Коментари - Банов за руската изложба на 24 май: Евтина провокация! | Днес.dir.bg

Банов за руската изложба на 24 май: Евтина провокация!

Българските зрители в театъра могат да бъдат напълно спокойни за здравето си, заяви министърът на културата

Обратно в новината

Коментари - Банов за руската изложба на 24 май: Евтина провокация! | Днес.dir.bg

Коментари

Ама културната калинка на ГЕРБавите още ли е на свобода???

Каквото повикало, такова се обадило.

Този Министър е По-Тъп от Министъра на Правосъдието - и двамата са Сашета - Единия Предостави Историята ни на Северна Македония , Другия Освободи Всички Корумпирани Политици от Затвора .За едната Дупка .

Този олигофрен няма ли кой да му каже, да мълчи и да се скрие.

По тъпо нещо от социалистите няма.

добро утро и лека нощ.

Този Банов ходил ли е в РКИЦ и видял ли е тази изложба или съди за нея по медийните писания?! Щото в сайта на РКИЦ няма такова събитие изобщо. Те и изложбите бяха затворени в цяла България заради конронавируса. Второ, в сайта на РКИЦ има само поздравление за 24 май. И ПИШЕ: Денят на славянската писменост и култура или Денят на светите Кирил и Методий е празник, посветен на деня за памет на светите равноапостолни братя Методий и Кирил, просветителите, които са създали първата славянска азбука. Историята на празника ни отвежда към църковната традиция, съществувала в България в X—XI век. В България този ден е национален празник. Скъпи приятели! От името на представителството на Россотрудничество в Република България ви честитим нашия общ празник - Деня на славянската писменост и култура! Празникът ни връща към нашите корени и традициите на просветителството. Ние с благодарност си спомняме имената на светите братя Кирил и Методий, подарили на света азбука, благодарение на която славянският свят и досега е единен. Честит празник на буквите, скъпи български приятели! КРАЙ НА ЦИТАТА. Трето, Според запознати няма никаква избожба, а има един плакат на витрината на РКИЦ, който е за изложба в Москва. По надписа на него се вдига шум. Щото пишело, че К. и М. били просветители на славяните и на Русия или нещо такова. Което е варно, щото К.и М. са просветили колкото България (в която не са живяли), толкова и Русия!

Кирил и Методий са висши византийски сановници, а не българи. Целта им е била не да ограмотяват славяните, а да ги привлекат във византийската сфера на влияние, чрез "меката сила" на културното влияние, В случая - чрез азбуката. Самата "държавна поръчка" за славянска азбука не идва от България, а от Моравия, по точно от нейния владетел Ростислав, който пък е искал да се измъкне от германската хегемония с някакъв вид културна автономия. Не успява и учениците на Кирил и Методий ( по същество византийски "агенти на влияние") биват изгонени от Моравия. Едва тогава на българския цар Борис му идва ( или са му я подшушнали от Константинопол) идеята да ги приеме в България. Така, че азбуката не е нито българска, нито руска и спорът е измислен за да се занимават голтаците в България и Русия с глупости за да забравят съдраните си гащи.

Евтина провокация, защото руснаците нямат денги! Путин сказал: Денег нет, держитцсть!!!!!

и никой не ми отговори дали е посетил изложбата, но наваляха минуси. очаквай същото.

Ами кой ще им се навие за скъпа такава, за рубли? Само цървули като антуража на костя копейкиния.

