Коментари - Български духовници се срещнаха с Митрофанова и поискаха ключовете от Руската църква | Днес.dir.bg

Коментари - Български духовници се срещнаха с Митрофанова и поискаха ключовете от Руската църква | Днес.dir.bg

Коментари

Коя е тая за да търсят ключ за църква която е в България

Светска и духовна власт не трябваше да се смесват. Разни некомпетентни политици се изказват за да объркат хората. Каква е ролята на ДАНС и чии интереси обслужва. Македонската църква иска да е самостоятелна епархия, но за това трябва съгласието на РПЦ. Духовниците са изгонени от македония с обвинение в шпионаж, а обяснението на ДАНС е че сме партньорка държава. В момента има геноцид срещу Руснаците за език,вероизповедания, етнос. Отречи се три пъти , на какво ви прилича това?.

Излага се Българската православна църква че мълчи и е раздвоена ,че чужда държава се меси в делата на православието ,все едно Путин командва тази бщност от Кремъл ,ако не тази блядка Митрофанкова защо се меси и плюе ами и северно македонците защи го изгониха същият змей от там ,педофил бил товарища ,имал дело в Москва за содомия,браво нашенски орки кого защитавате

Българите, в собствената си държава, да се молят на някакъв чужд, при това враждебен посланик и въпреки всичкото вероломство на тоя посланик, тук има идиоти, които го подкрепят безусловно. Срам и позор.

По нахален човек от руснака няма ,виждат че не са желани нитози Змеев се омета сега в Сърбия там ги събират все такива змеюве като него изгонени навсякъде от Европа ,В Германия у там изгониха руски поп заради шпионска дейно ,чекисти в расо

Има поне 100 места където може да се помоли човек и да запали свещ в София. Да по чакат някой ден.

Нов народен съд ще има. При това скоро.

Това което ти наричаш народен съд не е бил нито народен нито съд. Ноче предателите слуги на руското посолство ще бъдете изправени на съд за държавна измяна е друг случай.

Умно-красивите пак не знаят какво правят. Нищо , ще научат по трудния начин. Скоро.

Товарищ Мигохванала -разирате ли разликата в англия ще съдят 5( петима) българи за шпионаж в полза на Русия; България експулсирала трима в шпионаж в полза на Русия. Намам нищо против Българските власти да ги върнат обратно на служба в руската църква в София, а службите да го вкарат в Софийския за да бъдат съдени за шпионаж

"Искаш да кажеш, че демократите ще предприемат гонения срещу БПЦ?" Какви "демократи", наглите шарлатани са живи гестаповчета, начело с хер Флик и хер Хасан??

Без решение на назначения за патриарх агент на кгб, глава на руската православна църква, посолството заключва и затваря църквата. Ама чакаме решение от агента на кгб:)))) А пък за нещастника долу- я разкажи на всеослушание как комунистите и репресивните органи като кгб и държавна сигурност са били най-големите защитници на православието:))) Начело на Русия е безбожник. Начало на руската православна църква е безбожник и убиец на свещеници.

Припомни си думите когато гласуваш за васил терзиев.

Че ще гласувам за комунистическо мекере?

Копейкин показал нотариален акт, че църквата е руска собственост. Откъде ли го има момчето?!

А къде бяха от светия синод като товареха руските свещенници за да ги екстрадират? Къде беше викария? Така де, да видят нагледно какво ги очаква след няколко месеца.

Искаш да кажеш, че демократите ще предприемат гонения срещу БПЦ?

ДемоНОкратите.

Между на свещеник и назначен за шпионин под прикритието на свещеник? А ти въобще на църква ходил ли си някога през живота си?

Колко вярвяащи християни имало в София. Тази църква е руска дири само по външен вид, икони и история и такава ще остане. Това е нейният чар, както има арменска, румънска, католическа, петдесятна и други църкви.

Руските свещенници я заключиха за да не я разрушат украинци, които получават сребърниците си като милиарди помощи. Но уви, сега българския синод ще я оскверни за да не видят сопата на Рашков. Няма да има руско в църквата, защото те само мразят, като не могат да ги победят мразят още повече. Изобщо, фашистите първото което унищожават е вярата. Ако хората не им се подчиняват без да мислят с 10000 пищовлии те са свършени.

и какво? Накрая тъпата тьотка е в основата на цялата тази история? Време е и тя да бъде изгонена!

Да не се окаже, че и в културният център е бъкано с КГБ агенти, че и него ще затворим. Да се научат орките на ред и уважение.

Показаха нотариален акт за сградата и земята под нея! В него пише,че собственик е руското посолство! За мене важно църквата и прилежащият и терен да бъдат стопанисвани по същият начин! Идете и вижте как изглежда.

Руснасите окупираха Крим, щото бил техен. Интересно сега защо се запъват като тази църква не е тяхна?!

ЧЕ Е ТЯХНА - ИМАТ НОТАРИАЛЕН АКТ 1997 Г ..ТОЧНО ПО ВРЕМЕТО ЦИГАНИНА ОТ ДРАГАЛЕВЦИ, КАТО ДАДЕ НЕФТОХИМ НА БЛЯДАВЕТЕ ! ДА СЕ ВИКНЕ ВЕЩО ЛИЦЕ - ОЦЕНИТЕЛ, ДА ВИДИМ КОЛКО СТРУВА ПО ПАЗАРНА ОЦЕНКА, И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЩЕ ПРАТИМ ПО ЕДИН DMS: VUN RUSSIA И ЩЕ ПЛАТИМ ... И ЧУПКА !

