Коментари - БАН обяви прогнозите си за цените на тока до 2030 г. | Днес.dir.bg

БАН обяви прогнозите си за цените на тока до 2030 г.

В доклада за енергийната стратегия на БАН са дадени актуални и прогнозни цени на електрическа енергия с хоризонт 2040 година.

Обратно в новината

Коментари - БАН обяви прогнозите си за цените на тока до 2030 г. | Днес.dir.bg

Коментари

от БАН много надалеч виждат бе. Сигурно са си купили нови очила с 15-те милиона от бюджета ни.

Недостиг на ток през 2030 и два пъти по-скъп ток, това е което ни чака без АЕЦ Белене. Някой да е очаквал нещо друго?!

Набутаха ни слънчеви и перки, наложиха ни със "закон" рекет от "американските" централи, забраниха ни да строим нова АЕЦ и ето го резултата - от най-ниска цена на тока на Балканите до най-висока. Като при това доходите ни бяха преди Румъния и Турция, а през 2030-та ще сме далече, далече зад тях !

Не бой се. Изглупели, наакващи се дърти пенсии кат тебе през 2030 ще са на едно по-хубаво място.

Живота е доказал,че ред за ,,хубавото място,,няма,тъка ,че не е прилично да пожелаваш тъкива неща.

За 13 години поскъпване два пъти. АЕЦ Козлодуй ще спре ли? Иначе е ясно, че без АЕЦ Белене ще е така. АЕЦ Белене трябваше да е достроена през 1990-1992 години и сега да работи на печалба., а токът за дълги години напред щеше да е най-евтиния в региона.

Той вече светлият комунизъм трябваше да е построен, ти за някаква си централка говориш. Ама нъцки. Не става както е трябвало да стане.

Пак ли дрънкате за тоя АЕЦ. Еййй не го прежалихте, бе :)))

1990 беше глад, мизерия и купони. Плюс фалит - мораториум по дълга. С какво щеше да я построиш въпросната централа?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Моля? От кого е финансирана? Над 30% от икономиката на БГ се контролира от Русия. След белене процентът ще скочи на 50.

Без АЕЦ Белене ще е така - най-скъп ток, като в пиковите моменти токът няма да достига, но и няма от кого да внесем тогава. Тези, които подрипваха и подрипват против АЕЦ Белен, явно искат да стоим на тъмно и да плащаме най-скъпия ток в региона.

Ти пак не си разбрал или умишлено се правиш на неразбрал. Това са цените СЛЕД евентуалното построяване на АЕЦ Белене. Както виждаш и в Турция и в БГ след огромните инвестиции в АЕЦ цената ще скочи много над страните където няма АЕЦ.

Нищо не пише за АЕЦ Белене в новината. Ако цените бяха с АЕЦ Белене, щяха да го напишат.

Айде да ми обясниш как с Белене ще имаме по-скъп ток от колкото този с фотоволтайци и перки, който изначално е поне на тройна цена. Отделно не се знае до тогава колко златен ще ни е тока от американските тецове

"Само в Турция токът през 2030 ще е по-скъп, отколкото в България - 80.25 евро за мегаватчас." И това ще е така въпреки че през 2030 година в Турция ще има 3 броя АЕЦ.

за мегават т.е 38.8х1.956=75.79лв /1000= 7.5ст/квч е защо ни го продавате тогава за над 18ст.за квч

тока е толкова на мястото кудето е произведен. Някой трябва да плаща за кабелите до вас. И поддръжката. И за електромерите. И върху всичко това - 20-% ДДС.

И именно тези услуги се равняват на цената на тока които си изразходвал.И тъй ток за 20 лева е сметка от 40 лева за заплащане,освен ако не добавим другите там разни работи като ?такса зелена енергия?.

15,30 (лв./МВтч) АЕЦ Козлодуй ЕАД 39,04 (лв./МВтч) ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД, 84,64 (лв./МВтч) ТЕЦ Бободол ЕАД, 84,13 (лв./МВтч) ТЕЦ Марица 3, 92,58 (лв./МВтч) ТЕЦ Варна ЕАД, 100,21(лв./МВтч) Каскада Санданска Бистрица 116,34 (лв./МВтч) ВЕЦ Стара Загора 133,32 (лв./МВтч) Сентрал Хидроелектрик дьо Булгари ЕООД 133,32 (лв./МВтч).598 малки централи за зелена енергия

Има някаква партенка тук. Обслужвам счетоводно една малка ФЕЦ 200кВт. Фактурите заплатения ток са ми на бюрото. 51лв/мвтч От тях се вадят сума ти такси и т.н.

