БАН към министрите: Не археолозите саботират магистралите

Категорично отхвърляме обвиненията, изнесени в стенограмата на сайта на Министерския съвет, от проведеното заседание на правителството на 21 декември 2011 г.

Обратно в новината

Коментари - БАН към министрите: Не археолозите саботират магистралите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Агенция Пътна инфраструктура бави с месеци документацията за извършване на археологическите проучвания. Това е защото там непрекъснато сменят служителите и минава време докато новите се ориентират. Което е в унисон с политиката на АПИ - да минава време и ако може през това време да изгребат с багерите колкото може повече археология.

Министърката да вземе да попрочете нещо за българското минало. Все пак тя е БЪЛГАРСКИ министър. И най-тъпия мангал- иманяр, разбира повече от нея от археология и е по-интелигентен. Не ни ли стига това, че България е разграбена от иманяри, а и министрите им дават подкрепата си.

американците измислиха дяза през ш0 в подкрепа на мафията а в бу;гария след ч0 г. измислиха чалгата в подкрепа на мутрите. лато гледам писанията по долу си мисля че успешно се вписвате. земя на слепци..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

писачи, прави сте - каквото имасе закопано в земята на мутрата хората от ипон го изкопаха тия от бан какво сцкат още. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е археологическата посткомунистическа мафия - тя не е по различна от старците разбойници от БАН! Тези ще пречат на кабинета Борисов, защото и на тях им спря нахлебническите крадливи кранчета... Както и на олигархиите на партиите мафии БСП, ДПС, НДСВ и кръга на Гоце ДС-то! Докато целия този боклук не влезе в затвора и бъде изметен на бунището на историята, така ще бъде! Но малко остана още, да заработи съдебната система, дай Боже!

Дядковците от БАН имали и други мнения освен за пари, заплатки и привилегии...

Това партизанско унуче от зодията Свинче е много нагла! Повеже е абсолютен гьон в строителството, прехвърля вината на другите. Чудя се на Борисов от къде я изрови тази некадърница!!!??

Лиляна Павлова е Фидосова номер 2

Министрите на ГЕРБ не са толкова неграмотни та да не знаят, че регионалните археологически музеи не са звена или подразделения на звена на БАН. Министърката обаче явно смята, че с казаната от нея лъжа ще постави в уязвима позиция ръководствата и работещите в археологическите музеи. Тъй като вече е явно, че правителството се стреми да превърне абревиатурата "БАН" в мръсна дума, редно е да зададем въпроса дали министърката ще се извини на ръководителите и служителите на регионалните музеи за изречената по техен адрес лъжа. Извинение от българските граждани трябва да поиска и премиерът, затова че министрите му са мълчали и нито един не се е осмелил да каже истината по време на заседанието. По всичко изглежда, допускайки, че Павлова лъже по негово поръчение или по указание на присъствувалия на заседанието високопоставен представител на иманярската мафия.

Ще се извини, Когато и Сергей се извини, когато и Доган върне милионите, когато Царчока върне горите, кога Костов направи нов Балкан, кога Жан бъде разстрелян също, като Андрей Карлович.

Тази на снимката е пълно копие на една героиня от филм,която казваше:"...не кучето е приятел на човека,домоуправителя е приятел на човека...". И си приличат не само по външния вид,но и по акъла! Какво да ги правиш- на калпава ракета космоса и пречи! Комунизма в най-реакционната му форма най-трудно се изкоренява..

Аз бих искал да задам само един въпрос на споменатите министри и на Воеводата Бат Бойко: КОГА ЩЕ ПОГЛЕДНЕТЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ПАНИЧКА - ЧЕ НЕЩО ТАМ ТЕЧЕ. Докога друг ще ви е виновен? ТО И ЦЕЛИЯ НАРОД ДА СЕ ИЗНЕСЕ, ПАКНЯМА ДА ВИ Е УЮТНО, ЗАЩОТО ЗА ВАШЕ СЪЖАЛЕНИЕ, ТУК СА СЕ МОТАЛИ ЕДНИ НАРОДИ И КУЛТУРИ, ХИЛЯДИ ГОДИНИ ПРЕДИ ВАС. И СА ОСТАВИЛИ НАСЛЕДСТВО, КОЕТО Е ПРИЗНАТО ОТ ЮНЕСКО. МАЙ ВИЕ СТЕ СБЪРКАЛИ ДЪРЖАВАТА, А НЕ ОБРАТНОТО... ЩО НЕ ОТИДЕТЕ В СОМАЛИЯ? ТАМ Е ПУСТОШ, ДОКЪДЕТО ТИ ВИДЯТ ОЧИТЕ. КЕФ ТИ МАГИСТРАЛА, КЕФ ТИ МЕТРО, КЕФ ТИ "АРЕНА АРМЕЕЦ". Най-многонякоя дървена колибка да съборите. Пък и пясък има, бол... Бетонирайте, на воля!!! Да се махате от България, че икултурата ни ще съсипете!!! "Простотията край няма!" е казал народа, много преди Вас. Явно е знаел, че някога ще го яхнете

Защо БАН до сега не са ровилитам, ами баш когатао се правят най-накрая пътища? Да ги закрият тия мързеливи търтей, дето нищо не правят. Държат младите с 200лв, а старците и курвите им с по 3000+

Ей, още един, дето морето му е до колене :) Задължително изискване по цял свят е когато има изкоп за път, да присъства археолог, защото може да има находка. Нима искаш да си на страната на хора, които нарушават закона?

