”Юлен”: Не строим хотели и публични домове, а лифтове

Не строим нито хотели, нито публични домове, както твърдят еколози, а спортни съоръжения, каза маркетинговият директор на "Юлен", Иван Обрейков.

Обратно в новината

Коментари - ”Юлен”: Не строим хотели и публични домове, а лифтове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лифтовете и ски пистите на Юлен са обект на наказателна процедура от страна на ЕК и държавата рискува да бъде глобена. Зад тази фирма прозират интереси на собствениците на ПИБ. Става дума за същата ПИБ, за която през 2006 американският посланик пише, че води съществуване в най-тъмните сфери на престъпния свят. Но дори да се стигне до наказания от ЕК, сметката пак ще се плаща от всички българи, а не от конкретните собственици.

кви бардаци сънувате ? - инвестирайте за втора пандела в Белене

е кои ще я пълни тая пандела!то само клошари,и дребни джебчии може да се осъдят във българия!

Хм, 35% поляни, а 65% гора не са "няколко декара", а стотици декари. Освен това строителни площадки, пътища през гората, водохващане, отходна канализация.....Никой не ги слага в сметката колко още поражения ще нанесат, защото тогава картинката ще е ужасна за планината и екоравновесието.

да бъде парк....

Наистина ли отчетените билети за сегашния лифт на Банско от Юлен са по 3000 на ден? Защото ако е така, за какво "пренатоварване" говорят?

Ако са средно 3000 човека на ден предвид това, че рано сутрин са най-добрите условия за ски, означава, че поне 1/3 от тези хора ще а на лифта при пускане на кабинката. Или с други думи средно 1000 човека при капацитет на лифта 2000 човека на час и 25 минути за пътуване означава, че ще се редят на опашка средно по 35 минути. Или с други думи от 0 минути в ненатоварени дни до няколко часа в натоварени. Та средно 3000 човека дневно предполага пренатоварване на лифта.

поправка - имах предвид, че 2/3 от скиорите и 2000 човека ще се изсипват сутринта.

ето какво си мисля аз -като има лифтове значи има сигурни парични потоци,а като има пари има и жени!защо да не се строят публични домове за нашите преуспяли момчета?

що не строите публични домове бе,модерно е и ни дава работа, хляб и доволни хора! правите се на много сериозни бизнесмени но харевате млади и секси момичета!

35 % поляни - 65% гора! А над Витоша имат ли монопол? Защо унищожиха ски-спорта за 2 милиона софиянци и никой не коментира това!

abasador

юлен, юлен, поне погледнете, до колкото можете де, как и къде са построени едни от най-известните ски курорти в Алпите като; Ски Арлберг, Кицбюел, Зьолден и Заалбах Хинтерглемм в Австрия; Цермат и Санкт Мориц в Швейцария, Ишгъл-Замнаун в Австрия-Швейцария, Вал д'Изер във Франция, Вал-Гардена в Италия; Руполдинг, Гармиш Партенкирхен, Оберсдорф, Цугшпитеце в Германия и т.н. Някой от тези ски курорти имат писти с обща дължина от 238 до 365 километра!!! и в по-голямата си част, барабар със съораженията към тях, са построени върху глетчери. Не ви давам примери със САЩ и Канада, защото ще кажете .... абе твоите примери са много далеч друже! Сега ще сечем малко гора защото тябва да има втора кабинка, след кабинката ще се окаже, че пистите са недостатъчни и хайде отново ще сечем от гората .... ей, ей човешката простотия и алчност нямат граница! Айде, лек ви ден.

Е как да ги стигнем швейцарците с лифт и половина? А нали щяхме да ставаме Швейцария на Балканите, забравихте ли? А в Швейцария лифтовете държавни ли са, как е? Имат ли социализъм?

