Големи гръцки банки ще бъдат закрити или погълнати

Може да се наложи някои големи гръцки банки да бъдат закрити и контролът им да бъде поет от по-силни конкуренти като част от преструктуриране на сектора.

Обратно в новината

Коментари - Големи гръцки банки ще бъдат закрити или погълнати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сега като майките от гърция не могат да подкрепят дъщерите си в България ако се започне теглене какво ще прави бнб ....аман от приказки за спокойствие и всичко е под контрол .....а ако се приложи методиката, с която изкараха капитала на ктб неадекватен .......с тези необезпечени кредити в портфейлите им до какво ще се стигне .....не е напразно това тупане на топката от страна на бнб по отношение стрес тестовете за банковата ни система......

Първата банка от цитираните притежава на 99% една от големите банки в България. А някои от останалите си имат директни клонове. И докато гръцките пенсионери при криза взимат по 120 евро на ден, то българските извън криза взимат по 75 евро на месец.

БУндесбанк ще поеме обслужването на цяла Гърция. Крайно време е меркел да се съвземе и да си влизат в релси нещата!

В крайна сметка за нас тази криза ще се отрази добре, защото Европа ще започне да изравнява заплати/пенсии лека полека, а ние по-ниско от дъното няма накъде...

някой да те оправи и след един живот чакане се чуди що си се чувствал вечно нае*ан!

Ако беше погледнал по-далеч от носа си, щеше да разбереш, че навлизането на гръцките фири, заедно с гръцките им еврокапитали само превръща българина в роб, в собствената му Родина. Парите в евро на гръцките фирми не могат да се мерят с дръгливите български капитали на повечето средномалки български фирми. Ще ни смачкат за едно лято.

Според класиците на марксизма-ленинизма едни ден парите ще изчезнат и затова няма да има и нужда от банки. Изчезнат ли парите и банките значи е настъпила победа на комунизма. Венсеремос другари!

Четвъртия райх в деиствие! Започнаха да си точат зъбите за активите в Гърция.

Те па едни активи...

щом у нас има още какво да се краде...

Нека Германия да излезне от ЕС и да видим другите бедняци кво ще правят. Германия може и сама, но другите не могат без нея!

кво си? Той копира твоето поведение ,но ти обявяваш всички не съгласни за комуноиди. Иначе сте си се същите ботове

Без да се заяждам, съвсем сериозно, бих искал да попитам - кога Гърция би могла да получи финансиране от банката на БРИКС? М/у другото, Дир-а, какво става в Китай? Нещо - инфо, а?

Китайските власти забраниха на акционери, притежаващи над 5 процента от котиращи се на борсата фирми, да продават дяловете си през идните шест месеца. Отчаяната стъпка е опит да се спре продължителния срив на местните борси, съобщи Франс прес, цитиран от БТА. Това ограничение цели да "задържи стабилни капиталовите пазари и да защити юридическите права на инвеститорите", съобщи в комюнике Китайската комисия за регулиране на финансовите пазари. Китайските акции загубиха около 30 процента от стойността си за три седмици, а загубите се оценяват на 3,2 трилиона долара от "Блумбърг".

Благодаря за отговора. Мисълта ми беше, че наистина важни за целия свят събития се смотават по задните страници, а някакви елементарни пазарлъци се кипрят на първа?

купи руси държавни ценни книжа. Инвестира в Русия.

Само не мога да разбера Соросоидите Ниедни Гербераски.защо като само плюят по Гърците където са 300 пъти по добре от нас във всяко едно отношения,им ходят на тяхното черноморие на Почивка,а не ходят при Сорос,и Меркела на Море,а Соросоиди Ниедни:)???И много от Българите които сме със Гърците за Правото си да бъдат свободни хора а не роби на ЕС,като нас,ще си купим по някой имот при тях.и някой ден ще си бием камшиците натам,а вие ще сте си същите платени соросоиди смръдливи и гладни.

Те и руснаците бяха много добре, ама и те след руската агресия срещу Украйна се сриват. Честито

Не Украйна а цените на петрола паднаха драстично, а Русия разчита предимно на добив и продажба на петрол и горива.

роден си роб и такъв ще си останеш!

Е, ти, си вЕрно много зле - от една страна подкрепяш гърците, от друга страна ще използваш "презряното евро", за да си купиш някой имот на безценица. Хайде сега, обясни, ти, идеалист ли си, или тарикат.

Ходим на гръцкото море, защото то е на Сорос, наше си е. Освен това гърците се оплакват, че се българизират, та всичко е ОК. На теб за да ти е ХОРОШО, отивай на море на Кримския полуостров.

