В Банско ще има втори лифт, но не и повече хотели

Планът за Банско не предвижда друго строителство освен съоръжения за спорт, заяви по Нова ТВ министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Обратно в новината

Коментари - В Банско ще има втори лифт, но не и повече хотели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важно е Банско да се развива без да се пречи заради чужди интереси. Баланс винаги ще се намери.

Напълно съм съгласен. Нужда от повече хотели няма, но необходимостта от втори кабинков лифт е голяма и няма реални екологични пречки, това да се случи.

Банско си върви по пътя на Слънчака.

Този лифт е чакан дълго време и трябва да бъде построен най-накрая.

Цеко Сифоня е следващия Цецо Мустака. Долу ръцете от българската природа, тя не ви е бащиния и е на всички българи! Искате цяла България да заприлича на душите ви - кенеф!!!

вторият лифт е нужен бе, ако не беше - хората нямаше да висят по опашки. то търсенето определя предлагането. затова е крайно време такъв да бъде предложен на туристите.

Добре ма, голям довод даде. Тате сигурно има нивичка, хотелче, капанче. Само да те светна, че сметките ви може да излязат криви. Но това ще го разберете на един по късен етап!

И с 10 кабинки няма да излъжете нормален турист да дойде да почине в бетоненото ви гето. Да го чакат озверели мутро-безнесмени с теслата, да го гледат в портфейла и накрая да го набият ако нещо не ги кефи. Вие на туристите гледате като на овце за стрижене и те между другото само такива останаха да ходят там. Още не са разбрали милите, че по европейските курорти ще ги острижат хем по-хубаво, хем по-евтино. Вие си бетонирайте де, после като почнете да виете на умряло и да молите държавата за помощ да си знаете кой ви е акал в гащите.

Подобни коментари издават някакви комплекси - демек не ми стигат парите, ама по-добре да кажа че там е гадно. Ми не е толкова гадно. И не се имайте за големи интелектуалци, щото не можете да си позволите едни ски на Банско.

Не знам кво ти издава, но хич не си на вярна следа за моето материално състояние. Проблемът ми с Банско е чисто морален и естетически. Отказвам да пълня гушите на мутри, които унищожават природата, предлагат нискокачествен продукт на надути цени. Моето Банско е това от преди 20 години - с истинска природа, храна, атмосфера, хора. Ако теб ти харесва сега, сигурно ти харесва да почиваш на Слънчев Бряг. Просто сме с различни разбирания за туризъм, почивка, обслужване.

Няма нужда от Банско, на 100 км от София, в Сърбия има чудесен скикурорт. Цените са по- ниски, храната е перфектна, писти и съоръжения също. Преди 5 години ми писна да давам повече пари за лекарства, отколкото за храна в Слънчев бряг и Банско. От тогава лете в Гърция, зиме в Австрия, а от скоро в Сърбия. Айде, да си ядат бобчорбата за 9 лева и шкембето за 10 и да си лекуват сюргюна.

Преди няколко години се разхождах със семейство чужденци в Банско (извън ски сезона, бяхме там по работа). Движейки се по уличките с усещането, че хотелите едва ли не ви притискат отсякъде, изведнаж мъжът каза: "Е как да дойда на почивка тук?". Сами си го направиха и сега и още две кабинки да напраявт, и цялата планина да разорат пак ще е същото пренаселено място.

Ама с една нова кабинчица и покрай нея малко пътчета и къщенца и магазинченца всичко ще се промени! Птичките ще пеят, цветенца ще се поклащат, въздуха кристален.... на картинка.

Няма да ви стъпя! Всеки, който ходи на Банско, Слънчев бряг и си купува билети от националната пеевска лотария е съучастник в геноцида над българския народ и природа!

Е, аз пък обичам да ходя на Банско и не обичам да катеря планините пеша. Не спя в палатка и искам нормална тоалетна. Виж, билетчета не търкам, заплатата ми стига.

Е затова да й да изсечем цялата гора, да преградим реките, да изровим всичко и да ти направим тоалетна и мол на връх Тодорка. Да ти е удобно, щото си пич и даже чалготека ще ти построим на пистата, да не се мориш и да меташ салфетки направо там.

