БАН: Няма да изчезнем и не се топим!

Според нов прочит на демографската статистика на БАН България няма да изчезне, а народът ни не се топи. През 2060 г. българите ще са над 5, 5 млн.

Обратно в новината

Коментари - БАН: Няма да изчезнем и не се топим! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никакъв шанс да се запази българското население. Докато има интерес да се множат неграмотни малцинства и да се отритват българите, няма да се запази българската нация. Младите не само продължават да заминават, но и отдавна не искат да са българи, както и децата им.

Щрауса когато си зарови главата в пясъка,трудно вижда очевадното!

ТОВА ВЕЛИКО "НАУЧНО" УМОЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТ КОЙ ОВЕХТЯЛ ПЛЕНУМ НА ЦК НА БКП ГО ИЗВАДИ И ГО КОПНА КЪМ ДНЕШНА ДАТА. ТИ НОРМАЛНА ЛИ СИ ИЛИ НАС ПРАВИШ НА НЕНОРМАЛНИ. БАБИТЕ НА 80 ГОДИНИ ЛИ ЩЕ РАЖДАТ, ЧЕ ЩЕ СЕ МНОЖИМ ПРИ ТОВА МАСОВО НАПУСКАНЕ НА МЛАДИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ, НО ЩОМ ПАРТИЯТА КАЗВА МОЖЕ И БАБИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА РАЖДАТ - ПЛАНА ЗА ПЕТИЛЕТКАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНИ. ТАКА ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИ СТАНА И ДОЦЕНТКАЛ. НИЩО В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО.

Трябва да се стимулира раждаемостта, но до определен брой деца - 4 или максимум 5. Тогава няма как манго да се отглежда само с раждане на деца, защото за 5-тото и всяко следващо дете няма грам пари. В същото време, който е преценил, че може да гледа 6 и повече деца и то да ги гледа качествено (образование, среда и т.н.) ще си носи последствията. В края на краищата не може да се размножаваме като зайци и да очакваме държавата да ни плаща, за да си гледаме децата. Но до определената бройка (4 напр.) има детски за всички деца, а не по доход, има предвидени по-големи семейни облекчения за семейства с 3 или 4 деца и т.н. и т.н. Не е кой нае колко слежно да се измисли, ама трябва воля, ВОЛЯ!

демографски ИБАН (Институт при БАН) как го измислихте това бе академици академие шапката академие чантата академие бастуна

бледоликите в БГ се увеличават ежедневно с по 100 човека ??? или ежедневно намаляват с по 100 човека ???

хехех е тва се казва статия пропаганда , написана по заповед на дпс за намаляване на напрежението у Българите. а да ли ние ще се хванем на уловка????

Е голям праз че българите ще станат малцинство - в световната история има куп изчезнали народи.

А защо не изчезнеш и ти

Световната история помни куп изчезнали седерасти, като Александър Йорданов, Димитър Луджев, Йордан Соколов...и т. н.

Рано сутринта, модераторите са "почистили" темата от истинските мнения. Дерзайте господа, темата "САЩ: Безнаказаността в България е проблем" я допълвате успешно с: "Продължаващото влошаване на медийната среда и нарастването на автоцензурата на медиите, поради корпоративен и политически натиск...". Какъв коментар, каква демагогия?

Айде, пак започнаха с пропагандата. На Станишката му се роди едно бебе и ситуацията с прираста се нормализира.Смях до дупка

а от кой моля ви се г-жо се "налага еднодетният модел" да не би да е от тези които са достатъчно богати да си купят всеки учен и достатъчно самозабравени да се мислят за господ. Практиката на заговорът в действие.

