Променяме процедурата за даване на българско гражданство

Вместо да се търси принадлежност и произход, ще се премине към заявяване и лично доказване на привързаност към българската нация.

Обратно в новината

Коментари - Променяме процедурата за даване на българско гражданство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а каков език говориме в македоня? ние не сме ли блгари като насите предци тодор александров, иван михажлов, венко марковски, гаме груев? това са едни от нажсветите имена на бугарската история *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да се отнемат българските паспорти на хора не знащи български.

В Б ългария май ще е по-лесно да вземеш гражданство отколкото да си намериш добре платена работа.Защо ли?

Спомням си едно от предсказанията на Слава Севрюкова - "тези, които дойдат, и те ще се наричат българи"...

А на изчадието с миловидно личице, като му слуша човек българския език (не, че английският му е със света), се чуди дали е българин, а то до министър се издигнало.

За пореден път се питам: КОЙ УПРАВЛЯВА В ТАЗИ ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ? Не може да има такова разминаване във вижданията между народа и властващите от негово име, без наличието на СКРИТИ СИЛИ работещи срещу държавата и командващи парада.

Докато се чудим... Ще "падне" таванът!

КОГАТО СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ, ТО СЕ ТЪРСЕШЕ ПРОИЗХОД. ЗА ИМИГРАНТИТЕ НЕГРИ, АРАБИ И ДР. - НЕ!!!!!!!!!! АКО ТОВА НЕ Е ЕТНИЧЕСКА НЕТОЛЕРАНТНОСТ СПРЯМО СОБСТВЕНИЯ НИ НАРОД!!!!!!!ДО КОГА, ПАРТИЙНИ МЕКЕРЕТА?!?!

дето нямат за нищо българската нация, ще въвеждат изпит, в който трябва да се покажат привързаност към българската нация, за да се получи българско гражданство. Управляващата туземна колониална администрация съвсем изперка. Корумпирани предлагат закон против корупцията, престъпници предлагат закон против престъпността, чужди мекерета и агенти предлагат процедура за даване на българско гражданство, тъпи адвокатчета със спрени права реформират съдебна система, социоложка шеф на МВР, турски агент - зам.министър на отбраната - гласуван и от турските патриоти от Педерасткия фронт, американски агент в отпуск - министър на външните работи, престъпник води предизборната кампания и коли и беси в управляващата банда, мутра начело на тази банда, простаци за министри на културата и образованието, Цацаров мина в нелегалност - затвориха му устата, не че преди това вършеше някаква работа, за каквато е сложен. Нищо не се прави ако преди това не се получи одобрение или заповед от американското, израелското, турското и френското посолство, ЕС, НАТО, Биби, Скотланд Ярд, папата, Ердоган, ЕС, Брюксел, ЕК, ЕП, ханъмата Меркел, ЦРУ, арабските шейхове и т.н. Където и да пипнеш - пълно мазало, продажничество, липса на суверенитет и държава, пълно с американски агенти и мекерета. Това не може да бъде държава, това е колония, обречена на изчезване.

Като слово на партийно събрания, ще припадна от смях! Ти не беше ли оня дето писа словото за годишнината от партизанската акция при Жабокрек?

Хехе, смешно ти е,нали? Аз също се смея на късогледството ти. Нима не си разбрал,че предателите винаги свършват зле?

само че от турската или хамериканската армия. Ти кажи какво не е вярно в написаното, а да се смееш можеш колкото си искаш!

Такива новини ще излизат: Българския гражданин Али Мохамед взриви влака Париж-Амстердам

Ето точно сега трябва да се съберат хора пред парламента и да поискат ОСТАВКАТА на този министър- Христо Иванов. По същия начин, както искаха Оставката на Делян Пеевски като Шеф на ДАНС. Тоя Христо Иванов е НАЦИОНАЛЕН Предател като Поп Кръстьо и ще ПРОДАДЕ България за да вземе подкуп от ДПС и разни Богати Араби. Оставка за такива Предложения !!!

А майка му каква е, като брат и е българин бе умнико

Поредното малоумие на некомпетентни чиновници, които не виждат по-далеч от лъжицата с която лапат.....

Като му гледам брасата, ме навяват разни мисли за вероизповеданието!

След като дадохме паспорти на всички турци, сега може да се фокусираме и върху останалите които имат желание да се почувствуват поне за малко българи.....

Многу сакам да станам баш татар-бугараш

Настояща фамилия - Груевски, Фамилия на бащата - Груйос, Фамилията на дядото по гръцка натурализация - Груйос, фамилия на дядото по рождение - Груев (от Груйо). Произход на името Груйо - от бълг. Грудьо

Акъл море, глава шамандура!