Цените са официално обявените. И не се прави на счетоводител, едва ли някои тук ще ти повярва.

Ти на 200 kW мощност централа ли му казваш? Че на кой ще му излезе сметката да строи цяла ВЕЦ, за да генерира ток, колкото с един неособено голям дизел-генератор? Освен ако не е усвоил една камара грешни пари, по някоя измислена схема? В резултат - куче влачи диря няма.

А нещо за заплатите и пенсиите през 2030г. да кажат!?

225лв МРЗ като в русията

Аз искам 2030г., МРЗ да е 300 лв.

токът го има от повече от 70 години и вместо вече цената му да пада, те започват да я вдигат до космически висоти...Защо 74 евро да струва мегават, що да не струва 1 000 074 евро например ..няма никаква логика в нищо само алчност до безкрай ..... Не разбирам лукс ли искат да го направят тока и електричеството, да се върнат хората към ерата на свещите ли....нещо не разбирам логиката на тая т.нар "пазарн"а икономика водена от монополисти на пазара и техни платени корумпирани лобисти по парламентите и министерсвата навсякъде по света

Ми произвеждай ток - продавай го евтино. Какъв е проблемът? Важи за всяка стока. Ти явно си доста тъпо същество. Ако предлагането расте по-бързо от търсенето - цената пада. Ако търсенето расте по-бързо от предлагането - расте.

САМО ЕДИН ТЪПАК КАТ ТЕБЕ МОЖЕ ДА МИСЛИ, ЧЕ КАТО ВДИГНЕ ЕДНА ЦЕНА ТОЛКОВА , ЧЕ ДА Я НАПРАВИ НЕПОСИЛНА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА И ВСИЧКИ КЛИЕНТИ СЕ ОТКАЖАТ ОТ УСЛУГАТА СЪОТВЕТНО, ТО ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ ДА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ.....

Аз като се чудех дали да монтирам си го сметнах по 1лв. на ден за по-груба сметка и пак не се върза. Да не говорим, че зимата едва ли всеки ден загрява водата като хората и се налага подгрев на ток. Тези системи са перфектни ако имаш хотел на морето и тогава се изплащат за едно лято, защото лятото се ползват на макс. А вкъщи колко ще се къпете - 5 бойлера на ден лятото ?

И 700 евро ще стане ако си мълчим, като пу.ки!!! Заспал народ!!!!

...каза интернет нинжата и се завря в дупката си

Бай Иван ли си, Иванушка ли си, кажи нещо по темата, не се прави на интересен! За жалост, от там където живея, само мога да казвам нещо, заради Иванушки, като теб!

Ако не си мълчиш кво ще стане? Отде ще дойде безплатния ток та да ти го дадат на тебе?

Сега БАН да обяви прогнозата за цените на стоките заради тока до 2040 и тогава ще говорим дали е редно увеличението на тока. "В съседна Гърция токът е доста по-скъп - 52.75 евро" и до 2030 ще стигне 69.38 евро(което няма и една втора),а за България ще е ужким двойно,въпреки че минимум два пъти в годината искат вдигане на цената с между 20-60%.Което едва ли ще прави 70.72 евро до 2030,а по скоро нещо от рода на 150+ евро за мегаватчас.

Тези от БАН направо са за Нобелова награда , ако ми кажат цената на тока за през 2080г. Абсолютни бастуни . За нищо не стават , хрантутници и творци на простотии.

2080 БАН ЩЕ СЕ КАЗВАТ РАН ... И ЗА ДА НЯМА СЪМНЕНИЯ РАН = РОМЛЯНСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ:))

Прос..к къде в статията прочете за доходите? Ти на кого си слуга? Ще вдигне ли поскъпването на тока цените на храните и на всичко останало.Не,нали.

Какво говори на хората - "70.72 евро за мегаватчас"? Защо цената не се дава в австралииси долари за 736 гигаватчаса? Това писание е написано от ЕТЕпегенти приети в университета, разработили темата: "АЗЪТ И ТИЗЪТ га се кириЗЪТ".

