Гърция не успя да си върне 1.2 млрд. евро

Гърция няма правно основание да иска връщането на 1,2 млрд. евро (1,31 млрд. щ. д.) от спасителния фонд на еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - Гърция не успя да си върне 1.2 млрд. евро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблема не е в точните суми и кой на кого какво трябва да връща. Нито Ципрас нито Кредиторите са наивни. Това което СИРИЗА се опитват е да променят са правилата на играта. До сега неолибералите диктуваха правилата едностранно и мачкаха всички по пътя си. Откакто СИРИЗА взеха властта и им се изправиха дори и на най-твърдоглавите започна да им става ясно, че със старите хищнически практики на Тройката е свършено и от тук на сетне ще трябва да изоставят грубия тон, да прокарват политика базирана на уважение и взаимен интерес ако въобще искат да имат бъдеще в Европа. Маневрите на СИРИЗА са основно политически и имат за цел да променят начина по който европейците възприемат и преговарят с наднационалните финансови институции. Това е първата закономерна стъпка в изграждането на имунит който Европа ще развива към неолибералалните финансови атаки за в бъдеще.

Стария, абсолютно съгласна! Адмирации за мнението ти!

Гърчолята почнаха да стават прекалено нагли. Без съд и присъда са и изчислили нещо, хората на който са парите не са по затворите, а искат парите им от Швейцария??? Тия малоумни ли са? Коя банка ще ви даде така парите си на бакалски сметки написани на салфетка бе? Кой после ще си сложи парите в тази банка? Осъдете си хората. и после ХОРАТА които сте осъдили могат да ви върнат парите... но БАНКА ПАРИ НЕ ДАВА НА НЕОРТОРИЗИРАНИ ОТ ПОПЕЧИТЕЛЯ НА СМЕТКАТА ХОРА И ИНСТИТУЦИИ !!! Вече взеха да изкрейзват за пари. Утре ще искат пари от Папуа нова Гвинея сигурно....

Абе смешник, това ще стане на ДЪРЖАВНО НИВО, правителството на Гърция официално иска помощ ПЪРВО от ЕС по линията на конвенцията за мръсните пари, като посочва банката, ВТОРО след това ЕС се обръща към швейцарското правителство , а то задължава банката да върне парите на Гърция. След като живееш в пропаднала държава България, управлявана от мафия, в която няма и помен от ПРАВОВА ДЪРЖАВА, научи най сетне какво значи ПРАВОВА ДЪРЖАВА и знай, че западните страни включително и Швейцария са силно правови държави и закона се изпълнява там с точката и запетайката, а частните банки не са островчета а независимостта в държава Швейцария, те се намират под шапката на държавата и юрисдикцията на швейцарското държавно право. Квичат у нас на умряло само хора от местната мафия с гузна съвест и дебели сметки в чужди банки пълни с откраднати пари.

Именно поради това, че са правова държава никой в Швейцария няма да им обърне внимание. Правото да искаш може да стане на база присъда или съдебно решение, а не на база махленски разговор, каквито напоследък водят представителите на Гърция. Вече в Гърция усещат, че са го закъсали с избора, но по-добре късно отколкото никога.....

Много жалко, ситуацията в Гърция трябва да е поука за всички ни. Явно няма откъде другаде да набавят пари, а това с швейцарските банки сигурно е някаква шега.

а бг комунистически крадци

Гръцките политици винаги са правили обратното на това, което правят българските им колеги.В две войни победителите са те! Толкова! Когато гъркиня дойде да гледа майка ми срещу 300 евро, при българска пенсия 600 евро, едва тогава можем да си отваряме устите срещу Гърция ?!

