Хиляди подкрепиха банскалии за новия лифт (Снимки)

Хиляди хора подкрепиха банскалии на протеста, при който бе блокиран Главен път Е-79 при Симитли на кръстовището, където е разклонът за Банско.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди подкрепиха банскалии за новия лифт (Снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Банско да се залее в бетон и да се ипотекира в ПИБ. Това се вика икономическо и туристическо развитие. Пирин да се изсече и да се продаде, да се асфалтира и пак да се ипотекира знаете къде.

Цялото ГЕРБ барабар с кметовете им на протест в защита на правителственото решение. По колко на калпак за да се включа и аз?

В софия били 50-100 човека, а на магистралата в Симитли били хиляди. Ако всичките ви новини са толкова верни направо не ми се мисли.

Бедствено положение е обявено в Банско. Река Глазне преля, отнесе два моста - един в курортния град и друг извън него, заля и две заведения, съобщи кореспондентът на bTV. В съседното село Баня положението също е бедствено. Пътят за Якоруда е отнесен и е под вода.

Не е проблем лифта. Проблем са диваците и варварите, които искат да строят лифта и още не знам какво. Трябва им ЗАКОН, така че "законно" да могат да бетонират и рият, колкото си искат. Подобно на закона, според който нечия нива може да загради голям булевард или входа на дома ти и там да се построи небостъргач.

От блока хората бяха ентусиазирани да ни санират безплатно. Да не им правя сечено, съгласих се и аз. Ако знаете, как осраха всички - прозорци, дограма, покрития ми с фаянсови плочки балкон, ако знаете каква мизерия е сега, преди чистия ми и ремонтиран балкон, ако знаете колко квадратни метра стереопор зарязаха на балкона ми, ако знаете с какво лошо качество направиха всичко!!!!! Е, ако успяха да направят всичко това на 5 кв. метра, какво ще направят върху площта на една планина!!!!!

не е нуждно да съм "зелен" талибан или платен еколог, за да обичам природата и да я пазя от издевателства и насилия, не само защото тя е наша майка (жена, която не е включена в защитата от конвенцията), а защото тя на нас ни трябва, а не ние на нея. още защото е очевадно дори за 80%, че гаврата с природата не носи нищо добро, въпреки "инвестициите" на фирма "г-юлен". и накрая да ви попитам: " а дека ви е снего бе, а?"

Ето това са платените демонстрации!!! Плаща офшорката "ЮЛЕН" на мафиота ЦЕКО МИНЕВ!!! Той плаща и на продажните политици да му помогнат да затвърди МОНОПИЛИЗМА си в ски спортовете!!! Защо политиците не дадат шанс на друг концесионер да строи втори лифт и влекове?!?!?!

а такаааа затворете пътя на софианци към гръцко те заслужават. Икономиката требе се развива особено местната иначе хората бягат в чужбина. А тия лингури от костовите партийки да си крещат и дрънкат тенжери. Той др. Костов си е добре хотели по черноморието сега лаборатория.

Лигавиш ли макарите на Цеко и Дебелия ката ден? Целуваш ли ръка на мутрите. Дедо ти сигурно щеше да ти откине главата ако разбере в какво превърнахте Банско и Пирин, продажници.

Пуснали сте една и съща снимка от 3 различни ъгъла!

"хепънинг" щяло да има?!!! само хейтъринг за вас, продажници!

Снощи на протеста имаше нормални и хубави хора,малки деца, кучета и др. Къде ги бълнуват тези платени еколози. НА МЕН НИКОЙ НЕ МИ ПЛАТИ! Банскалии виждат бъдещето за децата си като наведени с подадена ръка за бакшиш и всичките пораснали и станали сервитьори!

И дир.бг ли е в дебелите ръчички? Този корпулетен тип поглъща всичко като черна дупка. ОСвен медии, цели планини, морета, фабрики, заводи, градове... Няма ли да се пръсне?

Хиляди ?? На протеста имаше не повеме от 80 човека и поне 6000 в София.. дир.бг поднасянето на лъжи е подсъдима журналистическа практика - оправете новината или да се почваме.

После тия същите роби на мутрите и олигарсите ще реват по телевизията д а им пращаме смс-и, за да си възстановят отнесените от порои къщи. Или ще призовават българите да се върнат в бетоненото ж.к. Банско и да си харчат парите там, а не по истински курорти.