Защо все на обратно провеждаме дискусиите у нас? Защо все нямаме диалог как да се вдигнат приходите на населението? Вечно си пилеем времето с глупости, мотивирани от завист. Аз искам приходите ми да се вдигат така, че да не ми пука каква била цената на тока. Вие не искате ли?! Ако искате, защо никой не повдига точно ТАЗИ тема???

Е, отчели са се за АЕЦ-а - в един друг сайт е публикувано положителното становище;)) Едни 15 милиона и ... чудесата се случват по Коледа!;)

Той Тиквата не че е много умен, ама забрави ли преди няколко години, когато се криеше под леглото в Правителствена, че точно заради цените на тока щеше да си събира зъбите по жълтите павета?

И? Падна ли тока тогава? Ми не. Само дето студувахте вие лумпените, за по 10 лева на ден. А както виждаш ББ още си е премиер. Всеки иска евтин ток и други работи за без пари, ама не става.

Това гнездо на старчоци наречено БАН,трябва да се затвори.Как се присламчиха в услуга на управляващите лекинко.Малоумници не пишете само за цената на тока ,а паралелно пишете какви заплати получаваме ние.Безхаберници .

Написа ли са. Някой трябва да го прочете

Абе пич, ти като си толкова компетентен, що не се хванеш да нахвърляш 40-50 страници долкадче за цената на тока през следващите 50 години? Ама не локуми ако истински анализ и обосновка. Тури в коментарите един линк, а ние ще ти обясним после защо си олигофрен. Ще се радвам да видя нещо написано от теб, ама да е по-дълго от 4 изречения и да е свързан текст.

вървят нещата 2040 година може всички да светим и температурите да са над 1000 градуса...

НА ГОДИНА БЪЛГАРИЯ НАМАЛЯВА С ПО 65 000 БЪЛГАРИ ... ЗНАЧИ 22 ГОДИНИ Х 65 000 = 1 430 000 ДО 2040 ГОДИНА ... И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СТЕ 3 МИЛИОНА А РОМЛЯНИТЕ 2 МИЛИОНА :))

Става така, защото не са малко онези българи, които философстват и дават акъл от чужбина, но не искат да се върнат и всички заедно да се опитаме да променим държавата си.

БОТЕВ КАТО СЕ Е ВЪРНАЛ И КВО ... МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ МУ ПРЕДАЛИ ЧЕТАТА НА ТУРЦИТЕ :))

Затова и цената на тока ще се качи два пъти - светлозелените ще плащат и за още толкова тъмнозелени. Ей, хитри са тия лисици от БАН, отчели са всички параметри на задачата!

А от следващият месец цената на тока за бизнеса ще се повиши от 30 до 60% Това ще повиши цените на всички стоки в пъти. Нещо да напишете за това, ДИР ? Или няма да ви разрешат?

от следващия месец, тя вече е повишена!Първите сметки ще пристигнат следващия месец, но някои пъргави търговци вече калкулират повишението...

Че и да не го напишат, нали ще го усетим по джоба си? И още има такива, които твърдят, че герберите нямат алтернатива. Имат и още как! Но докато има еврофондове няма да пуснат властта, пък после който иска, да си чука главата след тях и да ремонтира без пари великите им строежи.

И ДЕЦАТА НА ЧЕРЕПЧЕТО БОЖКОВ И ПОМАЦИТЕ ОТ СИК ЩЕ ЯХАТ ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ ПРОСТИ ГЯУРИ :))

ТРЯБВА ДА СА СЪОБРАЗЕНИ СЪС НАЙ-НИСКИТЕ ПЕНСИИ!!!! ДА МОГАТ ДА СЕ ОТОПЛЯВАТ НА ТОК ДА СИ КУПЯТ ЛЕКАРСТВА ХРАНА И ДРЕХИ И ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКИТЕ ХОРАТА............ ТРЯБВА ДА ПАДА ВСИЧКО И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА СЪЩОТО ЩОТО ОБЕЗЦЕНЯВА ПЕНСИЙТЕ НА 3 МИЛИОНА ВЪЗРАСТНИ

И как в турция тока ще е по-скъп, като те строят Атомна ....... тези от БАН явно са се понапили докато пишат доклада...