Преди да коментирате глупостите, прочетете това: https://glasove.com/novini/rumyana-chenalova-ruskata-tsarkva-e-pod-yurisdiktsiyata-na-rpts-a-sgradata-e-sobstvenost-na-rusiya-dokumenti

Българските духовници да намерят един ловък човек да им отключи църквата, а на москалите да си гледат работата

ИЗВЪРШВА МАФИЯТА, ХОДЕЙКИ ДА ИСКА КЛЮЧОВЕ ОТ ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ , КОЯТО ТЯ САМАТА Е ПРОДАЛА ! . ДЪНО НА ДЪНОТО ...ДЪНО НА ДЪНОТО НА ДЪНОТО ! . ТИ ПЛЮЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, НАВЕДЕНА ОТ 145 ГОДИНИ ! . *ЦЯЛ СВЯТ БЯГА ОТ МОСКАЛИТЕ, КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН ..ВЕЧЕ И РАМЕНИЯ СЕ ИЗМЪКНО ИЗПО ХОМОТА /КАРАБАХ/ КОЙТО ИМ БЕШЕ НАДЕНАТ ОТ БЛЯДАВЕТЕ ОТ 100 ГОДИНИ, . САМО ТУКА ЧЕРВЕНАТА ХУНТА ОЩЕ НИ ДЪРЖИ ПОД КРЕМЪЛСКИ КАМШИК, И НАЙ-НАГЛО ОПРОСТЯВА МИЛИОНИ ДЪЛГОВЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГАНГСТЕР - ЧЕРЕПА ! . НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ...БЕШЕ РЪКЪЛ ДЪЛГИЯТ МАСОН - И Е ПРАВ !

Не, че нещо, ама не мога да си представя как един свещеник, каква шпионска дейност може да развива в една църква. Какво може да шпионира въобще?

Ти откъде реши че съответния поп стои само в църквата. Освен това църквата е идеалното мясти за явки влизат излизат всякакви хора, обаче някои от тях снасят.

кАжи честно, в църкват явки а свещенникът джемс бонд а? Дебилизмът на умните и красивите достига нови висоти. Не че е упудващо при елементи кат тагарев неопреновия потник . Един дем ще ви изучават по история като найнголемите малоумници населявали България

Какво могат да шпионират. Нашата военна немощ може би. За нея всички знаем всичко- А в базата на НАТО птица не може да прелитне- ТАМ не могат да шпионират- СЕТИХ се шпионират нашите циркаджий и гледат сеир.

Защо трябва да молят за нещо тоя очилат травестит. Нотариалния акт показан от Копейкин няма нито името на дарителя, нито името и печата на нотариуса. Чист фалшификат.

И защо в руска църква трябва да служат български свещеници? По-вероятно е РПЦ да изпрати други руски свещеници, които да поемат храма. Защо не пращаме български свещеници да служат в арменската църква, или всякаквите нови църкви, които се пръкнаха след "демокрацията", или католическата църква, или еврейската църква? БПЦ съвсем се е оплела в желаието си да слугува на новите си господари, скоро може и госпели на английски да започнат да пеят в църквите. Това и по османско съвместно съжителство не го е имало.

Защото нямаме нужда от нови руски агенти дебил продажен !!!

Ти, Сали и братче ти Гюркан нямат нужда.

То е все едно да поискам ключовете от някой затворен магазин, защото съм си наумил, че трябва да работи. Ама бил частна собственост - много важно, щом е в квартала, аз имам право върху него. ПП отново удари дъното.

уродите скоро ще тръгнат да конфискуват и апартаментите на руските граждани по Черноморието. Най добре да ги продават докато могат и да се изнасят от тая кочина наречена България.

Никой не ги е канил боклуците му с боклуци.

Идват избори , значи трябват измислено създадени проблеми, които да отклоняват общественото внимание от много по-важни теми. То не бяха паметници, сега руски църкви и тайни агенти и така до следващите избори.

Трактор ги събира, Магнитски ги крепи!

ВИЖТЕ КВО СТАВА В МОСКОВИЯ ..КАК ВИЛНЕЯТ МЮСЛИТАТА ..КАК БАЩА ХВАЛИ СИНА СИ ..ЧЕ БИЕ БЕZАЩИТЕН АРЕСТАНТ И ГО ПУСКА НА ВИДЕО ..ТОВА СА ЕВРАZИЙСКИТЕ НРАВИ И БЕZАКОННА ДИВАЩИНА ! https://www.rbc.ru/politics/25/09/2023/6511a0239a79478721957dae

Що викаш бе?