Ние спряхме развитието на ядрената си енергитика, най-изгодната енергия под предтекст, че не е изгодна. Спряхме кажи речи минал през нас южен поток, когато съседите ще се избият през кой да мине. Та един лифт ли няма да спрем. Предтекст винаги ще намерим, я не ни се иска да си пълни някой бизнесмен гушата, я ще се изсечат 3 декара гора (колкото се сечат незаконно за ден) и т.н. Но никой няма да предложи как да си направим изгоден АЕЦ, или да участваме в газовото разпределение или да имаме лифтове ако не като в Австрия, поне като Словения, Не, няма, ще си критикуваме и стоим без нищо в колибата на Европа!

Още от Освобождението се бием, колим, унищожаваме- политици, министри, военни с висок ранг ---от ВСЕ ВСЕЗНАЙКОВЦИ. ВСЕЗНАЙКОВЩИНАТА НА БЪЛГАРИНА Е НЕГОВАТА ТРАГЕДИЯ и вечна СПИРАЧКА ЗА НАПРЕДЪК. БИЛИ СМЕ ИНДИВИДУАЛИСТИ - казват философите и социолозите. Просто сме си завистливи всезнайковци. Австрия, Швейцария, Италия печелят от ски писти стотици километри, но тук - богатството ни да сме в Топ 5 на света по алпийски тип писти и вместо да печелим от това, да се вдигат пенсии и заплати, ние сме готови както винаги един друг да се унищожим. И предателите-продажници, купени от туристическите фирми на гореупоменатите страни и нашите съседни, доволни да сме бедни, стачкуват ли стачкуват........ и няма кой да ходи да ги насмете - цял един народ, обречен на бедност мълчи тъпо, не осъзнава какво му заработват сънародниците, по-малко от 1%. СРАММММММ!!!! Франция е номер 1 в света по доходи от туризъм, равняващи се на няколко десетки милиарда годишно, а тук?????? Едни прости купени тъпанари, някои от тях безмозъчни и неосъзнаващи как служат на чужди интереси. Но... мълчете, братя българи! Всичко това носи недоимък в джобовете ви и на трапезата ви! Та даже и възгласи срещу патриотите непрестанни - е, тогава нека да са ви честити ДПС и Лютви като коалиционни управленци, щом като не понасяте собствените си сънародници с добри идеи и защитаващи ви!

Лифтове ДА. Като в Австрия и Швейцария. Имат стотици. И интактна природа. За спорт и отдих. Но монопол на чучелото на ченгетата Цеко - НЕ! НИКОГА!!!

Тти как разбра, че е чучело? Та той изгради Банско много преди да дойде Цеко на власт? Нещо да кажеш? Кво? Да го утрепем ли сега? Щото дошъл Цеко на власт и той е задължен да си говори с всички власт-имащи, понеже осигурява домакинство на световни първенства, наливащи доходи и авторитет в държавата? Що нямаш пипе, чест, достойнство да признаеш това? Да признаеш чуждия труд, чуждите усилия? А си държиш пърдялника всеки ден на стол, за което пак някой друг си е чукал главата и душата, аааа????? Ти що не си заложи миризливата панелка на банката и да направиш, да създадеш нещо, вместо сега да завиждаш и да плюеш??? Щеше поне да знаеш цената на създаденото!

Ставате жалки и тесногръди... Да оставаш сляп за нуждите на тамошната икономика е присъщо само на долни същества неангажирани не нагърбвали се никога с изхранването на някой !!! Не може град които (да ви светна, ако незнаете) е домакин на световно първенство да има един лифт и ежедневно целия поток от туристи да е нареден в колонка пред единствения. Който е против е народо престъпник за мен !!!!!!!!!!

Не това е истината душа, става въпрос за сложна далавера, от която печелят хората зад Юлен и техните помагачи!

