Борисов: Докато няма втори лифт в Банско, скиорите ще ходят в Австрия

Заради липсата на втори лифт в Банско има отлив на туристи и скиорите ходят в Австрия, така премиерът Бойко Борисов аргументира подкрепата си за изграждането на такъв. Това става ясно от стенограмата на последното правителствено заседание.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: Докато няма втори лифт в Банско, скиорите ще ходят в Австрия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изпуснал времето - защото се вижда края на това правителство! И много спешно следват всякакви простотии...В Австрия никъде не е изсечена гора, за да се прави лифт и писти. Те са в по-високата зона, над горската растителност. И такава бетонова картинка като в Банско с лупа да търси няма да намери из австрийските курорти. За ниво на обслужване и цени да не говорим. Заслепени в жаждата за пари и награбване колкото се може повече, не виждат, че ще се повтори ужаса на българското Черноморие - презастрояване и пияни-заляни "туристи" - измет от Европа.

Докато в Банско е по-скъпо от Австрия, хората ще ходят там... Докато Банско е по-застроено от Австрия хората ще ходят там

Този от снимката вече години наред говори глупости защото никога не е в час с действителноста.Хората ходят в Австрия защото там избягват да ги изнудват, т.е. да ги обслужват банскалии. Ходят там защото въпреки по-високите цени при по-дългъг престой е почти два пъти по-евтино от Банско. И на онези хора някак си им е по приятна атмосферата. Няма мутри, няма новобогаташи и тъпи еснафи. Там е готино и по-евтино въпреки, че е две пъти по- далече от София.

Това са пълни глупости , аз като си искам да си карам ските в Австрия и трети лифт не може ме спре.

да се спре застрояването и лифта ше е достатачен.останахме без планини от алчност. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хората още по-малко ще ходят в Банско и повече по места със запазена природа, отлично обслужване, безопасна инфраструктура за ски, добри цени... Банско няма нито едно от тези; и все по-малко ще ги има с политиката, която води. Колко трябва да си див да идеш да караш на място където лавини завличат по няколко души на сезон само на пистите!!!

Природозащитници, еколози, зелени и подобни вредители на България са лумпена паплач с платени водачи, които не са засадил и едно дърво, но крещят в поолза на други държави. Няма ли кой да ги рибере зад решетките тези паразити, Къде си Ц.Ц.?

Тази земя, по която тъпча сега, тази земя, която пролетен вятър пробужда, тази земя не е моя земя, тази земя, простете, е чужда. ... Над мойта земя в небето опира Пирин. И мурите в буря илинденски приказки пеят, над Охрид лазура е толкоз просторен и син, а още надоле е светлия бряг на Егея. Спомням си само. И ето нахлува кръвта във сърцето, което топи се от някаква нежност... Моя страна! Моя прекрасна страна!... Поена със кръв и разлюляна в метежи. По Беласица телени мрежи...

ТО НЯМА НАРОД ЗА ТОЗИ ЛИФТ МУТРИТЕ ИСКАТ ОЩЕ ЕДИН. ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ ДА ПЛАЧЕШ ЛИ?

Ами въведете платени изходни визи и няма да ходим в Австрия.

Много е тъжно, че си унищожихме красивата природа, като създадохме архитектурни "шедьоври" от типа на Банско и Слънчев бряг. Но след като, така или иначе, поразията вече е направена, нека поне да изградим адекватната инфраструктура - лифтофе, писти, пътища, пречиствателни станции, канализация, електроснабдяване. Нека бетонните гета поне да се изплатят, след като природата там я няма вече. Вместо да се вайкаме за Банско и Слънчев бряг, нека да опазим това, което ни е останало - Иракли, Камчия, дюните, и т.н.

Като сме я оплескали - да хвърляме за лудо още пари, та дано се оправи. То е като да си построиш къща с картовени основи и да се надяваш, че ако е закачиш дограма златен дъб вътре, дъждът няма да я отнесе...

Не само лифтовете са причинна хората да отиват в Австрия...

Не само скиорите отиват в Австрия, но и австрийските и германски инвестиции се изтеглят от Бг. Защо бе Боко, нали имаме плоски данъци?! Тия хора не искат да печелят ли от ниските ни данъци и робски платения ни труд?! Що за чудо става?? Дянков и Пижо Добрев, какъв анализ правят?

Кой стои зад ЮЛЕН и ще има ли санкции за превишените 60% ?