ДРУГАРКУ МУТРАФОНОВИЦО Я КАЖИ ..КОЙ ПОРЪЧА И ВZРИВИ ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА СВЕТА НЕДЕЛЯ , КОЙ УБИ СТЕФАН СТАМБОЛОВ , КОЙ ИZМИСЛИ МАКЕДОНИЯ И МАКЕДОНСКИЯ ЕZИК , КОЙ НАКАРА БГ ДА ПРЕДАДЕ НА ЮГОСЛАВИЯ ТЯЛОТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ? Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък, от група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП), които взривяват покрива на църквата „Света Неделя“ в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от друг комунистически деец. Цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната. При атентата загиват 134 души, а ранените са около 500, като част от тях умират по-късно от раните си. След атентата правителството в България предприема репресивни действия срещу крайната левица, известни като Априлски събития.При атентата в „Света Неделя“ загиват 134 души, други умират по-късно от раните си. Ранените са около 500. Загиват 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9 капитани, 3-ма депутати и множество граждани, включително жени и деца. Загиват и много общественици, сред които и столичният кмет Паскал Паскалев...големите средства за издръжка и въоръжаване на терористите, включително фаталния взрив, идват от Комунистическия Интернационал“. Военното разузнаване помага за организиране и провеждане на въоръжена борба като за това в България са изпратени Христофор Салнин и Иван Винаров. По непълни данни през Черно море от 1922 година до януари 1925 година за нелегалната военна организация на БКП, СССР прехвърля: 800 винтовки, 500 револвера, 500 ръчни гранати, 150 килограма взрив, а в тайни складове се намират още други 1600 винтовки, 200 револвера, 25 картечници, 2000 ръчни гранати и взрива. Нелегално изпратеният военен разузнавач Христофор Интович Салнин-Осип инспектира партизанските отряди на БКП. За ръководене на Военната организация на БКП организирала атентата в „Света Неделя“ през 1925 година от Съветския съюз в България е изпратен военният специалист, випускник на Военната академия на РККА и офицер от Главного разузнавателно управление на Червената армия, Михаил Малхазович Чхеидзе... ===================================== През нощта на 3 срещу 4 май турската потеря блокира селото по сигнал, че там нощуват комити. Гоце Делчев решава да изведе четниците от селото, но опитът пропада. Битката край село Баница завършва със смъртта на Гоце Делчев и Димитър Гущанов. Някои от четниците успяват да избягат. Това е една от най-тежките загуби за ВМОРО. Турците изпращат останките на Делчев и Димитър Гущанов в Сяр, където биват разпознати от местната власт. След това те са погребани в общ гроб в село Баница. Още през 1906 г. Михаил Чаков и Таската Серски прибират костите му под светия престол на църквата в с. Баница, където те престояват до 1917 г. Историята твърди, че те разкопават гроба и първоначално вземат черепа и костите на ръцете и краката. Впоследствие свещеникът към църквата изравя и торса и го добавя към останалите кости. Сандъчето с тленните останки на войводата се запазило, въпреки че църквата е била опожарена. Михаил Чаков взема тленните останки със себе си в София. В дома на Чаков са поставени при иконата и при едно денонощно горящо кандило, там те престояват до 1923 г. През август същата година са изнесени тържествено и са оставени за поклонение в църквата “Св. Неделя”, а на 12 август са съхранени на тавана на храма заедно с костите на Георги Раковски. Няколко месеца по-късно са пренесени в канцеларията на дружество „Илинден”. До 7 октомври 1946 г. те се съхраняват в Македонския дом на ул. „Пиротска” №5, където се пазят в урна от Илинденската организация. Но не е било писано духът на Гоце да намери покой и тук. След 9 септември 1944 година България сменя политиката си по македонския въпрос и под натиск от Югославия и СССР предава костите на Гоце Делчев на Скопие. Новото българско комунистическо правителство отговаря положително на искането на току-що създадената в Югославия на антибългарска основа Народна република Македония за предаване на костите на Гоце Делчев. В продължение на няколко дни саркофагът с тленните му останки преминава за последен път през Пиринския край, където той броди с четата си. Така костите на войводата са приети в Македония и са препогребани в каменен саркофаг в двора на църквата „Свети Спас”, където са и днес.

То цял ферман ,но е редно това да питаш българските комунисти.Както и сега от Посолството не са виновни че българските политици са подкупни.

Света Неделя е извършен от българските комунисти.

Да идва пожарната (за по официално) да разбие катинара и да отварят със служба на български духовници българския православен храм, известен (неофициално) като Руската църква в София. Крайно време е Митрофанова да бъде експулсирана. Офицерката отдавна мина всякакви граници на дипломатическото държание. Персона нон грата!

Нотариус Иван Дахтерев, който по заповед на корумпирани кмет Стефан Софиянски през 1997 издава "нотариален акт", с който Руската църква в София става собственост на руското посолство е пример за крещяща некомпетентност и несъстоятелност при подобни сделки. Независимо, дали е бил държавен, или частен нотариус. Светска институция неможе да се разпорежда със църковни имоти и то собственост на БПЦ. След тези сделки между държавата България, респективно, Софийска община/ДС и руското посолство, Лужков, Софиянски става необяснимо богат. Дори пародира с това из жълтите хайлайв писания у нас.

Защо Стефан Софиянски не е разследван за произход на имуществото, което не отговаря на възнаграждението му като кметхна София?

кво кът го раZследват ..?..и мен ме раZследват..ама съдебната система в България е редена от Москва ..

Воин и войн са дублетни форми заради неграмотници като теб, които не могат да научат къде се пише и, а къде й. БАН периодично срива нормите за правопис, че иначе нацията ще излезе неграмотна.

Посолството на Полша поиска Канада да се извини за поканен украински нацист в парламента. Полският посланик в Отава Витолд Джиелски поиска Канада да се извини за това, че е поканила украинския нацист Ярослав Хунка (Хунко), служил в дивизията на СС „Галиция“, в Камарата на общините (долната камара) на канадския парламент. „На 22 септември в Камарата на общините на Канада присъстващите аплодираха с овации член на дивизия SS „Галиция“ – печално известното украинско военно формирование от времето на Втората световна война, отговорно за убийството на хиляди поляци и евреи. Въпреки че Полша е най-добрият съюзник на Украйна, ние никога няма да се съгласим с осветляването на такива злодеи! Като посланик на Полша в Канада очаквам извинение“, написа Джиелски

а москалите кога ше се иZвинят прегръдките с кафевите фашета .... вижте как кафявите Гитлерови фашета и червените сталинови фашета ..си правят съвместен военен парад след като са нападнали Полша от две страни и си я поделят ..вижте как слагат съветски граничен стълб на вече немско-съвестската граница ..дет се каZва братя по оръжие датата е 23 септември 1939 г https://www.youtube.com/watch?v=kqTSkwkwLFM

Полковник Митрофанова и Фараон Пу ще ни правят крепостни,вадят си нотариални актове

Няма руска собственост, ако е така да я бутат и да строят българска, бахти дебилите руски, терористи.