"Хиляди" роби и домашни протестираха срещу това, че пречат на господарите им да насерат земята на нашите деца.

А кой переше чаршафите, бъркаше бетона, чистеше тоалетните и сервираше пиячка на руснаците в бетонените кооперации докато крепостните селяни бяха изкарани на магистралата?

Платените от Цеко журналисти изпълняват стриктно поръчките. Под тази новина са "хиляди в подкрепа", а това, че няколко пъти повече хиляди излязоха в 10 града в България и каза НЕ на криминалната приватизация и унищожението на природата се премълчава. Личи ви, че сте купени послушковци на олигарсите, дами и господа псевд-журналисти. Цеко и Дебелия ви държат на къса каишка! Но на лъжата краката са къси, нали знаете?

нали ривете бе. че България намаляла, топяла се, българите бягали на гурбет в чужбина? Еми тия ора в Банско нали и те трябва тука да седят, тука да имат работа и да изкарат да си нахранят децата. Тва им е работата на тях- туризъм, по хотелите. Ем да не бягат у Гърция и Испания, ем да не могат тука да бачкат?

Потресаващи глупости! Този лифт не се прави за обикновените хора от Банско и района. Това са мафиотски интереси....

Планината не е за един сезон. Банско е достатъчно развито дайте по-спокойно да не се спукате от развитие.

Това е то гражданска огранизация - кметове, президенти, келнерки, журналисти и адвокати. Всичките в обединението 'Да направим нещо с майката на Пирин'. "Полезни идиоти" - комунизма ги създаде, демокрацията ги канонизира.

Само като се кача в такситата на Цеко Минев в София , и ми става ясно какво го чака и Банско ! Нищо лошо няма да развиваме зимен туризъм , ама да е както туризма в Гърция - частни фамилни хотели и ресторанти, а не като при нас с главни действащи лица олигарси с офшорки ! Всякаквата червена олигархична паплач осра цялата страна - сега се е насочила и към Пирина ! Тия Цековци ,Пеевци, Ганчевци , Баневи и т.н. откъдето минат - трева не никне !

Миналото заливане на реката трепериха да не ги залее , ама следующето ще да ги ...Алчността , байно льо , насита нема , нема !

които неиска лифт да се преселва на планината , да се изгради ограда и повече да не сме ви видяли по градовете и селата , ние ще пазем да не слизате от гората защото там ви е живота и ви харесва . на българина му навират късмета а тои го пръцка през ушите затова и неможе да слуша ненормално

Глупак с главно Г

Хиляди, хиляди, ама това си бяха все хора 2-ра смяна (заради икономии на мениджърите не бе привлечена почиваща смяна-кой ще плаща извънредни)....Та така де някои туристи останаха гладни и недоволни, заради тия дето ги окрили идеята да милеят за новите Цекови офшорни милиони. На печелившите чеституто...!Ха,ха.

Какви извънредни бе, човек. Явно не си работил в Банско, там бачкаш събота, неделя по официални празници и т.н. без извънредни.

КОЙ КОЙ КОЙ е разрешил Е79 да бъде блокиран??? Много добре си спомням по времето на Гнойната Коалиция когато хората се опитваха да направят блокада как мюлюцюнерите ги биха....???

Хиляди...бяхме хиляди и на протеста срещу лифта, ама защо не го написахте в другото заглавие? Защото и на вас ви казват какво да пишете...а да, изтрийте ми и коментара след това, че не ви е угоден!

Всъщност тези снимки не са ли старите, които бяха публикувани преди няколко дена? И на снимката хиляди не се виждат.

Всичко е ясно и прозира между редовете: щом кметовете са на протестта, значи това е пак властта, т.е. същата оная мафия, която не само ни краде и обира, но ни унищожава хубавата природа! Те си почиват зад граница, имат там имоти, децата им учат и работят там, а нас - кучета ни яли! Долни вагабонти!