Старче, отивай на лекар, Алцхаймер не прощава :)))

Абе налоумник ти пак ли пишеш глупости

КАТО МЪРДАТ МАЛЯКИТЕ ТАКА КЕФА СТАВА ОЩЕ ПО- ГОЛЯМ! КЕЕЕЕЕЕЕФ! ТИХО ДА НЕ СЪБУДИМ БЪЛГАРИТЕ, А! ЩЕ СЕ БЪЛГАЮРИЗИРАТЕ, ЧЕ И ОТТАТЪК!

Харесва ми, че "gangnam style" - атакиста страда за гръцката криза. Такива продажници си заслужават съдбата на боклуци.

при него раздвоението на личноста е голямо, хем фанариот, хем атакист.

Хем иска силна драхма, хем му плащат в рубли......

ГЪРЦИТЕ СА ГОРДИ И НЕ ИСКАТ ДА СЕ БЪЛГАРИЗИРАТ! КАЗВАТ ОХИ! КАТО ГЛЕДАХ ОНЯ ДЕН МЕРКЕЛ С КВА КАМЕННА ФИЗИОНОМИЯ КАЗА, ЧЕ " НЯМА ОСНОВА ЗА НОВИ ПРЕГОВОРИ" МИ Е ЯСНО, ЧЕ БАНКОВАТА ВАКАНЦИЯ ЩЕ СЕ УДЪЛЖИ МАЛКО ПО- ДЪЛГО И ГЪРЦИТЕ ЩЕ ВИДЯТ КЪДЕ АК..АТ ГЛАДНИТЕ!

трите трилиона загуби по борсите донесоха печалби на банките и те опрощават индиректно дълга на Гърция

Китайците подозират че за трите трилиона $ загуби са виновни "чуждестранните дяволи". :-)

гърците не са бунаци да се българизират

Който има пари във офшорни сметки във банки във Гърция,ще изгори ли,като нашите със ктб???Защото Роско Прокопиев,и Мутрата не могат да нямат там някой скрит лев,нали така???

Гърция не е офшорна зона и никга не е била такава. Кипър беше такава, но кризата закри една от основните им банки до колкото си спомням, много капитали на руснаци потънаха, там бяха приложени мерки за икономии и реформи във всички сектори, но дали са все още такава зона не мога да твърдя.

тоя наясно ли е кои са офшорните зони в Света и какво точно представлява "офшорна зона"

Типично бълкгарче. Даже не знае какво е офшорка но дава мнение и много ще се кефи ако някой загуби пари

Кристин ЛаГрде каза, че Проблемът е двустранен е и изисква двустранна ангажираност. Иначе казано Европата ша дава пари на гърците!!!! А вие си тропайте по клавиатурите! И хабете жиците с движещите се електрони на безсмислените ви постове!!! Гърция е важа за Евопата! Гърция е важна за Нато-то Гърция е важна за Запада!!! А за Вас пари нема да има!!!!

Да се надяваме сега Путин да пренасочи амбициите си за колониално робство от България към Гърция.

Не му стиска... то не е като да яздиш кон на голо и да те снимат с въдица до реката. Топки трябват там, а само баба Меркел ги има големи :))))

Така е щом за кеф трошат здрави чинии края му излезе на фалит

пък какво да прави човек с увисналите задници на гъркините

Яко спам. Едно и също пишете до подивяване :)

СТРОГИ ФИНАНСОВИ РЕФОРМИ ЗА ГЪРЦИЯ. УЧЕТЕ СЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! С КАКВО СТЕ ПО-РАЗЛИЧНО ОТ НАС И ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ. АРИВИДЕРЧИ НА СИЕСТАТА ВИ! ПОСАДЕТЕ СИ МАСЛИНКИ И ЗАПОЧВАЙТЕ С КОПАНЕ. ВСИЧКОТО УЗО ЗА ИЗНОС. ЕПИМЕНО...

Сега Путя ще долети на бял бронетранспортьор задвижван с ще оправи цялата работа. Ще им построи един куп газови пАтоци и атомни централи и гърците по цял ден ще лежат на плажа и ще лапат транзитни такси! Путин с нами! /както и Бог/ :)))

Днес каквото и да се разберат следва гласуване в 7 национални парламента, което никак няма да мине леко. Особено тези в Германия, Финландия и Гърция.

Кофти работи. Няма да има турски паток и няма и 2 млрд. свежи към Гърция да потекат. Ех, Ципрас защо не послуша експертите по руските патоци...

2 млрд не ги оправят до нийде.

така е, ама щеше да има политически ефект, а сега нищо.

До колкото си спомням от учениците по научен комунизъм, при идване на комунизма, парите ще изчезнат и всичко ще стане общо.

не отидат при чичкото в Мавзолея и да се допитат до него ? След като той не успя, то ...

ми при тях парите изчезнаха. Значи и гъркините са станали общи

пък какво да прави човек с увисналите задници на гъркините

Излез извън клишето. Звучи прекалено пропагандно и прекалено малко по темата.

