Страната се сдоби с 11.5 хил. нови българи

България е дала гражданство на 11 441 души от началото на годината до средата на септември. От българско гражданство са се отказали 125 човека.

Обратно в новината

Коментари - Страната се сдоби с 11.5 хил. нови българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"За този период 4981 души са освободени от българско гражданство." Аз ще бъда следващият, който ДОБРОВОЛНО И СЪЗНАТЕЛНО ще се откаже да е гражданин на тази помийна яма, в която не е възможно да се живее, ако не си: циганин, мечка или улично куче! Щом: работиш, плащаш данъци, осигуровки, месечни сметки; и или носиш служебна отговорност, нямаш работа тук! Най-нагло и "законосъобразно" биваш репресиран: психически, административно, фнинансово и физически, в определени случаи! Не желая да съм българин! Вечна Слава и Памет на В.И.Кунчев - Левски!!! Жалко, че не е видял с очите си, какво "измайсториха" "умните глави" от неговата Чиста и Свята Република! Бог да пази България!

ЕЙ НЕ СПРЯ ДА СЕ ИЗЛАГА ТОЗИ МЪРЛЬО БОЖИДАР ДИМИТРОВ.КАКВИ БЪЛГАРИ БЕ ХОРА,ВСИЧКО Е ЗАРАДИ ПАСПОРТИТЕ.МАКЕТАТА СА ГИ НАТИСНАЛИ АЛБАНЦИТЕ И НЯМА НИКОГА ДА ВИДЯТ ЕВРОПА И ЗАТОВА НАПИРАТ ЗА ПАСПОРТИ.А БОЖКАТА ИЗПОЛЗВА СИТУАЦИЯТА НА НЕВЕЖЕСТВО И ПРОДЪЛЖАВА ДА СИ ПЛЕЩИ НЕГОВИТЕ ГЛУПОСТИ

браво, само правителството на герб досега ме е накарало да се радвам че нещата дори и бавно могат да се променият,и сам за още един мандат на б.борисов.

Това Българско гражданство като топъл хляб го радавате бре в другите страни по колко много време чакат да ги удобрят , а тука се раздава като храна за бедните

Първо за волжските българи, голяма грешка е че не им се дават паспорти и че не се считат за българи Второ за макетата голяма грешка е да се ават на тях паспорти , утре ще вземат да идват да гласуват за ОМО Илинден В сравнение с тях ДПС си е направо патриотична организация

браво , браво, раздаваите паспоти на когото ви падне и ще влезне балгаря в шенген никога??? много добре се знае как се взема граждансто в балгаря ???? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нека дават българско гражданство, но на качестени хора, а не на някакви крадци и бандити. Няма да прибираме чуждите лай...на.

Е и? Да не би да анексираме източните покрайнини на Сърбия? Или части от Македония? Каква ни е ползата от всичко това? На всички тия новоизлюпени "българи" им е през оная работа за България. Нито един от тях не говори литературен български. И като излезе от БГ забравя да споменава, че е българин. Просто искат европейски паспорти. Ако не бяхме в ЕС нямаше да има ги има тълпи македонци и сърби за наше гражданетво. Целият този напън за побългаряване на съседни държави е абсолютно безсмислен.

Не мога да разбера, защо се дава българско гражданство на тези нагли мръсни продажни скотове македонци!!!

Скъпи Божо, не е интересно на колко некадърни, зле квалихицирани и неграмотни хора сте раздали гражданство. Интересно е колко от грамотните и можещи бълтари сте успели да задържите, или върнете от чужбина обратно в страната.

Дневникът на Божидар Димитров. Какво обидно има да съм шибан? Самият аз съм шибан министър в едно шибано правителство. И се гордея с това. ...

Изпъденият от народа и уж подал оставка Божидар Димитров бе основния радетел за по-бързо даване на гражданство на Сульо, на Пульо и на братовчед му.