Ако тези прогнози се сбъднат, ще означава, че държавата изобщо не се развива толкова добре, колкото ни уверяват управляващите. Тези, които гласуват за ГЕРБ очевидно са възползващите се от тяхната власт, за които няма никакво значение как изглежда бъдещето на страната, ако това управление продължи. За тях е важно да са добре тук и сега. Какво ли я чака България като спрат европейските фондове? Не ми се мисли...

нарочно не е казано че ще внасяме ел. енергия и за това ще е най-скъпата! ЩЕ ВНАСЯМЕ ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ОТ РУМЪНИЯ И ТУРЦИЯ И ЗА ТОВА ЩЕ Е НАЙ-СКЪПАТА ХАХАХА! БЪЛГАРИТЕ СА ДЕБИЛИ!

По-правилно е да се каже...част от избирателите са деб...,защото не умеят да правят прогнози какво ни чака с такова управление, което не развива икономика, а само харчи заеми и фондове.

Тоест да си слагаме слънчеви панели по терасите и да се махаме от алчнитем онополисти....Аз вече си сложих такъв за загряване на вода. Смятам да сложа и за електричество.

И кво кат си си сложил панел за вода бе умньо ? Колко струва, за колко време с еизплати и колко спести кат го сложи...само се хващате кат шарани на разни глупости за еко-меко енергия и за тва на нас останалите ни поскъпва тока щот се знаете много

Панела+бойлера+тръбите и труда ми излезе 1900лв. Работи ефективно поне 8 месеца в годината. Спестява средно по 70лв. на месец. Капиш "философино" ?

Изобщо не са глупости? В много южни страни по покривите и на къщи и на блокове масово има слънчеви панели. У нас това може да се види повече в курортните градчета, но и аз мисля, че това е бъдещето. Иначе не се издържа.

Прав си, сложих ме и какво ? Е, 2 месеца пред лятото не включваме бойлера. Никаква ефективност. Няма изплащане скоро.

Само че, това двойно поскъпване на тока няма да се дължи на базата на себестойност, а на базата, че "трябва" да изравним цените с тези в западна европа. И ако дупедавците, които ни управляват, продължат да слугуват на всеки, то най-вероятно ще внасяме и ток!

Ха сЯ! Значи Турция строи нов АЕЦ и цената на тока й от него ще е най-високата в региона след 10 години..? Същите БАН дадоха положително становище за наш нов АЕЦ. ОТ същият производител. Какво да очакваме от цената..? Мдааа - правилно! Те категорично ясно са го написали - втора след турската.

Тъй, а повишението в Гърция, Сърбия и Румъния на какво ще дължи ?!?

Инфлация?

Ами ще се дължи на това, че нямат нов АЕЦ. Като си построят, ще настигнат Турция по цени ;)) енергията е скъпа, защото едни могъщи корпорации налагат каквито цени си искат. Има изход - вадя 15 милиарда евро, правя мой АЕЦ и ви пускам ток безплатно и по 2 стотинки киловата. Само гласувайте за мен!

Ако боклуците от ГРОБ и СДС бъдат премахнати от хранилката и веригата, ще сме с най-евтиния ток в света! Независимо от неустойките по договорите и изискванията на евро траверсите! Само ТЪП гробарист не може да го проумее!

Теб какво ти пука? Нали "Слънцето" ти свети безплатно, пък безграничната любов към Партията Му те топли нон-стоп.

През 2030 г. токът в България ще е безплатен за по-голямата част от населението. Няма да има комунизъм, просто ромите ще представляват по-голямата част от населението :)))

За съжаление сте тотално прав :( След 2030 последният проблем ще е плащането на тока. Ще е пълно с тъмнозелени, раждаемостта ще е плачевна, да не говорим кой ще пълни хазната за пенсии, здравеопазване и т.н.

Така ще е, защото нищо не се прави за стимулиране раждаемостта на интелигентните, образовани семейства, а всички са поставени под един знаменател. Даже по-образованите не получават детски, защото, видите ли, имали високи доходи! Ами учили повече - имат повече! Пълен абсурд за държава като нашата!

Коментари - БАН обяви прогнозите си за цените на тока до 2030 г. | Днес.dir.bg

БАН обяви прогнозите си за цените на тока до 2030 г.

