Големите банки напускат Острова заради Брекзит

Несигурността около Brexit принуждава големите международни банки да подготвят изтеглянето на някои от операциите си от Великобритания в началото на 2017 г.

Обратно в новината

Коментари - Големите банки напускат Острова заради Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много им здраве! Защо не напуснат и България? Ама не искат. Никъде по света няма друга държава освен България, където лихвите по кредитите да са толкова високи.

банките трябва да се ликвидират или тяхната система да се преустрои за да бъдат полезни за хората.Те ограбват хората като им дават ниски лихви за техните пари, а с техните пари дават кредити които са с над 10 % лихва, това е пълно грабителство на хората, те живеят от парите на хората, те използват парите на хората а им дават минимални лихви от 0.1 %, как може тези кожодери да са толкова нагли, какт може да тънат в офис с разкош а да потискат народа , крах за банките .Или да се каже така на банките -"вие ще давате лихви на депозитите 8%, а ще давате лихви за кредитите 9 %, за да могат те да живеят с този 1 %, стига им толкова, те реализират големи печалби от над милиадни пари ....

Те ти булка Спасов ден. Аре чао на наглите англи и приятен фалит

добре познатите чифутски номера!

Ефтина пропаганда

Лондонското сити е мъртво. Да живее Берлинското сити или Парижкото сити! А след банките започва да се изнася и бизнеса, че и без това данъците във Великобритания са свръхвисоки. А с Брекзит ще дойде и краят на евтината квалифицирана работна ръка от ЕС. И да не забравяме, че Шотландия се готви да излиза от Великобритания, за да остане в ЕС. ЕС трябва да покаже червен картон на Великобритания!

Ако някъде са празнували истински след резултатите от Брекзит, това не е било в Англия, а във Франкфурт. Толкова време втори финансов център в Европа без никакъв шанс да станат първи и изведнъж..."Вземи тоя бонус от Англия!". :))) Някой няма ли да каже, как нямаме нужда от банки? Как те не са важни и само ни смучат парите? :)) Банките са необходимо зло. А са зло, заради хората които работят в тях. Не, че са лоши по принцип. А хората, които работят в тях са ни приятели, съседи, роднини.

Имаше доста съобщения че германската борса искаше да се мести от Франкфурт в Лондон. И това въпреки Брексита. Лондон си е Лондон. Няма такъв град в Европа. Там им е интересно на банкерите, там е пълно с конкурентно способни работници. Европа е социализъм в действие, мързел и социални помощи.

Еми то не може хем да ясеш хем да не плащаш. Англичаните трябва да разберат че света не се жърти около тяхното кралсво

Заради тази банкерско- лихварска паснина, запазаена марка на евреите света в момента е в такова положение. СЕТА, ТТИП всичко това е напън да се спаси все повече саморазрушаваща се лихварски монопол на банките, разбирай евреите. Да се спасяват където искат. Какво шастие, че българите не живеем на кредити като западняците, че досега съвсем щяхме да сме я взели дали!

Щастие може да е за вас другарю, но нормалните хора искат нормален живот - не соц мизерия.

Референдумите са вредни, защото, за съжаление, все още простолюдието са в повече от мислещите хора.

Така ли ти казаха от Козяк?

Това са фактите. Масите са тъпи, некомпетентни и поддатливи на манипулация. Затова не бива да се оставят да взимат подобни решения. Лошото обаче е, че колкото и да обясняваш на един тъпак, че е тъп то той няма да ти повярва.

Интересен факт е, че Лондон го изкараха от ЕС тарамбуките (ниско квалифицираната част от населението). А причината е ясна - те се притесняват, че мигрантите ще им заемат работните места.

Само на Посрано 20 не мислят така но както сградата ви намалява така и с електората.....отивате си там където трябваше да ви сложим още преди 25г.

