Николай Василев: Може банкови среди да ни спъват за еврото

Икономистът Николай Василев е сред най-изявените привърженици за влизането на България в Еврозоната. Специално за Дир.бг той обясни кой е против и защо.

Обратно в новината

Коментари - Николай Василев: Може банкови среди да ни спъват за еврото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този търси мътната вода. Търси пак да удари кьоравото. От както "продадоха" с Милен Велчев БТК, не е изпускал контрола върху нея. Заедно с него те са представители на руска банка. С две думи - пълен мишок. При една инфлация - този ще се нагуши здраво.

Пълна лъжа... Ако можеха германците щяха да си върнат марката, французите франка, италианците лиретата, гърците драхмата и т.н. Това което е сега в лева ще стане в евро, т.е. два пъти по-скъпо. Заплатите обаче ще се превърнат в евро с курса 1:1,95, т.е ще намалеят два пъти. Така че твърденията на Василев обслужват интереси, но не на българина. И НАТО и ЕС са грешка и народа го вижда

България се държи умишлено извън ЕВРОЗОНАТА в угода на мафиотите-олигарси, които при въвеждането на ЕВРОТО у нас ще изгубят контрола над левовите потоци, а от там и върху икономическите механизми в България. Далаверата с обезкръвяването на Българската икономика ще секне, а Европа не иска да се лиши от облагодетелственото си положение спрямо нас. От статията с изненада разбирам, че Еврото е като кост заседнала в гърлото на мафиотите-олигарси.

Да го изгоним този крадлив "умник"- заедно с царя-крадец.

Въвеждането на еврото в България по никакъв начин няма да спъне работата на българските банки,нито ще се промени нещо.Лихвите пак ще бъдат определяни както до сега ,безбройните такси ще си останат безбройни ......само и отново ние,средностатистическите българи ,ще "теглим каиша"защото ако със 100 лв успявахме някак си да напълним кошницата в супермаркета ,със 100 евро ( новите 100) ще сме с половината кошница.....

Аз живея със 100 лв на месец. Ако приемем еврото просто няма да имам за хляб, тъй като ще съм с наполовина по малко.

ВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА====== КАРАНЕ В НАСРЕЩНОТО ПО МАГИСТРАЛА!!!!!КАТАСТРОФА 100 %. ЗАЩО ЛИ .КРЕДИТИ ДО БЕЗБОЖНОСТ НО НА НИСКА ЛИХВА....

Аз предлагам България като една втора Швейцария в Европа / че и по-хубава по Швейцария като природа/, да следва нейните принципи - всяко решение касаещо всеки един гражданин на държавата да се взема след референдум. Така гражданите сами ще си носят отговорност за добрия или или не толкова цветущ начин на живот, ако си изберат еврото за валута в България. Тук някой ще каже че нямаме компетенциите - дали?

Ами щом искаш Факултета и Столипиново да ти определят бъдещето

Ф и Ст ще ни определят бъдещето, защото българите се правят на обидени и не гласуват.

трябва да се внимава да не се направи грешката която направиха немците които ваведоха еврото от днес за утре и повечето търговци излъгаха хората в обменния курс други страни направиха правилното като задалжиха тарговците да слагат две цени на стоките си една година преди вавеждането

Този малък царски крадец в случая е прав, че картела наречен Асоциация на банките в България е най-големия враг на еврозоната.

На този малък царски крадец определено някой и по някаква причина му плаща ,за да плямпа.Т.е. за да изказва "компетентно"мнение!Истината е да питаш патило,а не учило......работех в Кипър преди и след приемането на еврото.Свидетел бях на сриването на една добре развита икономика,впрочем ,всички помним какво се случи в Кипър след приемането на еврото .При нас ще е още по-зле......

Още един гладник изпълзя. Мачкай народе, мачкай крадеца царски. Да го убием с думи, да го осерем с аргументи. та ние въобще не сме за ЕС с тези доходи, БВП и корупция, с тази сигурност и вътрешен ред. НАселението бяга в чужбина масово или се самоубива тук. Каква еврозона бе. Пак по милост ли - защото управниците са крадливи и некадърни копелдаци? Стига. Връщай се в дупката, от която изпълзя.

