27 млн. лева за българския Лувър

Министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подписаха договор за предоставянето на 27 251 872 лева безвъзмездната финансова помощ за изграждането на Националния музеен комплекс, по-известен като "Българския Лувър".

Обратно в новината

Коментари - 27 млн. лева за българския Лувър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Във връзка със културната забележка към Мунчо, Доколкото зная, Кебаб идва от арабски, та не е грешка умалителното да е кебабче, макар че ние трудно го изговаряме с "б".

в гл.ролии: Видо Рашиди и Паола де Лили ! Музика:Дж.Верди и Веспучио Марини. Постоновчик: Бочели Боричичели. На телефона ,113.

Преди 30 години кандидатствах в художествената академия, но не ме приеха, скъсаха ме още на първия кръг. Вглеждайки се в работите на другите, се убедих че има и по-кадърни от мен. Отказах се, но не само по съвест, а заради думите на заслужилия художник при когото ходех на уроци по рисуване. Попита ме: Защо искаш да станеш художник? Отговорих, че според мен и приятелите ми рисувам добре, и искам така да си изкарвам хляба. Следващият въпрос беше: Колко велики, или просто добри художници познаваш, които да не са умрели бедни? В наше време за да си изкарваш хляба като художник трябва да рисуваш на партийни теми и да пишеш партийни лозунги. А така е било и преди и винаги, дори великите Леонардо, Рафаело и Микеланджело е трябвало да работят по партийни (църковни) поръчки. Чисто и свободно изкуство няма, а ако го има, то е бедно и умира от глад. ТА ЗА КАКЪВ МУЗЕЙ НА ИЗКУСТВОТО ГОВОРИМ?

само като ги гледам! Мила си ми Бойковино, Земя - сладка, небо - Рай! Пее ми се!!!

Пие ми се... от мъка. :)))

Има ли някой култур-трегер да обясни първо на незапознатите какво е това "култура"? Чувал съм, че има племенна култура, класова, партийна, битова, музикална, писмена и др. подобни. БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА КУЛТУРА би трябвало да обобщава всичко това, включително и много широко разпространената напоследък "чалга' култура. Не е справедливо да бъде изключена, а пък ако бъде включена може да скоча зад влака.

Не се мъчете да се надскочите! Няма как да разберет какво е това култура.

Нали затова най-учтиво моля - обяснете ми!

Запали си цигара!

Каква култура и финес лъхат от тази снимка...

Неам думи за снимката. Няма ли некой (може и нерусенец) да си я напрай на тир-а.

Пияницатаи побойник на полицаи ще лапне доста парички ,и внучката на най младият партизанин от отряда Чавдар няма да остене назад.По некадърни и крадливи няма в БГ историята от ГЕРБ

Вежди открива музеи за да има къде да експонира некадърните си скулптори и работите на колегите му по чашка. И пред музея зя съвременно изкуство си е сложил свои творби.

Бетон дали ще се лее, не знам, но за уйскито съм сигурен.

До тук добре , а защо не изписват колко ще трябва да плати бюджета т.е . ние ,които ще продължава да бъдеме лишавани , за да строят и усвояват.

Ревете, че за българска култура се дават пари - аз също подкрепям тезата, че това са хвърлени на вятъра пари, защото ние не само нямаме култура, но и не искаме да имаме - съдейки по коментарите ви. По-добре за 27 милиона да се купят кебабчета и лютеница, пък да намажат на всеки по една филия - така поне за малко злобните усти ще са ви пълни.

КебаПче. Хапвай. И ако остане време - почети...

Благодаря за справедливата поправка. Бях си намазал клавиатурата с лютеница и ми отскочи пръста. Хубаво е, че помагате по същество на тъй сериозните казуси ;)

"Този луд беше единственият, който се осмели да протестира." :-(.

А тези в гората после ще ходят ли

Отвори се земьо, та ме глътни и със мене заедно и тия набедени министри - аз да ги не виждам и не чувам никога вече, а те да не мъчат и да не краадат народа. И какви цапаници ще окачат там вътре? Боклуците които и сега си висят някъде и от които никой не се интересува? Тоя фес кога ще го вкарате в затвора?

Да, идеята да те глътне не е лоша, защото да говориш така за културата ни е обида към всички онези хора, които ежедневно се трудят за нея срещу мизерни пари и в ужасни условия.

Каква култура бе, цървул? Цапаниците на онзи некадърник Светлин Русев ли, или боклуците на самия Рашидов? Става дума за музеен комплекс в който да се излагат творби на изкуството, нали? Значи картини, скулптури и други подобни неща, нали? За да може един творец да претендира за пари и условия, най-важното е някой да желае да купи творбите му. НО НЕ ПАРТИЙНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ!

Ние асвалт не ядем и не знаем ко туй нящо лувър.

Да, да, разбира се, естествено "българския Лувър и някои спортни зали за приоритетни и за тях естествено има милиони. Животът и здравето на пенсионерите не са важни, затова за тях няма нищо. Гарантирано от ГЕРБ!

27 милиона за здравето на пенсионерите заминават за няколко дни без да се усетят. ако обаче не се задели за култура, след няколко години няма да има и толкова за тяхното здраве. винаги съм твърдял, че в булгаря селските прачки са наж-тежкото бреме, ето осте един повод да го кава. простотята гледа да си напълни тарбуча и след това само газове. за простотията е непонятно засто трябва да има култура. за простотята културата е излишна. няма роля. именно за това е и простотя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Простотийо, знаеш ли какъв ще бъде този музей. Оттам култура ще блика просто. И знаеш ли как се живее със 160 /Сто и шестдесет лева/ на месец!! и че с тези пари хората трябва да си платят сметките, да си купят лекарства, пък за храна - каквото остане. Разбираш ли го това?

Наистина си прост Саше

Дано пък да се получи.

ЛИПСТВА И ДОГАНИНЧО... А ТОЙ БЕШЕ ИЗДИГНАТ В СЯНКА. БЪЛГАРИ СЛЕД 10 ГОДИНИ СЕСТЯГАЙТЕ СЕ ЗА ТУРСКО ОТНОВО.СУПЕР ЯКО ЩЕ Е .

27 000 000 само? Завалията Рашидов! Я веднага Боко да се изцепи, как пътя на СерГей е в пъти по-скъп и да даде пример с магистралите си! Малко са му тези парички, на Рашидов и ще вземе от яд да скъса пагоните на още някой полицай!

861 какво да ти кажа...за всичко в тази криза има пари....за държавния работник +бонусите им....за култура,но за простия народ не му трябва култура а пари

БРАВО НА ТЯХ. ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КОЛКО СА УСМИХНАТИ И ЩАСТЛИВИ ПРИ ТАЗИ ДОСТА ДОБРА ЦИФРИЧКА КОЯТО СИ ИМАТ.....ЕВАЛА БЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ..НИЕ И НАВЪН ВИ БЕРЕМ ГАЙЛЕТО БАЙ ГАНЬОВСКО И МАФИОТСКО..

на снимката липсва Фидосова.

Не липсва. Служи за фон.