Коментари - Банките удържат новия данък всеки месец | dnes.dir.bg
назад

Банките удържат новия данък всеки месец

"Облагането на печалбите от борсата няма да се реализира през следващата година", заяви зам.-министърът на финансите Владислав Горанов, след като той и председателят на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова се срещнаха с представители на Асоциацията на банките в България.

Обратно в новината

Коментари - Банките удържат новия данък всеки месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С всеки месец вероятността ГЕРБ да спечели следващите избори ще става все по-малка!!!!!!!!!!!!!!

Нека министърчето да направи данъка върху лихвите толкова колкото е цялата лихва и да я прибира още като си внесеш парите , а те печалбите от казината и борсите са си наши - как ще ги облагаме ...

И аз няма повече да гласувам за герб! но и за комунисти никога! може би е ред на волен да разиграе коня си?

Всичките ни доходи да се превеждат на Министелство на финансите /Симеон Дянков/, а те ако преценят, да ни отпуснат малко!

ме подсеща за хубавата приказка за Хитър Петър,който си държал хляба на парата над гърнето с боб и кръчмарят му поискал да си плати за това.Приказката завършва добре-кръчмарят става за посмешище,но в нашия случай няма да стане така.Как всеки месец ще се внася данък-това значи 12 такси още.Ами при предсрочно прекратяване на депозита има и "наказание"-лихвата е намалена.Ние дори няма да успеем да си сложим хлебеца над парата-просто ще ни го изтръгнат от ръцете.

През турското робство десятъкът е бил тежък данък за БЪЛГАРИТЕ. Все пак БГ никога не са налагали данъци в държавата си , както са правели това останалите управници- византийци, римляни, азиатски робовладелци, западно европейски пирати и т.н. Сега 10% се вижда като много нисък данък . Отделно не е само той. Примерно социалното облагане- че някой който работи заяо сам да не помилси какво да си задели, за да има резерв за черни дни. Друг въпрос е, че от старите българи не случайно в езика ни разликата между пари и пари е ... ударение ;-) А общото между пари, релгия и лъжа било- че и на трите им трябва някой да им вярва за да съществуват

Хора, защо се учудвате на идиотизмите на милиционерите. Това са същества, възпитавани с моралните норми на Джерджински. Те възприемат всички "немилиционери" като свои врагове и им е генетично заложено да ги унищожават. Лошото е, че цялата нация си трае. Хубавото е, че се самопрецакаха за следващите избори.

При условие, че парите са на депозит за срок от 1 година, как ще се взима данък върху лихвата всеки месец

И ако преди изтичане на 1 годишния срок ти потрябват парите и ги изтеглиш няма да получиш такава лихва върху която ти начисляват месечните удръжки

По повод данъка , живея в Кипър , където има такъв данък. Но имам въпрос защо не се облагат хазарта , ценните книжа а се започва от човешкият ресурс . Този данък доиде след публикации , че в криза хората са спестявали и колко има за една година.

Как ще вземеш данъка директно, като има 1 млн. инвалиди, чиито доход до 7 500 е освободен от данък? Ама в ГРОБ не мислят, само козируват.

това наистина е добър въпрос. Аз не съм сигурен дали изобщо е законно да ми начисляват данък на депозит, който е сключен преди 2013та? Като гледам на какво приличат министрите съм сигурен, че за много неща не са помислили..

Ами най-вероятно както се взема данък и от децата и бебетата с влогове! На нас ни е ясно, че държавата не мислят, но въпросът е какво да направим?

Нека му е на тоя гръчав народ, щом мълчи.

Надявам се, че след време, подобни на момчето от снимката, няма да си намерят място и на гробищата. Надявам се, че след време, имуществото на всеки крадец ще бъде национализирано, а крадците ще лежат дълго, дълго в затворите. Надявам се, че след време крадливата и неработеща циганска пасмина ще бъде въдворена в трудови лагери и ще строи магистрали, затвори и копае братски могили за престъпниците от прехода. Надявам се, ама надали.

Значи да не се притеснявам, че ако цветелинка бориславова пак покупко-продаде някоя банка, ще и вземат данък...

Да, естествено, на загуба ще съм, но важна е ИДЕЯТА за ПРОТЕСТ . Срещу крадците имам солидни ключалки, а хората с по-големи суми могат да си монтират сейф у дома.

по-добре е просто да се прехвърлят на сметка, която не се облага (да видим какъв е законът). Евентуално може и на доларова (в зависимост от курса). Няма данъци, има валутен риск, но и евентуалната печалба е по-голяма. Другият вариант е сейф, но така човек 100% е на загуба. Ако имаш къде, може в злато и да го заровиш ;)

Банките ще вдигнат таксите моментално, за извършване на тая дейност.