А сега да цитирам сайта на "Свободна ЕВропа" (дано и той не бъде обвинен, че е сайт на Кремъл) , който пуска следната историческа справка за 24 май: Чии са Кирил и Методий? Разбира се, братята Кирил и Методий не са българи, а солунчани, ромеи. Време е да кажем, че приписваното им наполовина славянство е несигурно. Те най-вероятно никога не са идвали в България, както и никога не са били в древна Рус. Двамата са изпълнявали византийски християнизаторски мисии. Отиват и във Великоморавия, в днешна Централна Европа. Начинанието им няма нищо общо със средновековна България. То е част от програмата на византийския патриарх Фотий за мисионерстване сред други народи. През 867-868 г. папа Адриан II ще благослови в Рим книгите, преведени на славянски език и изписани с глаголица, като ще признае новото богослужение за равнопоставено с гръцкото и латинското. На какъв език са превеждали и писали Кирил и Методий? Солунските братя са измислили славянската азбука глаголица и са превели книгите на език, който в оригиналните извори се нарича тогава „славянски език“. От техните преводи в перспектива са се възползвали много славяни на различни места. Не е твърде ясно защо солунските говори българската наука нарича „български“, след като Солун никога не е бил част от територията на България, а тамошното славянско население видимо се състои от лоялни византийски поданици, които едва ли се идентифицират като „българи“. Остава скрито днес за съвременниците ни, че става дума за един висок, изтънчен, църковен език, най-вероятно твърде различен от разговорния славянски.... и т.н. ИЗВОД: КОЛКОТО СИ ПРАВО ИМАТ ДА СИ ПРИСТВОЯВАТ РУСНАЦИТЕ, ТОЛКОВА ИМАМЕ ПРАВО ДА СИ ПРИСВОЯВАМЕ И НИЕ ДЕЛОТО НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ. В онази епоха - и докато Кирил и Методий са живи, и след кончината им - не се говори за „български“, а просто за „славянски език“. Днес по света огромното мнозинство експерти по славистика го наричат „старославянски“.

АБЕ ТОЗИ МАЗНИЯ ХОДИ ЛИ НА БАНЯ?

80% си надрънкал глупости. Чети повече история, от няколко източника.

Ти се явяваш един вид вестителя на РКИЦ и защитаваш всичко що е рашки без значение, че потъпкват Българското? Верно си никой!

А на теб главата празна ли ти е?

лични впечатления. отпреди време. без вратовръзка, разгърден и с немита коса.

ДА ЗАВЪРШИМ С ИЗВОДИТЕ: А приносът на средновековна България е безспорен. Кирилицата наистина пристига в Московска Русия от България през Киевска Рус. Но потокът върви и в двете посоки. Днес славянската книжнина на средновековна България е достигнала до нас благодарение на преписите, направени в Русия. А и да не забравяме, че днешната ни кирилска азбука се базира в най-голяма степен не на някоя от предишните средновековни славянски кирилици, а на т. нар. граждански шрифт на Петър Велики – изработен в холандска работилница и представляващ озападнена версия на кирилицата. Движението на кирилицата между Преслав, Киев, Петербург и Амстердам и после обратно към Балканите е твърде причудливо и не може да се помести в рамките нито на националното тесногръдие на София, нито на имперската арогантност на Москва. То е част от европейската история. А европейци са и Кирил и Методий. И папа Адриан.

с поне половин час. и връхлетя потен в кабинета.

азбуката да е тяхно дело и собственост.

ЧОВЕКЪТ Е НАПИСАЛ 100% ИСТИНА

Стига с глупостите си вече, русоробе. Аман.

Само че, глупако руски, съвременната азбука е създадена от българи! И нищо чуждо не присвояваме! Жалък предател на руска хранилка!

това е голата истина, харесвате не харесвате - видяно лично. министрите ни закъсняват и са меко казано невзпитани. и се налага преводачите да забавляват дипломатите, за да замазват селташките изпълнения.

Пич, има сайт на ркицРКИЦ - ЧЕТИ АКО СИ ГРАМОТЕН КАКВО ПИШЕ ТАМ, а не какво ти пешат или говорят разни мазни министри и журналя.

Верно ли, червен троле???

Няма никаква провокация...Кирил и Методи са си Кирил и Методи.. " История Славянобългарская " от Пйсии Хилендарски, Климент Охридски , Богослужение в храм "Александър Невски " на Църковно Славянски Руски еэик / това си е факт неоспорим / и т.н.

Азбуката е лесно да я защитим, но за българската общност в Болград дали седи така въпросът? :)

Над 10г комунистите ядат мазните лайна на герберите!!!!

и вратовръзка. на споменатата по-длу среща беше по стари дънки, без вратовръзка и запъхтян. министър на кОлтурата.

а по втория въпрос - никой не може да излезе на глава с ония чукундури хохлите.

Поне не е като теб със селски анцуг тип потури, маратонки адидас и 10-годишен ръждясал голф.

мерси за минуса:)))

Всеки който не е съгласен че Кирил и Методи не са българи, говорили съвременен български език и говорили по айфон с българско меню е руски агент и провокатор. Кои са българите в 9 век - онези със знамето с конска опашка и с титли кавхан и ичиргубоил, съвем славянск- български имена.