За тебе, нищожество, мога да препоръчам само едно - сложи си едно Е пред ника.

БАН да започнат да работят на световно нио и да престанат да хленчат, да отделят тези, които работят и да им учвеличат на тях заплатите. БАН не е социална организация! Толкова от мен

А вие пък коя сте, че да давате акъл. Сигурно работите вече на световно ниво. Интересно къде ?

Изглежда и Станка и Мая имат нещо в главите а ти иди на лакар,закасняваш-платен драска4.

ЬБЕ КВИ СА ТИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЧЕКИЙ БИХ КАЗАЛ МИНЕТИ

Звучи, като в стария виц за комунистическия ад. Има пари, има желание, има кой, ама археологията не дава. После Има желание има кой, има пари, ама кметицата на Перник не дава. След това проекта ще се забави в община Симитли. И после ще се чудим защо Португалия за 10 години построи 3 хиляди километра магистрали, а ние за 20 години 30 километра.

Дебеланата министърка е също толкова проста, колкото и Пожарникаря с неговите тъпи магистрли, абе таранкоолу, едно археологическо откритие винаги е по-важно от некачественните ти магистрали, но как да бъде иначе, нали милиционерското мислене винаги е било конюктурно, затова, тъпи и прости избиратели, гласували за него, вземете си го и си го носете където искате, че тоя още 2 години и ще досъсипе БГ!!!

За съжаление, според мен, археолозите са си, като всичката останала държавна администрация. Няма срок за каквото и да било. Примерно за да построиш къща се нуждаеш от около 30 документа и разрешителни от община, ЛАГ и др. Горе долу излиза около 3 години събиране на документи и разрешителни и 3 месеца строеж. Така е и с магистралите. Всяка брънка по веригата си има срок и всеки гледа да се нанади на 'инвеститора' за някой друг лев. Истината е някъде по средата, но все пак, за мен, държавната администрация е един добре развит недоброкачествен тумор, който може да бъде причина за скорошната ни смърт!

тази министхрка, вчера доиде, още не знае всичко, пхк и некомпетентни изказвания прави.

Какво може да се очаква от тази тлъста трътка? То мозъкът е едно, а трътката е друго!

Абе има нещо извратено във вкуса на премиера......все някакви дебелани си избира в последно време.Тази дебелана преди нея Искра Фидосова.....уж премиера старни от ДПС пък вкусът му ориенталски?!?!

20....година! Безкрайнооооооооо ширнали се магистрали! По тях каруци с коне и мургавите им "операратори на биологична единица"! Господ да пази България от такова бъдеще!

СТРУВА СЕ ДА СЕ ПОВТОРИ ДА ГО ЧЕТАТ ДРУГАРЧЕТАТА ДО НЕПРОСВЕТЕНИТЕ тук, що било обидно комунист!? ЗАЩОТО, сега в България си живуркат най-добре: настоящи и бивши комунисти и техните наследничета!? Първите-шумкарите с шизо-сътрапа Сталин и агентите чекисти избиха управленския елит на България и живуркаха с такива привилегии, дето партизаните на Тито не са ги сънували даже!? Следващите с шизо-перестройчика Горби и агентите ка-ге-бисти разграбиха България и с куфарчетата народна пара се назначиха за...капиталисти!? ДеСе централата на Партията Кърмилница назначи агенти: за Президент Гоце, за Патриарх Максим, за Опозиция Костов, за Профсъюз Тренчев...и си заживуркаха охолно другарите/господарите, докато...пожарникарчето от Банкя не им обърка сметките да си подхвърлят властта като топка!? Но не би....НАРОДА ги усети и им би яко дузпата ВО ВЕКИ ВЕКОВ!!! ПРИСЪЕДИНИ се и ти човече за да смачкаме тая гнилоч и България да я пребъде ВО ВЕКИ!!! Казах!!!

Де го чукаш, де се пука. Още един комплексар се изприказва.

Ей шестак!Опитай да прочетеш какво си написал поне два пъти. Сега разбра ли защо хапчетата трябва да се вземат навреме!

Я виж, другарчетата ги заболя. Това го е написал друг, само го повтарям, но вие май не си правите труда да видите повече мнения. Това за шестак и за хапчетата се повтаря и е много изтъркано. Напиши нещо смислено.

Абсолютно за всичко си прав,с изключение на мнението ти за"пожарникарчето от Банкя".То(пожарникарчето) е поредното комунистче,назначено от самите комунисти,с условието да се прави пред народа,че ги "мрази",ама много ги "мрази"-а всъщност да не предприема никакви мерки спрямо тях,ама абсолютно никакви мерки!Да си видял някой комунистически крадец осъден,или с конфискуван имот?Няма и да видиш!...:)))

Много странно... Археолозите от "Осанна!" до "Разпни го!" Що така?

