Българският научно-изследователски кораб отплава за Антарктида на 27 декември

Очаква се плаването да продължи 4 месеца, като 40 дни ще отнеме достигането до остров Ливингстън

Обратно в новината

Коментари - Българският научно-изследователски кораб отплава за Антарктида на 27 декември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Морска нация, но на инат. Добре, че има евтини и обучение офицери от морското за да има нещо морско в България. Останалото е трагедия - дори на охраняемите не е позволено да се плува в морето, освен на дълбочина около кръста... Пристанища и лодки за забавление и почивка има колкото сливи на луната.

Защо ,,сег ще се търсят и редки метали,,? Кскво пречи да се търсвт във вече взетите проби? Или иди ми дойди ми и ,, дейност,, финансирсна 5 пъти

Гледам колегата зачервил гребена и камбата му още по-голяма станала.

Не, не е първият... а поредният военен кораб предоставен на цивилните. Военният флот предоставя на новосъздаденото Хидрографско отделение към Държавния географски институт кораба „Камчия“ през далечната 1932-а, дотогова военните, предимно с лодки и катери, картографират Дунав и Българското крайбрежие на Черно море;)

Наздраве, Ице! Там няма нужда от лед, евалата умник си.

Руски кораб купен от руснаците за строежа на Южен поток. Когато Южен поток пропадна, руснаците ни го харизаха. Пак братска Русия.

Този безполезен паразит, така и не може да обясни какво толкова важно проучва, каква е ползата за този който му налива парите "държавата", и какво важно "научно" откритие е направил до сега? Чух че са открили невероятна бяла дълбоководна риба без очи! Уникааааалнооо, неверояяааатно !

Корабът си има име "Кирил и Методий". Кръстница е Мария Бакалова. Журналята пак са пияни.

Този "полярен професор", в скоро време с носилка ще го занесат на острова, а там ще го разкарват с шейна...!?!? Явно "кокълът" е голям, че не го изпуща ве- че 30 години!? Или е психо-състояние:"пимпирясване"...!?

Заредете го хубаво с кюмур да не закъса някъде.

Редакторите, обръщайте повече внимание на граматиката, защото подавате грешна информация. Корабът ЩЕ отплава на 27ми.... а не отплава (което заблуждава, че вече е свършено действието!). ЩЕ ЩЕ ЩЕ внимавате повече, нали?

Това корито ще потъне. Стегне ли го некъде леда е заминало, барабар със все пияндетата. Те тарикатите ходят там само в летния сезон за южното полукълбо, но може да ги приклещи лед дори и тогава, времето там трудно се предсказва.

А освен това, "България е морска нациия", ама имало големи рискове след Гибралтар... Хаха, щото от там започва океана. А като преминат към южните ледени води, тези "морски капитанчета" не ми се мисли ако е леко по вълнисто какво ще правят....

Интересно колко хектолитра ракия е натоварил на кораба Пимпиря?

3 милиона за гориво само, неколко милиона за покупка и ремонт на кораба?! какво аджеба дават на държавата тия пиянки с тия разходки до антарктида, че да получават финансиране? в подобен размер?! абсурдистан!

Аз бих ги питал какви ги вършат в параклиса, щото дочух едни работи от бивш участник в експедиция, нямам думи...

Значи по-дебел и месест нос от Ицката Пампурев има само Веждю, домашния скулптор на Иво Карамански. Обаче Веждю се инсталира в НС, а Ицката гони Михаля чак на гъза на географията... И не, не му завиждам на Ицката. Аз моето съм си го изпил кога съм можел, сега само квася чашата да не стои суха... Ай наздраве!

Похарчени залудо народна пара. Що ме брига мене дали и там на дъното има замърсяване?тука я оправихме, че там ще го търсиме!!!

Пимпирев е професор по ракия, нищо повече. След тази експедиция може да му дадат научно звание академик по напиване. Пълно е у нас с професоря и всякакви научни нищоправци.

Е па то в тая дисциплина он е направо аматьор пред нас бе!

Голям българин. Простолюдието в Чалгария хабер си нЕма от неговата работа и само го плюе, ама по-добре.

Много ракия се изпи по тия експедиции. Трюмът е напълнен с дамаджани и сухи мезета. Ясно на полярен студ ракията върви много по-добре. Какво откриха там не мога да разбера.

Жо ми каза, че този РистУ е абсолютна пияница. Личело му по носа.