Скоро не са крали на едро, т.е. милиарди набързо, затова изпълзяха мижитурките.

Всички тия западолюбци, дето ламтят за евро, та евро, да емигрират час по-скоро на запад и да оставят нас, които искаме да живеем в България по български, на мира.

малкият голям измамник взел едни пари, за да направи публична презентация. Забелязвате ли, че преди не искаха и да чуят да влизаме в еврозоната. Явно е било добре. А сега започнаха да ни подгряват с такива платени интервюта и да ни дърпат в тази зона. Явно нещата вече са зле. А еврозоната на нас не ние нужна. И без това очакванията са за тъжен край на този ссъюз

Не

....Статистиката на ООН показва, че никъде другаде по света населението не намалява толкова бързо, колкото в България", четем в публикацията. В друга публикация на същия вестник четем: "България е най-бедната държава в ЕС и в този смисъл по отношение на благоденствието и конкурентоспособността има да извърви още дълъг път. Гръцката криза показа какво може да се случи, когато една икономически слаба страна бъде подложена на изпитание заради правилата на валутния съюз и не може временно да си помогне чрез девалвация на националната валута.

В началото на статията си в "Шпигел" Петер Мюлер пише: Тепърва ще видим колко струват дружелюбните послания на София. Защото десет години след приемането й в ЕС България все още е под наблюдение от страна на еврокомисията заради трайните си проблеми с корупцията. Напоследък имаше и няколко драматични убийства, както и демонстрации, на които гражданите скандираха "Оставка" и "Мафия". Освен това, както почти цяла Източна Европа, България е изправена пред демографска катастрофа. Статистиката на ООН показва, че никъде другаде по света населението не намалява толкова бързо, колкото в България", четем в публикацията.

Господ да ги убие, за дето не пишат как някои, като този хитрец, колко добре си живеят.

Браво г-н Василев. Стискам палци да ни приемат в Еврозоната. И да се разбие сегашния картел от бивши комуниги, държащи банките и налагащи най-високите лихви в ЕС!

Тирани , чудо ще направим , Ний чуждо иго не търпим , С юнашка кръв ще ви удавим , И пак ще се освободим!

Този малък измекяр, да каже какъв е неговия бизнес сега и от къде има парите! Щото като министър на държавната администрация и административната реформа изхарчи много милиони и нищо не направи! Къде са парите! Защо никой не го пита?

да го пита бе приятелю? Тези дето трябва да го питат са същите като него. А тях кой да ги пита? Кръгът е толкова омагьосан, че няма оправяне.

100 евро пенсии, 195 евро заплати в провинциалните градове, с 20% реална безработица в провинцията, хората не могат семейства и деца да имат, а той седнал за евро да ми говори. Вдигнете пенсиите и заплатите, създайте икономика в провинцията И тогава мислете за еврото, Не само вас си гледайте, вие сте в столицата заможни, но това не значи , че и навсякъде в провицията е така. Сивата икономика, наблегнете там, да влизат пари в бюджета на бг, а не в джобовете на разни измамници-бизнесмени....които осигуряват масово на минимална. Първо си оправете кочината, която всички ни я надробихте през тия 28 години, че не останаха българи в провинцията, второ върнете емигрантите ни обратно в България и чак тогава мислете за еврото.

Най бедната държава в еврозоната Латвия има БВП 60% на човек. България обаче е с 35% БВП. Нашия е почти на половина по малко БВП от на Латвия. Затова и Холандия и Германия не ни искат в Еврозоната, защото заплатите и стандарта на живот в България са много много ниски. Не им трябва втора Гърция. Като ние ще сме доста по зле и от Гърция... истинска катастрофа за нас ще е ако влезем. Първо трябва да догоним БВП на Латвия и чак тогава може да помислим за еврозоната. Макар че сега латвийци и литовци едва кретат и се оплакват от еврото и високите цени. Не ми се мисли за нас ако с този много по нисък БВП влезем..Това е клуб на богатите и ние поне още 10 години не трябва да мислим въобще за еврозоната. Колкото по късно толкова подобре.

