Спасиха сноубордист след лавина в Банско, търсят други

36-годишен сноубордист е спасен след паднала лавина извън пистите в Банско. Паднала е обаче втора и се издирват един или двама души.

Обратно в новината

Коментари - Спасиха сноубордист след лавина в Банско, търсят други | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама вие що си мислите, че някой се качва от някъде, за да спасява някой още повече, за да му вади езика. Спасяват го аверите му. После паникьосани се обаждат на ППС. и последните затварят пистите както е в момента и им набиват канчетата с глоби за безпокойство на службата и за това, че има стрес по опашките.

Аз пък на доброволни начала спасявах една екскурзоводка на Маркуджиците. Имала почивен ден и Бог знае защо се беше сурнала в лавинарника над трети Маркудик. Ма това че е екскурзоводка и има почивен ден го рабрах после. Тогава хукнах след девойката като дивак и все пак успях да я спра и да я измъкна от джендема, че да не стане сакатлък. После вечеряхме по порция печено прасенце на шиш с една хрупкава кожичка в Черната котка до огромната камина, и го пркарваме с асеновградски Маврудец специална реколта.

Банско е ски курорт номер 1 на България! Ти, виж какво се случва в другите ни ски курорти, които дори не могат да се напълнят на 50% от капацитета си. Лошото е, че камикадзетата стават все повече и карат извън очертаните писти, което е предпоставка за инциденти!

Пистите никъде не са "очертани". Извън пистите или е гора, или пропаст. Тук там има и предпазни мрежи за да пазят идиотите да не се претрепят от глупост и простотия.

Кой плаща на спасителите?

Работят без плата. На доброволни начала. Като Христо Г. Данов когато е бил кмет на София.

в тъпия трол

Плащането става с парите от използваните карти само за едно спускане

Аз познавам една ски учителка, която в свобдното си време кара сноуборд. Със ските е перфектна, със сноуборда също. А пък в леглото какви номера знае не ви е работа.

И?

А учителката разказва наляво-надясно: Аз познавам небезизвестният Ото Скорцени, понякога идва до леглото ми. Също и ски не може добре да кара.

и тва некой си мисли ,че може да стане курорт.....пълно е с будали окол Пирина!

Природата ,кълне, и нея я боли!

Българите превъртяха тотално и необратимо.За всичко е виновен Путин , Кимчо и стамбулската депеша.

Тези с бордовете са най-големите убитаци. Не знам защо ама всичките са с едни наркомански физиономии, обикновено с наболи девствени бради, изглеждат мръсни, нечистоплътни. Едни такива смъкнати, развлечени. От такива какво можеш да очакваш.

Ми к'во да очакваш, очаквай да те набие някой сноу-бордист.

Каквито сте анемични и безмозъчни от дрогата която взимате преди да карате може и да ме набиете докато осъзнавате как умирате живи погребани под снега. Ама то такива малаумници като вас ше ги затрупа лавината.

Ми не аз съм на 55 карам борд от 15 години карам и сърф. Ски покарвам ама не ме кефят колкото дъската. При ските все се разчекваш после ги събираш. При борда не.

Тай отишъл там ,,да си го дърви и вее,, а ние данъкоплатците ще плащаме да го спасяват? ! Да си плащат местните бизнесмени и хотелиери спасителните опепации!

Спасяването в планината не ес покрива от здравната каса. Затова си правиш отделна застраховка и плаща застрахователя. Ако нямаш застраховка спасяването си го плащаш от джоба и струва хиляди, а не стотици лева.

..кат Бат, Бойко, A иначе нещата са се от ...нашия джоб!

Верно ти е спаднал. Ама въпроса е какво. Онуй долу или онуй горе.

Що, бе ? Да не си закъсал много?

Иди и се увери лично колко е ,,спаднал,,! Нас какво ни греят твоите кахъри?

Да живей ,,спадналия,,,! И дано го вдигне пак.

ей го на - няма писти вече, хората карат извън обезопасеният район и стават жертви... Трябват нови писти и нови лифтове на Банско!!!!! И хотели.... чак до Вихрен! И водохващания за хотелите... и канализация.

Заради тия кавали лифтовете в горната част не работят. На долна станция има две опашки от по 200м.

Нали квичите за втори лифт бе ? Не знаете да карате а искате втори лифт ...по скоро отивайте да правите лифтинг..

Ако и на втория лифт служителите ще ми пушат и аз не го искам.

След безумното изсичане на гората банскалии ги очакват все повече лавини, ерозии и наводнения.

Адреналин. Кебапчиите от форума няма да го разберат.

Викаш жалко, че в ковчега вече го няма адреналина.

Българинът от предупреждения, забрани, молби, увещания, правилници, лозунги, разпоредби и пр. НЕ РАЗБИРА! Той започва да проумява нещата само след як кютек или след яки глоби и недай Боже след някакво нещастие. До тогава за него всичко е само "ала-бала"....

"По-информация на bTV заедно с пострадалия е имало още двама души, които са успели да се измъкнат невредими." А "най-информация" кой дава? Оливате се вече с неграмотност - четете преди да публикувате, или толкова си можете...

Да поизсекат още малко дръвчета за "лифта", и такива "новини" за лавини ще са ежедневие...!!! :::))) А когато се затъркалят и към хотелите - бана им мама...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Зная,че по-далеч от ваше село не си ходил а чак пък до Банско или да знаеш къде са улеите под Тодорка си е въпрос с повишена трудност за дебили като теб.....всяка година има тъпанари с дъски които се пробват там и всяка година има лавини и смъртни случаи(дори преди 2г. и един ски учител беше участвал) та заработи ли си надника зомби,че се стънява вече и трябва да си пиеш хапчетата и да лягаш

Само като го зърнах от вчера под Тодорка си плачеше за лавина. Ето че днес е дошла.

големия "куррст" само инциденти и проблеми! Трябва да си луд за да ходиш на банско!

Лудите ходите в Карлуково,в Банско не ви пущат

Асфалтираха улицата пред нас, но защо го няма в новините от света не знам.

Колко струва спасителната акция и коя ще я плати?

може да има планинска застраховка - това единственият не-мутренски смисал да се застраховаш. иначе, да глупак, но с касмет. евала на спасителите!!!

Застраховката не важи, ако караш извън пистите. Ама като се е напушил човека...

След като са го свестили е трябвало да го набият

Стига бе, днес е ден на любовта ...

да го наобичат тогава.

в банско е пълно с всякаква гмеж - въобще не бих чувствал съчувствие ако си беше отишъл и описаният в статията - начи след наваляване на 1 метър нов сняг за 2 дена, което автоматично означава лавина по улиите, той отишъл да кара в най-лавиноопасната част... еми естествен подбор.

Човек като ти чете "правописа" няма смисъл да се чуди защо сме на това "дередже".......селения и простотия хванати за ръце и така от 70г. вече.....дано грипа продължи повече

Само за протокола - пише се селЯния ::::))))

грипът 7/8 - забравяш ме...

...улеите..

Уауууу русначето още ли е в кома?