ударнато даване на българско гражданство на граждани на молдавия, Русия и Украйна напълни страната ни с агенти на Русия. колеги на ДС доносника Б. Димитров.

не се излагай бе! на кои искаш да дават гражданство на от близкия изток ли?!

голям тъпак, бе, аланкоолу ....

даваите паспорти че останахме само циганите и току виzh сме станали мнозинство,а по лошото е че трябва да почнем да ви плащаме сметките ние :)

накарайте тия от македония да декламират "аз съм българче" и да бъде излъчвано по ТВ и тогава ще видите че няма да искат.

Е, да ..Намаляха гласоподавателите на партията. Много се изнесоха и сега всеки новодошъл е плюс за нЕкои...Ние можем да поканим такива хора, че Бен Ладен ще им изглежда като пионерче...

Аман от простотия! А дали 11 от тях ще благоволят да си плащат данъците в БГ като са по-големи българи и от нас?!

АХМАЦИ.БЯГАЙТЕ ДОДЕ НЕ СТЕ СЕ ОПАРИЛИ ОТ БГ ДЕМОКРАЦИЯТА.

До dir.bg: vera_an с какво е по-специална от другите форумци и защо нейните коментари, в болшинството наивни и плитки, се намират непрекъснато в "Избрани" по почти всички теми? Моля в интерес на справедливостта и коректността да прекратите тази практика и да повишите критичността си към коментарите.

ще бъдат ликвидирани разбира се.

Много малко бе...! За сега само толкоз,ама като влезем в Шенген, да видите колко българи,като от конвеир, в пъти в повече ще се "народят"!

Цитирам дир.бг "Най-много български паспорти са дадени на хора с български произход 10 985. Става въпрос най вече за хора от Македония (5 533) и от Молдова (1593)." Питам другаря-доносник - Б.Димитров, на други близо 4 000 за 2011 до сега, на кого е дадено бг.гражданство и защо???

Циганската партия на Тиквов явно плаща на един-двама драскачи по форумите. Ходете си при цар Киро и треперете за циганските гласове, щото няма кой друг да гласува за вас нещастници.

Комплекси, а?

са прибрали нашите крадльовци, за да произведат толкова българи, никой не знае. Кой дса ги провери в Президентството?

Смешна новина. Всички знаят защо макетата и молдовските утайки се натискат за български паспорт. В момента в който го вземат изчезват със скороста на светлината към западна Европа!

така е само че оня олигофрен димитров не го осазнава .... увеличавал националня прираст на страната .... от 10 години сам вав лондон, тук е пално сас македонци и албанци с балгарски паспорти..... повечето албански цигани са регистрирани в петрич на един и сащ адрес. та за какво говорихме бг национален прираст или как му се викаше... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Незная с колко трябва да се увеличават за да попълним отпътуващите от България българи и множащите се роми, защот май всеки от нас е осиновил поне по един ром. Почти всеки от тях живее без брак, всяка майка е самотна, изобщо " ром " да си в България, можеш да не си плащаш сбетките, ел.енергията, водата, здравните осигуровки изобщо КОМУНИЗЪМ !, квартали като Столипеново и т.н. са се превърнали в сметища и не се диша като се преминава покрай тях, защо ли им дават помощи поне да си почистят кварталите, как ще се интегрират, не са учили , а имат претенции искат работа, ами тя иска образовани хора.

рзкараите този мазник! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Най накрая се появи светъл лъч в България. ХОРА, подкрепяйте ГЕРБ и неговото управление. Нека продължават с този темп и упоритост. Сега имаме шанс да изхвърлим веднъж завинаги и БСП и ДПС /не обикновените мюсулмани/ а крадливото им ръководство. България върви в правилна посока и няма връщане назад. Бойко, не се отказвай. Народът е с теб!

Съдейки по коментара, Евстати и компания са няколко личности в един човек. Казано по друг начин имаме си работа с шизофреник, което е нормално състояние за всички поддръжници на ГЕРБ.

