Български иновации в здравните дигитални и интелигентни технологии

Как може да се подобри здравеопазването чрез партньорски отношение на глобално ниво?

Обратно в новината

Коментари - Български иновации в здравните дигитални и интелигентни технологии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка инициатива в тази област е похвална и нови освен бизнес и някои общочовешки принципи. Важното е да се съблюдават и развиват, а нарояването на десетки болници у нас развива конкуренцията, но и носи предполагам много негативи (освен за комисионерстващите от разходи директори). И традиционно проблемите са липсата на квалифицирани лекари в разработващите софтуера компании и връзката между ИТ фирмите и реалните процеси в здравеопазването. Държавата ни ... тя рядко помага, но да имаме родни продукти международно конкурентни в тази сфера би било повече от прекрасно.

О, имаме вече доста. Хубавото е, че има и силни имена от лекарската гилдия, които имат аргументирана причина да ги използват и препоръчват.

Дрът, дрън, ярина и общи дрънканици, на които типичният българопитек е особено велик, хахаха Ръца, пръца, тръца и линейки няма,събираме пари, медицинското оборудване прескъп внос от реномирани фирми, напрао се насрахме

Незнам кой е превел терминът Burnout като прегряване както е написано.Този термин в медицината се използва ,за определяне на състояние на работещ индивид,което най вече се характеризира с изчерпване на физически ресурс и психическа преумора ,причинена най вече от негативни емоции от/в работата на човек и произтичащи от това невъзможност да се извършват,най вече ежедневните професионални задължения.Този термин се използва предимно от лекари занимаващите с т.н .професионална медицина и донякъде психиатри.По темата.В Бг няма желание за дигитализация на процесите не само в медицината а навсякъде в обществото.Най важните причини са няколко. 1.десетки хиляди нищопровещи и ненужни чиновници ще останат без заплати.2.няма как да се краде.3.подкупите ще бъдат много по трудни и т.н.При лекарите е още по голям проблема ,щом най елементарно нещо като т.н. ел.рецепти е толкова трудна работа и по-голяма част от тях желаят да продължават да пишат неразбираеми хартиени бележки,какво остава за другите сфери в медицината?

То пише "прегаряне", ама вие и бездруго винаги има какво да кажете, макар и същото....

И прегряване и прегаряне като превод на този термин е пълна глупост.Но е разбираемо ,защото се опитвате да пишете за неща от които неразбирате.Ако знаехте значението на този термин ,спокойно можехте да напишете - burnout(крайно изтощение)или крайна умора(най вече психическа или емоционална)

Г-н Краси, терминът бърнаут се превежда от години по начина, по който е посочен в статията. Интересно как, когато не намирате за какво да се заядете, започвате дори да обиждате. Аз, за разлика от вас, имам професионалната квалификация да кажа дали терминът е правилен или не. Вашите интерпретации може и да са смислово верни, но каква загуба, че не са се позовали на вас да кажете на кое как му е името. Минете към друга статия. Тук сте нелеп.