Предлагам Банско да се прекръсти на едно от следните имена: 1. Фи-Банско 2. Ж.к. Банско 3. Слънчака на Пирин 4. Мутрово 5. БетоноБанско

Милите, нямате ли хотели на еБанско? Няма да се усмирите преди да изсечете последното дръвче. Тогава ще ви стане нормално, уютно. вие си обичате да гледате бетон от 4 страни, бунище, платени паркиги, паяци, сергии. Нормални неща.

И кой точно хотел не ви хареса във Банско? Щото на центъра не видях никакво ново строителство, вярно малко сергии, но в кой град няма сергии. Вие да не живеете на Луната случайно?

Абе как София може с един кабинков лифт, а Банско НЕ МОЖЕ! Банско по-голямо село ли е от София? Сега ревете за лифт, после ще ми ревете, че е пренаселено и освен като алкохолна дестинация Банско с нищо няма да привлича скиорите...

е ако няма лифтове, с какво друго да се привличат скиорите, освен с пиячка и проституция?

То това са трите неща, които ги привлиат нали? Пиячка, проституция и лифтове. От първите две има в излишък, само третото е кусура.

Корпуративните слуги на Цеко Сифоня - кмета и министъра в координирано мероприятие за обогатяване на мутрите и съсипване на Пирин.

*КорпОративните

Трябва втори лифт, трябват още две писти. Обаче държавни. Държавно дружество. И печалбите - за собственика на тази земя - българският народ.

държавни, за да може ирина бокова да си купи още няколко апартамента в Ню Йорк на наш гръб ли?

с тоя социализъм и комунизъм. В Австрия няма държавни лифтове и пак е много хубаво.

Най-лесното решение на проблема с втората кабина е да се смени сегашната 8 местна кабинка с по-голяма правостояща такава например. По алпите има кабини за 20 човека с малко по-големи размери.

Проблема на повечето хора е, че бъркат "Ски зона" с "град Банско". Никой не се интересува от релните проблеми на Родината ни, а именно демографската криза: link Няма екологични доказателства за нарушаването на околната среда в ски зоната на Банско, но има доказателства как една ски зона може да вдигне цял регион и да усигури прехранта на хората. Нека да развиваме държавата в хармония и да покажем, че България може.

Проблемът не е втория лифт, а това което ще донесе той. В момента, дори само с 1 лифт, горе е пренаселено. Ако се направи втори лифт там ще заприлича на мол преди Коледа. Съответно ще започне да се сече за нови писти и от Тодорка ще остане сасмо един гол хълм.

Ами тя и София е пренаселена, ама никой не повдига въпроса. Що не се върнете по селата?

Още малко му трябва на Банско,за да се превърне в копи-пейст на Слънчака.Т.е.,Банско-зимният Слънчак.Пък има и нещо позитивно-на Слънчака собственици много,концесионери -също.Поне тази навалица на Банско е избегната-всичко е "Юлен",всичко е Цеко Минев,дълбоко одобряван и харесван от ГЕРБ.

Който има доверие, че наистина няма да се сече гора и да има повече хотели..нека. И на морето уверяваха, че всичко ще е зелен рай а сутрин ще се будим от чуруликащи птички. Ми, май друго стана.

Еми пак ще затваряме Орлов мост тогава и така докато Нено, Цеко и сие мутренски паразити разберат, че все още има хора в тая държава, които искат да оставят на децата си природа, а не Мерцедес.

къде е Орлов мост, къде е Банско? Или се имаш за капацитет, като бакшишите и куките.

Нено Димов е.....казва и ще прави това,което му наредят"Началниците"/цитирам ББ,той много го харесва този термин/. Нено Димов влезе в екоаналите,категорически оборвайки данните за Глобалното затопляне,заради Индустрията.Смело застана зад идеите на Тръмп по тази тема.

Може само ски писти и съоръжения към тях, означава че Юлен си е платил да изсече и разоре още голяма част от ПРИРОДЕН ПАРК ПИРИН.

всеки ден в Стара Планина има незаконна сеч, колкото 2 лифта в Пирин. Но за една пътека и един лифт еколозите ореваха света. Защо не ходят и да повдигат въпроса там, където наистина има проблем?

Щото Стара планина не е екорезерват, част от световното екологично наследство и защото за тази работа аз и ти плащаме на горските.

Айде пък след 10г ще искаме трети лифт. После четвърти.