да печелиш,бе смотаняк с бели ръчички и бели кълки, протрити от седене, аааа? Писна ми от долни завистници в тая държава. Един човек се блъскал, направил, създал нещо на световно ниво, та даже световни първенства поел и вместо да му се поклоните, вие ще си оплюете брадите и безплодните топки да плюете! Бил се имал с властта? Ама в тая държава, яко не се имаш с властта, нали си заминаваш, бе смотаняк? Нали животът ти го налага! Щото си създал нещо, дето си си вложил живота на близките и си ипотекирал на банките всичко що имаш!? А ти де беше, бе смотаняк, кога можеше да създадеш нещо като си заложиш пърдялника панелен на банката, аааа???? Къде беше? Що не си заложи пърдялника и да трепериш на всички минали кризи - банкови, туристически, строителни, световни ...... кризи, фалити, девалвация на лева.....? КЪДЕ БЕШЕ ТОГАВА, БЕ ОТРЕПКО, СТРАХЛИВА? ЗАЩО СЕГА ПЛЮЕШ ПО ЕДИН ЧОВЕК, създал нещо, с което цялата държава може да се гордее пред света????А хлебоед прост, предал Левски на турците и не мръднал палеца си дори да го съжали, камо ли да го освободи????

Е що пък тоно тия ще строят лифта? Може да има други инвеститори да предложат повече пари на държавата. Кога е имало конкурс, че да се реши баш тия тарикати да правят втория лифт?

бе брат български завистлив? Да ти отговоря: Когато си напънеш задника да създадеш нещо и да го развиваш над десетилетие, тогава ще имаш правото да се изказваш. А ако си достоен човек и българин, ще си благодарен на тоя, създал БАНСКО КАТО СВЕТОВНА СКИ-ПИСТА СЪС СВЕТОВНИ ТУРНИРИ и ще си преклониш главата пред него. Заедно със завистливите си мисли и вечно отричащия ти мозък всичко добро В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ, БЪЛГАРИТЕ, ДЕЦАТА ТИ И РОДИТЕЛИТЕ ТИ НА ПЕНСИЯ! РАЗБРА ЛИ СЕГА?

Ний не крадем бе бате, само си берем дървета!

а трябва....

Втори кабинков лифт не е потребен. Проблемите на Пирин и Банско ще се решат с оформянето на теснолинейката в Разложка долина като ЖП пръстен и се свържат селищата: Белица, Якоруда, Разлог, Банско, Добринище.... и т. н. Повече от половината пръстен отдавна е построен. Той е само малък участък от теснолинейката която минава през Родопите. Остават около 20 км. да се затвори пръстена. Площа на цялата Разлошка долина е приблизително колкото София. Хората в Банско" искат да вкарат СЛОН В АПАРТАМЕНТ!!! Влакчетата по "Пръстена" да бъдат луксозни, с отопление и най-важно -на често. При лошо време е неземно удоволствие за скиора, да разпусне в минералната баня на Добринище, а и други минерални извори има в долината които могат да се използват. СЪЩЕВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ ОТ СКИОРИТЕ И СЪСЕДНИТЕ СКИ ЗОНИ, КОЕТО ЩЕ ПРЕМАХНЕ СТРУПВАНЕТО ПО ПИСТИТЕ НА ВРЪХ ТОДОРКА. Тъй като Разложката долина е оградена и от още две велики БЪЛГАРСКИ планини: Рила, и Родопите, може да се изградят и нови ски зони в тях. Ако на кабинката има много хора, ще може да караш по пистите на Добринище -Безбог, Беталовото, Семково и по други бъдещи нови писти. Сега, като се закотвиш в Банско, вариантите са само Чалин валог или Тодорина орница, или да си опропастиш почивката!

площТА, разлоЖка!

Съгласен. Ама нали трябва ченгетата от ПИБ да гушнат един много мангизи.

Няма как да знаем дали собствените ви не строят точно публични домове и затова да са се прикрили няколкократно, веднъж зад фирма на Британските вирджински острови и вотри път зад кипърска офшорка. Ако всичко ви беше чисто нямаше да се криете. Крие се който го е срам или който го е страх да не го разкрият.

Колкото повече писти и влекове има толкова по добре за България! Време е да се оправи и лифта на Княжево и да се построят още! Еколозите да садят дървета а не да протестират!