едно е да казваш ОХИ ОХИ ОХИ на всяко предложение, друго е да съставиш такова. Както се вижда НЕ можете да го направите. ако ще още 5 месеца да ви се даде, а не 12-те часа които ви остават.

те са на път да си закрият държавата , вие за банките се кахърите

номера е да живееш като шейх, без да имаш петролни находища. Вярно някои ден ще ти поднесат сметката, ама дотогава я камилата я камиларя

И, като ти донесат сметката, к`во правиш?

Ние сме си добре - дори банки нямаме..................

направи си

И по-добре да нямаме..Българските банки служат само за източване...Направо, все едно са държавни...Както се източва БДЖ,Булгартабак....Но с тъпо упорство,някои електорални единици,продължават да искат да бъдат ограбвани

Говори се, че гръцките банки ще фалират, защото са финансирали Банката на БРИК с 350 милиарда драхми :))))

Тя банката иБРИК сдаде багажа. не събраха и 20млрд. Китайците дадоха заден и казаха да не ги занимават с глупости. Те отдавна им предлагат друга банка на рашките, ма те се дърпат.

Все по-често наричат (не без основание) банкерите "банкстери" (от ганстер и банкер). Предлаганото "сливане" е като сливане на гангстерски банди - обикновено става с гангстерска война и проливане на кръв.

Абе глупци, какво лаете против "ОХИ" - то.Каква перспектива предлагат т. нар. кредитори - продължаващо дългово затъване на Гърция, до пълното й заробване.Естествено че "ОХИ"! Между другото Италия, Испания, Англия и др. имат далеч по-голям дълг от Гърция. "ОХИ" скоро и в БГ и навсякъде!

що лаят - щото оная с големите уши им е пуснала такова листче днес :)

Гърция е труп от повече от 20 години. От тогава я поддържат изкуствено на евроинжекции. Ти какво би предложил за да живне?

Вчера, Уикилийкс пуснаха част от пощата на Меркел от 2012 г. Там тя направо си го казва - Това, което правим с Гърция няма да помогне на оправянето на икономиката и финансите на страната. През 2012 г.! И въпреки всичко продължиха да го правят... Хайл, ІV Reich!

е да. имат. ма си го ОБСЛУЖВАТ, а гърция каза ОХИ и спря да го обслужва. та... кой е по-зле. този дето има 5000 лева дълг, 50 000 лева заплата и кара Бентли, или този дето има 2000 лева дълг, кара голф1 и има 500 лева заплата.... те там е разликата другарю.

reed е прав... НЯМАТ ДРУГА ПЕРСПЕКТВИВА ... а колкото до този дето имал 2 000 лева дълг и заплата 500 лева - сравнението ти е тъпо! Гърция е една доста богата страна! Преди няколко статии бях постнала част от статия относно това, защо Меркел иска да купи Гърция за жълти стотинки. Това, че ЕС й наложи квоти абсолютно за всичко и се опитва да работи по техен стандарт, който е специфичен за тях беше капитална грешка от страна на германците. Първо те не познават балканският манталитет... а пък специално гърците трудно можеш да ги накараш да се съобразяват с това, което се изисква от тях, ако не сметнат, че е правилно. Вярвай ми достатъчно време съм живяла там и ги познавам отлично. Това е и причината да ме боли за страната им. Една бога и слънчева страна, в която са се огледали дебелогъзите германци!!!

външния министър на Литва: никой не се готви да изтласка Гърция от еврозоната и ЕС ======================== хихихи на тиквеници взе да им увира мозъка

Начи външният министър на Литва е тиквеник, а форумният герой "ко" е титан на мисълта и мултиексперт от пангалактически мащаб :)))

Пак ще си ходя на Халкидики- по гот е и няма бетон и мутри,но сега ме интересува друго-обедняването на гърците дали означава забогатяване на българите?Има ли отговор някоя от пишещите мотики?

Обедняването на гърците ще доведе до забогатяване на българите когато гърците тръгнат на море по българското Черноморие. Дотогава вярно е обратното.

Когато почивката ми в Гърция започне да струва от 1000 евро - 1000 драхми, тогава си мисля, че ще се почуставам по - богат...

Когато туризмът стигне нивото на гръцкия, може.

Гръцкото правителство замисля да въведе лимит от 1000 евро в брой за изнасяне в чужбина. Конкретната мярка обаче не бе включена във вчерашното решение за удължение на банковата ваканция до следващия понеделник, 13 юли, поради юридическа неизправност. В същото време няма информация за промяна в ограничението за внасяне на пари в брой в страната. Така до момента продължава да е валидно ограничението за 10 000 евро.