Браво на Гърците, ще си връщат изнесените пари в швейцарски банки и ще успеят, защото са подписала също като нас конвенцията на ЕС за борба срещу мръсните пари. Отделно Швейцария е подписала споразумение с ЕС за сътрудничество на тази основа. Гърция ще ги обави за мръсни пари, както и прави и никой не може да и противоречи. България маже по същия начин да си върне изнесените над 130 милиарда от нашата новородена олигархия , вследствие на бандитската приватизация по същата конвенция, също и половината изчезнал външен дълг формиран между 1985-1989 г. И изчезналия валутен и златен резерв при първото правителство на Луканов. Но дебело подчертавам, че това може да стане само със политическа воля, законодателно мнозинство, самостоятелно правителство и специална държавна политика, както Гърция сега прави със правителството на СИРИЗА. Никой в сегашния парламент на България няма политическа воля да връща нашите изнесени пари, защото всички са или олигарси или техни поставени лица.

Ако България успее да върне дори 10 милиарда от изнесените си пари, ще възродим икономиката си. Никой в сегашния парламент на България няма политическа воля да връща нашите изнесени пари, защото всички са или олигарси или техни поставени лица. Крайно време е да извадим тази олигархия от парламента си и да я ликвидираме!

първо трябва да си осъдят хората, да ги вкарат в затворите и после могат да искат парите им обратно. Но като гледам до сега дори не са обложили с данъци богаташите си което беше основната точка на предизборната им кампания която ги вкара в парламента... що ли? Така че Дедо Пръцо.... забрави че без присъда ще получат и цент.

Работят по въпроса, имат си министър за корупцията, правят закона, приемат го в Парламента със свое законодателно мнозинство, осъждат го за 24 часа, разузнаването работи, знае къде са изнесени парите и така... Не разбра ли стратегията на СИРИЗА, тя от първия си част каз,а че се бори за законодателно мнозинство да си прави и приема сама закони, които са нужни за нейните реформи и за това работи точно 3 години, като събра 3 милиона членове, колкото са половината гръцки избиратели, те я вкараха с МНОЗИНСТВО в Парламента и получи законодателно мнозинство, с него сега прави ЗАКОНИ и РЕФОРМИ с които сменя неолибералната( олигархическа) система с тази на развитите правови и социални европейски държави.

Истинския комунизъм е в Гърция. Днес ще приберат личните спестявания. Утре ще национализират печалившите предприятия. Ще изядат каквото има и ще избягат.

Със сигурност ще дойде време, когато Ципрас и онзи дето се прави на финансов министър и "мачо" да ги гонят с камъни по улицата.

Това време ще е около деня на победата в началото на май. Гърция има печална история през 1967 година.

949 , много ЩЕ си написал ,смешник! Нещо такова да върви в Гърция? Напротив, върви обратното- връщане на изнесените от олигархията им пари и линчуването и за това, че ги е крала от редовия гражданин и не е плащала данъци. Затова редовия грък няма грам спестявания ,кризата му ги отнесе. Петров" да не ти е втори ник във форума?

949, тук шетат 2- 3 като теб майстори на фалшификациите. Правите ги обаче само за будалите и показвате ,че и вие сте будали. В нашата клета държавица окрадена и обрана до шушка от мутроолигархията- ментърджии като теб, будали вече и с лампата на Диоген няма да откриеш!

Да ми дадат 10% и ще им ги върна :)

Гърция няма правно основание да иска връщането на 1,2 млрд. евро (1,31 млрд. щ. д.) от спасителния фонд на еврозоната. Какво тук значи някакво си правно основание за гърците.

Това, че плевнята на съседа гори НЕ е хубаво нещо. Дано Гърция успее да се оправи.

И аз искам да съм зле като гърците. Да се пенсионирам на 57 год., а не на 65, да взимам 111 процента пенсия от получаваната си заплата, а не 40-44 процента както е в България. Искам да получавам техните заплати.

Я кажи, как математически, може да стане тоя рай, дето си го мечтаеш, моля?

Гърците не заслужават нищо. Изчети коментарите по-долу и дано ти просветне.

Ех, Ципрасчо...

Да си гледаме нашата си кочинка че има още много за изринване.

Организирам протест срещу банките в България. Всеки, който има кредит и иска банката да му го анулира, да ме подкрепи и да излезне на протест.

Тези, които нямат чувство за хумор и не улавят сърказъма в написаното, да не се вживяват толкова.

Опитват да смотат някое евро отвсякъде... Когато не останат повече възможности, ще започнат писъците... Айде, време е за писъците...