В доклада за енергийната стратегия на БАН са дадени актуални и прогнозни цени на електрическа енергия с хоризонт 2040 година.

Обратно в новината

Коментари - БАН обяви прогнозите си за цените на тока до 2030 г. | Днес.dir.bg

Коментари

от БАН много надалеч виждат бе. Сигурно са си купили нови очила с 15-те милиона от бюджета ни.

Недостиг на ток през 2030 и два пъти по-скъп ток, това е което ни чака без АЕЦ Белене. Някой да е очаквал нещо друго?!

Набутаха ни слънчеви и перки, наложиха ни със "закон" рекет от "американските" централи, забраниха ни да строим нова АЕЦ и ето го резултата - от най-ниска цена на тока на Балканите до най-висока. Като при това доходите ни бяха преди Румъния и Турция, а през 2030-та ще сме далече, далече зад тях !

Не бой се. Изглупели, наакващи се дърти пенсии кат тебе през 2030 ще са на едно по-хубаво място.

Живота е доказал,че ред за ,,хубавото място,,няма,тъка ,че не е прилично да пожелаваш тъкива неща.

За 13 години поскъпване два пъти. АЕЦ Козлодуй ще спре ли? Иначе е ясно, че без АЕЦ Белене ще е така. АЕЦ Белене трябваше да е достроена през 1990-1992 години и сега да работи на печалба., а токът за дълги години напред щеше да е най-евтиния в региона.

Той вече светлият комунизъм трябваше да е построен, ти за някаква си централка говориш. Ама нъцки. Не става както е трябвало да стане.

Пак ли дрънкате за тоя АЕЦ. Еййй не го прежалихте, бе :)))

1990 беше глад, мизерия и купони. Плюс фалит - мораториум по дълга. С какво щеше да я построиш въпросната централа?

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Моля? От кого е финансирана? Над 30% от икономиката на БГ се контролира от Русия. След белене процентът ще скочи на 50.

Без АЕЦ Белене ще е така - най-скъп ток, като в пиковите моменти токът няма да достига, но и няма от кого да внесем тогава. Тези, които подрипваха и подрипват против АЕЦ Белен, явно искат да стоим на тъмно и да плащаме най-скъпия ток в региона.

Ти пак не си разбрал или умишлено се правиш на неразбрал. Това са цените СЛЕД евентуалното построяване на АЕЦ Белене. Както виждаш и в Турция и в БГ след огромните инвестиции в АЕЦ цената ще скочи много над страните където няма АЕЦ.

Нищо не пише за АЕЦ Белене в новината. Ако цените бяха с АЕЦ Белене, щяха да го напишат.

Айде да ми обясниш как с Белене ще имаме по-скъп ток от колкото този с фотоволтайци и перки, който изначално е поне на тройна цена. Отделно не се знае до тогава колко златен ще ни е тока от американските тецове

"Само в Турция токът през 2030 ще е по-скъп, отколкото в България - 80.25 евро за мегаватчас." И това ще е така въпреки че през 2030 година в Турция ще има 3 броя АЕЦ.

за мегават т.е 38.8х1.956=75.79лв /1000= 7.5ст/квч е защо ни го продавате тогава за над 18ст.за квч

тока е толкова на мястото кудето е произведен. Някой трябва да плаща за кабелите до вас. И поддръжката. И за електромерите. И върху всичко това - 20-% ДДС.

И именно тези услуги се равняват на цената на тока които си изразходвал.И тъй ток за 20 лева е сметка от 40 лева за заплащане,освен ако не добавим другите там разни работи като ?такса зелена енергия?.

15,30 (лв./МВтч) АЕЦ Козлодуй ЕАД 39,04 (лв./МВтч) ТЕЦ Марица Изток 2 ЕАД, 84,64 (лв./МВтч) ТЕЦ Бободол ЕАД, 84,13 (лв./МВтч) ТЕЦ Марица 3, 92,58 (лв./МВтч) ТЕЦ Варна ЕАД, 100,21(лв./МВтч) Каскада Санданска Бистрица 116,34 (лв./МВтч) ВЕЦ Стара Загора 133,32 (лв./МВтч) Сентрал Хидроелектрик дьо Булгари ЕООД 133,32 (лв./МВтч).598 малки централи за зелена енергия

Има някаква партенка тук. Обслужвам счетоводно една малка ФЕЦ 200кВт. Фактурите заплатения ток са ми на бюрото. 51лв/мвтч От тях се вадят сума ти такси и т.н.