БРЦК

А президента на Китай обяви ,че ако Гърция не е в ЕС ще и даде 300 мил на 1.7% лихва веднага. Дали Китай не иска да получи 1 пристанище , пък Путин една базичка ? И дали от много надцакване ЕС нема да изпусне момента за 'великодушна' оферта и да принуди Ципрас да рискува всичко и да им тегли още една майна и да завие към Поднебесната империя и Русия?

И защо Ципрас ще иска да продава пристанища и земя на Русия и Китай, а не на ЕС? Това няма да му отмени дългове, а и 300 милиона са нищо за Гърция в момента...

БРЦК

Не е лесно да си тъп. Много ясно ,че не става въпрос за милиони ма отде толко акъл между ушите ти !

Кой Китай? Този Китай, който губи 6% от стойността си на ден? Великия БРИКС направи МВФ-2 с умопромачаващата обща сума от 100 милиарда долара - някъде около 1/4 от дълга на Гърция.

300 мил ?! смешник ! ти си беден нещастен смешник !

Беларуският диктатор моли колегата по диктаторска линия Путин за нови три милиарда...А в Китай цари паника...Само до Гърция им е сега..Евроазиатците цъфтят

Китай отдавна е съсобственик на пристанището в Пирея.

БРЦК

Да де ама 1 изобщо не им стига. Познай от 3 пъти защо.

абсолютно си прав...

Е нали кредиторите бяха иззедници и народа гласува против икономиите. Сега какво ще им обясни СИРИЗА. То и в Гърция е като тука стани за да седна аз.

РУСКОТО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ ПРИКЛЮЧВА В ГЪРЦИЯ ПОЧВА.

глупак! Ако не помниш какво се изнасяше от България за Русия - по-добре не приказвай! На времето почти цялата ни продукция се изкупуваше от там! Те са един необятен пазар, а нашите наколенковци развалиха търговските си отношения с Русия...

Давай Ципрас,още малко.Почти си грабнал наградата ''Виденов''.5-10 евро заплати и пенсии,да видят те,как управляват леви популисти...Много е весело.Хората се запознават по опашките..Е,ще има и някой и друг припаднал.Няма как.Това е част от веселбата

"Обещавам до 48 часа след 'ОХИ' на референдума да има ново, по-добро споразумение и банките ще бъдат отворени." Ее-ех обещания, обещания... Честито на печелившите ОХИ-та.

Всичките проблеми са от: блокирана сексуалност насочване на сексуалността в неприличната и неправилната посока ...... Изобщо всичко е в ръцете и от ръцете на некомпетентните доктори!!!

А кво ша стане с нашата алфа банк и пиреос питам АЗ????

ще се слеят с КТБ.

.... Големи гръцки банки ще бъдат закрити или погълнати... ---- Да! От още по-големи и също така гръцки банки, само, че собствениците ще бъдат невидими за публиката! Така, че стига сте дрънкали за Гърцията! Тя е важна и за Европата и за Нато-то и за Борсите... Това, че СМИ-те ви показват фантасмагорични картини и може и някой труп ба изкарат от някъде не променя факта, че за гърците ще има още пари! ---

В Гърция е КТБ на 4 степен..... Ама и в България натам сме тръгнали.... особено след като народа проспа как фалита на КТП беше покрит с държавен заем.......

русофили с окончателното пропадане на измисления Южен поток! Както и с 20 %-то намаление на износа на руска газ за 1-то шестмесечие! Катастрофа идьот бьйстрее!

ще не ще, пак ще се моли на Украйна за транзита. И ще плаща юнашки.

Важното е,че сме официална мярка за мизерия.сега,като купим-с борчове,самолетите на Гърция хептен ще се озверим.

Nikkei /япония/ снощи за 30 мин -3% пазарите пощуряха гърците национализират банките какво ли ще стане ако решат да печатат драхми а когато италианците започнат да печатат ес хубаво си мисли че дава ултиматуми но реално в момента задава ултиматуми на себе си

идея фикс ти е да спасиш гърците май, а? вече почна да манипулираш - сакън хора. дайте мангизите на гърция, че иначе ужас... ако не давате пари ще се скапе еврото. бегай тия тъпи тълкования на пазара. знаеме те вече.

:) идея фикс ми е да спася еврото и ес ама както е тръгнало може и да не успея лично за мен спораумение е жизнено необходимо за ес

Дано им свършат парите по-рано.

Вземете да прочетете и нещо друго освен написаното от големия бял брат! link

можем да четем на три езика и да сричаме на още два. Ай не ни давай наклон на, онова там, долу. Сравнявамe новините и няма нищо преувеличено или лъжа. Квото се пише по цялата гръцка преса (лява и дясна) е 99.9% в съответствие с Българската, BBC, CNN и Риа новости. С нещо друго да ни светнеш или информираш??