Очаквах повече аргументираност, особено от хора с претенции, каквито са от БАН. А не противоречия. Хем казват, че няма опасност, а след това изреждат мерки, които трябва да се вземат, за да се ПРЕДОТВРАТИ тази опасност. Следователно тя съществува. А това го знае всеки средно интелигентен човек. Това е чиста математика, тенденциите са ясни и твърди от доста години, статистиката ясно показва, че българите се топят. Нужни са спешни мерки, но в много направления, защото нещата са вързани. Първо - не е нужно да обявяват за луди хората, които казват, че трябва незабавно нарастване на минималната РЗ и на минималната пенсия. Второ Плевела да подаде незабавно оставка, защото работи за разединение на нацията. Да се разпуснат антибългарските партии като ГЕРБ, РБ и други подобни, които също работят за разединение, обслужвайки чужди антибългарски интереси. Да се осъдят всички, които работят за разделяне на българската нация, като НПО, Проституираща мрежа, и други подобни. Да се работи за единение на нацията. Стимулите са важни, но нали се сещате, че това, което предлагат милите професори от БАН, веднага ще бъде окачествено като дискриминация по етнос и образование от престъпни организации като БХК и други НПО. А за средствата за масова дезинформация и нагнетяване на омраза какво да кажем? Може ли да има някакво единение и просперитет, ако има БТВ, НТВ и някои други като тях?

Сори БАН, ама от 7.3 до 5.6 си е сериозен спад.

Тия са поредните, на които не им увря главата, че с паушалните плащания могат да стимулират единствено цветнокожата част от населението. Няма как да се заложи като критерий в закона, че ще се плаща само на българи, не и на такива, които са превърнали раждането на деца в бизнес. Да стимулират ражданията, отбивайки от данъците и социалните осигуровки, от градинските такси, ако щете. Така ще се стимулира именно контингентът, който изкарва и БВП на тази страна - хората в работоспособна възраст, работещи и плащащи данъци.

Сметката за прираста е проста: Като се вземе предвид, че всеки човек се ражда, живее и умира и следва логично да бъде "заменен в системата", въпросът се свежда до неговото възпроизводство. Така, при семейство с едно дете, ще се възприозведе и компенсира единият родител, при семейство с две деца ще има паритет, т.е. ще са се възпроизвели и двамата родители и чак при семейство с три деца ще има един човек в повече, т.е. ще има реален прираст... Естествено, трябва да се отчита времевия фактор между поколенията, раждаемостта и смъртността и съотношението между тях. Но най-общо казано, БЪЛГАРСКОТО семейство (не става въпрос за малцинствата) следва да е в пет членен състав (2+3), за да имаме прираст и за да не бъдем претопени и да станем малцинство... А дано, ама надали... понеже българинът за разлика от циганина (най-общо казано и без да засягам накой), преди да прави дете, размишлява по въпроса, как ще го гледа и дали може да му осигури нормален живот и това е една от причините, поради която не се роим и множим, както ни се иска ...

как е възможно човек на науката да вкара в едно изречение, че до 2060 ще намалеем до 5,5 милиона, но не се топим....?!?! Като свършат парите ще се стопим и още как - като няма ядене ще умреме от глад като стой, та гледай.

"Няма да изчезнем и не се топим!" - Благодаря ви от сърце за изказването на тази дългопазена тайна. Последните две седмици по българските медии ни показват много (1-2) случая на масово завръщане на емигранти в майка България. Хората поголовно се отказват от по-скъпоплатената си работа и идват да работят СЪЩОТО за по-малко пари. Защото искат да живеят във ВЕЧЕ свободна България. Уважаеми медии (и управляващи), Благодаря Ви за това. И на майките Ви Благодаря! И на лелите Ви!

БАН: "Не вярвай на очите си- вярвай на това, което ти казвам!"

брех!

Циганите паразитират върху българите.Когато българите намаляват,то и циганите ще започнат да намаляват,защото няма кой да ги издържа.Това е природен закон!България намалява не само от неправилната политика/ограбване/,но и заради манталитета на българина:"Едно дете ,но да е осигурено".За съжаление този процес не може да бъде спрян.Българина изчезва.Възможно е България да стане някаква територия,под егидата на ООН.

