17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, не ѝ върви на тази електронна здравна система и туй то!;) От времето на "Аремис софт" като ѝ тръгна на сейбем страна и оправия няма;)) - пари с милиони се наливат, система все няма и няма!;) А защо е така - кой да ти каже...;)

Пак ли?!

А кой е казал, ЧЕ ИЗОБЩО ТРЯБВА ДА ИМА РАБОТЕЩА ЗДРАВНА СИСТЕМА? По ПЛАН, до 10 години аборигените живеещи на територията на "БИВШАТА ДЪРЖАВА" БГ трябва да са отпътували в ОТВЪДНОТО!

Щом я спират, явно има още доста за КРАДЕНЕ.А системата направи ОТДАВНА от лекари и зъболекари ТЪРГАШИ,да бяха поне търговци,а то.....

Ало управниците , вземете пример от Македония - там електронната им каса отдавна работи , какти и избирателната им система е много по-добра от нашата !

Като влезнат(ако влезнат) в европейският бардак и при тях всичко ше стане мазало.Става въпрос за Македония и оня отворко Заяка.

Не са си прецизирали комисионната, която ще вземат от изпълнителя на поръчката.

преди 15 години работих в една бг застр. компания, която точно беше придобита от една от големите в света немска компания. Немците започнаха да внедряват онлайн системата с коато в реално време да виждат какво продават нашите. Нашите обаче демонстрираха такова желание на думи, и такова нежелание на действия.... откриваха по 10 начина на ден да саботират внедряването.... за 3 години докато стоях там не успяха да внедрят. Все имаше някаква обективна и неотложна причина....

От здравната каса.

Голям смях. Каква здравна система където уж докторите са търговци тоест сергиджии упоменато изрично задължително със Закон. Електронен здравен картон е за развити социални държави, а за явлението България всичко е под масата и прах и мухъл по вестниците.

Нормално,не изнася на лекарите и фирмите за лекарства но както виждаме и на пациентите друго е да дадеш на лекарите за по - добро "отношение"

Че някой не си е допапкал, е факт. Електронната здравна карта ще улесни лекарите, няма да се занимават с бумащина. Притеснението им се върти около евентуалните сривове в електр. здр. система. Външни фирми ще я поддържат, все пак... ТР се срина и блокира държавата за 3 седмици, та какво остава за здравния... Освен да се доверим на Т. Дончев, който след срива на ТР обяви, че ще създадат Център за съхранение на информация ;)

Даа, трябва още време да се папка от софрата, а и да се присъедини още някой.

"Идеята на прекратяването на поръчката е била ДА СЕ ПРЕЦИЗИРА заданията" Докато "умните" се "наумуват", лудите ще се налудуват... И после - колко милиарди Давам за здравеопазване, пък всички сте недоволни...

Не мога да си обясня, как вече толкова години не може да се направи тази система. И най-сложната платформа не би трябвало да отнеме повече от година - две да се разработи. Просто някой няма желание да се пусне тази система, защото ще им ограничи далаверите.

Горе-долу на година-две се сменя властта. Едни правят анализи, други ептен не щат...

Тези накъдърници, правят реформа и сега ще съсипят сектора. Веднъж вече уиздърпаха нелегално 1.2 милиарда (реезерва на ЗОК)! Сега Лили, Таня и Петър ще вземат нови десетки милиони, за да "прецезират" поръчката! Офци събуждайте се че освен доене, СТРИГАНЕ, колене ще има и ее.