Проблемът не са лифтовете, а твърде малкият брой хотели/кв.м в Банско. То като няма къде да отседнат, за какво да идват? Поне едно двеста хотела още да вдигнат и тогава да разглеждат лифтовете. Иначе сериозно, не знам що за хора биха били привлечени от подобни творения с много бетон, които само нарушават хармонията в природата. Няма нищо автентично в такива преживявания и такъв туризъм и никога няма да има, докато сребролюбието е водеща мотивация зад подобно развитие. Преди 15 и повече години Банско и планината над него все още бяха приятно място, именно защото човешката лакомия не беше оставила траен отпечатък върху им. За съжаление, сега и да ме канят, и пари да ми дават, не бих отишъл на толкова подтискащо място, със или без лифтовете на Б. Борисов.

Ами те и врабчетата разбраха, че лифтовете на г-н Борисов не са в чест на Бнаско и туристите. В чест на Юлен са. То бива, бива, ама целия кабинет да се извърви за тези лифтове - голяма почит, голям гюбек!

Няма честен българин, който да не се гордее с всяко изказване и действие на министър-председателя д-р Бойко Борисов, най-значимия държавник в цялата българска история, еднакво загрижен както за възраждането и модернизирането на страната, така и за съхраняването на уникалната й природа, която беше престъпно унищожавана от предишното комунистическо управление! Гордеем се с теб и ГЕРБ!

Така си е! Гордеете се, като Бай Ганю в банята - тупате се по косматите, немити от 1 година гърди, поглеждате доволно към мръсните си ръце и крака, по които личат шарките на непрани от години чорапи и крещите гордо "ГЕРБ! ГЕРБ!"

Направо се чудя да се смея ли, да плача ли?!?

Защо Борисов се изказва по всички теми? Нали си има министри, кметове, общински съветници... Всеки ден по две-три статии за това, какво е казал Борисов. Къде са му министрите? Представете си Меркел да се занимава със строенето на магистрали и лифтове. За това въобще не би и останало време...

На кръстника Дед Хасан дето го гръмнаха в Масква вече му е все едно дали ще има лифт или няма да има лифт ... Така че Да пием да сме живи и здрави

Борисов: Втори лифт в Банско е задължителен :)) ................. Аверите МУТРИ ме натискат и не мога да им откажа ..))) Никога нищо не мога да откажа на кумеца на Цвъ., на ТИМ и Златев от правец , на герговци и мутиралите ДС- богати фуражки около мен :) Да се знае !!!! А и на Цветито..Все пак държа на старите си приятели от подземния свят . .Ех, какви времена бяха ..Трябва да се повторят !!! BIG AL

Нов лифт > нови хотели > нови писти> ПАК НОВ ЛИФТ и т.н.т.

Абе пожарникарчето: ходим в Австрия щото нема Цеко Минев и най-вече щото ми е по-евтино, по-спокойно, по-подредено, по-добре ме обслужват и още много по-!!! И още не ходим само в Австрия, и в Словения, и в Италия и даже във Франция със 1700 км преход с кола ходим - пак по-евтино излиза от 10 дни в Банско! Ама постройте още два лифта , и за да не пречат дърветата на новите писти и тях резнете, АМА ПОСЛЕ КАТО ВИ ОТНЕСАТ ПОРОИТЕ ДА НЕ ВИ ДАВАТ ПОМОЩИ!!! ЗА ЦЕКО - гьон сурат!!!май това беше правилната народна дума...

Лъжеш, лъжеш Бойко сутрин , обед , вечер лъжеш та лъжеш. Ходят в Австрия заради чистотата , спокойствието наличието на ПРИРОДА, ане камъни бетон , тухли и асвалт. От сутрин до вечер в Банско е смог. Махни се от власта докато от всякъде не си се осрал. работата.

Вместо лифт да направят метро:)))

Ама как е пропуснал Боко да им рече за метрото?!

Бай Батмат твърдо подкрепя втория СИ лифт, щото ВЕЧЕ твърдо стои в него както собственик. НЕМА ЛАБАВО - ктова беше целта на занятието спиране. Зимен туризъм не се прави с един или два лифта, които са монополисти. В Швейцария и Автрия ива десетки лифтове. Всяка община може да си пусне влекче през зимата - на 5 минети от семейните хотели. ПРи нас всичко трябва да е на пет човека. така картата за ски е по-скъпа от нощувката- а опашките ще са си същите. От Добринище до Банско може да има над 20 съси лифта ли влека без да пречат на екологията - На екологията ще пречат колите, които ще отиват до монополните паркинги. Там пред лифтовете - монополно високи цени за паркиране и никакъв обществен транпорт. Това мутренската схема на туризма - На морето е същото - жилищни комплекси върху дюни при застрояване гъ-до -ъз. А близките населени места - гета на безработни. Вместо балансиирано развитие - мутренски схеми.