Знаеш ли колко преселения е имало към България? Ами много, Келти, Траки, Славяни Българи, Кумани, Перси, Татари, Кръстоносци (мешаница), Руси, Гърци, Турци, сега е ред на циганите....

затова ли над 80% от ДНК-то на мъжкото населениев България се намира генна комбинация намерена в населението в същата територия преди 8000 години? Да го напиша по-просто: българския народ е на тази територия поне от 8000 години и не е генетически променен... тоест не се е смесвал с никакви "преселници".

Бла.бла

И тогава колелото ще се завърти обратно .Ще дойде момента когато младото циганско поколение ще храни останалите българи пенсионери.

е, те на това ако се надяваш, смятай, че ще си умреш от глад....

те себе си няма да могат да изхранят...

младото циганско поколение ще започнат масово да ловуват възрастни пенсионери да ги пребиват и изнасилват за мижавите пенсийки

Както винаги Ганьо е много компетентен. По- учен от учените и по- мъдър от мъдрите, а го мързи дори една статия да прочете до края. Не партиите са ни виновни в България, а манталитета и докато не поработим малко по подобряването му по- добро бъдеще няма да видим. Интелигентните ще ме разберат ще прочетат статията до край и ще им стане ясно какво трябва да се направи за да не бъдем претопени от циганите, а другите ще продължават да смятат как така 3-2 не е равно на 1.

Не се заблуждавайте по имената. циганите използват Българските си имена само като отидат за помощите.

не само там и в ЕС са само българи

Колко са и платили на тази червена баба?Семействата в болшенството имат по едно дете и това е ясно защо липса на перспектива ,безработица.Болшенството от младите не създават семейства ,защото са безработни и не виждат светлина в тунела.Това е простата истина с две изречения казано.

и диражиите са започнали да се базикат.

така ли?

дреме ми

Ами май е бил прав Дянков като искаше да ги закрие тези от БАН.Ясно е, че това е поръчково изказване ,че не се топим и така управляващите искат да ни приспят. Но е достатъчно да се огледаме за да разберем, че сме малко преди катастрофата.младите българи масово емигрират и създават потомството си в чужбина,а циганите имат по 5-10 деца,освен това при тях разликата между различните поколения е ниска,между 15-20 години,един циганин на 35 години вече има и внуци,а българите на тази възраст имат най-много по 1 дете.

Защо само ревете, бе?Кой да дойде да ви направи децата и да ги отгледа. Калпави и мързеливи сте!Едно време, бабите ви, като са били по 3-4 деца, че и по-вече, не са ли станали хора?И по-здрави и по-отговорни са били.А сега сте жалки ревлювци.До 20-тата година мама и тати ви гледат, след това чакате друг трябва да ви поеме, но не и да свършите сами нещо свястно.(разбира се , че има и изключения).Държавата ви е виновна, правителството(което и да е) ви е виновно, извънземните, и не знам си още кой.То, на кривата... ракета и космоса и пречи!

Я питай баба ти и дядо ти дали са си давали половината пари за наем и отопление? Я питай баба ти дали е имало някаква вероятност да не си получи заплата или да я уволнят ако си върши добре работата? Или питай прабаба ти дали е имала притеснения, че някой ще я изгони от къщата й на село? Ти какво - искаш да правим деца като циганите и да ги оставим да ровят по казаните ли?

Положителен прираст създават семейства с поне 3 деца. Колко такива познавате? Кой ражда безразборно ?

лъжа и какво друго да очакваш от старците в бан

Пример за това как една статистика може да бъде четена като дявола как чете евангелието.

Аз съм от Северозападна България. Народа е намалял наполовина и намалява. Същевременно малцинствата се множат. Тази от бан сигурно говори за София. Неадекватна работа. Днес изчезват селата, а утре и градовете.