Руската църква е под юрисдикцията на РПЦ, а сградата е собственост на Русия!!!! Който се интересува от документите и правната страна на въпроса да посети: https://kritichno.bg/politika/rumyana-chenalova-za-pravniya-statut-na-ruskata-tsarkva/

важно е да се уточни чия собственост е църквата...

Инячу мноаого нагло ще е от Митрофанка

Нотариус зовьотся Иван Дахтеров (https://www.dahterov.com/#about-us)

Съветската свиня, как ще се разпорежда с нещо дето не е нейно? Да си събира багажа и да си заминава!!!

То хубаво се намеси и българското духовенство, да иска да се отвори храма, но нека да цитираме Остап Бендер: " Може би трябва да ти дам и ключа за дома си, където са парите ми!"

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами:= ----- https://marketl.ink/biocom

За Кремъл се оказва, че всичко е оръжие. Горивата са оръжие, храните са оръжие, торовете са оръжие и православието също е оръжие. Ако и да е огромен грях. И отдавна са забравили, че лъжата, алчността, властолюбието и убийството също са грехове.

Tи друго очаквал ли си от комунисти? Колко лицемерно се загрижиха за религията а взривяваха църкви. Добре е, че се отървахме от тези варвари за добро...

гнусни, путински тъпаци сте.

И те така.. Загубеняци втори епизод.

Нека отворените соросоиди и жендъри да изгонят имама на джамията до ЦУМ и да обявят че джамията е българска!? Ще бъде още по смело и налудничаво ама не им стиска щото турците ще ги шибат без вазелин :))

Той Пеевски предложи БПЦ да прати попове.Може би трябва да го питаме и за джамията?

Турки агенти по джамиите в България няма. Дори турците не падат толкова ниско колкото орките. Има главен мюфтия, български гражданин. Ако турският посланик направи това което прави кондуктора отдавна да са му взели главата самите турци. Само показва колко са нагли орките! Дори не привикаха кондуктора да дава обяснения а тя лакомото прасе глътна ключа. Хахахахаха

С изгонването на руските свещеници стигнахме дъното ! Но гледам, че продължаваме да копаме и в него ! По най-голяма дивотия се съревноваваме с укри и македонци !

Български не може на мястото на кремълските агенти. Така ли? Защо?

Тъп и прост народе български,украинския сценарий ви върви под носа,докато зяпате тъпо телевизийка и дремете......ще ревете после ама ще е късно

Точно Украйна ни освободи от орките! Всизки го виждаха но си затваряха очите заради тръбите на гнома. Е сега вече картите са на масат и ние сме на печелившата страна НАТО и ЕС. Боли ли?

Скоро ще ядеш на руския трол уя......

Тези историци не се сетиха да пренапишат историята, ма добре че си ти да я осветлиш.

Добре мога да си лягам, докарах ви пак до ЩЕ-кане. Буахахахаха

Не са ли гледали криминални филми? Отиват 4ма свещеници и единия рита вратата и вика: -опс,отворено било

У Тексас ли?

Дядо Иван от Омск има 3 декара море край Варна Питайте нотариуса

Щом е толкоз руска руската църква,да я бутнем,а после да я натоварим на един вагон и да си я вземат в Русия.Пък и що някъде си в България трябва да има руска църква?Българските свършиха ли се?И що в руската църква трябва да служат руски попове?И тия как са станали попове,когато нямат жени?Всичко смърди на водка и Бояришник от много далече.А,и да не забравя.Като натоварите църквата във вагона,да не забравите малкото циганче от Варна,Курилина и лудият руски поп от Стамболийски.Аз плащам превоза!

Земята и нея ли във вагоните?

И после там или да направим мол, или да преместим на мястото паметника на американския летец! С това демокрацията почти ще победи, остава само това-онова да се събори, или преименува!

Май някой требе теб да те бутне и прати назапад.

Да се атакува Нот.акт,като недопустим ,а утре с ножици и кози крак да влизат

Какво прозрение,каква мисъл!!!

Нотариус Иван Дахтеров (https://www.dahterov.com/#about-us)

Руската църква на чия издръжка е и кой до сега е назначавал свещениците в нея ? На какво основание искаме да влезем в чужд църковен храм , че и да извършваме богослужения в него ? Оказа се, че руската църква е собственост на руското посолство и е диоцез на Руската православна църква ! Ние нямаме никакво отношение към нея !

Имаме имаме, бихме шута на КГБ ченгетата. Много набожни станахте бе вата!

Не пожелавай нищо на БЛИЖНИЯ СИ !

Жената ли?

И това също!!!!!! Нищо което принадлежи на ближния!!!!!!

