичките министри и кмета да лобират за тази ценна кабинка?!? Не е за кабинката... за парцели, строежи, дървен материал, пари под масата, разрешения.... Светят им очичките!!!

Свлачища, наводнения и потопи за Банско! Като ви отнесе после да не ревете "братя, българи помагайте!" Пирин ще ви плати с лихвите, алчни мутри и слуги на мутри!!! Бетоненото гето и ламтящите за пари ще бъдат попарени и на никой няма да му е жал!!!!!

Боко пак ще подава оставка. Не му се управлява вече. Пипнете ли Пирин ще ви се появи дежа ву! Банки крадете, биткойни, квото се сетите! Но Пирин няма да го дадем без бой!

Проклети да бъдете всички, които съсипвате българската природа за торба със жълтици! Проклети да сте и парите да не ви стигат за лекарства!

окрадоха всички еврофондове, бюджета и ктб, черноморието, и сега стигнаха до планините....бездънни гъзове, нямат срам , приличат на некви луди зарад тая техна алчност

защо наричате тея мръсни гнусни фирмаджии "министри" бе?, еле пА тоА фарисей на снимката? Който изсче още едно дърво за лифт илипоредния празен хотел , чумата да пореже децата им....мръсници

Може ли някой да ми обясни защо в България пистите и съоръженията са дадени на концесии, регистрирани в офшорни държави, а в Европа тези възлови за всеки зимен курорт съоръжения са общински?Може ли независим икономически екип, /най-добре от чужбина!/ да определи себестойността на лифт картата..., знаете ли, че ако вземем съотношението цена/километър писти ще де окаже,че в България имаме най-скъпите лифт карти в Европа.Това важи и за трите "големи" курорта...Може ли да се направи един анализ как се движат цените на нощувките в хотелите и как се движат тези на лифт картите през последните 15 години?

Питай Цеко колко пари иска да изпере. Ще му кажа по-интелигентен и щадящ природата начин.

До колкото разбирам, еколозите искат гаранции, че повече няма да се строи друго освен кабинков лифт! Днес министърката на туризма каза, че щяло да се строи само в буферната зо, която била и без това предвидена за строителство. Не знам каква е тази буферна зона, но имам въпрос. Ако се построи кабинков лифт и се застрои тази буферна зона, няма ли след кодини да се стигне до необходимостта от 3-ти кабинков лифт и т.н. !?

Един масов коледен протест ще им попари мераците

След 15ина години автомобилният транспорт ще е екологичен. Нез друго проблемът съществува само за около 8 часа през почивни дни, когато може да се качват хората с автобуси на ток или алтернативни горива. няма замърсяване, няма изсичане на нови горски площи. Ако продъ;жите да увреждата планината, тя със сигурност ще ви отмъсти. Тогава кой ще е виновен а, подчинители на Природата? Че не ви пука за хората ясно, ама и ековъжените ви лини ще заминат.

а природата не е толкова важна.

Колко дни в годината има опашки на лифта? 10-15 общо събират ли се?

Уважаеми съграждани, Вие живеете в държава управлявана от мафиоти. Всичко, което се прави в България е в тяхна полза и ваш ущърб. Това, че търпим тези неща говори зле за нас. А иначе за "концесионера" - Пирин ще го накаже жестоко, ще се убедите сами!

министърът на околната среда и водите да е съгласен да се извърша сеч в национален ПАРК , Е за ЗАТВОР ! Тоя е всичко друго не не и еколог ! ОСТАВКА !!!!

Гледаш го симпатичен, умен...просто още един министър-комисионер, като всички предишни.

Като ви чета всички по-долу и си мисля, че сте сталинисти - няма курорт, няма проблем.

Ами то курорт си има бе мушмул,само че на селяните много им се отвориха задниците и много заламтяха!Сега искат да изсекът 2/3 от целия парк,за да могат няколко човека да се налапат !Та то и сега не може да се използува и половината от легловият фонд на селяците!Само ламтене!

Лобират за лифт Цеко Минев и другата пасмина дето си изпраха парите там. Надуваха цени и балони, сега и за чеп за зеле не стават.

Ако улесняването на шепа скъпоценни туристи е свързано с изсичане и унищожаване, против съм.

Ако тези са шепа, значи в останалите български курорти няма никой.

От всички коментиращи до тук май само един е висял пред кабинковия лифт. Останалите разпускат тук, защото са намерили трибуна и те така.