Като казваш за България, кого имаш предвид. Ако лифтовете са собственост на офшорки, данъци за България не постъпват. Ако визираш хора като работниците на Юлен, сам виждаш, карти на цени като в Австрия, а заплати като в Камбоджа. Ако имаш предвид скиорите, сам виждаш, на тези в София им е спрял лифтовете, тези в Банско ги тормози, като намалява скоростта на кабинката. Въобще като пишеш България, какво имаш предвид?

Направо го разсече.

А къде отиват парите от печалбата бе,тюленски помияри

Те са на загуба. Работят на полза роду и една кипърска офшорка. Аааа и за местните банскалии хахахахах

Хората искат да инвестират, ние НЕ братче! Концлагер ли искат да правят бе, опомненете се и спрете да се водите по акъла на накакви си амбициозни партийки!

абе то и на Слънчака нямаше да се бетонира, щеше да има дюни, горички.... Всичко обещано се изпълни, идете да видите ако не вярвате!

Еколозите протестират срещу застрояване, а то такова нито има ,нито ще се появи..нямат ли как иначе да си прекарват времето

Ииии, ама сте поли с голем фантаз - като чета написаното повечето сте като кажат момиче -разбират чиплак на леглото

Е па друго си е да палнеш колата, да секачиш на връо до Шилегарника, да пинеш два греяни коняка и на дъгите че до Банско. Най -гот е с едно микробусче 20 -25 годишно, колкото да изпъпли до горе с десетина човека. Заебааш го там, пък да другио ден с някой юнак да отидеш и го прибереш та да се качите отново. Ама един кофтар има горе -оня на бариерата дето не пуска да одиш по -натамцъ

Цял свят пита къде е собственика на ЮЛЕН да застане с лицето си името си ида защити инвестициите си!

аз мисля да го издиря тоя просяк и да го накарам да ми прехвърли целия капитал на юлен, нали е собственик ....сега най-много тоя човек да изчезне безследно от лицето на земята....

аз имам следните въпроси към юлен -какъв е финансовият ви резултат последните 5 години? Кой е собственик на капитала на Юлен и колко данъци сте платили последните 5 години към бг държава? Колко от предписанията за нарушения и превишаване на концесионното ви право сте решили и сте влезли в норма?

Само знам( аз не карам ски или борд), че хората с вкус, не харесват нито Боровец, нито Банско, а предпочитата френските зимни курорти- китни селца по Алпите. Скоро ходих до Боровец, та винаги ми е забележително, пак да видя хотела на Самоковеца... Както и повечето от нормалните българи, вече не ходят по нашето черноморие, защото при нас стана презастроена кочина. Това искат да напрвят и от зимните курорти ли, ма то май вече е факт. "Юленецът" от статията - "Проблемът е, че през последните 10 години в яката под планината изникнаха 8 нови квартала, които общината се опитва да урегулира, каза юристът." -това ли са ни аргументите за нов лифт, вече е "осрано" като леглова база, да изакаме и ние лифт(сори за простотиите ми).

случаят Банско е умален модел на всичко, което е нередно в България, Имаме офшорна компания, регистрирана в Кипър и официално притежавана от подставено лице на име Георгиос Георгиу, с мултимилионни задължения към Първа инвестиционна банка, чиито собственици са реалните инвеститори в Банско Имаме институции като ДАНС, Агенция за финансов надзор и прокуратура, които не си мърдат пръста по въпроса за цялата тази сложна схема за източване на пари и спестяване на данъци. Имаме медии министри, премиер, председател на Народното събрание и дори президент, които се надпреварват да обясняват как на крадеца на данъци, трябва да се даде още от същото под предлог, че ски туризмът бил жизнено важен за българската икономика. Нищо че не сме високопланинска държава като Швейцария или Австрия и имаме вече предостатъчно писти предвид че Пирин е 200 пъти по маллък от Алпите. Имаме някога живописно планинско градче с културна и историческа важност за България, което се превърна в бетонен курорт с недоразвита инфраструктура и задушен от мегаломанските хотелски комплекси малък бизнес за банскалии. Имаме могъщна пропагандна офанзива чрез свързаните с инвеститорите медии за очерняне на неприемащите случващото се. Имаме умишлено некадърно управление на обекта на концесия - прословутите километрични опашки на лифта в Банско, които се използват от "Юлен" и приятели за пропаганда на нуждата от разрастване на бизнеса, всъщност могат да се елиминират просто с увеличаване на работното време и на скоростта на движение на лифта.