Значи трябва да се разходиш малко по Банско и ще ти стане ясно в каква демократична мизерия сме натикани. Наскоро бях там и се втрещих от големите зандани, които са превзели града. Грамадни блокове, близко един до друг построени, улиците в кално състояние, тесни и разравени. Прозорците празни, неосветени. Някой ги е купувал, ама няма намерение да живее тук. Сигурно са два вида купувачите, едините дето не си знаят парите. Другите са наивници, дето са си мислели че тук ще се юрнат туристи и печалбата ни е гарантирана. Вечерно време да те е страх да се разхождаш в тоя призрачен затвор.

Защо на Мачу Пичо няма лифтове , кръчми и кафани ? Защо до туристическа дестинация 1000 пъти по известна от Банско достъпа в планината е Ограничен и само пеша след записване ? Тъпи ли са перуанците че не вдигнат едни хотели ? Не , нямат си пример- мутра , нямат си прокурор - Цацавров , нямат опозиция - Нинова и алчни " патриоти " , нямат Цеко и тн. Но най-вече искат да запазят природата си за още 500 години поне !

нали ти казах, че това "Мачу Пичо" ми звучи като на майната ти!

Защо в кицбюел има не една, а десет кабинки? Повтарям ДЕСЕТ кабинки.

Щото Тъпунгер като тва кат тебе не знае , че Кицбюел е в Алпите , а те са 100 X по -големи от Пирина и дваж до триж X по- чукарести и на по , по надморска височина ! НЕМА ЛИ КОЙ ДА МУ ДАДЕ НА ТОЯ ТИКВЕНИК ЕДИН ТУТМАНИК , БЕ ?!!

И ако наистина въпросните противници на унищожаването на природата и Пирин са само шепа псевдоеколози, както се опитват да внушават такива като кмета на Банско, винкела Симеонов и останалите мекерета на хранилка или обслужващи Цеко и катарзиса и хиляди хора ги за това да засерат и Пирин като Слънчев бряг, то тогава какъв им е проблемът на тези и на правителството бе! Нали правителството е с тях, законите също, парите на Цеко също, хиляди ги подкрепяли,... тогава какво значение имат шепа псевдоеколози и какъв точно им е проблемът НС тези шмиргели, бе:) Или май не е точно така! Или всъщност изобщо не е така, а истината е точно обратната, а?

Миналата година лавина затрупа скиор под връх Тодорка към хижа Вихрен. При изсичането на горите, лавините и жертвите ще са нещо обичайно !

защо се налива само в банско?

щото се изписва с малка буква, точно по твоя правопис.

Да имахме танкове, заедно с жандармерията да нахлуят в това ТЪПО село Банско, да разрушат хотелите с ПРАНИ ПРЕСТЪПНИ ПАРИ и да изселят НАСИЛСТВЕНО развилнялата се селяндурска пасмина, която и 2-ка няма да изкара на най-елементарна диктовка за 5 клас!!! Гнусни и АЛЧНИ селяци! Една книга непрочели в живота си! АЛЧНИ за лесна печалба примитиви!!! За какво иначе ще е целият този вой до небесата?! Не виждам добруджанци да реват и крещят за развитие на земеделието в техния край... Ами защото тук падат големите пари, тук се печели лесно! Хотели-мотели, лифтчета-гифтчета, кафенета-шкембета... Гнус ме е от вас, жалки неграмотни ПРОСТИ ЧУКУНДУРИ!!! Нямате и милиграм от идеализма на вашия съгражданин Вапцаров!!! СРАМ! ПАПЛАЧ!

Съсипахме морето, сега ще съсипем и планините си! Уникални сме!

Кого лъжете бе, стотина пенсионери от Банско станаха хиляди, а няколкото хиляди в София станали 300! Нищо де, има доста снимки, всеки може да види колко сте жалки...

Е АЙДЕ ПОКАЖЕТЕ ГИ ТИЯ ХИЛЯДИ :))) Все пак, служителите на Юлен са само 700, под строй да заведат и горките служители от държавната администрация, пак не излизат. Ех, Dir :)

За всички, които пишат, че против решението на правителството са били 300 човека да бяха дошли да видят в София няколко хиляди млади хора на България, а не да повтарят за вмирисаните дърти пиандета събрани под заплаха от кметовете на градчетата и селата около Банско на контра-митинга.

аз бях в Бургас, имаше много млади хора, макар, че не толкова, колкото ми се искаше. Но това е само началото - аз за първи път отивам на протест, но вече ми писна от разни мишоци да съсипват бъдещето на децата ни

един изключителнто прост и много алчен народец-стадо!