Коментари - Български духовници се срещнаха с Митрофанова и поискаха ключовете от Руската църква | Днес.dir.bg

Коментари - Български духовници се срещнаха с Митрофанова и поискаха ключовете от Руската църква | Днес.dir.bg

Коментари

Коя е тая за да търсят ключ за църква която е в България

Светска и духовна власт не трябваше да се смесват. Разни некомпетентни политици се изказват за да объркат хората. Каква е ролята на ДАНС и чии интереси обслужва. Македонската църква иска да е самостоятелна епархия, но за това трябва съгласието на РПЦ. Духовниците са изгонени от македония с обвинение в шпионаж, а обяснението на ДАНС е че сме партньорка държава. В момента има геноцид срещу Руснаците за език,вероизповедания, етнос. Отречи се три пъти , на какво ви прилича това?.

Излага се Българската православна църква че мълчи и е раздвоена ,че чужда държава се меси в делата на православието ,все едно Путин командва тази бщност от Кремъл ,ако не тази блядка Митрофанкова защо се меси и плюе ами и северно македонците защи го изгониха същият змей от там ,педофил бил товарища ,имал дело в Москва за содомия,браво нашенски орки кого защитавате

Българите, в собствената си държава, да се молят на някакъв чужд, при това враждебен посланик и въпреки всичкото вероломство на тоя посланик, тук има идиоти, които го подкрепят безусловно. Срам и позор.

По нахален човек от руснака няма ,виждат че не са желани нитози Змеев се омета сега в Сърбия там ги събират все такива змеюве като него изгонени навсякъде от Европа ,В Германия у там изгониха руски поп заради шпионска дейно ,чекисти в расо

Има поне 100 места където може да се помоли човек и да запали свещ в София. Да по чакат някой ден.

Нов народен съд ще има. При това скоро.

Това което ти наричаш народен съд не е бил нито народен нито съд. Ноче предателите слуги на руското посолство ще бъдете изправени на съд за държавна измяна е друг случай.

Умно-красивите пак не знаят какво правят. Нищо , ще научат по трудния начин. Скоро.

Товарищ Мигохванала -разирате ли разликата в англия ще съдят 5( петима) българи за шпионаж в полза на Русия; България експулсирала трима в шпионаж в полза на Русия. Намам нищо против Българските власти да ги върнат обратно на служба в руската църква в София, а службите да го вкарат в Софийския за да бъдат съдени за шпионаж

"Искаш да кажеш, че демократите ще предприемат гонения срещу БПЦ?" Какви "демократи", наглите шарлатани са живи гестаповчета, начело с хер Флик и хер Хасан??

Без решение на назначения за патриарх агент на кгб, глава на руската православна църква, посолството заключва и затваря църквата. Ама чакаме решение от агента на кгб:)))) А пък за нещастника долу- я разкажи на всеослушание как комунистите и репресивните органи като кгб и държавна сигурност са били най-големите защитници на православието:))) Начело на Русия е безбожник. Начало на руската православна църква е безбожник и убиец на свещеници.

Припомни си думите когато гласуваш за васил терзиев.

Че ще гласувам за комунистическо мекере?

Копейкин показал нотариален акт, че църквата е руска собственост. Откъде ли го има момчето?!

А къде бяха от светия синод като товареха руските свещенници за да ги екстрадират? Къде беше викария? Така де, да видят нагледно какво ги очаква след няколко месеца.

Искаш да кажеш, че демократите ще предприемат гонения срещу БПЦ?

ДемоНОкратите.

Между на свещеник и назначен за шпионин под прикритието на свещеник? А ти въобще на църква ходил ли си някога през живота си?

Колко вярвяащи християни имало в София. Тази църква е руска дири само по външен вид, икони и история и такава ще остане. Това е нейният чар, както има арменска, румънска, католическа, петдесятна и други църкви.

Руските свещенници я заключиха за да не я разрушат украинци, които получават сребърниците си като милиарди помощи. Но уви, сега българския синод ще я оскверни за да не видят сопата на Рашков. Няма да има руско в църквата, защото те само мразят, като не могат да ги победят мразят още повече. Изобщо, фашистите първото което унищожават е вярата. Ако хората не им се подчиняват без да мислят с 10000 пищовлии те са свършени.

и какво? Накрая тъпата тьотка е в основата на цялата тази история? Време е и тя да бъде изгонена!

Да не се окаже, че и в културният център е бъкано с КГБ агенти, че и него ще затворим. Да се научат орките на ред и уважение.

Показаха нотариален акт за сградата и земята под нея! В него пише,че собственик е руското посолство! За мене важно църквата и прилежащият и терен да бъдат стопанисвани по същият начин! Идете и вижте как изглежда.

Руснасите окупираха Крим, щото бил техен. Интересно сега защо се запъват като тази църква не е тяхна?!

ЧЕ Е ТЯХНА - ИМАТ НОТАРИАЛЕН АКТ 1997 Г ..ТОЧНО ПО ВРЕМЕТО ЦИГАНИНА ОТ ДРАГАЛЕВЦИ, КАТО ДАДЕ НЕФТОХИМ НА БЛЯДАВЕТЕ ! ДА СЕ ВИКНЕ ВЕЩО ЛИЦЕ - ОЦЕНИТЕЛ, ДА ВИДИМ КОЛКО СТРУВА ПО ПАЗАРНА ОЦЕНКА, И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЩЕ ПРАТИМ ПО ЕДИН DMS: VUN RUSSIA И ЩЕ ПЛАТИМ ... И ЧУПКА !

