Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ пристигна в Мар дел Плата

В аржентинското пристанище на борда ще се качат учени от Българския антарктически институт и логистици

Обратно в новината

Коментари - Българският военен научноизследователски кораб „Св. св. Кирил и Методий“ пристигна в Мар дел Плата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Медникара да влезе у форма. Не му върви шкембака на формата.

ППСРЕЩАТ АВАНТАДЖИИ С ВОЕННИ ПОЧЕСТИ. ТЪЙ БАНКЕТНАТА ХРАНА СЛИЗА ПО ПРИЯТНО НАДОЛУ...И ХОООП ОТКРИТИЕ....БРЕ

Някой може ли смислено да ми обясни какво и защо му е "военното" на този сал??? И каква точно "военна мисия" изпълнява на майната си?

Отиват да снимат и да документират интимния живот на пингвините. И да събират материал за инстаграма

Вместо да купят един самолетоносач за новите самолети те пращат някакви безделници да зяпат пингвините

Гледам, че се е разразил спор дали остров Ливингстън е в Антарктика или не. Ами вместо да спорите безсмислено отворете английската уикипедия и там ще прочетете, че о. Ливингстън е антарктически остров, който е от групата на Южните Шетландски острови, които от своя страна са част от архипелаг (не му помня вече името), който е разположен в Южния океан на север от Антарктическия полуостров. Относно това докъде точно се простира Антарктика. Географското понятие казва, че е на юг от Южния полярен кръг. Но има и други определящи фактори. Ето пак част от написаното в английската уикипедия: Антарктика е зоната около Южния полюс, която включва континента Антарктида, островните групи около него, ледените шелфове и водните пространства в района или по-общо казано - всичко, което лежи върху Антарктическата плоча. Зоната няма постоянна граница, тъй като се мени през сезоните и варира. Границата е там, където студените антарктически води се срещат с по-топлите води на север.

Демек софиянци са моряци защото са яли повече паламуд и лефер от варненци и бургазлии.

То и хитрото еврейче Паси беше изследовател една година по времето дето плачеше за НАТО. ОТБОР ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ,

Професора Пимпирев колко бъчви с Писко и вино зареди на борда?

Е не знаете ли, че фосилите се консервират в спиртна среда? И изобщо биологичните находки

Усвоиха едни 11,5 милиона като научен проект, а резултатът?????

Същия като новозеландския, шведския, норвежкия, датския и прочее джуджета забъркани в изследването на Южния полюс. Престиж и реклама

Този остров Ливингстън някой сеща ли се да го провери, че е на еднакво разстояния от полюса колкото е средата на Финландия и Швеция. Все едно да твърдим, че там е Арктика. Арктика и Антарктика са след полярните окръжности. То една Исландия се намира по-близо до полюса. Като гледам на marinetraffic колко пасажери и яхти обикалят там се сещам нашите каква научна дейност извършват.

Разстояния о-в.Ливингстън - Южен Полюс 3040км Исландия - Северен полюс - 5200км distance between Norway and North Pole is 6034 KM

Щпицберген е норвежки остров и е почти до полюса. Осло не е

Какви мерки и теглилки използваш за плоската Земя ли? Да си чувал за The geographic coordinate system (GCS)

Добре острова се намира на 62.6° ю. ш. я виж от другата страна на Екватора на същата ширина колко големи градове има и колко жители си живеят живота без да надуват свирката.

до я виж саде села са до 2000 човека максимум, повечето са около 500. Вероятно щото на север е суша, на юг - океан

Казваш Ливингсън е в Антарктика защото не е населено около него. Ами не не е в Антарктика защото е от нашата страна на полярния кръг. Никакви антарктици не са. След 5 -10 години ще искат медали и пенсии за такива ама не са.

Казваше Парцалев"Целта е да се оправдаят средствата"Затова учените не го обичаха.Резултатът няма значение Важното е шумът около случая

Мале, мале тоя алкохолик Медникара колко ли държавни пари е изхарчил за да отиде до там не ми се мисли и то за какво... ? Бедна държава, но само за някои.

На гол тумбак чифте пищови

Мале Бате колко спирт ще се изпие в името на науката.