Гърция получи ”подарък” - списък с швейцарски сметки

Нов списък с имената на 10 588 гръцки вложители в швейцарска банка за периода 2006-2008 г. е стигнал до гръцкото финансово министерство, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Гърция получи ”подарък” - списък с швейцарски сметки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някъде през 2010 г. в разгара на световната финансова и в частност - гръцка, криза, изразявам любезно съчувствие пред един добре платен гръцки мениджър заради положението на родината му, а той ми казва: "Не ги мислете гърците. Гърците пари си имат, пари няма само гръцкото правителство." Оттогава нямам основание да им съчувствам...

че и нашичък оди до Германията Меркел да го "купува" същио диск. Към 2010 г. Пък шщо хора са нанадаха и писаха: "Сега Боце ша ги фане", Ша им прибере паричките и нас ша ги даде".. ТА С НАДАНЕТО СИ ОСТАНХА.. Щот СПИСЪКА ГО ОТНЕМА!! Нищичко от него не видя бял свят..

Просто всеки народ си заслужава политическите си избранници Те не са паднали от Марс,а са едни от нас!Добри или лоши всеки може да прецени,дали е доволен от животът си във България!!

Дай боже такъв подобен немски подарък и за България! А ако няма ефективни резултати срещу прането на пари,корупцията и злоупотребата със власт документни ,данъчни,документни и имотни измами ,които са най големият бич и блато в България ,то страната да бъде изолирана от икономиката на Евросъюза до постигане на ефективни резултати без значние на миналия и сегашен авторитет и партийна принадлежност!

тоз диск, бе чадо.. Просто требе да са помни...

Чи кво от туй???То и нашенци ги имаше ,ама ни се чуха повече,ни се видяха парите им!?!?!

А за нас подарък? Бочко нали е любимец на запад ха ха ха ха ха

.. през 2010(!!!) Гърция получи подарък и Листата Лагард ("Lagarde list", който иска да прочете за какви пари става въпрос, пък в интернет са достъпни и имената) Но от 2062-те имена в списъка към 2015 са направени едва 136 проверки и какво: предложиха споменатата амнистия. Та така с "подаръци" от подобен вид...

Колкото от листата на Лагард,толкова и сега ще "видиме" резултат!Вие не разбрахте ли,че богатите и имащите са НЕДОСЕГАЕМИ?!И което не се купува с пари,се купува с много пари!

А на нас германците ни дадоха цял диск със сметки на вложители в швейцарски банки! Даже Карси от НАП ходи специално до там за да го получи на ръка!! А после го покриха вдън земя!!! ГЕРБ - ери .....

къде са службите, финансовите институции,Прокуратура и Съд?!Или неолиберал-демокрация означава защита интересите само на определен "богоизбран"кръг от обществото и законите са само в тяхна защита? Всъщност,наскоро по ТВ един "пишман", но наглец адвокат каза:"законите са в наша защита"! Излиза,че обикновените хора се считат за "роби", не заслужаващи законова защита...Ега ти наглеците... Такива са за незабавно "измитане"!

Какво значи "незаконно" да вложиш парите си в чужда банка? Не е ли всеки свободен да избира банката на която да гласува доверие?

ако имаш законен произход на парите и си си платил данъците в държавата няма лошо...ама ако не си....

Противно на повечето българи, аз данъците си плащам до стотинка. Ами ако съм чужда фирма оперираща извън България, законно ли си държа парите в чужда банка или не?

И с България е същото, даже по 3.14. Все пак няма по-големи мърши от нас.

При това осветяване на банковите сметки дали вече нормален човек ще си сложи там парите? От най-сигурната държава станаха педали-предатели и най-вероятно вложителите ще изтеглят капиталите си.

Ами то нормален човек няма сметки в Швейцария. А дори и да има, щом е нормален ще си е платил данъците и няма да му пука дали ще разберат за сметката. Или смяташ че е редно една цивилизована страна да си затваря очите и да толерира незаконните доходи. А на тези парите кой знае как са придобити, най вероятно от незаконна дейност и със сигурност не са обложени с данъци. Тъй че няма какво да жалим горките вложители.

А кой ти е казал, че тоя списък съдържа парите на неплатили данъци? И аз искам да си направя сметка в Швейцария, защото нашите банки знаем колко са гарантирани и как уж фалират, но официално се водят "временно затворени". И при откраднати милиарди няма виновни, а главният на БНБ уж носи отговорност, но сигурно отговорност се казва някаква хартийка в джоба му.

Банката не е следствена служба за да търси произхода на парите , мръсни или чисти вършат еднаква работа. Никой вложител който и да е , какъвто и да е няма да му е приятно да му разгласяват банковите тайни. Подобни банки и държави автоматично губят позиции като сигурни и надеждни а последствията от това мисля че са известни. Може и 5 евро да имам на влог някъде но ще ги оставя там където има сигурност , не е нужно всеки маоумен деил да знае къде и какви влогове имам.

А къде ще ги депозираш, в КТБ-то ли!

А герберастките сметки кога? За два мандата постигнаха това, което други правителства за векове!

А НАШ ТИКВУН си избъса Грамадното Д със нашия списък. Май фигурира там

са безкрайните стачки, протести, митиниги и демонстрации във Византитийско. Имали били 300 милиарда дългове. А колко стотин милиарда са "спестяванията" от укрити данъци, а?

На 200 милиарда недекларирани доходи (значи неплатени данъци) а ЕС им дава помощи....

Подобно на нашите политици и там крадът и точат на поразия , държавната администрация е раздута и запплатите там някъде са нереално високи. При тях от доста години се правят далавери със субсидиите за селско стопанство , краденето там е на много яко ниво.

А "нашия списък" къде ли изчезна или по-скоро - в чие бюро лежи стаен?;о)

типично-по български- гледаме в чуждата паница- за нашата... няма и дума..

Те и германците май му бяха дали на бившия шеф на НАП - оня , дето облиташе едни имения с хеликоптерче, един диск, ама и за съдържанието на диска нищо се не чу...въпреки бомбастичните обещания на премиера и още по-гръмките му закани!

Много са красивите швейцарските франкове. Затова ги спестяват?

Това е изнудване.