Това са допълнителни условия, старите остават. Плюс всичко до сега , вече ще трябва да учите и българската история, след товеа на изпит . Панимаете?

Остави ги, они не понимают по болгарский. Надо по русский. Освен това, нямат шанс руснаци да получават вече българско гражданство. Трябва да доказват, че не са зависими от Путин и не смятат България за част от Руската Империя или Евразийския Съюз или към какъвто там съюз смятат, че принадлежат.

По американски - тебя ибрик ефенди будет трахать без вазелином

ако е така - много добре.. само че от статията излиза че постепенно се променя системата... и като се цели уж административно облекчаване се предвижда и облекчаване на условията.. така че грешката не е в моя телевизор прощаваи

например паси и много други как ще го докажат?

Както разбирам, премахва се обективната документална основа и се преминава към оценка на театрални умения, преструвки или финасови доводи. Критериите се размиват тотално, за да не може да се критикува каквото и да е решение. Типично милиционерско поведение!

кво точно значи това: "Ако няма такъв документ може да се ползва българско гражданство на негови роднини." КОй дава гражданство на някой си само щото имал роднини с еди кво си гражданство?!?

Ако брата на майка ти е българин, а ти нямаш документи, но докажеш, че си племенник, на вуйчо си, значи все пак си българин. Мисли малко бе русначе.

Не е съвсем така. Мой познат, 100% чужденец, получи българско гражданство, защото майка му имаше българско гражданство след брак с българин. Ако майка му не беше получила българско гражданство, сега същият чужденец може да получи българско гражданство, защото има сестра, 100% чужденка по рождение, получила българско гражданство след брак с българин. Т.е. преди можеше да получи гражданство по линия на майката, а сега вече ще може и по линия на сестрата и други близки и далечни роднини. Освен всичко друго няма да са необходими документи, а само декларация от рода на "аз бльгарин, мой прадядо прабльгарин, аз знае бльгарски, всичко тука в гъзъ /посочвайки главата/".

Те са най-голямата опашка за български паспорти.Сега ще трябва да ни учат историята, трудно ще им е. Те не знаят нищо за света преди 1917-та.

Браво ГЕРБ, страхотно се справяте с постепенното затриване на България :)

Това го правят за да дават БГ поданство на арабите, правят го под натиска на американците. И да се облажат от МВР и Правосъдието, защото сега всичко е оставено на няколко чиновника които ще прибират рушвети от по хиляди евро на арабин.

Не се става лесно българин, знаеш го.Има си сроков и прочие. Недей да лъжеш, като пиян руснак.

Това го правят заради турците, дето заради една пра-пра-пра баба в България могат да вземат гражданство и да гласуват без да говорят дума български и да знаят един ред история.

10 000 муджехедини по 5000 евро =50 милиона евро.

До сега всичко живо получаваше гражданство. Сега поне опашката от руснаци ще декламира ''Аз съм българче '' и ще знае, че ние българите сме им дали азбука и учили на четмо и писмо.

Това е супер но вероятно го правят заради емигрантите за да получат гражданство. Това вече е отвратително и недопостимо. Колко бг от Украйна, Македония и други толкова години искат гражданство а те сега тука за арабите и ще променят. Лошо вървим!

Докато арабите се научат да четат и пишат на български кризата отдавна ще ни е подминала. Тия хора на границата са тук колкото да могат да продължат после към Германия.

Как да се откажа от българско гражданство? Защото ми писна да съм тъп българин!

Няма да ти е много по-лесно като тъп руснак.

Демек мислим как да улесним "бъдещето" на България - сега като нахлуят мюслите да може по-лесно да получават българско гражданство. Така ще се реши и демографския проблем. Трябва само да се помисли за смяна на името на държавата.

беше с България, то до тук беше и с Европа, но България като по-малка с такива светли умове като този на снимката първа ще си иде. Тъй като живея не в Европа, а в Щатите, ще ти кажа, че там българите много повече милеят за България - правят каквото могат - главно финансово и слава Богу,че ги има защото България ще съществува извън границите ѝ и дай Боже някога да я създадат отново.

Не може да се отрече на чуждите агенти официално представящи се за български политици,че са майстори на агентурното дело.Не може да ги разбереш за кое посолство точно работят-дали за Вашингтон,за Тел Авив,за Брюксел или Берлин.Пълно объркване.

Много "навременно решение". Сега всеки "бежанец" ще се окаже много "привързан" към българската нация. Абе тези управници гледат ли какво се задава към нашите граници!?