Не виждам нищо лошо в това - дори много по-добре би били - повече здраве за нас и децата ни , които практикуваме зимни спортове!

Практикувате дебилщина. Няма истински скиор и любител на природата, който да иска изсичане на 200 годишни дървета, растящи само в Пирин, за да спести половин час чакане. Тия приказки си запази за някой друг!

И при един по-силен дъжд, всичките алчни задници ще се издавят като мишки, заедно с активно спортуващите и ще стане "леле, мале, какво стана, кой е виновен"....

Дори и да забранят строежа на повече хотели (а това на всички е ясно, че няма как да стане) в Разлог, Баня и околностите ще продължи да се строи и огромните комплекси в региона ще продължават да растат като гъби. Ще изникнат още няколко "Реденки", "Пирин Голф Клуб"-ове и тнт. Легловата база ще се увеличи многократно и какво правим? Тези хора къде ще се изсипват - нали пак на същите писти. Айде стига с тия глупости. Построи ли се втори лифт Банско ще се превърне в един КЕНЕФ с трафик като в центъра на София.

но този трафик от хора, генерира данъци, доходи, работни места. И все ми е чудно, как някой от еди къде си, задължава банскалии да живеят по еди какъв си начин. Все едно да се дигнат от Банско хората и да правят протести, да започват дела против строежа на метрото в София, че замърсявало подпочвените води.

Данъци? Ти се шегуваш! Ти кога си получил касова бележка в Банско? Концесионната такса на Юлен е 250 ХИЛЯДИ на година. И това наричаш приходи в бюджета?

А Пирин откога стана собственост на банскалии, че да решават те какво ще правят с него? Вече видяхме колко добре се справиха с бетонирането и разораването на градчето си, за да им поверим и националното богатство на България. И по твоята логика дай да отворим пак и Кремиковци, че въздухът на София нещо много прозрачен стана напоследък, а пък така се генерират доходи, работни места и т.н.

Какво става с великите планове за Витоша?

Що за глупости разправя тази: "Колите, които се качват, за да ползват пистите, замърсяват повече, отколкото електромобилът, който всъщност представлява лифтът, заяви министърът." Основният проблем не е директното замърсяване. Не знам местноста, но основният проблем е, че ще изсекат дървета, храсти и дори треви. Една мъничка полянка райграс произвежда кислород колкото за един човек. За една такава просека, ще унищожат толкова растителност, която примерно произвежда кислород за 40 000+ човека. Благодарение на това включително в София въздухът ще е по-лош. И това при положение, че България е гранична за зимен спорт. Може и да го няма. Те за 2-3 месеца печалба на едни, ще навредят на всички. И между другото колкото и да е странно, познавам двама карали ски и двамата са със скъсани коленни връзки.

по същия начин може да се направи сметка и един автомобил с двама души, колко въздух взима за едно 20 мин. качване до пистите, а отделно, колко вредни емисии отделя. Цял разумен свят гледа на лифта, като на екологично средство, което кара повече хора да ходят в планината, което е здраве и възпитание.

Лифта сам по себе си не е особено вреден. Но разтителността която ще унищожат за него и писти, е много голяма щета. Все едно да изрежеш едни бели дробове. Колко са скиорите тук? Не ги знам, но активните може би под 1000, които биха ползвали съоражението. Но за сметка на това примерно 2 милиона наоколо ще дишат по-лош въздух. Като и зимата тук е кратка - 2-3 месеца. Макар по планините да е по-студено. Гърция се води със субтропически климат. Едва ли в Сахара ще режат дървета, че да правят ски писта. ;)

Който се наредил да краде той остава,а?Странна форма на мутренско-планова икономика налага ГРОПхунтата!Как ще забранят на някой да отвори хотел?Понеже някой полуграмотен от ГРОП е измислил поредната си простотия.

Гошко, иди малко на училище.

Ама да си строят, бе! Само после да не хленчат държавата с държавни пари да им решава проблемите с лайната, наводненията, пътищата, тока, наркопласьорите, и децибелите. Преди 20 годни дори напиването в Банско беше приятно, да не говорим за ските, боя с местните левенти в Академика, шкембето в Орлето и т.н.

Цеко, втори лифт ще видиш само в мечтите си! :) Долу мръсните ръчички от Национален Парк ПИРИН !!!!! :)