лека нощ.

:))) няма да те разберат обаче някои, захапали юздите.

Не, теб! Лягяй, че утре пак ще редиш стоки в склада!

да ходя да се червя по разни срещи, сега се колебая кой беше най-големия чукундур - май депесаря от земеделието, но и той от водните и т.н. ресурси беше бая ъъъ ... от мене да мине - Банов е на 3 място, щото Рашидов ми е съученик и той е извън секви класации просто...

Вярно е, че "църковнославянският", наричан още "старославянски" език е славянски диалект от Солунско. Просто защото учениците на Кирил и Методий - Горазд, Наум, Климент и Ангеларий са били славянски момчета от Солунско, най-вероятно стипендианти на византийската империя и са писали на родния си диалект, който заради мощта на писаното слово става официалният, литературен и църковнослужебен език на източноправославните славяни. Солун е бил градът, в който са живели двамата автори на византийската дисертация наречена "Славянска азбука" - глаголицата и естествено са си взели ученици от техния си, солунски край. Глаголицата е била доста нескопосана и бързо е била "ъпдейтвана" до "кирилица"( самите Кирил и Методий вече са били мъртви отдавна). И тъй като по съседство културното влияние от България ( да не забравяме, че вдъхновителите са били в Константинопол, а изпълнителите - двама византийци от Солун) се разпространява в Сърбия, Хърватско, Русия ние претендираме, че сме дали азбука на русите и на други славяни. И вярно (формално) и невярно (идеята, замисълът е бил византийски и твърде мащабен - славянското море да бъде завладяно културно от Византия.

Въх, българите са измислили и буквите на които пишат гърците ли? Никаква азбука не са измислили просто са направили транслитерация и затова днес без проблем четеш и гръцки и латински текстове ама не можеш да се оправиш с грузински и индийски текст-)

с Черноризец Храбър - и да честваме и него като родоначалник наа българската лиература.

Да, Черноризец Храбър си е наш, българин и е милеел за България, а не е бил изпълнител и подизпълнител на византийски "мегалипроекти".

Абе къде се скри тази грозна пачавра външната министърка Захариева . Срещу Русия скача все едно е немска овчарка и за най малките проблеми .Ама срещу Украйнският ръжен никаква я няма тази смотана либерал глобалистка .

Ми да я беше направил ти! Оп, ама ти си общ работник, как да я направиш?

нямат елементарни обноски и дрескод някои министри. приемете го и го преглътнете.

Истината и следната: Има 11 пана на икони пред сградата на РКИЦ.. На един от стендовете има две икони от руски музеи. Едната е на Йоан Богослов, а другата е на Св.Кирил. Точно надписът под нея става причина за спора и баталиите! . НАДПИСЪТ Е СЛЕДНИЯ: "Cвeти Кирил, пo прoзвищe Филocoф (827-869) и нeгoвият брaт Мeтoдий Мoрaвcки - рoдeни в гръцкия грaд Coлун, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия". кое точно не е вярно!? Освен последното, че са "рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия". Да, не са ходили в Русия. Но не са били и в България. Като казват "разпространители" това не значи че лично са го парвили. ЯВно е метафора, че са източник на просветата и грамотността. Същото е и с България. И заради тази дума се водят гео-политически и деологически войни! Щото виддите ли, русия си присвоявала нещо. А ние не си ли присвояваме делата на Брататя? Те са работили за Византия, не за нас.

Изложбата е много хубава, познавателна и поучителна. Няма нищо провокативно, както се привижда на някои хора с ограничени знания

а срещу Турция и новата военна зона на границата с България?

Няма нито едно твърдение, свързано със светите братя Кирил и Методий и тяхното духовно наследство, което да не може да бъде намерено в електронни материали на "Енциклопедия Британика". За натовска България, Обединеното кралство е по-приятелска държава от Руската федерация, която не участва в НАТО. Затова е повече от странно, че в България никой не се сеща да реагира на "евтините" провокации с източник "Енциклопедия Британика" до момента, когато някоя от тях бъде повторена от някой руснак или македонец.

в Херсон и Одеса. Не се сещам дали при втората или при третата просветителска мисия.