Общата задлъжнялост на страните от еврозоната постави рекорд - 92,9% от БВП, а на 28-те страни от ЕС - 88,2% С еврото всички задлъжняват и работят за Германия. Не случайно големите Франция и Италия се чудят как да се отърват от еврото и да се върнат към националните си валути. Миналата година Франция за пореден път каза че еврото работи само за Германия. Собственика на ЕЦБ е единственият, който печели. По закон собственика е Германия.

Пълни глупости Няма такъв дебат във Франция а слабите ученици да не се оплакват от силните

Дали една държава иска или не иска еврото няма връзка с това колко тази държава е добре икономически. Този е много , ама много мъдър некадърник. Те при Симо всички бяха такива, де.

Тоя дребноват бацил не беше ли от шайката на симо крадливия ?!!! От десетилетия трябваше да е в пандиза ...

може и неможе са братя, мишок

Тази мижитурка от къде изпълзя?

Тази нелицеприятна личност защо и вчера и днес е на първа страница? Парад на политически трупове.

За първи път в живота си чувам, че валутата на една страна не зависи от икономиката. А от какво зависи - от биткойна ли?

От този .......... акъл и добро не ща. На точките всеки да си сложи своята дума. Добре е , че помним кой ни е навредил и то умишлено, само и само за да се докаже например, че той може неща дето и Костов не можа да направи. БТК имам пред вид.

Никито като някакъв авторитет ли ни го предлагате? Така и не се изясни въпросът искал ли е той подкуп за приватизацията на "Булгартабак" или не? Според представителя на Майкъл Чорни в България - Гарегин Гевондян, министърът е искал 500 000 (не помня валутата) чрез тогавашния шеф на холдинга Георги Попов. В крайна сметка нито Василев или Попов влязоха в затвора за корупция, нито пък Гевондян за клевета. Така, че чудя се когато Никито казва, че нещо е добро, дали наистина е така.

чета коментарите и се убеждавам - НАРОДНАТА ЛЮБОВ РЪЖДА НЕ ХВАЩА. Трябва да помним некадърниците, крадците, мутреците, лизачите, мазачите, интересчиите и мекеретата.

100 евро пенсии, 150 евро заплати в провинциалните градове, те не могат семейства да имат, а той седнал за евро да ми говори. вдигнете пенсиите и заплатите И тогава мислете за еврото, Не само вас си гледайте, вие сте в столицата заможни, но това не значи , че и навсякъде е така. Сивата икономика, наблегнете там, да влизат пари в бюджета на бг, а не в джобовете на разни измамници-бизнесмени. Първо си оправете кочината, която всички ни я надробихте през тия 28 години и тогава мислете за еврото. ТВЪРДО НЕ, АКО ТРЯБВА И РЕФЕРЕНДУМ, или да ви видят, знаем ви/не сме ви забравили, и вие не бяхте стока, ако бяхте нямаше толкова да паднем на дъното...старите кучета започнаха да се явяват един по един...

"Какво налага миниатюрна държава като нашата да има собствена валута?" Ето това е в едно изречение човек да се и3сере на всичко, което говори. Тогава Швейцария и Швеция защо не приемат еврото, а си седят с франка и кроната? Много ли им е зле без еврото? Пускат партенката как Живков искал да ни прави 16-та република, а на отказването от лева - един от символите на националния суверенитет - едва ли не трябва да го празнуваме.

Аз като съм чех , не съм забелязал да съм дискриминиран някъде по света защото ползвам собствената си валута. А Дания също ползва кроната. Василев отлично знаеш , че си в лобито на хората, които още веднъж ще ограбят бедния българин и особено пенсионера. Целта е да се превалутират спестяванията , да се защити едрия капитал, а инфлацията е гарантирана. Една Германия не се справи, а в България сценарият ще бъде най лошият. Успех евроидиоти и крадци!