и какво лошо има в строенето на лифт, след като е за развитието на ски туризма?

A ми няма нищо лошо ако това става в Австрия, Швейцария, САЩ. Там хората имат стриктни закони и ги спазват. Тук наглите на деня унищожават всичко наоколо. Нито има закони, нито някой ги спазва.

"лифт" е само кодова дума за присвояване на цялата планина, така като царо си иска връх мусала

ало, Мишо бирата, къде си....аз не съм първанов, като съм обещал, съм обещал.....сега е пирин на некой си юлен ъм го обещал....ало, мишо бирата, чуваш ли ме - пирин на юлен!?

Е то така се започва. След това всичко наоколо ще бъде унищожено и баталисано. Да не казвам по-нецензурна дума.

юлен стели да застроят само 0, несто от територията на парк пирин, което нямало да навреди на прриродата. в тази връзка и по тази логика предлагам следното: : да се определи на плостагд народно събрание едно място 2х2 м за кочина и от там - половин метър широка пътека, за да се изкарват свинете до борисовата градина. това сте бъде само 0.00000 % от територията на софия _ състо като в пирин. идиоти

Интересно дали е предвидено наказание за адвокат който съзнателно лъже в полза на клиента си. Защото г-н Петров лъже и при това най-вероятно съвсем съзнателно, защото през последните 15 години има множество новопостроени спортни съоръжения, а и поне четири лифта.

това не е г-н Петров, а Пепи Петров, който си работи хонорара и друго не го интересува

Къде са тези 4 нови лифта?

на ...ебанско даже са 7

Никой не вярва на на преяли шопари, да ви пикаем на лифтовете и строителствата.

Интересно, че никъде до сега не се споменават отговрите на няколко доста важни въпроса според мен: 1. Какъв е текущия максимален капацитет на съораженията като цяло без кабината към момента? 2. Какъв е максималния капацитет на кабината в момента? 3. Колко легла има към момента в Банско и околията? Отговаряйки на тези въпроси, най-вероятно ще стане ясно, че при запълване на легловата база ще има нужда не от 1 ами от 3 кабини и още стотина км. писти, за да може хората да карат нормално, което пък отново потвърждава, че проблема не е 2-рата кабина, а презастрояването и тъпото управление на това бившо село и настоящ град...

да не би да искаш да кажеш, че искаш хората да стоят на опашки и да мръзнат, а Банско да не може да се развива, сервира, отсервира, напива, дрогира и т.н., много си льош

какъв капацитет те гони? банско е празно, а с тези прогнози и липса на сняг в бъдеще - съвсем ате се изпразни

Е, както писах преди време в свой пост, 2.6% от площта на парк Пирин е 1050000 кв.метра, и е достатъчен за 40 км лифтове, а не за 5 км. Сега излиза, че ще се строят и нови писти. Да, ама двата лифта няма да стигнат за допълнителни писти и после ще има ново решение за трети лифт и т.н. Веднъж като се почне, лакомията човешка край няма.

строите лифтове, викаш? а на какво число лифтове сте се спряли, като за последно? 300, 3000?

Kalin

Банско почти се е съединило с Добринище и Разлог.Пренаселено е тотално.Превърнало се е в зимния еквивалент на Слънчев бряг единствено че още алкохолния туризъм не го е залял и държат високи цени.Ако искаме да конкурираме Австрия Италия Швейцария.....трябва да не правим такива мега курорти.Те са отречени отдавна и затова не можем да бъдем конкуренти а не лифтовете !