ще е това лично доказване - "Аз съм българиче", ли както цитираше един от тъмната раса беше при Въргала или като си дадеш единия бъбрек на българин, или като отстъпиш място в трамвая. Пълни глупости - просто си ги пуснете и кой как завари, а може и като комунягите след 44 г. да ни изгонят от домовете ни и да ни пратят на лагер.

Говори Тел Авив,моля Христо Иванов да се яви в посолството за допълнителни инструкции.

доста субективен метод. единствено ако се прави от комп. има смисъл

Държа да разбера кое в коментара ми беше цинизъм или спам. Не може индивид, който не знае български да има БЪЛГАРСКА лична карта и да се води гражданин на БЪЛГАРИЯ! Попитах дали ще се отнемат картите на такива.

Ясно! Ще ни правят мулти етническа и мулти културна сбирщина! По проваления модел на америка. А да запитам какво ще правим с нашите "сънародници" които доказват проиндийска и протурска принадлежност и не владеят добре езика а даже искат да си налагат езика на техната мама? За това да знаят и тачат БГ история да не говорим.. Нека и те даминат изпит за език и история като им изтекат паспортите и да декларират че ако се наложи ще воюват за БГ!

Промени на основни характеристики на Българската нация ! Типичния българин ще е мургав с ниско чело , черна коса с мустак и брада !

Подлото соросоидче изпълнява мисията си. Целта е ясна - българската нация да бъде претопена и земята ни заграбена. Ами много е ясно, че всеки, който пожелае, ще декларира принадлежност към нацията ни. Не можаха ли да измислят малко по-сностни аргументи?

Гледам троловете на ГЕРБ вече щъкат из форума и заработват позорните си хонорари.Колкото до предложението-нека почерпим опит от братята американци,нали те са ни светъл пример и идеал за всичко.Ако отида там и кажа-чувствам се свързан към Америка,я ми дайте едно гражданство ще се изсмеят и ще ме пратят бак хоум с първия самолет.А тук на Али талибана ще му дадем паспорт,защото някой ще му попълни декларацията че се е почувствал българин една седмица след като е пристигнал,ще плати 200$ за да му попълнят и теста и готово-чисто нов български гражданин.Къде дават така,айде стига наколенки.

Хаха, уважаеми сънародници,усещам,че много забулени пингвини и брадясалите им мъже ще бъдат разпознати като принадлежащи по дух към българската нация от протестъра на снимката.

ТОВА Е СИГУРНО! МНОГО СА ИЗМОРЕНИ! ПАК СА ПО4ИВКА!

Крайно време беше чакам ред да си подновя паспорта един млад турчин се моли на мен да съм му попълвал документите, че не разбирал български и аз му отказах казвайки щом не знаеш български език за какво ти е българското гражданство

ами повечето млади българи, които живеят в чужбина също не могат да пишат и четат на български, тъп патриоте!

Много правилно решение. Познавах македонски студенти в България с български паспорти заради безплатното образование, плюеха по България като първи хамали. В ютюб не можеш да чуеш една песен, без да прочетеш, че сме татари, монголи и тем подобни гадости. Паспорти да се дават на хора като Владимир Перев

Родените и живеещи в чужбина деца на българи каква принадлежност или привързаност имат към България ?

Ама какво значи за вас привързаност в този случай?? И тези деца ще имат автоматично българско гражданство без да се налага да доказват каквото и да е. Тук става дума за придобиване на българско граждансто от чужденци! Темата ви е супер далечна и нищо не рачбирате от нея, но има1000 коментара! Колко типично!

Родените в чужбина деца са чужденци, бре!

Абуе до кога ще ги търпим тия идиоти на власт. Значи Али терориста ако дойде и докаже привързаност към България може да получи гражданство?

Щом мурзилките вече пощуряха от злоба и нападки срещу България, значи идеята на министъра е много добра. Ние българите приветстваме това предложение!

Под кревата ти ли? Слез от полюлея, санитарите за тебе питат!

Не знам къде виждаш Мурзилки и Крокодили Гена, но ти пожелавам някой от "новите" българи да ти дойде на гости, с цялата си рода

Ама тези въртят сучат гледат да "освободят административния капацитет" - тоест да не бачкат много.

За да бъде съвременно по европейски България трябва да постъпи като Испания, която възстановява гражданството на потомците на всички евреи прогонени от страната още преди 500 години. По същия начин и тук трябва да се възстанови гражданството на прогонените през вековете румънци, сърби, гърци, евреи, турци , цигани и т.н. за да възвърне страната прежното величие в името на историческата правда.

Пове4е от половината изброени не са българи, имат си гражданства да си ги ползват със здраве. Насила привързаност не се дава.

Сега само ще трябва да докаже, че може да краде и са дели с нашите батковци и е готов