още ,,един василев,, ...ни ,,убеждава,,.. в ,,безкористност,,...!!!

убедена, че на Малкият Мук са му платили, за да вряка за еврото, инак нямаше да мръдне и пръста си.

Банките със сигурност са против въвеждането на еврото, защото това ще ги лиши от купищата банкови такси, които събират в момента. Да не говорим какви са лихвите по заемите в Европа сега - 1.5-2%, а в БГ са в пъти по-високи!!!

На този малък царски крадец определено някой и по някаква причина му плаща ,за да плямпа.Т.е. за да изказва "компетентно"мнение!Истината е да питаш патило,а не учило......работех в Кипър преди и след приемането на еврото.Свидетел бях на сриването на една добре развита икономика,впрочем ,всички помним какво се случи в Кипър след приемането на еврото .При нас ще е още по-зле......

народът е гладен и болен, защото вярна на комунистически лъжи и ще е такъв докато продължи да вярва

Истината е следната...Евро-дървеняка от Брюксел който идва тука не пита хората по улиците " как живеете " , Евро-дървеняка чете само Български медии които 99% отдавна са си подали задните части на държавата точейки от това личен интерес същото важи за ТВ , Евро-дървеняка слуша какво говорят политиците и един кръг пишман-бизнемени който имат най-голям интерес от вевеждането на мъртва валута и тука възниква въпроса " Защо Евро-дървеняка не знае или нежелае да знае колко беден и опърпан от тоя народ ? " Василев що не каже кога Гърците живееха по-добре преди или след еврозоната ? Защо има държави в ЕС който са в пъти по-добре от нас ама нещат и да чуят за " клубът на богатите - Еврозоната " и последно Василев обясни защо им е на Богатите да приемат най-бедната държава в ЕС като свой Член ? 2 милиона пенсионери , 1 милион цигани , 6-700 хиляди работещи бедни и още никой няма идея колко трайно безработни хора има в Булгаристан и всичко това при население 5-6 милиона т.е половината население на Булгаристан няма да е в състояние да преживява в Еврозоната.

извинявам се за латиницата но церна гора и косово са с евро като валута и всичко си е ок *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Черна гора и Косово не са членки на Еврозоната, въпреки че ползват еврото като разплащателно средство. Съответно нито те имат ангажименти към Еврозоната, нито пък тя към тях. Членството е много повече от използването на някакви банкноти и монети.

Министерството на европредседателството цензурира речта му, произнесена в четвъртък вечерта в Народния театър "Иван Вазов". Всички речи на другите официални лица излязоха в пълен текст на сайта на министерството, а само от неговото приветствено слово бе изрязан цял абзац. Като напомни личната си роля за членството на България в ЕС "още от деня, в който подписах Договора за присъединяването й през април 2005 г. в качеството си на министър-председател на Люксембург, ръководещ ротационното председателство на Съвета на ЕС", той добави нещо, което явно не се бе харесало на българските власти, щом са го цензурирали: "Трябва да знаете - ако бях отказал да подпиша, нямаше да сте член. Така че бъдете благодарни, че бях в добро настроение, с оптимистичен поглед към бъдещето. Защото много години като премиер и като финансов министър аз се възхищавах на постиженията на българското общество, най-вече на най-бедната част на българското общество - колко усилия, колко жертви бяха направени от всички онези, които силно вярваха в европейското бъдеще на България." Бутафорията в България, разигравана от Европейската комисия, стана толкова видима, че всеки може да й се присмее. Европейският парламент се готви в сряда следобед да обсъди "влиянието на руската пропаганда в страните от ЕС". Поне по отношение на България това е безсмислено. Хора като Жан-Клод Юнкер вършат повече работа за разочароване на българите от Евросъюза, отколкото каквато и да е руска пропаганда. Той може и да не съзнава, но в България натвори антиевропейски нагласи, каквито московските пропагандисти не могат

Вече е време за приемане на еврото , защото всички българи ще видят, че на Запад се живее в пъти по- добре от тук. Всеки излязъл на Запад поне веднъж не пише глупости, а си търси парите за труда. Тук властта ни мачкаше да не печелим и ни взима спечеленото като обявява че е незаконно. Просто без изгонване на членовете на бкп от политическите партии бедността ще е част от мрака в който ни тикат постоянно. А и герб ще изчезне след влизане в еврозоната.