БАНКОВАТАНИ СИСТЕМА Е ЧАСТ ОТ ГРЪЦКАТА. ТЕ ПОТЪВАТ , ПОТЪВАМЕ И НИЕ! МАЛКО СА ТЕЗИ КОИТО ОСЪЗНАВАТ КОЛКО СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ГРЪЦКАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА. ИЛИ МОЖЕ БИ ХРАНИМ ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ ЕВРОПА И ГЕРМАНИЯ ЩЕ НИСПАСЯТ. АКО НА ТАЗИ КЪЛКА ЛЕЖАТ И ИСКРОВ И ПРЕМИЕРА ОГНЕБОРЕЦ ЩЕ ДУХАМЕ ЗДРАВО СУПАТА.

Баце,яко си тъп.Като не разбираш от банково дело,що се отваряш тука.Кой знае къде копаш с мотиката ,ама тука се изявяваш като експерт на национално ниво.

Каквото и да пускат за коментар по отношение на Гърция освен завистливи лафове не се получава ....Ако някой от дира ми приведе жив пример как гъркиня гледа майка му , а не обратното - ще се съглася че не сме ''аврасстокефали''-тъпоглави

Ако бяха минали през правителства на Луканов и Виденов,щеше да е обратното..С 5 евро заплата,трудно се плаща на гледачка

ако...БЯХА.... ВЪПРОС - смятате ли ,че всеки народ си заслужава управлението - не е смешно - гърците си гледат интереса . а на българите им е интересно ...КАКВО- да слугуват и да се пъчат с приказки...

Гърците са най-големите крадци и мошенници. Същите като нашето БСП.

След ДПС..

Нищо ново. Комунизъм . . .

ТЕЗИ ТРЯБВА ДА СА ПОЕЛИ ЗДРАВО ВОДА, СЛЕД КАТО ТЪРСЯТ ПАРИТЕ ОТ ЛИЧНИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ НА ГРЪЦКИ ГРАЖДАНИ В ШВЕИЦАРСКИ БАНКИ! МИСЛЯ, ЧЕ ГРЪЦКАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА Е В РЕЖИМ НА СВОБОДНО ПАДАНЕ. КАК ЩЕ СЕ ОТРАЗИ ТО НА НАШАТА ФИНАНСОВА СИСТЕМА В КОЯТО НАД 30% СА ГРЪЦКИ БАНКИ КОИТО КАТО ПРАХОСМУКАЧКИ ИЗНАСЯТ В РОДИНАТА СИ ВСЕКИ ЕВРОЦЕНТ! ОСЪЗНАВАМЕ ЛИ, ЧЕ И НИЕ СМЕ НА ТОЗИ ПОТЪВАЩ ГРЪЦКИ КОРАБ? МИСЛЯ СИ, ЧЕ НА ИСКРОВ И НА ГОРАНОВ ИМ Е ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА!

Отдавна не държа пари в Бг банки свързани с Гърция.

Дрън, дрън - ярина. Как ги сметна тия 30%, или пишем колкото да плашим гаргите?

По подобен въпрос UBS плати чудовищна глоба на САЩ.Швейцария клекна и пред Германия. Т.е. парите на някои имат предимство пред парите на други.Допълнителна справка - Кипър. Нечестната игра в полза на едни може да развали шампионата.Още повече ,че днес САЩ,Лондон и Европа не са безалтернативни. Това си го представях,че ще стане след около 20-тина години,ама така като гледам...

Не ми е ясно. След като Гърция не си изпълнява задълженията по договорката от преди 2 години, да и върнат към дълга отписаните 140 милиарда евро (според същата договорка) и да я пускат в канализацията. До кога ще търпят да им извиват ръцете разни балкански овчари? Егати търпението. Честно! Ясно е, че след 20ти април в банкоматите ще има рубли. Обаче не е ясно, дали страната все още ще се председателства от Ципрас. Гърция има горчива история от 1967 година.

ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ И ТЕХНИЯ ДЪЛГ Е КАТО НАШИТЕ 16 МИЛИАРДА КОИТО НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ КАЖЕ ЗА КАКВО СА ТЕГЛЕНИ И КЪДЕ ОТИВАТ! РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НИТО ЦЕНТ ОТ ТЯХ НЕ ВЛИЗА В ДЖОБА НА ОБИКНОВЕННИЯ БЪЛГАРИН ЗАПАДНИТЕ ИЗМАМНИЦИ ТЕПЪРВА ЩЕ ВЛИЗАТ В ОБЯСНИТЕЛЕН РЕЖИМ НА КОГО И ЗА КАКВО СА ОТПУСКАЛИ ПАРИ И В ГЪРЦИЯ И В БЪЛГАРИЯ! ИСТОРИЯТА С НЯКОИ ЛАТИНОАМЕРИКАНСКИ ДЪРЖАВИ ПОКАЗВА, ЧЕ ПАРИТЕ ОТПУСКАНИ ИМ ПОД ФОРМАТА НА КРЕДИТИ СА САМО ФИКЦИЯ, А НЕ РЕАЛНОСТ! ВИЗАНТИЙЦИТЕ ЩЕ РАЗБИЯТ НА ПУХ И ПРАХ ЕДНА ИЗМИСЛЕНА ОТ ЗАПАДА ФИНАНСОВО -КОЛОНИАЛНА СИСТЕМА НА ЗАГРОБВАНЕ НА НАРОДИТЕ! ЗАТОВА И ЗАПАДА ЩЕ ДАВА ВЕЧЕ НЕ ИЗМИСЛЕНИ , А РЕАЛНИ ПАРИ!

И как си измислените пари, които не са давани на Гърция й натрупаха 350 млрд евро дългове?

Нашите 16 милиарда всички могат да ти кажат за какво са. 12 от тях са за изгодно рефинансиране на стари дългове. За тази част от заема имаше близо 100% съгласие в парламента. Целият цирк беше дали да се вземат останалите 1, 2 или 4.

ТЕЗИ КОМУНОХИТРЕЦИ, КАКТО ВСИЧКИ ДОСЕГА ОТ ТАЗИ ГЛУТНИЦА, ИСКАТ НЕЩО КОЕТО НЯМА ДА ПОЛУЧАТ. НАРОДА СИ Е ВИНОВЕН, ЗАЩОТО ИМ СЕ ХВАЩА НА ВЪДИЦАТА. ВИДЯХМЕ В КАКЪВ ЛУКС ЖИВЕЕ ТЕХНИЯ МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ!!

А бе те дали ще върнат парите в Гърция не знам,ама поне се опитват да направяр нещо за незаконните пари, ане като в България някои откраднали парите на цяла банка .Е голяма работа,ще натоварим хората и те ще ги платят.

Полъхът на Сириза продължава да вони. Вместо да реформират икономиката, да намалят разходите и да увеличат приходите, Ципуракис гледа какво откъде може да отскубне и да закърпи временно положението.

заради такива икономисти като теб, гърците и ние сме на подобно деридже

Бай Ставри

Ти не гледай Гърция. Имаме жив пример - съседна Румъния. Реформи, цели корумпирани правителства са вече в затвора! РЕФОРМИ, РЕФОРМИ и БОРБА С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ

С най-голяма горчивина научавам, че май началото на края вече е започнал. Не че не съм го предполагал след победата на Сириза. Лошото е, че има много гърци, които наистина не са виновни за всичко което става.

Пак ни занимават с гърците, за да не мислим за нашата кочина

Е, кой не вярваше във възможността за GREXIT, пак да се замисли. Ципрас и СИРИЗА се мислиха за много умни, а се оказаха пълни аматьори и хашлаци. Според мен до не повече от месец, Ципрас и компания ще са напуснали Гърция, защото ако ги побарат, живи ще ги изгорят.

Ципрас и СИРИЗА са си умни, гърците са глупави. Нали знаеш, че не е луд тоя дето яде баницата...

Започва паниката в СИРИЗА. Щом са тръгнали да конфискуват пари на гърци в швейцарски банки ...

единственото правилно нещо до тук, но няма да го направят, само приказки