Защото:ГТ в ски селищата, вкл. и до пистите, е безплатен от октомври до март, паркингите до пистите - също, има достатъчно места, чийто бр се отразява на електронни табла, и регулировчик, подпомагащ реда при паркиране, от паркинга до кабинката има безплатен циркулиращ автобус, цените на картите намаляват значително с увеличение на бр днии съотв за период от 5 дена се изравняват, а дори и са по-ниски от тези в бг курортите,картите за деца под 7г са безплатни, до 12г са с 50% намаление, а до 18г-с 30%6. има пакети карти за семейства,има промоционални периоди и то не в края на сезона, няма никъде опашки, пистите не са пренаселени, пакетите в хотелите и частните къщички за деца до 12г, а често и до 14г, са безплатни при двама възрастни, а намалението за деца е до 18г, храната и напитките в ресторантите по пистите са на цената на заведенията долу, има места за отдих, стопляне и санитарни възли с перфектна хигиена на много места по пистите, дори има и места с отоплени тераси заради гледка, киносалони, музеи и др., естествено безплатни, има полудневни карти и за сутрешната част от деня, никой не те гледа намусено, а всички се усмихват, защото се стараят да привличат клиенти, които да останат доволни. Няма опити да те излъжат или прецакат, пистите са перфектно обработени и поддържани, няма неравни участъци, оголени места или пък камъни, можеш да наемеш последен модел ски, за да ги пробваш напр от любопитство и цената е абсолютно приемлива ,най-старото оборудване под наем е на не повече от 2 сезона в перфектно състояние, планинската служба е постоянно активна и освен за пострадали, следи и много отговорно за опасни за околните отворковци И изводът - ходя вече там, защото почивката ми е пълноценна и се връщам наистина с презаредени сили! Туризмът в България е на светлинни години изостанал, заради манталита ни, а и явно собствениците на хотели и съоръжения не знаят и не искат да се научат, как е по белия свят!

Направете нови лифтове, след това ще ви трябват нови хотели, и пак ще се изсичат дърветата. Бандитизъм.

А така, братрле - за този пост получаваш 10% отстъпка за гражданската отговорност и "зелена каска" на картинка. Тоя лес е само за нас - братлетата! - не ни требват чужди хода да щъкат и да пречат ние да си сечем гората как си щем. С горските сме се договорили - те кротнаха... Сега ще понатупане и еколозите. Е за некои колеги от бранша нема как да не се направи изключени - бизнесот требва да се развива иновативно - нов лифт - нов паркинг - нов рекет! И да успокоиме обществото - Тука никога нема да е Австрия! - На който не му аресва - "афидерзейн", но първо "алес цален" (без Битте)!!!

На тези от снимката не им ли омръзна да защитават олигарси? Причина за отлива е скъпотията. В Австрия е по евтино и по качествено. Олигофрени. Правят ни малоумни.

Българите ходят да карат ски в Австрия по същата причина,заради която ходят на море в Гърция.Там водеща е природната даденост,а не мега хотелите.Ако искате мега отивате в арабския свят,щото се стори мега нешо си там където няма природнио дадености.Където има хубава природа или архитектурни забележителности като Боженци ,или море,хората правят малки и китни хотелчета,за да може природата да излезе още повече на преден план.Все пак заради тези дадености посещаваме определени места,а не заради някакъв хотел. Ама тука не е така,колко хора ходят в Слънчев бряг и с радост споделят,че изобщо не били отишли до морето,щото хотелът бил супер,видиш ли!

Г-н Борисов, хората ходят в Австрия не защото имат повече лифтове и писти, а защото е ПО-ЕВТИНО И ПРЕДЛАГАТ ПО-ДОБРИ ОФЕРТИ!!! Докато тук нашият (или по-скоро вашият) бизнес кара на принципа "ден година храни"!!!

Бил съм в Банско 2 пъти и повече няма да стъпя там! Първия път бях в малко семейно хотелче. Котки се разхождаха по масите за хранене, а хазайката изобщо не чистеше. Втория път бях в 4-звезден хотел. Чаках по един час, докато ми сервират, защото обслужващия персонал си нямаше понятие какво прави. Така е, защото ги наемат за сезона, и то недостатъчно хора, за да пестят от заплати. За несъответствието между цени и обслужване да не говорим-много са зле! Алчни, тъпи, самозабравили се селяни! Естествено, тези, които ги подкрепят, са същите!