Ти си отличник, в час си точно там е заровено кучето, парите им стоят, депозитите растът, лошите кредити сигурно са 50%, те ги крият защото непрекъснато предоговарят, очаква се бум на ипотечния пазар и гледай какво става , две за лев.........

Това което Станишев отдавна се мъчи да направи на ГЕРБ, ГЕРБ и Б.Б. самиси го направиха. Станишев възползвай се от подаръка - излез и поеми отговорност при спечелване на изборите да отмениш този данък.

Да излезе мишко-Станишко и ясно да заяви, че ако вземат властта - данъкът отпада. 100% че вземат еднолично властта!

В края на годината изтеглям скромния си депозит. Догодина удържам 7 гласа и семейството ми повече няма да гласуваме за ГЕРБ.

ти си лесна...аз със моите 500 000е какво да правя?

А аз ще си удържа ПЕТ гласа и моето семейство няма повече да гласува за ГЕРБ

Няма повече да гласуваш за герберите? А защо изобщо си гласувал за тях? Не ти ли беше ясно какви са оше отначало?!?...

и още пет

Е няма толкова просто управление значи. Данъкът на богатите - борсовите операции и хазарта няма да се облага, но депозитите на пенсионерите да. Е ГЕРБ заслужава да не влезне повече в парламента!

Всъщност ще се облагат и детските депозити... Непълнолетни и малолетни да плащат данъци - какви хора са това?!

За пореден път "социална справедливост". Нама да се облагат с данъци печалбите от хазарт, но ше се облагат парите заделени за погребения на възрастните хора

Лично аз смятам да изтегля към края на декември спестяванията си, колкото и да са скромни, в знак на протест срещу този данък, приет внезапно и без всякакво обществено обсъждане и , което е още по-безобразно - еднакъв за големи, малки и още по-малки влогове. Познавам доста хора, които ще протестират по същия начин срещу безумната и антибългарска политика на Дянков и ББ. Нека банкерите се опитат да прогнозират какъв ще е ефектът от това !

ТОВА ТРЯБВА ДА НАПРАВИМ ВСИЧКИ! ПОДКРЕПЯМ ИНИЦИАТИВАТА!

АЗ СЪЩО ЩЕ ИЗТЕРЛЯ НИЩОЖНИЯТ СИ ДЕПОЗИТ

Предложих нещичко по-горе. .... Бихте ли отделили минута за Мнение ?

След поредния обирджийски данък се замислих, че едно време (включително и по турско) народът се е бунтувал, защото са му вземали десятък - т.е. 10 %. Днес ни обират както си искат, за да крадат на воля и да поддържат ненужна и некадърна администрация.

Тъй, тъй - щом трябва да вземат са чевръсти и намират най-лесния и бърз начин. Но ако случайно трябва да дават - о, тогава има да си чакаш "вземанията" с месеци и години! Майната ви от сърце, а на изборите - и с бюлетина!

Ако имам 6 м. депозит и парите изведнъж ми потрябват 5-тия месец аз губя лихвата. Това значи ли, че освен това държавата ме "цапцаросва" с 10% от потенциалната 5/6 лихва?? Тия гербери съвсем са се смахнали. Да идват по-бързо изборите - ще им покажа какво мисля за тия крадци на едро. А се надявам БСП да спечелят (не че особено долюбвам и тези хиени), че Станишката има за доста неща да му връща на Мутрафонът и ще го гони до дупка за всичките му далавери (а те не са малко, имайки предвид че това лято ББ празнуваше с ТИМаджиите първият си милиард).

1. Добър въпрос, относно облагането на отпаднала лихва! 2. И аз не понасям БСП и Станишев и не мога да повярвам, че ни докараха до там да гласуваме против волята си, защото този път на изборите, всеки глас НЕдаден за БСП ще се окаже в полза на Урко Борисов и просташката му партия! Да, по-добре да ни гази лачена обувка, отколкото селски цървул...