"Вече е време за приемане на еврото , защото всички българи ще видят, че на Запад се живее в пъти по- добре от тук." И без да го приеме Еврото българите виждат, че на запад се живее по- добре и затова много се изселиха от България. Не е достатъчно да само да виждат, българите ИСКАТ да живеят по- добре със или без Евро, само с искане явно не става, трябва друг подход.

Народа след приемането на еврото ще го издуха най много!!! Влязохме в ЕС и доходите ни се сринаха,цените отидоха в космоса,а заплатите едвам помръднаха за 10 години в ЕС,въпреки,че влязоха 30 милиарда от ЕС и още толкова заеми се изтеглиха!!! Сега искат да въведем еврото,въпреки,че доходите ни са мизерни,най мизерни в цяла Европа,а както е влязло еврото,така цените ще станат двойни,а заплатите ще са си същите!Защо Чехия,Полша,Унгария,Швеция и Дания не са приели еврото и дори не се и натискат да го приемат,защо,слад като доходите им са в пъти над нашите?!?!? А ние дето сме най бедните ще се натискаме?!?!? Натиска се мафията,управляващата мафия се натиска да влезем,защото ще има още повече пари за крадене после!!! За народа ще има гърч,но за мафията ще има милиарди!!! Защо след 10 години в ЕС доходите в България са,като тези в Сърбия и Албания,които не са в Евросъюза,които не получават милиарди от ЕС?!?!? Защото тук мафията си има държава!!!!

Аз пък помня, че през 90-те имах заплата м/у $10 и $30. Сега е близо $1000 бе мозък!

Аз пък помня, че тогава носех колан 80см, а сега 120см, дали съм по-добре?

Шилo

Сериозно ли ви се сринаха доходите след влизането ни в ЕС?!?!?! Баси! В България ли живеете???

какъв рай щеше да е тук ако не бяхме се вързали за Европа. И горивата щяха да са по-евтини. щеше да има втора атомна с ток без пари. И руските имоти щяха да са много повече. И нямаше да мислим какъв изтребител да купим.

ЗАЩО МЕ СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ИЗЯВА НА ТОЗИ ДОКАЗАНО НЕКОМПЕТЕНТЕН ИКОНОМИСТ!

да нас все някой или нещо ни спъва, ние сме спънати по рождение

Стига с тия пари и тоя малоумник-народа стои гладен и болен...

кой вади и ни налага мнението на този мухъл ?!малкия мук отново в "оборот",защо и с каква цел ?!той е един от разсипниците на България заедно с милен велчев,помни ли го някой,едни далавери с едни валутни машининации и загуби за държавата и какво ?! тъп народ сме !!!

Абе тоя плаща ли си за да го изтипосват през ден, през два и да "ръси акъл". Нали го видяхме, че е въртипърдел.

"Николай Василев: Може банкови среди да ни спъват за еврото" Ако е така да им дадем по едни медал за "изключителни заслуги към народа" и да не се занимаваме повече с еврото.

Нашите Скъпи Партньори Германи, Австрия и Холандия са твърдо против България и Ромъния да влизат в Шенген на този етап. Вчера казаха, че ще ни пуснат в Чакалнята на Гарата, но там можело да седим минимум 2 години. И по-добре НА ТОЗИ ЕТАП

Казаха че няма да ни пуснат, докато не се ограмотят кухи лейки като теб.

Пак ли този замърсява и се натрапва с малоумието си...