Три от банковите такси отпадат

Отпадат 3 такси при теглене на нов кредит - за усвояване и управление, както и наказателната лихва при погасяване на ипотечен заем.

Обратно в новината

Коментари - Три от банковите такси отпадат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А, стига бре! Ами за неизтеглилите кредит няма ли да отпаднат банкови такси? Няма да е лошо, например, да отпадне таксата от теглене в банкомат, за да могат социално слабите да теглят паричките си по малко, че ако някой джебчия добре си свърши работата, да не трябва да чакат до следващата пенсия. Е, и други такси могат да отпаднат, разбира се - нека и за неизтеглилите кредит са 3, за да има справедливост.

НАЙ - ГОЛЕМИЯ СОБСТВЕНИК НА СГРАДИ ПРИ НАС В ДЕТРОЙТА Е ЕДИН ЕВРЕИЙСКИ ХОЛДИНГ (ПОСТОЯННО КУПУВАТ САМО НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ СЪС ПАРИ НА ИЗРАЕЛСКИ ВЛОЖИТЕЛИ ОТ ИЗРАЕЛ) .... НЕ ЗНАМ ДАЛИ СА НА ПЕЧАЛБА ,,, НО НЕ ПРОДАВАТ .... .... А ПАРИТЕ НЕ ГИ ДЪРЖАТ В БАНКАТА :)))

Още една предстояща секира за депозитите...

Едно от голямите нещастия на България са банките. Внасям в ОББ срочен депозит. До като излезе лихвата ми дотрябва една дребна сума. Поисках да изтегля заем, като за целта депозита оставаше като гаранция. Няма да повярвате-отказаха ми. Такива били правилата. И за по точно-това се случи в Плевен. Ега ти правилата, ега ти държавата.

ЗАЩО СЕ СЛУЧИ ПОСЛЕДНАТА БАНКОВА КРИЗА В АМЕРИКА ? ... АМИ В ЕДИН МОМЕНТ ЦЕНИТЕ НА ЖИЛИЩАТА БАЛОНИРАХА , НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИОНА ХОРА СЪС ЗАЕМИ СПРЯХА ДА ГИ ПЛАЩАТ ПОРАДИ НЕПОСИЛИНИТЕ ЛИХВИ , СПРЯХА ДА СЕ ТЪРСЯТ ЖИЛИЩА, ЖИЛИЩАТА ОТ КОИТО БАНКИТЕ ИЗГОНИХА СОБСТВЕНИЦИТЕ ПЪК СЕДЯХА ПРАЗНИ И БАНКИТЕ СЕ ВИДЯХА В ЧУДО КАК ДА ГИ ПРОДАВАТ , ИПОТЕЧНИТЕ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ ФРЕДИ МАК И ДАННИ МАЕФОЛАБИРАХА ... И СТАНА ЕДНА МЪТНА И КЪРВАВА ..... АКО 1-1.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ СПРАТ ДА СИ ОБСЛУЖВАТ КРЕДИТИТЕ ЗА 3 МЕСЕЦА И ВСИЧКИТЕ ОЛИГАРСИ ФАЛИРАЛИ , А БАНКИТЕ ПРОПАДНАЛИ :))) САМО ПЪРВО ХОРАТА ТРЯБВА ТИХИЧКО ДА СИ ИЗТЕГЛЯТ ПО-ГОЛЕНИТЕ СУМИ ОТ ВЛОГОВЕТЕ .... ВИДЯ КАКВО СТАНА С КТБ ... :))

Плаша се като гледам колко "умници" са ти сложили плюсове...ако искаш после можем да спрем и да пазаруваме в магазините за да фалираме и големите вериги, да спрем да ядем и да се обличаме, да се лекуваме, да спрем да караме автомобилите си за да фалираме и петролните компании...хайде стой си във фалиралия Детройт и не давай идеи как ние да си фалираме икономиката!

45 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ ИМАШЕ САМО 2 ДЪРЖАВНИ БАНКА - БНБ И ДСК КОЯТО РАЗДАВАШЕ КРЕДИТИ И ДАВАШЕ ПОТРЕБИТЕЛСКИ ЗАЕМИ И ЗАЕМИ ПО ИПОТЕКИ НА ХОРАТА ..... И НЯМАШЕ ПРОБЛЕМИ ДА ОТИДЕШ И ДА ВЗЕМЕШ ЗАЕМ .. ПАК ИМАШЕ ПОРЪЧИТЕЛИ ДОГОВОРИ , НОТАРИУСИ И ПРОЧИЕ ..... ..... СЕГА ИМА 30-40 ЧАСТНИ БАНКИ КОИТО ПРАВЯТ СЪЩОТО И ПОСТОЯННО ФАЛИРАТ ..... НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ НУЖДАТА ОТ ТОЛКОВА МНОГО БАНКИ ??????

Нарича се естествен подбор. Не е нужно човек да измисля нещо ново, природата го е измислила през милионите години. Когато изкуствено ограничаваш нещо, то рано или късно закърнява!