ХЕР ФЛИК ТРЯБВАШЕ ТОТАЛНО ДА ЗАКРИЕ ТАЗИ "НАУКА".

Имам 2 деца, и двете са в чужбина. Е как няма да се топим тогава? И не съм само аз така. Пък и честно казано, предпочитам на стари години да ида някъде при децата си на Запад, отколкото тук да живея в пълна цигания и да се мъча. Продавам апартамента, да имам някакви пари и да не им преча на децата и ауфидерзен, гудбай!

lignumag(точка)bg Не го приемай като реклама, а като алтернатива, само че тука инициативните са малко.

Май и аз ще трябва тъй да направя. На пенсията не мога да разчитам. Ауфвидер....., а НЕ! На никой нищо няма да кажа и пенсията не ми трябва. В Германия е нищо както и тук де.

Аз си мислех, че в БАН работят учени хора, а то какво било.....

които няма да се откажат и имат две деца. Така ще науча и децата си, защото като се изнесете всички, това ще е мое....

БРАВО! ТОВА Е ПАТРИОТИЗЪМ. АМА СИ ПОЗЪКАСНЯЛ МАЛКО! ТОВА НАШИЯ ЕЛИТ ГО ПРАВИ 40 ГОДИНИ ВЕЧЕ. НЕ ДОПУСКАТ НОВИ ИГРАЧИ,ЗА ДА НЕ ПАДНЕ ПРОЦЕНТА! ЕВАЛА.ТАКИВА ПАТРИОТИ ЩЕ ОПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ!

Това беше провокация към нихилизма на някои хора.

ААААА НАИСТЕНА Е ТАКА. СЕГА СХВАНАХ ЛОГИКАТА! ДО 30 ГОДИНИ , ЩЕ СЕ ИЗСЕЛИ И ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРИН/ДОКАЗАНО ОТ ДРУГ ПРОФЕСОР/. А ТАКА ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ И ПОСЛЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК!! А И ЦИГАНИТЕ И ТЕ ЩЕ ЕМИГРИРАТ,ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА ОТ КОГО ДА КРАДАТ. А ВИЕ ЗНАЕТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК В АКЦИЯ . НАСЛЕДИЛ Е НАШИЯ СЛАВЕН ВОЙНИК. ВЪРВИ НАПРЕД НА НОЖ И УРА. КОЙ ЩЕ ДРЪЗНИ ДА ИЗЛЕЗЕ НАСРЕЩА МУ!! ТАКААА .СЛЕД 30 ГОДИНИ КАТО ИЗЧЕЗНАТ БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ,БЪЛГАРИТЕ ОТ ЕМИГРАНСТВО ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ВРЪЩАТ.НАЛИ ,ВЕЧЕ ГО НЯМА НОЖЪТ И БГ ПОЛИТИКА! АМИ ЗА 10 ГОДИНИ СИГОРНО ЩЕ СЕ ВЪРНАТ И ПОВЕЧЕ ОТ 5.5 МИЛИОНА. АМА ТУК СА ПРОЯВИЛИ СКРОМНОСТ АВТОРИТЕ! САМО ИМА ЕДИН НЕ СЪЩЕСТВЕН ВЪПРОС.ДАЛИ НЯКОЙ НЯМА ДА СЕ ЗАСЕЛИ НА ОПРАЗНЕНИТЕ ЗЕМИ! ДА НЕ СЕ НАЛОЖИ ПАК С ОРЪЖИЕ ДА СИ ГИ ИЗВОЮВАМЕ!

Няма да изчезнем - просто ще станем по-тъмни на цвят...от затоплянето.

опасявам се, че не си прав - циганите първи ще се изнесат, като видят, че няма социални помощи за тях.