Цените са официално обявените. И не се прави на счетоводител, едва ли някои тук ще ти повярва.

Ти на 200 kW мощност централа ли му казваш? Че на кой ще му излезе сметката да строи цяла ВЕЦ, за да генерира ток, колкото с един неособено голям дизел-генератор? Освен ако не е усвоил една камара грешни пари, по някоя измислена схема? В резултат - куче влачи диря няма.

А нещо за заплатите и пенсиите през 2030г. да кажат!?

225лв МРЗ като в русията

Аз искам 2030г., МРЗ да е 300 лв.

токът го има от повече от 70 години и вместо вече цената му да пада, те започват да я вдигат до космически висоти...Защо 74 евро да струва мегават, що да не струва 1 000 074 евро например ..няма никаква логика в нищо само алчност до безкрай ..... Не разбирам лукс ли искат да го направят тока и електричеството, да се върнат хората към ерата на свещите ли....нещо не разбирам логиката на тая т.нар "пазарн"а икономика водена от монополисти на пазара и техни платени корумпирани лобисти по парламентите и министерсвата навсякъде по света

Ми произвеждай ток - продавай го евтино. Какъв е проблемът? Важи за всяка стока. Ти явно си доста тъпо същество. Ако предлагането расте по-бързо от търсенето - цената пада. Ако търсенето расте по-бързо от предлагането - расте.

САМО ЕДИН ТЪПАК КАТ ТЕБЕ МОЖЕ ДА МИСЛИ, ЧЕ КАТО ВДИГНЕ ЕДНА ЦЕНА ТОЛКОВА , ЧЕ ДА Я НАПРАВИ НЕПОСИЛНА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО НА ЕДНА ДЪРЖАВА И ВСИЧКИ КЛИЕНТИ СЕ ОТКАЖАТ ОТ УСЛУГАТА СЪОТВЕТНО, ТО ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ ДА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ.....

Аз като се чудех дали да монтирам си го сметнах по 1лв. на ден за по-груба сметка и пак не се върза. Да не говорим, че зимата едва ли всеки ден загрява водата като хората и се налага подгрев на ток. Тези системи са перфектни ако имаш хотел на морето и тогава се изплащат за едно лято, защото лятото се ползват на макс. А вкъщи колко ще се къпете - 5 бойлера на ден лятото ?

И 700 евро ще стане ако си мълчим, като пу.ки!!! Заспал народ!!!!

...каза интернет нинжата и се завря в дупката си

Бай Иван ли си, Иванушка ли си, кажи нещо по темата, не се прави на интересен! За жалост, от там където живея, само мога да казвам нещо, заради Иванушки, като теб!

Ако не си мълчиш кво ще стане? Отде ще дойде безплатния ток та да ти го дадат на тебе?

Сега БАН да обяви прогнозата за цените на стоките заради тока до 2040 и тогава ще говорим дали е редно увеличението на тока. "В съседна Гърция токът е доста по-скъп - 52.75 евро" и до 2030 ще стигне 69.38 евро(което няма и една втора),а за България ще е ужким двойно,въпреки че минимум два пъти в годината искат вдигане на цената с между 20-60%.Което едва ли ще прави 70.72 евро до 2030,а по скоро нещо от рода на 150+ евро за мегаватчас.

Тези от БАН направо са за Нобелова награда , ако ми кажат цената на тока за през 2080г. Абсолютни бастуни . За нищо не стават , хрантутници и творци на простотии.

2080 БАН ЩЕ СЕ КАЗВАТ РАН ... И ЗА ДА НЯМА СЪМНЕНИЯ РАН = РОМЛЯНСКА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ:))

Прос..к къде в статията прочете за доходите? Ти на кого си слуга? Ще вдигне ли поскъпването на тока цените на храните и на всичко останало.Не,нали.

Какво говори на хората - "70.72 евро за мегаватчас"? Защо цената не се дава в австралииси долари за 736 гигаватчаса? Това писание е написано от ЕТЕпегенти приети в университета, разработили темата: "АЗЪТ И ТИЗЪТ га се кириЗЪТ".