Тоя Винету съвсем е изтъпял, хората ходят в Австрия, защото цените са почти същите, само дето ги няма тъпите селски пръчки от Банско дето се гледат да те прецакат нещо. Да не говорим че природата им е прекрасно запазена, защото пистите са високо на чукарите, където няма почти никаква растителност. Ама това на прост мазач на филии можеш ли да го обясниш... за него втория лифт ще оправи всичко и най-вече отношенията му с Цеко....

ЕДИНСТВЕНОТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА ТЕ РАЗКАРАМЕ ИЗРОД ПРЕСТЪПЕН И ТЕБ И ОТВРАТИТЕЛНАТА ТИ КРАДЛИВА ПАСМИНА!!!!!!ПУКНИ СИКАДЖИЙСКИ БОКЛУК,НО НЯМА ДА ТИ ДАДЕМ ПРИРОДАТА,ДОРИ И ДА ТРЯБВА ДА ДЕ РАЗКАРАМЕ СЪС СИЛА...

Оня ден нарекоха президента идиот, сега наричат един от най-приближените на премиера депутати (Емо Ротманса) злодей Бог знае утре какво ще кажат за самия премиер?! Не бива така! Според нас към такава лексика се прибягва само в краен случай, само когато си убеден, че срещу себе си имаш доказани дебили.

за майките и децата пари няма,а да си строите лифтове с цветелина с държавни пари има.

Чудех се Цецо к'ви ги къдри на Банско, ма после се сетих за един виц: Соц. туристи ( в Банско да речем) се разхождат из девствените (тогава) баири и по едно време гледат:лежи горски под дебела сянка и от време на време се провиква: "Зеленото нагорееее". Питали го - що викаш така, бе? А горския отговаря : Абе , пратиха ми вчера една рота милиционери да залесяват баира, та от време на време им напомням как е правилното. Ма сега предвид личното ангажиране на премиера с проблема, не може да се повери мисията на някакъв горски, та Цецо ...

Управляващите се усетиха, че идват избори и се разбързаха да се отчитат на спонсорите за да получат пак парички. Де държавата и лично Б. Борисов, Ц. Цачева и Ц. Цветанов да се грижеха за всичкия бизнес и всички региони така, както се грижат за Банско и бизнеса на Цеко.

Е, няма ли най-накрая някой да обясни на тези, че да сравняваш австрийските Алпи с Пирин е все едно да сравняваш Панчаревското езеро с Черно море. И в двете има вода, ама условията за туристически бизнес не са еднакви. Няма как да им стигат пистите и лифтовете - по закон легловата база трябва да е 7 000 легла, те сега вече имат 40 000. Целия Пирин да го покрием с писти, пак няма да им стигнат. Поради малката надморска височина, пистите и лифтовете в Банско реално са в пояса на горите и са доста по-къси, а в Алпите не е така. Важното явно е да се дадат едни държавни субсидии на Цеко Минев, а че после ЕС пак ще ни глобява за незаконно подпомагане на частни фирми, за тия няма значение!

Пише се отидеш

Вътрешният министър Цветан Цветанов, Цецка Цачева и придворният певец на ГЕРБ Веселин Маринов се подвизават в луксозния комплекс Пирин голф над Разлог от 27 декември м.г. като разпускането им ще продължи до 5 януари. Самите ни източници бяха потресени от яката пара, която пръскат само за спане на вечер маститите управляващи от ГЕРБ. Пирин голф е луксозен комплекс над Разлог като цялата тумба на Цачева, Цветанов и Веселин Маринов брои около 50 човека. ВИП-гостите са настанени в петзвезден хотел вътре в самия голф комплекс и плащат на вечер нощувка от 380 лева! Както е известно държавната заплата, която получават Цветанов и сие, няма как да покрие единствено неговите нощувки на вечер. Груба сметка 9 дни по 380 лева на вечер прави 3420 лева. За храна и пиене вие смятайте. А дали държавата поема масрафа, познайте от първия път.

Ле леееееееееее

Хората са дошли да чуят гласа на народа, а Веско да да ги успокои като им изпее химна на полицията, т.е. дошли са по служба. Това са долни инсинуации, че са отишли на почивка.

Господа от ГЕРБ, защо си вкарвати авто голове ? Замислете се добре - идат избори!

