Българската търговско-промишлена палата: Субсидията от 1 лв. прави партиите по-ефективни

74% от анкетираните фирми в БТПП смятат, че намалените пари от държавата ще бъдат компенсирани с пари от бизнеса

Обратно в новината

Коментари - Българската търговско-промишлена палата: Субсидията от 1 лв. прави партиите по-ефективни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полуумни хитърци.Защо от Търговската палата не взимате всички мин.РЗ от 560 лв.?.Така ще бъдете по ефективни.

Искате да кажете, че така по-лесно ще бъдат купени. Почти на безценица! Добра новина за крупния бизнес. Остана да кажете, в коя страна от Европейският съюз е така? Ако ви трябва жокер, ще ви го дам. В никоя! Навсякъде политическите партии се финансират от държавата!

партията на Местан ,ще стани 2-3 сила в паламата!!!

А 100% болни, стари, бедни и техните семейства , чакат бизнеса да помогне на хората, щом имат пари за даване! При тази ситуация ТОВА КОЕТО ИСКАТ ПАРТИИТЕ Е ПОДИГРАВКА И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПРОТИВ ЛИЧНОСТТА И НАРОДА! А УПРАВЛЯВАЩИТЕ РАЗЧИТАТ НА смс-и ОТ ХОРАТА ЗА ПОМОЩИ! ПРЕСТЪПНИЦИ И ЛАКОМИИ!!!!

Парите на партиите да са на влогове в банките. Нека да има публичен регистър на дарителите-кой дарява и колко. Да се криминализира черната каса на партиите и вкасата да има суми до определено ниво. Всички плащаания партиите да правят чрез банков превод .Нека финансовата дейност на партиите да се изсветли-да не се допуска черна каса и плащане в брой. В момента осктавам с впечатление че финасовата им дейност е в сивия сектор -как иначе да приемаме купуването на гласове от ромите. Членския внос е най -правилния начин на финансиране и най лесно за контролиране от сметната палата .Да не се доопуска свръхзабогатяване на някоя партия-даренията да не надвишават три пъти постъпленията от членски внос.

"намалените пари от държавата ще бъдат компенсирани с пари от бизнеса" Ама от бизнеса,които постоянно реве че ще фалира ако се увеличи МРЗ с големите 20лв или от този на различните роднини на депутатите които постоянно печелят обществени поръчки, ли ще се компенсират партиите?!Е в крайна сметка това не е от значение предвид че и до сега се компенсираха от "бизнеса" ама скришом за да не се накърни репутацията на "бизнеса"! А пък за малките партии какво въобще ще говорим!?Повечето от тях съществуват от над 10 години и все още не могат да избутат над 1% при изборите,а за останалите да не говорим.

всичко можем да предполагаме - от + до -. Рано или късно истината ще е ясна - както със селското стопанство, с изгубените пазари, със състоянието на образованието, със здравеопазването, със ... И какво от това?

Ще са по ефективни за мафията, която ще плаща на партиите.

Разбира се, че субсидията от 1 лв. прави партиите по-ефективни. Това, че партиите се държат като организирани престъпни групи за държавен рекет зависи само от ръководната им позиция и от едноличният им собственник...

Още някоя подлога да излезне да защитава властта че направи закон с който спокойно може да си рекетира фирмите???? Бизнеса от джоба си ли ще ги извади или от джоба на наемните роби??????

големите спонсори на партиите да не са доволни,нали така по лесно ще контролират и ще си правят квото искат,това беше и целта,само че боко излезна добър ученик на правешкия тарикат та излови червените спонсори на бсп и те изреваха че герб пак им го натика

даже може мутрашка феодална еднолична власт да минава за демокрация и цялата десница да се правите на улави, че всичко е наред. БСП е на 128 години. Ще се оправи и този път. Герб си мислят, че ще са вечни. Те и комунистите мислеха така, сега треторазредните им слуги и шофьори събрани в герб мислят същото. Навсякъде виждат успехи ама скоро страната ще се сгромоляса. Тогава всички ще плащаме масрафа и той няма да е многомилионен, а многомилиарден. Всяка лъжа си има край. А герб е голям лъжа, демокрацията в съвременния и вариант е голяма лъжа. Толкова големи лъжи за много време после илизат скъпо.

вашта манджа е претоплена в годините,вие нали показахте как се граби държава,сега кво се напъвате след като народа вече има памет,няма го времето на правешкия тарикат да те бият за да забравиш золумите,така че и тия гербавите ще си платят,но няма да позволим вие да се върнете

Вероятно донякъде са прави. Защо? Ами по аналофия с еврофондовете. Благодарение на еврофондовете конкурентоспособността на БГ икономика съвсем падна. Никой не мисли как да е по-добър, а мисли как да се залепи за управляващите и да опапа някоя поръчка, проект, фондче и т.н. Та фирмите като се изказват в този дух нека поискат първо тотално спиране на европроектите и на еврофинансирането за България. То пък едни фирми, то пък едни мениджъри....