Защо все на обратно провеждаме дискусиите у нас? Защо все нямаме диалог как да се вдигнат приходите на населението? Вечно си пилеем времето с глупости, мотивирани от завист. Аз искам приходите ми да се вдигат така, че да не ми пука каква била цената на тока. Вие не искате ли?! Ако искате, защо никой не повдига точно ТАЗИ тема???

Е, отчели са се за АЕЦ-а - в един друг сайт е публикувано положителното становище;)) Едни 15 милиона и ... чудесата се случват по Коледа!;)

Той Тиквата не че е много умен, ама забрави ли преди няколко години, когато се криеше под леглото в Правителствена, че точно заради цените на тока щеше да си събира зъбите по жълтите павета?

И? Падна ли тока тогава? Ми не. Само дето студувахте вие лумпените, за по 10 лева на ден. А както виждаш ББ още си е премиер. Всеки иска евтин ток и други работи за без пари, ама не става.

Това гнездо на старчоци наречено БАН,трябва да се затвори.Как се присламчиха в услуга на управляващите лекинко.Малоумници не пишете само за цената на тока ,а паралелно пишете какви заплати получаваме ние.Безхаберници .

Написа ли са. Някой трябва да го прочете

Абе пич, ти като си толкова компетентен, що не се хванеш да нахвърляш 40-50 страници долкадче за цената на тока през следващите 50 години? Ама не локуми ако истински анализ и обосновка. Тури в коментарите един линк, а ние ще ти обясним после защо си олигофрен. Ще се радвам да видя нещо написано от теб, ама да е по-дълго от 4 изречения и да е свързан текст.

вървят нещата 2040 година може всички да светим и температурите да са над 1000 градуса...

НА ГОДИНА БЪЛГАРИЯ НАМАЛЯВА С ПО 65 000 БЪЛГАРИ ... ЗНАЧИ 22 ГОДИНИ Х 65 000 = 1 430 000 ДО 2040 ГОДИНА ... И БЪЛГАРИТЕ ЩЕ СТЕ 3 МИЛИОНА А РОМЛЯНИТЕ 2 МИЛИОНА :))

Става така, защото не са малко онези българи, които философстват и дават акъл от чужбина, но не искат да се върнат и всички заедно да се опитаме да променим държавата си.

БОТЕВ КАТО СЕ Е ВЪРНАЛ И КВО ... МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ МУ ПРЕДАЛИ ЧЕТАТА НА ТУРЦИТЕ :))

Затова и цената на тока ще се качи два пъти - светлозелените ще плащат и за още толкова тъмнозелени. Ей, хитри са тия лисици от БАН, отчели са всички параметри на задачата!

А от следващият месец цената на тока за бизнеса ще се повиши от 30 до 60% Това ще повиши цените на всички стоки в пъти. Нещо да напишете за това, ДИР ? Или няма да ви разрешат?

от следващия месец, тя вече е повишена!Първите сметки ще пристигнат следващия месец, но някои пъргави търговци вече калкулират повишението...

Че и да не го напишат, нали ще го усетим по джоба си? И още има такива, които твърдят, че герберите нямат алтернатива. Имат и още как! Но докато има еврофондове няма да пуснат властта, пък после който иска, да си чука главата след тях и да ремонтира без пари великите им строежи.

И ДЕЦАТА НА ЧЕРЕПЧЕТО БОЖКОВ И ПОМАЦИТЕ ОТ СИК ЩЕ ЯХАТ ОСТАНАЛИТЕ ЖИВИ ПРОСТИ ГЯУРИ :))

ТРЯБВА ДА СА СЪОБРАЗЕНИ СЪС НАЙ-НИСКИТЕ ПЕНСИИ!!!! ДА МОГАТ ДА СЕ ОТОПЛЯВАТ НА ТОК ДА СИ КУПЯТ ЛЕКАРСТВА ХРАНА И ДРЕХИ И ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКИТЕ ХОРАТА............ ТРЯБВА ДА ПАДА ВСИЧКО И МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА СЪЩОТО ЩОТО ОБЕЗЦЕНЯВА ПЕНСИЙТЕ НА 3 МИЛИОНА ВЪЗРАСТНИ

И как в турция тока ще е по-скъп, като те строят Атомна ....... тези от БАН явно са се понапили докато пишат доклада...