Българина без пари и полза на митинг и стачка няма да излезе, ако ще корав хляб да ръфа.

Истинското мнение на хората в Банско за случващото се там от 2000 г. насам (източник Оффроуд форум, с разрешение за цитиране, чрез Вера Петканчин). Айде малко да се изкажа от гледната точка на местен, кореняк на Банско. И такаа годината е 1999/2000, Банско е едно малко, китно планинско градче скътано в полите на Пирин, типична гледка за Австрийските и Швейцарски ски курорти. Относително запазено е спокойствието от миналото. Децата играят навън до полунощ, кражбите са немислими, доверието и помощта у хората взаимна. Развива се летен и зимен туризъм. Големите хотели се броят на пръстите на едната ръка и се знае, че там отсядат само чуждестранни туристи и тук-таме някой нашенец - паралия. Всичкият останал поток от туристи е в малките, семейни хотелчета, къщички, частни домове. Заведенията са собственост на жители от града. Капанчетата в планината както лятото така и зимата работят безспирно. Собствениците им са предприемчиви хора от Банско, решили да развият собствен бизнес. Атмосферата е уникална, сякаш времето е спряло. Спокойствието, чистотата и красотата са едно от нещата заради което идват хора от цял свят, но основното е топлото отношение на местните. Зимният сезон е към края си. Местните са доволни от сезона, въпреки общо 5-те ски писти и самостоятелният транспорт до ски съоръженията. Идва пролетта на 2000 г. в малкото градче се носят слухове, че чуждестранни предприемачи откупуват земеделската земя на хората за по 15-20$/м2. Всички се надпреварват кой да продава. Затишие, който продал продал инвеститорите се оттеглят. Летният сезон е в разгара си, на откупените ниви кипи строителна дейност, малцина знаят за какво иде реч. Не след дълго хеликоптери започват да бръмчат денонощно в планината. Доскоро едно от най-любимите места на местните (м. Бъндеришка поляна), мястото където поколения са били на летни и зимни лагери, е в историята. Верижни трактори, булдозери и самосвали са изкоренили всичко дето е било там от векове и строят.

До тук добре. Идва следващата година, въпросните предприемачи се появяват отново и пак изкупуват земя, този път на "безбожно" високата цена от 30$/м2 както се досещате, продалите преди това негодуват, останали са "тарикати", дето още не продават. Следващите 2-3 години ски зоната започва да сработва, увеличената маса от туристи е в полза на местните. Туризмът се развива "БРАВО" на Ц. Минев. Да де ама идва 2005 г., предприемачите известни и безизвестни фирми продават откупената земя (15-30$м2) на скромните 150-200евро/м2. Печалбите ще изчислите сами. Нищо лошо в предприемчивият нюх на тези хора. Местните се чувстват унизени и измамени, ама кой ги пита. "Тарикатите" от по-рано продават на цени в пъти повече от своите съграждани, пак нищо лошо, но това бе началото на самоизяждането на местните. Започват дрязги, пререкания спорове. Наскоро съседи делили залъка си хляб, сега се гонят по съдилища. Всичко това става все по-зле с годините. 2007г. - бумът на голямото строителсто. В доскоро малкото градче се построиха за изключително време (1 лято) 5-6 етажни сгради (технически запознатите ще споделят компетентното мнение,че за няма и 6 месеца не невъзможно да се спаяат технологичните срокове за изграждането на масивна сграда с такива размери и то в напълно завършен вид). Бетоновози се надпреварват да наливат бетон по 30 часа в 1 денонощие. Работниците са събрани от кол и въже, технически неграмотни.