Важно е да се опазят археологическите ценности, за да не стане като в района на ЦУМ, Шератон и Партийния дом п овремето на Живков. Със строежа на Метрото показаха, че няма да унищожат и се опитват да съхранят тези обекти. Склонен съм да вярвам, че археолозите в случая с магистралите муфтят пари и подкупи за подпис, за да не мотат нещата, особено като е ясно, че на съответното място няма нищо. В нормалните страни викат археолозите едва като багерите попаднат на нещо ;)

...на килограм, на килограм, ама не е ли опасно бре?!? Коледа е... .

Смърт на интелигенцията - учители, доктори, учени от БАН и университетите, инженери под ножа. Да живее физкултурата и на Сталин делото!

Абсолютно прав сте, ама като гледам тази тучна особа на снимката, и физкултурата не я тачат особено...

Тази тучна особа е щерка на министър от Тошово време, но който е разкаран от него за некадърност. Е да сте чували за крушката и корена.

Господа Министри, как не ви е срам да показвате пред целия свят колко сте ограничени ! Какво е това безобразие да унищожавате културно-историческото наследство на България! Министър председателя на България по тъпотия ли ги избира тези министри....

Мутренски работи. Първо учителите, после докторите, след тях археолозите - на кривата ракета космосът и пречи!

В БАН са най-старите и най-върли социалисти/комунисти/-кое е интересното.Напред,Павлова!

А тази дебелана знаеш ли от каква фамилия е бе умнико?Я вземи поразпитай пък тогава вади изводи.

"За всяко нещо, сътворено от глупак, все ще се намери поне един още по-голям глупак, който да му е почитател". От мама Еми за милите ни герберчета..

А ти защо си мислиш, че не си почитател на по-големи глупаци?

Не съм защото не съм тъп гербер като тебе.

Г-жо Министър, кога ще издадете мемоарите на дядо си "Шумкар-кръвопиец" и дали дядо Ви има нещо общо със съда осъдил дядото на Тиквата

Какво щастие ,че живеем в страна с министри ,които по интелект са на едно ниво.

Феодалните старци от БАН не са много за вярване. Поради старческа дебилност или комунистическа опърничествост...

Тъпо парче-не цитирай Дянков, а сътвори нещо свое-ама явно и това не можеш!

Умен Бойко такъв,висок и хубав Рашидов такъв,стройна и умна Лиляна такава!Карикатура до карикатура,крадец до крадеца.

И какво от това?

Ами нищо от това,не ви ли е срам да ни управляват такива,смотани,грозни и крадливи?...

Ама много сте бързи бе, дирчовци! Докато си видя репликите излезли - и веднага ги изтривате, нали? За да няма нещо казано против под мнението на някои "корифеи на мисълта", които на ясла при властта и които без съмнение са свързани с вашия "форум". Да знаете че ми писна от вас! По-добре вървете по дяволите ей така, предпразнично!

Не издържам вече! Служители от МВР, охранители, футболисти, каратисти и др. подобни - не давайте властта на хора от БАН! Не пускайте децата си на училище, не ги пращайте да учат във ВУЗ, освен във ВИФ! Това е формулата на успеха!

Вижте и произхода и ще разберете що за пикла е.Освен да лъже друго не е научила.

Тази на снимката е класически пример на проста, неграмотна,"ояла"се и вече започнала да затлъстява"герберка"!Явно има трохи и за нея от Бойковата магистрална трапеза!Грозотията с кухия поглед вече"гони"по килограми Фидоската!...:)))

сбирщина която ни управлява.скоро сигурно и останалите хора ще пречат в българия за магистралите.

Откакто Плевнелиев светна батмана как се краднат кинти чрез "строителство", тоа нема спирачки, строи та пушек се дига. А Плевнелиев за награда стана президент, да е малко надалече от кинтите.

Това девойче с докторските титли е ярък пример за: 1. некомпетентността на номинираните за власт в България; 2. колко струват дисертациите и висшето образование в някои български ВУЗове; 3. колко много липсва project management в строителното министерство;

Само така! Не ни трябва история - сега си я пишем! Трябват ни магистрали! Браво на правителството! Да не се съобразява с някакви изкуфели старци - само напред!

Викам не ни трябва история, не ни трябват кадърни хора, не ни трябва нищо. Дай да събараме и рушим всичко, което хората са градили с веко. Та на тоя принцип сега тея са виновни, колко само се лъже, защото нещо куца пак и благодарение на глупоста им се бавят и нямат пари. Хората за 3 години правят 40-50 км магистрали, а на нашите все някой им е виновен и си намираме причини. Сигурно другия път ще са им виновни дъждовните червеи, понеже като вали излизат на повърхността. Та всичко, което имаме като дадености са три - история, природа и плодородна земя, а ние вместо да ги пазим само сереме на тях като всички, които мислят така тук.