Ако тези прогнози се сбъднат, ще означава, че държавата изобщо не се развива толкова добре, колкото ни уверяват управляващите. Тези, които гласуват за ГЕРБ очевидно са възползващите се от тяхната власт, за които няма никакво значение как изглежда бъдещето на страната, ако това управление продължи. За тях е важно да са добре тук и сега. Какво ли я чака България като спрат европейските фондове? Не ми се мисли...

нарочно не е казано че ще внасяме ел. енергия и за това ще е най-скъпата! ЩЕ ВНАСЯМЕ ЕЛ. ЕНЕРГИЯ ОТ РУМЪНИЯ И ТУРЦИЯ И ЗА ТОВА ЩЕ Е НАЙ-СКЪПАТА ХАХАХА! БЪЛГАРИТЕ СА ДЕБИЛИ!

По-правилно е да се каже...част от избирателите са деб...,защото не умеят да правят прогнози какво ни чака с такова управление, което не развива икономика, а само харчи заеми и фондове.

Тоест да си слагаме слънчеви панели по терасите и да се махаме от алчнитем онополисти....Аз вече си сложих такъв за загряване на вода. Смятам да сложа и за електричество.

И кво кат си си сложил панел за вода бе умньо ? Колко струва, за колко време с еизплати и колко спести кат го сложи...само се хващате кат шарани на разни глупости за еко-меко енергия и за тва на нас останалите ни поскъпва тока щот се знаете много

Панела+бойлера+тръбите и труда ми излезе 1900лв. Работи ефективно поне 8 месеца в годината. Спестява средно по 70лв. на месец. Капиш "философино" ?

Изобщо не са глупости? В много южни страни по покривите и на къщи и на блокове масово има слънчеви панели. У нас това може да се види повече в курортните градчета, но и аз мисля, че това е бъдещето. Иначе не се издържа.

Прав си, сложих ме и какво ? Е, 2 месеца пред лятото не включваме бойлера. Никаква ефективност. Няма изплащане скоро.

Само че, това двойно поскъпване на тока няма да се дължи на базата на себестойност, а на базата, че "трябва" да изравним цените с тези в западна европа. И ако дупедавците, които ни управляват, продължат да слугуват на всеки, то най-вероятно ще внасяме и ток!

Ха сЯ! Значи Турция строи нов АЕЦ и цената на тока й от него ще е най-високата в региона след 10 години..? Същите БАН дадоха положително становище за наш нов АЕЦ. ОТ същият производител. Какво да очакваме от цената..? Мдааа - правилно! Те категорично ясно са го написали - втора след турската.

Тъй, а повишението в Гърция, Сърбия и Румъния на какво ще дължи ?!?

Инфлация?

Ами ще се дължи на това, че нямат нов АЕЦ. Като си построят, ще настигнат Турция по цени ;)) енергията е скъпа, защото едни могъщи корпорации налагат каквито цени си искат. Има изход - вадя 15 милиарда евро, правя мой АЕЦ и ви пускам ток безплатно и по 2 стотинки киловата. Само гласувайте за мен!

Ако боклуците от ГРОБ и СДС бъдат премахнати от хранилката и веригата, ще сме с най-евтиния ток в света! Независимо от неустойките по договорите и изискванията на евро траверсите! Само ТЪП гробарист не може да го проумее!

Теб какво ти пука? Нали "Слънцето" ти свети безплатно, пък безграничната любов към Партията Му те топли нон-стоп.

През 2030 г. токът в България ще е безплатен за по-голямата част от населението. Няма да има комунизъм, просто ромите ще представляват по-голямата част от населението :)))

За съжаление сте тотално прав :( След 2030 последният проблем ще е плащането на тока. Ще е пълно с тъмнозелени, раждаемостта ще е плачевна, да не говорим кой ще пълни хазната за пенсии, здравеопазване и т.н.

Така ще е, защото нищо не се прави за стимулиране раждаемостта на интелигентните, образовани семейства, а всички са поставени под един знаменател. Даже по-образованите не получават детски, защото, видите ли, имали високи доходи! Ами учили повече - имат повече! Пълен абсурд за държава като нашата!