а ти си мегаломан-дрисак!!!

Всички здравомислещи българи са зад Бойко Борисов и останалите изключителни държавници от ГЕРБ!

Браво на кифлата силвия - прави яка антиреклама на ГЕРБ.

как може на македонците,които толкова много мразят българия да им се дава гражданство

Прави разлика между народа и управляващите. Мен са ме посрещали страшно добре в Охрид, само защото съм от Майка България!

А как ще обикнат България, ако няма политика за тяхното привличане? Аз приемам македонците такива, каквито са, включително и с македонския им език, стига да се възстанови братството и разбирането помежду ни. Това са наши хора, и значи с тях трябва щадящо, но последователно да правим българските ценности близки до тях. Общи прадеди. Общи паметници на културата. Близки езици. Без да посягаме на тяхната идентичност, да се сближим с тях. Водещите да сме ние, но македонците да се чувстват комфортно в нашата компания и да се отнасят с респект и внимание към нас. Да бъдат част от нашата обща култура не означава да се отказват от своята. Да наблегнем на общите неща помежду ни и да се насладим на разликите, които правят общуването интересно. Когато това се прави постепенно и неотклонно, дава резултати.

За да се преодолее ускорено демографският срив държавата трябва да възстанови българското гражданство на 500 хиляди българомохамедани ( помаци прогонени от родните им места от християните в края на 19-ти и началото на 20-ти век) в Турция, защото това са най-истинските българи, населявали някога земите на днешна България.

А колко са се махнали и не искат да се връщат?

Да, изгонихме си българите в чужбина сега приемаме араби и др. за граждани на държавата.Използват ни като трамплин за преминаването им в Шенген и после сбогом бг.

мислех да пиша нещо подобно,но ти си ме изпреварил!повече от половината ,така наречени"македонци" дори няма да си поновят паспортите,ако до тогава са влезли в EU!а и не само те!трябва да се установи сас сигурност че желаещия е с балгарски корен и тогава да му се даде гражданство!иначе само ставаме за маитап!

Поради българско-християнския характер на държавата ни, на хора българи и християни следва да се дава гражданство с предимство. За останалите - по преценка. Нови мюсюлмани и цигани, създаващи проблеми не ни трябват. А пропо, държавата помага ли на българите в чужбина да изучават български език? Понеже за да са наши граждани, трябва да владеят езика поне на базово ниво. Ако трябва 15 пъти да се явяват на интервю ТАМ, КЪДЕТО ЖИВЕЯТ, да няма ограничение. Но езика и ценностите ни да познават и признават. Хората с български произход са наши и ние искаме те да се чувстват част от нас.

И аз ще си възстановя бг-гражданството АКО ГЕРБ спезели президентските избори. ОТ комуниста Първанов и Ангел Марин искам само да ги забравя. Браво Бойко!

Язък, явно в Германия само циганор се е приселил. Не щем цигани за български граждани, не си прави труда да си връщаш гражданството.

Хич не ни трябваш. Прекалено си умен и ще се чувстваме неудобно.

Да и аз благодаря на Бойко и на ГЕРБ за всичко което направиха за България и българите, по-добре от това здраве му кажи.

Ей боклуци от партийната централа на ГРОБ (58 и силвия), вземете се разкарайте от форума, че ни се повръща от вас.

Нека си пишат хората кво ти пречат? Като не ти е кеф не чети! ГЕРБ прави много повече от която и да е партия управлявала в последните години! Никой не е перфектен и на мен не ми харесат някои неща в управлението но са много над останалите партии!

Благодарим на Бойко Борисов и ГЕРБ за бащинските им грижи за България! Гордеем се с вас и ви обичаме!

Тъпи са тези постинги тип ,Мелиха'!

Тази всеотдайност и безкритичност от простотия ли е или ти плащат на постинг?

браво, само правителството на герб досега ме е накарало да се радвам че нещата дори и бавно могат да се променият,и сам за още един мандат на б.борисов. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.