вече е открита! :))) пий народеее!!! така де, все едно до сега не се е знаело, че като отсечеш едно дърво, трябва да го компенсираш с 3-4 новозасадени!, защото едното ще изсъхне, другото ще го отсекат циганите и евентуално две могат да останат, като до 50-60 годишна възраст от тях ще оцелее само едно. При това, стойността на изсечените дървета веднага трябва да отива по сметките на съответното горско стопанство, отново с единствена цел - залесяване!!!! да ама не! давай Бойко! :)) че идват избори, а с тия дюни, Миро много оцапа положението :))) предизборно точно

Цирка се разраства! Сега и Цецо отишъл да ги подкрепи, а местните ги подкрепят с вино и кебапчета. Имало колони от туристи засилили се да заелят Банско и едвам бил дошъл министъра! Странна работа, на връх празниците 350 души хотелиери и други частници да си оставят най-големия наплив от туристи и да ходят на пътя, тц, тц! Другари! Верни последователи на революционните забогатявания на Димитров и Ленин! Другари! Моля ви лъжете ни по-интелигентно! Пропагандата се разви от вашата партия, пардон исках да кажа Партия кърмилка, до невероятни висоти, не може да се излагате толкова примитивно в 21 век! Вие сте бъдещето на миналото от БКП, вие сте избраните капиталисти, научете се по почина на загиналите другари да мътит народните глави по-майсторски... Нагли сте, нагли мръсни гадове, не знам колко ви подкрепят, но все повече хора ви мразят и в червата вече, никой не успя да го постигне за толкоз кратък срок, ама никой!

ГЕРБер сече дърво, що е то? /овтсйибуотарб/

Да вземе да им направи малко пътища , че до хотелите е като на OffRoad ! Никой нормален не би почивал в кал и мизерия !

Я пак, че нещо не разбрах!!! А къде са регионалните стратегии за развитие дето се правят от 10 години ? И какво пише в тях?? Ако не е това, което трябва, и не е съгласувано с националната - нека да връщат всички пари, които се наляха за това!! БСП, НДСВ и ДПС похарчиха куп пари за Регионални и национални стратегии, и ГЕРБ ли ще тръгне по същия път ??!!!

А защо никой не повдига въпроса за паркирането в това СЕЛО? Как да утидеш в хотел и да плащаш за СИНЯ ЗОНА за престоя си в това село?

ПРОСТО НЕ ХОДЕТЕ ТАМ В АВСТРИЯ МИ ИЗЛИЗА ПО ЕВТИНО А ЗА ОБСЛУЖВАНЕТО РАЗЛИКАТА Е КОСМИЧЕСКА

Дали спирането на строителството в защитените територии ще сложи прът в колелата на протестите на банскалии? Които, подкрепени от Цветан Цветанов, Мирослав Найденов, Цецка Цачева, че и от президента Росен Плевнелиев, говорят в един глас с "Юлен" за нови 20-30 км писти и още един кабинков лифт... Министърът на околната среда и водите Нона Караджова, която се опитва да ни убеди колко много е направило това управление за опазването на природата, така и не успя - още - да се справи с проблема, разкрит при концесията на "Юлен". Става въпрос за онези 65 хектара гори в Пирин, изсечени над разрешеното в договора. Нито проблемът е решен - имало някакво разминаване между текстовата част в договора и графичната (?!), нито концесионната такса променена. Така че за "Юлен" нищо не се е променило - изсякоха горите при тройната коалиция, а това управление им го прости - и дори иска да им разреши съвсем да обезлесят Пирин.

Цеко затвори Витоша за софиянци най-нагло! Работещи съоръжения сега не работят заради Цеко. Пуснал е 1 писта и държи затворени други 5. Съшият наглец заграби от Пирин повече площ от концесията, за която е платил. Същият наглец сега реве за още един лифт на Банско. Не виждам след всичките му иззепки, кой въобще смята да преговаря с него. Трябва да се върви към разваляне на всякакви концесии с него, защото той не работи за интересите на хората !

Напротив изцяло работи за хората, но само за определени.

Бойко, само си приказваш общи работи и си в услуга на мутрите!

"Борисов: Докато няма втори лифт в Банско, скиорите ще ходят в Австрия" Ами да ходят - прав им път!!! Аз ски не ям!!! Както и асфалт също не ям!!! Ама че наглост, нямам думи просто ...

какво очакваш от мутра

Съжалявам те имигрантче, че всичко при теб се свежда до едното ядене - ходи си лягай, че нещо си преял май!