АКО ГОВОРИМ ЗА ЕВОЛЮЦИЯ , СЛЕД КАТО ДАДЕН ВИД СЕ РАЗМНОЖИ ПРЕКАЛЕНО МНОГО СЛЕДВА МАСОВО ИЗМИРАНЕ НА ВИДОВЕТЕ ...... СЛУЧВАЛО СЕ Е 4-5 ПЪТИ В ИСТОРИЯТА НА ЗЕМЯТА :))))

АЛТЕРНАТИВЕН НАЧИН НА СПЕСТЯВАНЕ БЕШЕ ЧРЕЗ ДЗИ - ПРАВИШ СИ ЗАСТРАХОВКА ЖИВОТ ЗА 3 ДО 5 ГОДИНИ И ВНАСЯЩ ВСЕКИ МСЕЦ ВНОСКА , А НА КРАЯ НА СРОКА Я ТЕГЛИШ С НАТРУПАНАТА СЛОЖНА ЛИХВА .... НЯКОЛКО ПЕНСИОННИ ФОНДА В АМЕРИКА РАБОТЯТ С УСПЕХ ПО ТОЯ МОДЕЛ ... ... А СЕГАШНИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ПИРАМИДИ САМО ПРИБИРАТ В ЧЕРНАТА ДУПКА И СЕТНЕ ФАЛИРАТ :))))

Докога ще хленчиш за соц.-миналото? Вниси си парите за кола и чакай 15 години да ти излезе номера. Паралелно си внеси жилищно-спестовен влог и си следи лихвоточките, та белким след 30 години се добереш до панелка

И какво като отпада таксата за предсрочно погасяване? Те ти блъскат лихвите първите месеци/години от договора, когато е невъзможно да го погасиш ако си го ползвал. След това и да го погасиш предсрочно или да не го - все тая ти си платил всички лихви...

Точно така - ако погасителния ти план е на анюитетни вноски! Долу-горе до средата на срока плащаш лихвите,а главницата си седи! Ако си устискал до средата - няма смисъл да го погасяваш предсрочно вече!

Но пък се вдига една, която засяга много кредити - тази за просрочие;о) А знаем, че в последните славни години много домакинства изпаднаха в затруднение и част от тях бавят(просрочват) вноските! Така че , другари - с едната давате, с другата вземате!

Някой да ми разтълкува, моля! Преди година теглих потребителски кредит за 15 000 лева. Веднага ми взеха такса за "усвояване и управление" - около 500 лева. Тоест получих реално 14500 лева. Сега с тоя закон, като се казва че тези неща "усвояване и управление" отпадат и за СТАРИТЕ кредите, че ми върнат ли 500 лева? Мерси за отговорите.

Не, няма да ти ги върнат.

Нали знаеш как стоят нещата в милата родина - битият -бит..., взетото - не подлежи на връщане;о)

Аз също не разбрах ... Имам ипотечен кредит, по който всяка година Април месец плащам годишна такса за управление, която в моя случай е 130 евро. Ще престанат ли да ми събират тези 130 евро всяка година или не???

Три отпадат, други трийсет се вдигат... Какво да ги правим - лихвари.

Да ви кажа какво ми се случи вчера и си направете извода КОИ СА ТЕЗИ БЪРЗИ КРЕДИТИ И ЛИЗИНГОВИ КЪЩИ. Моя колежка кандидатства за бърз кредит от 200 лева / представете си до къде сме стигнали българите да теглим пари да си плащаме тока и водата/ и така чака обаждане за одобрение и в момента в който и звънна телефона тя с учудване казва " звънят ми от ОББ, този телеф. номер съм си го записала защото от там ми звънят за кредита от ОББ" и така тя вдига и от среща и съобщават че е одобрена за кредита от 200 лева за който кандидатства от "Бързи кредити", т.е. тези институции се създават от самите банки и по този начин дерат кожите на обикновенния човек. Но и това ще има КРАЙ. Народа ще търпи до едно време. Нашите родители, които комунизма научи на търпение и подчинение ще измрат и тогава техните внуци, които растат в това време няма да са търпеливи и няма да търпят да гигазят и да робуват на тези изедници и тогава ще стане много лошо.

По-скоро ще измерете и вие и те и България ще поеме по своя нов път. С тия заплахи "няма да има кой да ги търпи" от 1300 г. та до ден днешен. Ти що търпиш, бе? Комунистите са ти виновни, нали. :D Смешковци и роби.

По-скоро и ОББ и Бързи Кредити ползват услугите на един и същи Call Center. Не изключвам и да са под една шапка разбира се. Много ясно, че банките ще искат да влязат на пазара на "бързите" кредити. Лихвите там са двойни, а на тях това им е бизнеса.

И защо се обсъждат само тия наказателни лихви,ще кажеш че народа масово много богат и се юрнал да си плаща предсрочно кредитите.Никъде ни по телевизия нито по вестници не виждам да обсъждат по съществените промени в закона.Като например възможността за избор при теглене на кредит между неограничена отговорност и отговорност само до размера на даденото обезпечение

НО наскоро се въведе такса "цял депозит" - вземаме ви всичките пари от депозита ненадейно и вероятно зазавинаги и вие започвате да треперите и да се самоубивате. Няма значение от размера му. Банките, в които това се случва са по избор на властта. Очаквайте включване.

Сетила се Мара да се побара! ЕС има задължителна директива по въпроса, ама нашите се сетиха да го въведат четири години по-късно. После ми обяснявайте как политици и банки не са свързани. Интересно ми е кога ще въведат и отлагането на плащане с пет години по различните кредити (също директива на ЕС)?

Нещо не "вдянах"!!!!!Тези три такси отпадат ли и при потребителските кредити????Тука пише само ипотечни!!!

Шило

Вероятно-не.

регламентирани са потребителските кредити, тоест отпада за тях. дали отпадат за ипотечните не е много сигурно, даже отговорът е по-скоро не, четейки закона.

Потребителски е кредита,който се отпуска на физическо лице, а дали ще е с ипотека или с поръчители и без няма значение, т.е. ипотечен = потребителски с ипотека

Ал

То по цял свят е така, но родните банкери четат закона малко по-различно....

Ако се позволи да се вдигнат неустойките за забава, всъщност нещата се влошават и няма никакво подобрение на кредитната политика,което означава да има още отлив от кредитирането. Продължавайте да храните лихварите!