Преди да коментирате глупостите, прочетете това: https://glasove.com/novini/rumyana-chenalova-ruskata-tsarkva-e-pod-yurisdiktsiyata-na-rpts-a-sgradata-e-sobstvenost-na-rusiya-dokumenti

Българските духовници да намерят един ловък човек да им отключи църквата, а на москалите да си гледат работата

ИЗВЪРШВА МАФИЯТА, ХОДЕЙКИ ДА ИСКА КЛЮЧОВЕ ОТ ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ , КОЯТО ТЯ САМАТА Е ПРОДАЛА ! . ДЪНО НА ДЪНОТО ...ДЪНО НА ДЪНОТО НА ДЪНОТО ! . ТИ ПЛЮЯ НА ТЕРИТОРИЯТА, НАВЕДЕНА ОТ 145 ГОДИНИ ! . *ЦЯЛ СВЯТ БЯГА ОТ МОСКАЛИТЕ, КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН ..ВЕЧЕ И РАМЕНИЯ СЕ ИЗМЪКНО ИЗПО ХОМОТА /КАРАБАХ/ КОЙТО ИМ БЕШЕ НАДЕНАТ ОТ БЛЯДАВЕТЕ ОТ 100 ГОДИНИ, . САМО ТУКА ЧЕРВЕНАТА ХУНТА ОЩЕ НИ ДЪРЖИ ПОД КРЕМЪЛСКИ КАМШИК, И НАЙ-НАГЛО ОПРОСТЯВА МИЛИОНИ ДЪЛГОВЕ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГАНГСТЕР - ЧЕРЕПА ! . НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА ...БЕШЕ РЪКЪЛ ДЪЛГИЯТ МАСОН - И Е ПРАВ !

Не, че нещо, ама не мога да си представя как един свещеник, каква шпионска дейност може да развива в една църква. Какво може да шпионира въобще?

Ти откъде реши че съответния поп стои само в църквата. Освен това църквата е идеалното мясти за явки влизат излизат всякакви хора, обаче някои от тях снасят.

кАжи честно, в църкват явки а свещенникът джемс бонд а? Дебилизмът на умните и красивите достига нови висоти. Не че е упудващо при елементи кат тагарев неопреновия потник . Един дем ще ви изучават по история като найнголемите малоумници населявали България

Какво могат да шпионират. Нашата военна немощ може би. За нея всички знаем всичко- А в базата на НАТО птица не може да прелитне- ТАМ не могат да шпионират- СЕТИХ се шпионират нашите циркаджий и гледат сеир.

Защо трябва да молят за нещо тоя очилат травестит. Нотариалния акт показан от Копейкин няма нито името на дарителя, нито името и печата на нотариуса. Чист фалшификат.

И защо в руска църква трябва да служат български свещеници? По-вероятно е РПЦ да изпрати други руски свещеници, които да поемат храма. Защо не пращаме български свещеници да служат в арменската църква, или всякаквите нови църкви, които се пръкнаха след "демокрацията", или католическата църква, или еврейската църква? БПЦ съвсем се е оплела в желаието си да слугува на новите си господари, скоро може и госпели на английски да започнат да пеят в църквите. Това и по османско съвместно съжителство не го е имало.

Защото нямаме нужда от нови руски агенти дебил продажен !!!

Ти, Сали и братче ти Гюркан нямат нужда.

То е все едно да поискам ключовете от някой затворен магазин, защото съм си наумил, че трябва да работи. Ама бил частна собственост - много важно, щом е в квартала, аз имам право върху него. ПП отново удари дъното.

уродите скоро ще тръгнат да конфискуват и апартаментите на руските граждани по Черноморието. Най добре да ги продават докато могат и да се изнасят от тая кочина наречена България.

Никой не ги е канил боклуците му с боклуци.

Идват избори , значи трябват измислено създадени проблеми, които да отклоняват общественото внимание от много по-важни теми. То не бяха паметници, сега руски църкви и тайни агенти и така до следващите избори.

Трактор ги събира, Магнитски ги крепи!

ВИЖТЕ КВО СТАВА В МОСКОВИЯ ..КАК ВИЛНЕЯТ МЮСЛИТАТА ..КАК БАЩА ХВАЛИ СИНА СИ ..ЧЕ БИЕ БЕZАЩИТЕН АРЕСТАНТ И ГО ПУСКА НА ВИДЕО ..ТОВА СА ЕВРАZИЙСКИТЕ НРАВИ И БЕZАКОННА ДИВАЩИНА ! https://www.rbc.ru/politics/25/09/2023/6511a0239a79478721957dae

Що викаш бе?