Коментари - Банов за руската изложба на 24 май: Евтина провокация! | Днес.dir.bg

Банов за руската изложба на 24 май: Евтина провокация!

Българските зрители в театъра могат да бъдат напълно спокойни за здравето си, заяви министърът на културата

Обратно в новината

Коментари - Банов за руската изложба на 24 май: Евтина провокация! | Днес.dir.bg

Коментари

Ама културната калинка на ГЕРБавите още ли е на свобода???

Каквото повикало, такова се обадило.

Този Министър е По-Тъп от Министъра на Правосъдието - и двамата са Сашета - Единия Предостави Историята ни на Северна Македония , Другия Освободи Всички Корумпирани Политици от Затвора .За едната Дупка .

Този олигофрен няма ли кой да му каже, да мълчи и да се скрие.

По тъпо нещо от социалистите няма.

добро утро и лека нощ.

Този Банов ходил ли е в РКИЦ и видял ли е тази изложба или съди за нея по медийните писания?! Щото в сайта на РКИЦ няма такова събитие изобщо. Те и изложбите бяха затворени в цяла България заради конронавируса. Второ, в сайта на РКИЦ има само поздравление за 24 май. И ПИШЕ: Денят на славянската писменост и култура или Денят на светите Кирил и Методий е празник, посветен на деня за памет на светите равноапостолни братя Методий и Кирил, просветителите, които са създали първата славянска азбука. Историята на празника ни отвежда към църковната традиция, съществувала в България в X—XI век. В България този ден е национален празник. Скъпи приятели! От името на представителството на Россотрудничество в Република България ви честитим нашия общ празник - Деня на славянската писменост и култура! Празникът ни връща към нашите корени и традициите на просветителството. Ние с благодарност си спомняме имената на светите братя Кирил и Методий, подарили на света азбука, благодарение на която славянският свят и досега е единен. Честит празник на буквите, скъпи български приятели! КРАЙ НА ЦИТАТА. Трето, Според запознати няма никаква избожба, а има един плакат на витрината на РКИЦ, който е за изложба в Москва. По надписа на него се вдига шум. Щото пишело, че К. и М. били просветители на славяните и на Русия или нещо такова. Което е варно, щото К.и М. са просветили колкото България (в която не са живяли), толкова и Русия!

Кирил и Методий са висши византийски сановници, а не българи. Целта им е била не да ограмотяват славяните, а да ги привлекат във византийската сфера на влияние, чрез "меката сила" на културното влияние, В случая - чрез азбуката. Самата "държавна поръчка" за славянска азбука не идва от България, а от Моравия, по точно от нейния владетел Ростислав, който пък е искал да се измъкне от германската хегемония с някакъв вид културна автономия. Не успява и учениците на Кирил и Методий ( по същество византийски "агенти на влияние") биват изгонени от Моравия. Едва тогава на българския цар Борис му идва ( или са му я подшушнали от Константинопол) идеята да ги приеме в България. Така, че азбуката не е нито българска, нито руска и спорът е измислен за да се занимават голтаците в България и Русия с глупости за да забравят съдраните си гащи.

Евтина провокация, защото руснаците нямат денги! Путин сказал: Денег нет, держитцсть!!!!!

и никой не ми отговори дали е посетил изложбата, но наваляха минуси. очаквай същото.

Ами кой ще им се навие за скъпа такава, за рубли? Само цървули като антуража на костя копейкиния.