Към днешна дата - има нова управа в общината от партия бат Пожарникар. Положението е още по-зле, щото вече няма гиганти да наливат пари в общината. "Новобранците" се чудят как да изсмучат и последната стотинка от хазната (пестейки от улично осветление и правейки ненужни козметични ремонти) преди да им свърши мандата, щото никои няма да им позволи да спечелят с измама за втори път. Ц.Минев е доволен от случващото се. Миналогодишните стартове от световната кума са му донесли доходи доволно прилични за години напред. А и да свършат концесията на планината е за 30 години тъй, че пак ще си направи, все пак управата е "жадна" за комисионни. Хората вече осъзнават грешката си, но е прекалено късно. Дузина хотели всеки месец фалират и се конфискуват от банката. Още толкова остават да пустеят, за не достроените призраци не ми се говори. - А планината - на кого му пука за нея; - А хората - на кого му пука за хората щом се правят пари; *Протести в полза на бат ви Цеко - да да! Всичко е под натиск. Всички служители на общинските здания отиват под строй на протест ЗА разширяването на ски зоната. Отказа е равен на уволнение, по-точно оставка. Абсолютно всичко е прах в очите на хората. Ще спра до тук. Сами ще си извадите изводите и поуките от историята. Моята гледна точка е като на пристрастен, все пак съм участник или по-точно бях във всичките тези събития и който ви разтяга локуми или хвърля прах в очите да знаете, че не му е чиста работата. Поздрави п.п. Не ме разбирайте погрешно, нито съм против г-н Минев, нито против общината, нито когото и да било, но всички ТЕ и всички НИЕ сме виновно за положението (п.п.2) Щели да забраняват офроуда в горите, по-добре да забранят изсичането на планината, прогонването на всички диви обитатели и безвъзвратното унищожение на природата с цел пране на пари.

абсолютно точно. Както навсякъде в България - особено в южното Черноморие. Разберете българи - ПО ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ ВЕЧЕ НЯМА МЯСТО ЗА БЪЛГАРИ. Всичко е парцелирано, оградено, всеки слага бариери и иска пари. АБСОЛЮТНО МУТРЕНСКА РАБОТА. ТОВА ЧАКА И ПИРИН, И АКО ИСКАМЕ ДА НЕ Е ТАКА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ - АЛЧНИТЕ МАФИОТИ САМО ОТ ТОВА РАЗБИРАТ

Не разбрах, подкрепата откъм Симитли ли е дошла или?

Много ясно, Боко е симитлийски зет...

Kalin

Сравнение с тия против тия бяха капка в капката на морето в София и другите градове.Все пак света не се върти само около ПИБ и Банско.Има и мислещи хора в тая България.

Никой журналист не пожела да вземе интервю от една жителка на Банско, която разказа как кмета обикалял пенсионерските клубове и набирал протестери срещу топъл обяд.

кръчмарите в Банско "мощно" подкрепяни от кръчмарите в Поморие/10-15 ч0века/ наточили големите саби чакат да станат милионери като осерат Пирин. Ще станат, колкото станаха тия от Поморие - само дето го осраха и на нищо не прилича - даже и яворовите скали съсипаха - не съм стъпил а преди ходех редовно

Там хората се борят за поминъка си, тук на Витошка сбърканяци, платени клакьори и дрогирани малоумници кряскат каквото им кажат по мегафона.

ли си мислиш, че е така? Тези хорица са едни крепостни селяни, нищо не изразяват. Просто се страхуват за жалките си стотинки давани от такива като Цеко Минев. А последния е един типичен алчен капиталист, който няма нищо общо с бъдещето на Пирин. Просто като алчен скакалец гледа да оглозга каквото има и после да се прехвърли на следващия обект да съсипе

Цеко Минев е алчен комунист

Подаянието не е поминък. Концесионерът дере скиорите с цени като в Австрия, а плаща заплати като за в третия свят.

защо ли много ми напомня на Сънито. А после ще иска да внася и китайци да бачкат за без пари, щото българските балами свършиха

Жал ми е за тези хора. Половината са персонал от хотелите на Цеко или Юлен, принусени да отидат или да бъдат уволнение, ако откажат. Другите са алчни хорица, мислещи си, че ще забогатеят с нова продажба на имоти.

Не на зелената мафия! Тази вечер сексуално сбъркани протестърчета и платени уредници на митинга обърнаха "Витошка" на селски панарир!

Ти май случайно си бил там в търсене на някой "сбъркан" ли бе,педал долен?

Ба си малоумието. Аз искам магистрала Черно море затова в средата на февруари ще вися на въжето на съшия този лифт.

Платени, нещастни мищоци, със напечатани плакати и знамена на ЕС. Ясно е колко спонтанно са излезли да протестират.За какви деца работите, за тия дето продадохте за жълти стотинки ли, нискочели селяни?!