това е все едно някой тъпанар облечен с власт за 3-4 години , например вицепремиер, да ви заповяда да си оставите апартамента отключен, за да дойде една офшорна, анонимна фирма (със собственик клошар без дрехи от никозия) да ви ремонтира апартамента.....Вицепремиерът използва всички лостове на властта да ви принуди да си оставите апартамента отворен за офшореца, въпреки че вие се съмнявате, кой точно и как ще ви ремонтира апартамента.....И властта накрая все пак ви изкарванасилствено от апартамента, идват хора на офшорната фирма , обират ви вместо да ви ремонтират и после изчезват....Вие се връщате, установявате, че сте обран и искате да подадете сигнал до полицията, прокуратурата и да си наемете адвокат да осъдите , този детео ви е ремонтирал къщата.....Кой ще осъдите, вицепремиера , клошара или всички фантоми, прибиращи печалбите от кражбите, извървани от офшорната фирма!? Вие реално няма да имате никаква опция да си потърсите правата срещу неизвестен извършител, бивш вицепремиер или клошар от Никозия...

Верно все едно искат да построят машина за масово убиване бе братче....много глупости се изговарят, а истината е една - КА-БИ-НКА!

Сега една кабинка, после няколко стотин км писти, после още 30-40 хиляди легла в Банско, после за тях пак само кабинки и така до края на света/..../..

ами няма как, тия 30-40 хиляди нови легла ще искат още и още кабинки, иначе хората ще стоят на опашки, ще мръзнат, ще подсмърчат, горките, няма край тяхното тегло

един пост на колега - мисля, че беше с ник Paste. Човека си е описал абсолютно точно и последователно етапите на разбиването на Банско. ако смятате, че с този лифт ще се разбие Банско - грешите - Банско вече е безвъзвратно загубено. И от едно очарователно място с много зеленина и малко бетон е станало точно обратното. За което са си виновни банскалии - от алчност са си продали земите на такива акули като Цеко Минев и сега си подават ръчичките за подаяния. Защото преди са давали стаи под наем, развивали са т.нар. селски туризъм и се печелили. Сега са продали всичко, оставили по някоя кръчмичка и се надяват на балами да влязат и да ги заколят.

Вярно е. На Банско ни демонстрираха как се унищожава китен български град. И как се превръща в кочина. Може и да е лъскава, но кочина.

Е да де...ТЯХ ПО-КЪСНО...Нали задоволяването на една потребност,поражда НОВИ....А ресурсите на планетата СТИГАТ да задоволят нуждите на хората,ТЕ не са достатъчни за АЛЧНОСТТА на капиталистите...

Много алчен народ, много нещо. Но да погледнем позитивно на нещата, а именно - Природата ще си го върне тъпкано рано или късно!

А,на останалите до сто процента,колко дървета ще изсечете? За три месеца ски в годината,ще съсипят цялата гора. По света,заради едно дърво изместват цяла магистрала,а у нас,секат и палят поголовно. Съсипаха '' белите дробове'' на България...

там строят сграда около дърво - за да не го отсекат, в Норвегия е забранено по какъвто и да е повод да се сече - а тука изнасяме дървен материал и създаваме дървообработващи предприятия. Е, то няма да е вечно, краят му се вижда ...

Цеко иска планината. За себе си. Това е истината

Гладам на банскалии аргументите - още 1 лифт, още 1 писта, още 1 хотел... Нямало да навреди кой знае колко на природата, но за сметка на това Банско щяло да стане голяма конкуренция на австрийските и швейцарските курорти. Хубаво, хайде да проверим тая логика. Черноморието ни от 25 години се бетонира яката. Това направи ли нашите курорти по-конкурентни спрямо турските и гръцките? Колко турци или гърци идват в БГ да си карат лятната почивка? А колко българи ходят при тях? Станахме магнит единствено за най-долнопробните "туристи" от цяла Европа. Хора, които изобщо няма да ги пуснат в някой нормален курорт, но тук ги посрещаме с отворени обятия. Идват заради евтиния алкохол, евтините жени и пълното безхаберие на властите. Явно и за Банско това е целта сега - дай да осерем терена и да изкараме някой лев набързо, пък след нас и потоп да става. Количеството да е голямо, а на качеството майната му.