Всички други клецаме майка ти, докато ти си висиш с останалите педали на лифтчетата! ;)

Навремето, летните ваканции на село, гледах как овчарите прекарваха стадата през места на които се бояха или поради друга причина не искаха да минат. Овчаря пускайки "цветущи благословии" хващаше една от овцете и буквално я влачеше през "препятствието". След това останалата част от стадото се юрваше след тях като омагьосано и нищо не можеше да го спре. Та и с Банско е така. Няма спиране. Нали ще ти се смеят, ако кажеш, че си бил на Витоша. Глей го па тоя мизирабъл, ха ха на Витоша!? Какво да говорим с него!? Можете да ми слагате минуси колкото си щете. Като ми сложи някой минус и останалите ще се юрнат през препятствието. Давайте смело ! :))) И те така ..................... !!!

Министъра на екологията се грижи за интересите на концесионер офошорка. Срамота...

Хаха, колко умишлено не се споменава Цеко Минев, който само прибира паричките и от ЧоБанско, и от Витоша :)

По-добре нов министър на екологията, отколкото разрушител на природата, работещ в интерес на безогледното частно използване на общонародните богатства.

Много ще сбъркте, ако направите 2ра кабина без да направите допълнителни писти.... така само ше "пренесете" опашките долу нагоре по пистите и лифтовете и тогава вече никой няма да се кефи да кара в Банско. Дори сега след 11ч става неприятно от навалицата и човекопотока. Да не говорим, че е и опасно.

Ше дефилират със ски екипи и хлеб и кебапчета в ръка.

Цялата държава е впрегната туй Банско да урежда как да се бетонира!!! Тоя ски олигарх бая парички налива в касите на Лифтаджиите!!! Това, че световните температури ще се повишат с 4 градуса и в БГ суша се задава е дребен проблем!!!

Сборище на бандити! Перачница на пари, която погубва града и планината! На тъпия министър може да се каже, че алтернатива не са нито новия лифт, нито 130-те автобуса - всяко нещо си има граници, а тук лимитът отдавна е изчерпан. Просто трябва да се разсредоточва зимния туризъм и да се пази природата!

Лифт не трябва. Кариери не трябват. Заводи не трябват. Само ще ни грабят. Суха пара, ако имате, заповядайте да раздадете на населението, че така е свикнало - да му се дава. Другото не.

Когато има пари, те ТРЯБВА да се раздават!Получилите ги започват да ги харчат и тогава се УВЕЛИЧАВА нуждата от кариери, заводи и лифтове...А не ОБРАТНОТО!

Тъпи са тези, дето не искат да ни изсипят 10-20 милиарда кеш, че да живнем. Гадове!

И да видим #кой стои зад Бъдеще за Банско (ама че оригинално име) Димитър Юлев, Общински съветник от Сдружение "Бъдеще за Община Банско" Висше образование: Администрация и управление УНСС гр.София. Зам.председател на комисия Туризъм и екология, Зам.председател на комисия по Конфликт на интереси, член на комисия Младежки дейности и спорт. То е ясно и защо този слугинчо няма да търси конфликти на интереси.

Нека и аз да издигна лозунг във връзка със същия този икономическия ПРОСПЕРИТЕТ който искат милите ни политици: "Всяко училище - казино, всяко читалище - игрална зала, всеки университет - бинго зала...." По този начин хем ще направим нацията малоумна, хем ще изкараме пари. П.С. Очаквам някой министър да прегърне идеята

Та да натъпчете хубаво джобовете на чорбаджиите - това ви е целта ! Защото ще има и за вас, управниците ! Кажете си го направо.

Трябва да се каже Стоп, до тук на съсипването на планината. Дори да построят втори лифт, след 10г ще ревнат за трети лифт.

Организира "протест в подкрепа на изграждането на" .... и т.н.

Добре, че е интернет сайта та и самозадоволяващ се като теб да се почувства щастлив троле. Айде дръж здраво ч.....а.

Айде и тоя си получи плика.

Еми, да ти подскажа. Закривате пистите и край на опашките. То не може и вълкът сит и агнето цяло. Банско беше едно прекрасно място за почивка, докато местните и някои други решиха че е дойна крава.

Ами хайде да карате поред, а! Първо концесионерът да си плати с глобите с лихвите за незаконно присвоените 600 декара от НП Пирин. Факт, потвърден от екоминистерството и от съда. Второ концесионерът да започне да плаща адекватна концесионна такса, а не 290 000 лева на година. Трето да се СЪБОРЯТ хотелите, построени в нарушение на ЗУТ. И чак тогава, ако все още има толкова много чакащи на опашка, да се мисли за втори кабинков лифт.

Че защо някои ще е "абониран" за концисия на лифта в Банско - друг освен "кипърския офшорко" ски спорт не може ли да развива!!!

Ааааа, чеки, чеки малко!!! Да съборят всички сгради в България, построени в нарушение на ЗУТ, а не само в Банско!

Това ли са жизненоважните проблеми на България?

Това е проблем важен за всички, които дишат въздух и пият вода

Един от най-големите дебили в кабинета!