БАН: Написаното остава. Пиши Правилно!

За 24 май, Институтът за български език "Проф. Любомир Андрейчин" при БАН организира днес инициативата "Написаното остава. Пиши Правилно!".

Обратно в новината

Коментари - БАН: Написаното остава. Пиши Правилно! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БАНски, още ли си говорите с извънземни? Да е кацала някоя летяща чинийка в България наскоро? Покажете поредното си изобретение, което е монументално за световната наука и до пет години ще е променило света!

Дано пишем и говорим правилно, пеперуда , както се пише, така и се чете. Базарът мйи е много по-добър от базарът тйи. Съгласните букви, нямат меко звучене, звукът е мъ, дъ, бъ,тъ,нъ ,а НЕ Е дйъ, тйъ,нйъ!!!! Твърдото не не се получава когато Н е мека, става твърдо нйе.

С изговора си добре, ама правописът ти куца много. Както впрочем и на писалия статията - дали ще мине теста?

Тъпанарите от ръководството, управата и така нареченото Централно управление на БАН да се занимават с наука, а не да вършат глупости, което председателя и зампредседателите единствено могат

но господа учените с друго да се заемат. Това е работа на учителите. Учените да кажат защо аз мислех, че баба ми неправилно казва "кънига", а пък после разбрах, че точно така се казвало някога на български, а сега ползваме руския вариант на думата, защото те нямат ер голям. И защо се казва ер да кажат.

"Написаното остава. Пиши Правилно!" Няма нищо лошо да се учим на грамотност, но нека това да става грамотно!!! Ако някой открие грешка в това изречение, значи има надежда :)

Да пишем "Правилно" е добре, ама чак пък с главна буква насред изречението... Само ако Николета каже, може!

за "набирача" на текста. Обикновено това са слабо грамотни хора, работещи за допълнителни пари - и не само за този портал. Поразровете се в стрници от този тип и ще се убедите. Масово не се спазват правилата къде и кога се пише "в", "във", "с", "със", а едва ли да се следи за пълен член, запетайки и т.н.

"Чукча не читатель, чукча писатель!"

Съвсем опропастиха истинския български език: вече се говори права, работа, мисла, вместо правя, работя, мисля. Казва се на кой да звъна, вместо на кого да звъня. А какво ще кажете за пееме, правиме, учиме, вместо пеем, правим, учим? Тези примери са очевадна неграмотност, чуваме ги от Парламента, телевизора, радиото, четем ги във вестниците, като най-вече това важи за т.нар. столичани, които деформират езика ни и го налагат като някаква мода за тях. Пълна простотия.

Devil

Tia pa - da zemat da se gramnat!. 6e si pi6a kak si iskam. Oni nema mi lazvat kak! Ai siktir!

"Написаното остава. Пиши Правилно!" ... Уви, "Пиши Правилно!" е написано НЕПРАВИЛНО ... Думата "правилно" трябва да започва с малка, а не с главна буква. Пиши правилно!

Тук с главната буква се показва, че акцентът е смислов, а не граматически. Тоест набляга се на правилността в писането.

Ако са искали да наблегнат на смисловия акцент,то е трябвало всички букви на ПРАВИЛНО да са големи!