А сега да цитирам сайта на "Свободна ЕВропа" (дано и той не бъде обвинен, че е сайт на Кремъл) , който пуска следната историческа справка за 24 май: Чии са Кирил и Методий? Разбира се, братята Кирил и Методий не са българи, а солунчани, ромеи. Време е да кажем, че приписваното им наполовина славянство е несигурно. Те най-вероятно никога не са идвали в България, както и никога не са били в древна Рус. Двамата са изпълнявали византийски християнизаторски мисии. Отиват и във Великоморавия, в днешна Централна Европа. Начинанието им няма нищо общо със средновековна България. То е част от програмата на византийския патриарх Фотий за мисионерстване сред други народи. През 867-868 г. папа Адриан II ще благослови в Рим книгите, преведени на славянски език и изписани с глаголица, като ще признае новото богослужение за равнопоставено с гръцкото и латинското. На какъв език са превеждали и писали Кирил и Методий? Солунските братя са измислили славянската азбука глаголица и са превели книгите на език, който в оригиналните извори се нарича тогава „славянски език“. От техните преводи в перспектива са се възползвали много славяни на различни места. Не е твърде ясно защо солунските говори българската наука нарича „български“, след като Солун никога не е бил част от територията на България, а тамошното славянско население видимо се състои от лоялни византийски поданици, които едва ли се идентифицират като „българи“. Остава скрито днес за съвременниците ни, че става дума за един висок, изтънчен, църковен език, най-вероятно твърде различен от разговорния славянски.... и т.н. ИЗВОД: КОЛКОТО СИ ПРАВО ИМАТ ДА СИ ПРИСТВОЯВАТ РУСНАЦИТЕ, ТОЛКОВА ИМАМЕ ПРАВО ДА СИ ПРИСВОЯВАМЕ И НИЕ ДЕЛОТО НА КИРИЛ И МЕТОДИЙ. В онази епоха - и докато Кирил и Методий са живи, и след кончината им - не се говори за „български“, а просто за „славянски език“. Днес по света огромното мнозинство експерти по славистика го наричат „старославянски“.

АБЕ ТОЗИ МАЗНИЯ ХОДИ ЛИ НА БАНЯ?

80% си надрънкал глупости. Чети повече история, от няколко източника.

Ти се явяваш един вид вестителя на РКИЦ и защитаваш всичко що е рашки без значение, че потъпкват Българското? Верно си никой!

А на теб главата празна ли ти е?

лични впечатления. отпреди време. без вратовръзка, разгърден и с немита коса.

ДА ЗАВЪРШИМ С ИЗВОДИТЕ: А приносът на средновековна България е безспорен. Кирилицата наистина пристига в Московска Русия от България през Киевска Рус. Но потокът върви и в двете посоки. Днес славянската книжнина на средновековна България е достигнала до нас благодарение на преписите, направени в Русия. А и да не забравяме, че днешната ни кирилска азбука се базира в най-голяма степен не на някоя от предишните средновековни славянски кирилици, а на т. нар. граждански шрифт на Петър Велики – изработен в холандска работилница и представляващ озападнена версия на кирилицата. Движението на кирилицата между Преслав, Киев, Петербург и Амстердам и после обратно към Балканите е твърде причудливо и не може да се помести в рамките нито на националното тесногръдие на София, нито на имперската арогантност на Москва. То е част от европейската история. А европейци са и Кирил и Методий. И папа Адриан.

с поне половин час. и връхлетя потен в кабинета.

азбуката да е тяхно дело и собственост.

ЧОВЕКЪТ Е НАПИСАЛ 100% ИСТИНА

Стига с глупостите си вече, русоробе. Аман.

Само че, глупако руски, съвременната азбука е създадена от българи! И нищо чуждо не присвояваме! Жалък предател на руска хранилка!

това е голата истина, харесвате не харесвате - видяно лично. министрите ни закъсняват и са меко казано невзпитани. и се налага преводачите да забавляват дипломатите, за да замазват селташките изпълнения.

Пич, има сайт на ркицРКИЦ - ЧЕТИ АКО СИ ГРАМОТЕН КАКВО ПИШЕ ТАМ, а не какво ти пешат или говорят разни мазни министри и журналя.

Верно ли, червен троле???

Няма никаква провокация...Кирил и Методи са си Кирил и Методи.. " История Славянобългарская " от Пйсии Хилендарски, Климент Охридски , Богослужение в храм "Александър Невски " на Църковно Славянски Руски еэик / това си е факт неоспорим / и т.н.

Азбуката е лесно да я защитим, но за българската общност в Болград дали седи така въпросът? :)

Над 10г комунистите ядат мазните лайна на герберите!!!!

и вратовръзка. на споменатата по-длу среща беше по стари дънки, без вратовръзка и запъхтян. министър на кОлтурата.

а по втория въпрос - никой не може да излезе на глава с ония чукундури хохлите.

Поне не е като теб със селски анцуг тип потури, маратонки адидас и 10-годишен ръждясал голф.

мерси за минуса:)))

Всеки който не е съгласен че Кирил и Методи не са българи, говорили съвременен български език и говорили по айфон с българско меню е руски агент и провокатор. Кои са българите в 9 век - онези със знамето с конска опашка и с титли кавхан и ичиргубоил, съвем славянск- български имена.