Икономическо производство в страната - ограничено. Степен на владеене на език в местното население - ограничено. За местен се счита всеки съпритежател на документ за идентичност емитиран от държавата. Образование - неефективно. Културен живот - ограничен. Армия - малобройна и неефективна. Полиция - безпомощна срещу битовата престъпност. Извод - поради липса на средства за препитание и невъзможност за просперитет в обозримо бъдеще, хора, придобили образование и независещи от социални помощи ще мигрират към по сигурна и стабилна среда. Създаване на потомство се обуславя именно от такава. Препоръки: съществена промяна на средата, по отношение социални права и помощи, свързани с образование, право на глас и дете само на грамотни и говорещи националния език ( всеки е свободен да говори майчиния си )

БАН: Няма да изчезнем и не се топим! - 167 Янукович е в Русия, ще направи обръщение оттам в петък - Плевнелиев: Управляващите очевидно обслужват задкулисието - 371 Новият премиер Арсений Яценюк: Кредит от $37 млрд. липсва - 472 Росен Петров дава Борисов на комисията по дискриминация - -654

Точка 1 може да се постигне само по един начин. Истински умните и образовани вземат по-големи заплати => не им се дават пари, а им се намалят данъците. Така манг*лите с купени дипломи няма да вземат нищо, освен ако не си го заработят! Точка 2 - то и сега си е така. Нищо ново. Точка 3 - Цялостен подход - никакви пари на ръка. Безплатно здравеопазване, безплатни детски градини, безплатно училище и безплатна столова в училище, но никакви пари на ръка! Иначе ще стане - 'То пари за ракия няма, тя учебници купила!'

.... Според нея слуховете, че ще изчезнем като нация, са чисто политическо говорене...... Това че съм политическо дрънкало и дебил си го знам отдавна. А сега съм и e-бан. ...... С годините децата в семейството стават по-малко, а според статистиката днес се налага еднодетният модел..... Кой наложи модела? Кой го стимулира? Със заклинания ли ще го променим? ..... За да не изчезнем, от БАН предлагат държавата да въведе система за стимулиране на раждаемостта...... Значи все пак има опасност да изчезнем...А? ....Учените са предложили също да се въведе цялостен подход за подкрепа на семействата и ..... Направо ме утепаха!!! Каква мисъл! какъв Интелект и IQ! Абе, тия нема ли дадат подробни данни за последните 100 години и подробни прогнози за поне 50 години напред? Ами аз ако отида при циганка-врачка тя за 5 лева ще ми рече горе-долу същото?! Ама че e- БАН !

ИЗКАЗВАНЕТО Е ПЛАТЕНО и регулирано от червения бункер като опорна точка. За 25 годи и 2.5 мил българи в чужбина, повечето от които са се устроили и може никога да не се върнат. Предстои да напуснат страната още 1 милион. Тази червена кратуна и като се нагълта с вода ще продължава да пее интернационала.

не е опорна точка на червените, защото на тях не им изнася също, че населението намалява... В момента всичко, което може е откраднато и се краде от бюджета и от евро-фондовете. Така, че без хора няма данъци, няма за крадене... глад!

Отново раздават безплатни приспивателни и ни карат да сънуваме розови сънища. Истината е много тревожна. Геноцида срещу българите е факт. Особено силно изразен от последните две правителства.

Не е вярно. Само от последното, на турско-комунистическата ХУНТА. Защото те първото което направиха като завзеха с преврат властта беше да вдигнат с цели 50 лева детските на циганските майки, докато когато ГЕРБ бяха на власт никакви пари не даваха на никой - ни на пенсионери, ни детски, ни нищо...

Сега да видим кой ще върне кредита за детските?

А с управлението на Герб разсипаха толкова малки и средни фирми и откраднаха едни милиарди.

каква 2060? турците взимат половината страна до 10 години.

Човек като се прибира на няколко години веднъж в България и голямо впечатление прави промяната в облика като цяло на населението. Представителите на малцинствата стават все повече,а българите изглеждат някак изтормозени,особено хората на средна възраст и по-възрастните.Жалко!