ДРУГАРКУ МУТРАФОНОВИЦО Я КАЖИ ..КОЙ ПОРЪЧА И ВZРИВИ ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА СВЕТА НЕДЕЛЯ , КОЙ УБИ СТЕФАН СТАМБОЛОВ , КОЙ ИZМИСЛИ МАКЕДОНИЯ И МАКЕДОНСКИЯ ЕZИК , КОЙ НАКАРА БГ ДА ПРЕДАДЕ НА ЮГОСЛАВИЯ ТЯЛОТО НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ? Атентатът в църквата „Света Неделя“ е най-големият терористичен акт в историята на България. Извършен е на 16 април 1925 година, Велики четвъртък, от група крайнолеви дейци на Военната организация (ВО) на Българската комунистическа партия (БКП), които взривяват покрива на църквата „Света Неделя“ в София. По това време в нея се провежда церемонията по погребението на генерал Константин Георгиев, убит на 14 април същата година от друг комунистически деец. Цел на атентата е да бъде ликвидиран военният и политическият елит на страната. При атентата загиват 134 души, а ранените са около 500, като част от тях умират по-късно от раните си. След атентата правителството в България предприема репресивни действия срещу крайната левица, известни като Априлски събития.При атентата в „Света Неделя“ загиват 134 души, други умират по-късно от раните си. Ранените са около 500. Загиват 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-ма майори, 9 капитани, 3-ма депутати и множество граждани, включително жени и деца. Загиват и много общественици, сред които и столичният кмет Паскал Паскалев...големите средства за издръжка и въоръжаване на терористите, включително фаталния взрив, идват от Комунистическия Интернационал“. Военното разузнаване помага за организиране и провеждане на въоръжена борба като за това в България са изпратени Христофор Салнин и Иван Винаров. По непълни данни през Черно море от 1922 година до януари 1925 година за нелегалната военна организация на БКП, СССР прехвърля: 800 винтовки, 500 револвера, 500 ръчни гранати, 150 килограма взрив, а в тайни складове се намират още други 1600 винтовки, 200 револвера, 25 картечници, 2000 ръчни гранати и взрива. Нелегално изпратеният военен разузнавач Христофор Интович Салнин-Осип инспектира партизанските отряди на БКП. За ръководене на Военната организация на БКП организирала атентата в „Света Неделя“ през 1925 година от Съветския съюз в България е изпратен военният специалист, випускник на Военната академия на РККА и офицер от Главного разузнавателно управление на Червената армия, Михаил Малхазович Чхеидзе... ===================================== През нощта на 3 срещу 4 май турската потеря блокира селото по сигнал, че там нощуват комити. Гоце Делчев решава да изведе четниците от селото, но опитът пропада. Битката край село Баница завършва със смъртта на Гоце Делчев и Димитър Гущанов. Някои от четниците успяват да избягат. Това е една от най-тежките загуби за ВМОРО. Турците изпращат останките на Делчев и Димитър Гущанов в Сяр, където биват разпознати от местната власт. След това те са погребани в общ гроб в село Баница. Още през 1906 г. Михаил Чаков и Таската Серски прибират костите му под светия престол на църквата в с. Баница, където те престояват до 1917 г. Историята твърди, че те разкопават гроба и първоначално вземат черепа и костите на ръцете и краката. Впоследствие свещеникът към църквата изравя и торса и го добавя към останалите кости. Сандъчето с тленните останки на войводата се запазило, въпреки че църквата е била опожарена. Михаил Чаков взема тленните останки със себе си в София. В дома на Чаков са поставени при иконата и при едно денонощно горящо кандило, там те престояват до 1923 г. През август същата година са изнесени тържествено и са оставени за поклонение в църквата “Св. Неделя”, а на 12 август са съхранени на тавана на храма заедно с костите на Георги Раковски. Няколко месеца по-късно са пренесени в канцеларията на дружество „Илинден”. До 7 октомври 1946 г. те се съхраняват в Македонския дом на ул. „Пиротска” №5, където се пазят в урна от Илинденската организация. Но не е било писано духът на Гоце да намери покой и тук. След 9 септември 1944 година България сменя политиката си по македонския въпрос и под натиск от Югославия и СССР предава костите на Гоце Делчев на Скопие. Новото българско комунистическо правителство отговаря положително на искането на току-що създадената в Югославия на антибългарска основа Народна република Македония за предаване на костите на Гоце Делчев. В продължение на няколко дни саркофагът с тленните му останки преминава за последен път през Пиринския край, където той броди с четата си. Така костите на войводата са приети в Македония и са препогребани в каменен саркофаг в двора на църквата „Свети Спас”, където са и днес.

То цял ферман ,но е редно това да питаш българските комунисти.Както и сега от Посолството не са виновни че българските политици са подкупни.

Света Неделя е извършен от българските комунисти.

Да идва пожарната (за по официално) да разбие катинара и да отварят със служба на български духовници българския православен храм, известен (неофициално) като Руската църква в София. Крайно време е Митрофанова да бъде експулсирана. Офицерката отдавна мина всякакви граници на дипломатическото държание. Персона нон грата!

Нотариус Иван Дахтерев, който по заповед на корумпирани кмет Стефан Софиянски през 1997 издава "нотариален акт", с който Руската църква в София става собственост на руското посолство е пример за крещяща некомпетентност и несъстоятелност при подобни сделки. Независимо, дали е бил държавен, или частен нотариус. Светска институция неможе да се разпорежда със църковни имоти и то собственост на БПЦ. След тези сделки между държавата България, респективно, Софийска община/ДС и руското посолство, Лужков, Софиянски става необяснимо богат. Дори пародира с това из жълтите хайлайв писания у нас.

Защо Стефан Софиянски не е разследван за произход на имуществото, което не отговаря на възнаграждението му като кметхна София?

кво кът го раZследват ..?..и мен ме раZследват..ама съдебната система в България е редена от Москва ..

Воин и войн са дублетни форми заради неграмотници като теб, които не могат да научат къде се пише и, а къде й. БАН периодично срива нормите за правопис, че иначе нацията ще излезе неграмотна.