Образованието в цял свят днес изостава с една епоха от реалните нужди на обществата. Ползата е за статуквото, т.е. за онези, които прибират големите пари. Хората, изоставащи интелектуално спрямо онова, което времето изисква, рязко се увеличиха, отнесено към хората, които крепят разума в обществата. А щастието, мира, балансът на обществата зависи абсолютно пряко от платформата, фомирана от това съотношение. Надделеят ли невежите, светът се вмирисва. Обикновено такива периоди се бележат от войни и всякакви обществени катаклизми. Мога да добавя, че поради насастването броя на хората на планетата и на индустрията, опасността вече е и за здравето и живота на населенеито - качество на климат, храна, околна среда. А тези са по-трайни фактори от войните, които се започват заради изтъпяване на масата хора. При простия човек илюзиите са така доминиращи, че стават отлична почва за манипулации и биват инструментализирани от уродливи политици. Има ли почвата, появяват се и уродливите политици. Прост човек се изражда, ако живее добре, а вече доста време простаците имат сносни условия за живот с осигурен бит и прехрана. Няма как просттоията да не почен да дава своите плодове при това, просто няма как!

и идват в България, защото боко ги е поканил, и растежа ни е най-голям на Балканския полуостров.

Всъщност четейки FT става ясно че се изнасят само сектори, които ще бъдат губещи и части от банки, които ще се окажат незаконни много скоро -- тези поддържащи офшорките вън от контрола да Обама. Същото като текстила -- след като ще замяняш шивачките с роботи, най-добре е да изнесеш първо фабриките в Бангадеш, за да си нямаш правни спорове при затварянето. Та правилното заглавие е: Банките в Лондон прехвърлят черния петър на ЕО изнасяйки губещите финансови сектори в Европа.

Другарю, хубаво четете ФТ но е хубаво да знаете, че когато става дума за частни организации, то няма значение къде се намира губещия клон. Губи фирмата а не държавата в която се намира той. А самото преместване, може да няма пряко отношение към финансовите услуги в кралството но ще засегне служителите който са на заплата там. Не всичко е планова икономика другарю. Вие си гледайте БРИКС, заебете го тоя ФТ.

Нищо подобно. Да не си мислиш че ако фалира някоя фабрика на Adidas в Бангладеш ще вземе да фалира шведската фирма? Е по-вероятно е да не фалира а да я затворят, става без вестникарски скандал. Ако фалира българският клон на някоя банка, то не фалира цялата банка. Това са отделни фирми. Само дето "дъщерите" банки купуват услуги от едноименната фирма и то на такава цена че да нямат печалби там, където не им оттърва да плащат данъци. Само в САЩ изискват фирмата основател да поема отговорност (както става с DB). Като изнесат от Лондон всички сектори на една банка, които работят на ръка да речем в Испания и след това въведат изцяло компютърно банкиране и ще закрият клона по целесъобразност. Ще платят неустойки съгласно испанските закони, т.е. нищо с до три годишни договори и точка. Тези дето са работили в Лондон ще си дадат банкет и ще са осъществили голяма сделка. Дригия сектор са операциите в т.н. фискален рай, който не е подопечен на САЩ (който също си е такъв). Те ще бъдат забранени със закон и ако клоновете са изнесени в Европа ще бъдат затворени по нецелесъобразност. Бизнес и нищо повече. Да не сме изяли торба сол че да сме другари?

Между другото всички банки са публични по америоканската дефиниция. Т.е. акционерни дружества с борсов капитал. Просто по количеството пари, което се изисква от една банка. Въпроса е само къде е публичния дом.

Като напуснат Лондон - нека банките се пренесат в Каспичан - даже има и магистрала до Варна - да разпускат на морето през уикенда!

По-сигурно е,че като напуснат Лондон ще се преместят в Москва и ще обърнат паундите в рубли.....за да има за храчещите по целия свят......нали все революции изнасяте:)))))))

Нито статията, нито горния коментар имат нещо общо с руснаците, но тролът си е трол и това не го бърка. Руснаците изнасяли революции!? Надявам се, че това беше някакъв опит за шега. Ако не, то най-добре да се консултираш с психиатър.

Банки бол. Няколко в повече или по-малко какво значение има? Важното е да има компютър и човек да цъка тук-таме. То и без тва парите станаха вече виртуални. И на запад все повече хора само с карти пазаруват...

до приключването на Брекзит-а, ЕС ще се саморазпадне....!?

Лошо няма, нали ти разчиташ на БРИКС, а тъпите западняци ги заеби. Те са доказали, че каквото и да правят никога, повтарям никога, няма да са толкова зле колкото членовете на БРИКС.