Умнико,прочети простотията,с която си осмърдял ефира и се замисли докога ще я караш така!!! Докога в тази кочина явяването на избори ще означава само да се накажат сегашните в полза...на предишните,които са от същото котило като...сегашните??? Кога в тези кухи,български хралупи,които се водят за...глави ще се зароди нещо градивно и позитивно??? Няма да гласувам за ГЕРБ,за да подкрепя...БСП?!? Ами,че те точно"хралупите"като теб смъкнаха БСП и докараха...ГЕРБ!!! Или забравихте вече как проклинахте и...спинозните??? Време е"хралупите"да се опомнят и да вземат да гласуват за реални и осъществими идеи,а не наказателно и в полза на предишни...помияри,които в голямата си част са..ояли се от държавната софра...търтеи!!! А на онзи под теб,който е с ник NICK ще му го кажа още по-простичко-всички идиоти отдолу си заслужават...идиотите горе,които са избрали да ги управляват,без значение дали са от ГЕРБ,БСП,ДПС,жълти,пембени,сарамбозови или...кафяви!!! И недей,моля те да ми"натъртваш",че всеки НЕдаден за БСП глас е всъщност глас в подкрепа на...ГЕРБ?!? Няма правилен ход,когато трябва да направиш такъв измежду сифилиса и...гонореята!!!

А ти "умнико" мамин сладък за кой ще гласуваш? - след цялата цовесна полюция нищо не ти си разбра осве че си оплескал монитора в крем брюле. Да, гласувах за ГЕРБ, за да накажа тройната ламя. Да, ГЕРБ дадоха обещания които после потъпкаха. Не, няма да оставя токава като теб които и най-вероятно ги мързи да отидат до урните да ми дават наклон на... Очевидно щом ми пука за 10% върху лихвите да съм направил някоя пара, за разлика от теб. Така че въобще не ми говори като с равен.

искат всеки месец парички да им превеждат, за да могат за последно предизборно да се облажат. Рисковани са преводите в края на годината, защото тогава я камилата я камиларя .. Между другото, този на снимката наистина изглежда и вероятно е много тъп. Но те не са поставени на тези постове да мислят, а да изпълняват, рапорт даден, рапорт приет!

Съгласен с едно изключение. Накрая трябваше да завършиш с "рекет даден, рекет приет!" - тия така си знаят "бизнесът" още от средата на 90те години.

РАЗБРАХТЕ ЛИ? ЗА ДЪРЖАВАТА ХАЗАРТА Е ЖИЗНЕНО НЕОБХОДИМ - КАТО ХЛЯБА ЗА ХОРАТА, ЗА ТОВА ТОЙ НЕ СЕ ПИПА. ХОРАТА МОГАТ И БЕЗ ХЛЯБ.....

Герберекетчии!!!?

Всички, които имат влогове, да ги изтеглят, тогава да ви видим, тъпи гербаджии, какви ще ги забъркате???По-тъпо и по просто от това правителство не е имало!!!

А бе, и аз така си мечтая, ама няма да стане... УТОПИЯ!

Очаквам да приемат закона така, че договори за депозит подписани до 31.12.12 да не ги лови този данък. Това би било доста сериозен лост да притиснат хората да подпишат срочни договори за депозит и така банките да си гарантират ресурс за 6-12 месеца.

И ако банката не ми предложи вариант да избягна този безумен данък, депозитът ми минава в сейф и губещите от ситуацията ставаме трима - банката, аз и държавата.

Нека тегленето на парите от банките започне сега!!!

няма да се случи това, просто в момента "върви" поредната кражба и трябва да се случи това .... много щум, без да се гледа какви ги вършат сега.

В крайна сметка този нов данък е поредният рекет, защото банковата лихва, всъщност не е печалба а компенсация на инфлационния фактор и риск, т.е. процентът на годишната лихвата, всъщност припокрива процента на годишната инфлация. Ерго, държейки парите си в банката, вече няма да запазваме тяхната стойност, чрез начислената лихва а ще започнем реално да губим след въвеждането на поредната глупост. А основната тежест отново ще се понесе от обикновените хора, наречени "средна класа", каквато всъщност в БГ, все още няма! Хайде, честито на печелившите!

На този псведо-икономист не му ли е ясно, че хората, ако бяха запознати в началото на годината за поредния им фискален дрисък, нямаше да си оставят парите на депозит. Облагането си е със задна дата където и да го погледнеш - та нали облаганите суми са депозирани преди 3,6,9,12 месеца, следователно бъдещият ми доходът ми е възникнал още тогава! Нека първо да се запозная с условията, тоест данъка да е въведен и да действа, да получа лихви от депозита си СЛЕД приемането на закона - па тогава да реша дали да имам доход по този или друг начин. Всички останало са глупости.

Този кавал на снимката не знае за какво е роден. Баща му го е правил когато най не му се е искало.

Всичките така са правени

Без Пожарникаря и Цвъ-Цвъ, те са си родени милиционери, чупещи тъпомера по няколко пъти на ден!!!

БРАВО - С ТОЛКОВА МАЛКО ДУМИ ТОЛКОВА ВЯРНИ НЕЩА

Само Станишко да каже,че ще махне този данък и цяло село ще гласуваме за него!