Посолството на Полша поиска Канада да се извини за поканен украински нацист в парламента. Полският посланик в Отава Витолд Джиелски поиска Канада да се извини за това, че е поканила украинския нацист Ярослав Хунка (Хунко), служил в дивизията на СС „Галиция“, в Камарата на общините (долната камара) на канадския парламент. „На 22 септември в Камарата на общините на Канада присъстващите аплодираха с овации член на дивизия SS „Галиция“ – печално известното украинско военно формирование от времето на Втората световна война, отговорно за убийството на хиляди поляци и евреи. Въпреки че Полша е най-добрият съюзник на Украйна, ние никога няма да се съгласим с осветляването на такива злодеи! Като посланик на Полша в Канада очаквам извинение“, написа Джиелски

а москалите кога ше се иZвинят прегръдките с кафевите фашета .... вижте как кафявите Гитлерови фашета и червените сталинови фашета ..си правят съвместен военен парад след като са нападнали Полша от две страни и си я поделят ..вижте как слагат съветски граничен стълб на вече немско-съвестската граница ..дет се каZва братя по оръжие датата е 23 септември 1939 г https://www.youtube.com/watch?v=kqTSkwkwLFM

Полковник Митрофанова и Фараон Пу ще ни правят крепостни,вадят си нотариални актове

Няма руска собственост, ако е така да я бутат и да строят българска, бахти дебилите руски, терористи.

Руската църква е под юрисдикцията на РПЦ, а сградата е собственост на Русия!!!! Който се интересува от документите и правната страна на въпроса да посети: https://kritichno.bg/politika/rumyana-chenalova-za-pravniya-statut-na-ruskata-tsarkva/

важно е да се уточни чия собственост е църквата...

Инячу мноаого нагло ще е от Митрофанка

Нотариус зовьотся Иван Дахтеров (https://www.dahterov.com/#about-us)

Съветската свиня, как ще се разпорежда с нещо дето не е нейно? Да си събира багажа и да си заминава!!!

То хубаво се намеси и българското духовенство, да иска да се отвори храма, но нека да цитираме Остап Бендер: " Може би трябва да ти дам и ключа за дома си, където са парите ми!"

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами:= ----- https://marketl.ink/biocom

За Кремъл се оказва, че всичко е оръжие. Горивата са оръжие, храните са оръжие, торовете са оръжие и православието също е оръжие. Ако и да е огромен грях. И отдавна са забравили, че лъжата, алчността, властолюбието и убийството също са грехове.

Tи друго очаквал ли си от комунисти? Колко лицемерно се загрижиха за религията а взривяваха църкви. Добре е, че се отървахме от тези варвари за добро...

гнусни, путински тъпаци сте.

И те така.. Загубеняци втори епизод.

Нека отворените соросоиди и жендъри да изгонят имама на джамията до ЦУМ и да обявят че джамията е българска!? Ще бъде още по смело и налудничаво ама не им стиска щото турците ще ги шибат без вазелин :))

Той Пеевски предложи БПЦ да прати попове.Може би трябва да го питаме и за джамията?

Турки агенти по джамиите в България няма. Дори турците не падат толкова ниско колкото орките. Има главен мюфтия, български гражданин. Ако турският посланик направи това което прави кондуктора отдавна да са му взели главата самите турци. Само показва колко са нагли орките! Дори не привикаха кондуктора да дава обяснения а тя лакомото прасе глътна ключа. Хахахахаха

С изгонването на руските свещеници стигнахме дъното ! Но гледам, че продължаваме да копаме и в него ! По най-голяма дивотия се съревноваваме с укри и македонци !

Български не може на мястото на кремълските агенти. Така ли? Защо?

Тъп и прост народе български,украинския сценарий ви върви под носа,докато зяпате тъпо телевизийка и дремете......ще ревете после ама ще е късно

Точно Украйна ни освободи от орките! Всизки го виждаха но си затваряха очите заради тръбите на гнома. Е сега вече картите са на масат и ние сме на печелившата страна НАТО и ЕС. Боли ли?

Скоро ще ядеш на руския трол уя......

Тези историци не се сетиха да пренапишат историята, ма добре че си ти да я осветлиш.

Добре мога да си лягам, докарах ви пак до ЩЕ-кане. Буахахахаха

Не са ли гледали криминални филми? Отиват 4ма свещеници и единия рита вратата и вика: -опс,отворено било

У Тексас ли?

Дядо Иван от Омск има 3 декара море край Варна Питайте нотариуса

Щом е толкоз руска руската църква,да я бутнем,а после да я натоварим на един вагон и да си я вземат в Русия.Пък и що някъде си в България трябва да има руска църква?Българските свършиха ли се?И що в руската църква трябва да служат руски попове?И тия как са станали попове,когато нямат жени?Всичко смърди на водка и Бояришник от много далече.А,и да не забравя.Като натоварите църквата във вагона,да не забравите малкото циганче от Варна,Курилина и лудият руски поп от Стамболийски.Аз плащам превоза!

Земята и нея ли във вагоните?

И после там или да направим мол, или да преместим на мястото паметника на американския летец! С това демокрацията почти ще победи, остава само това-онова да се събори, или преименува!

Май някой требе теб да те бутне и прати назапад.

Да се атакува Нот.акт,като недопустим ,а утре с ножици и кози крак да влизат

Какво прозрение,каква мисъл!!!

Нотариус Иван Дахтеров (https://www.dahterov.com/#about-us)

Руската църква на чия издръжка е и кой до сега е назначавал свещениците в нея ? На какво основание искаме да влезем в чужд църковен храм , че и да извършваме богослужения в него ? Оказа се, че руската църква е собственост на руското посолство и е диоцез на Руската православна църква ! Ние нямаме никакво отношение към нея !

Имаме имаме, бихме шута на КГБ ченгетата. Много набожни станахте бе вата!

Не пожелавай нищо на БЛИЖНИЯ СИ !

Жената ли?

И това също!!!!!! Нищо което принадлежи на ближния!!!!!!