лека нощ.

:))) няма да те разберат обаче някои, захапали юздите.

Не, теб! Лягяй, че утре пак ще редиш стоки в склада!

да ходя да се червя по разни срещи, сега се колебая кой беше най-големия чукундур - май депесаря от земеделието, но и той от водните и т.н. ресурси беше бая ъъъ ... от мене да мине - Банов е на 3 място, щото Рашидов ми е съученик и той е извън секви класации просто...

Вярно е, че "църковнославянският", наричан още "старославянски" език е славянски диалект от Солунско. Просто защото учениците на Кирил и Методий - Горазд, Наум, Климент и Ангеларий са били славянски момчета от Солунско, най-вероятно стипендианти на византийската империя и са писали на родния си диалект, който заради мощта на писаното слово става официалният, литературен и църковнослужебен език на източноправославните славяни. Солун е бил градът, в който са живели двамата автори на византийската дисертация наречена "Славянска азбука" - глаголицата и естествено са си взели ученици от техния си, солунски край. Глаголицата е била доста нескопосана и бързо е била "ъпдейтвана" до "кирилица"( самите Кирил и Методий вече са били мъртви отдавна). И тъй като по съседство културното влияние от България ( да не забравяме, че вдъхновителите са били в Константинопол, а изпълнителите - двама византийци от Солун) се разпространява в Сърбия, Хърватско, Русия ние претендираме, че сме дали азбука на русите и на други славяни. И вярно (формално) и невярно (идеята, замисълът е бил византийски и твърде мащабен - славянското море да бъде завладяно културно от Византия.

Въх, българите са измислили и буквите на които пишат гърците ли? Никаква азбука не са измислили просто са направили транслитерация и затова днес без проблем четеш и гръцки и латински текстове ама не можеш да се оправиш с грузински и индийски текст-)

с Черноризец Храбър - и да честваме и него като родоначалник наа българската лиература.

Да, Черноризец Храбър си е наш, българин и е милеел за България, а не е бил изпълнител и подизпълнител на византийски "мегалипроекти".

Абе къде се скри тази грозна пачавра външната министърка Захариева . Срещу Русия скача все едно е немска овчарка и за най малките проблеми .Ама срещу Украйнският ръжен никаква я няма тази смотана либерал глобалистка .

Ми да я беше направил ти! Оп, ама ти си общ работник, как да я направиш?

нямат елементарни обноски и дрескод някои министри. приемете го и го преглътнете.

Истината и следната: Има 11 пана на икони пред сградата на РКИЦ.. На един от стендовете има две икони от руски музеи. Едната е на Йоан Богослов, а другата е на Св.Кирил. Точно надписът под нея става причина за спора и баталиите! . НАДПИСЪТ Е СЛЕДНИЯ: "Cвeти Кирил, пo прoзвищe Филocoф (827-869) и нeгoвият брaт Мeтoдий Мoрaвcки - рoдeни в гръцкия грaд Coлун, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия". кое точно не е вярно!? Освен последното, че са "рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия". Да, не са ходили в Русия. Но не са били и в България. Като казват "разпространители" това не значи че лично са го парвили. ЯВно е метафора, че са източник на просветата и грамотността. Същото е и с България. И заради тази дума се водят гео-политически и деологически войни! Щото виддите ли, русия си присвоявала нещо. А ние не си ли присвояваме делата на Брататя? Те са работили за Византия, не за нас.

Изложбата е много хубава, познавателна и поучителна. Няма нищо провокативно, както се привижда на някои хора с ограничени знания

а срещу Турция и новата военна зона на границата с България?

Няма нито едно твърдение, свързано със светите братя Кирил и Методий и тяхното духовно наследство, което да не може да бъде намерено в електронни материали на "Енциклопедия Британика". За натовска България, Обединеното кралство е по-приятелска държава от Руската федерация, която не участва в НАТО. Затова е повече от странно, че в България никой не се сеща да реагира на "евтините" провокации с източник "Енциклопедия Британика" до момента, когато някоя от тях бъде повторена от някой руснак или македонец.

в Херсон и Одеса. Не се сещам дали при втората или при третата просветителска мисия.