“Българската Коледа” събра над 2 милиона лева

Над 2 млн. лв. събра “Българската Коледа” от началото на петнадесетото издание на благотворителната кампания.

Обратно в новината

Коментари - “Българската Коледа” събра над 2 милиона лева | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На фона на откраднатите от Бг-политиците ни 20 МИЛИАРДА ??? Та , да попитам , а къде е мястото на държавата ,...за 28г. ?

Заплата на капут-прецедента е 55 пенсии

На Плевнелиев ли ?

TIREX

просия,,,за стириопор има за деца от български етнос-няма!за чучелото прецедент огромен бюджет за болни -нищо---така е от над 27 г в булгаристан.

Като се прави на майка Тереза,защо тоя Радев не извади пари и след това да събира .Той от избирането му за президент -не върна парите на хората а сега не знаем на какъв ни се прави.

Ja si ebi putkata majchina i ne prestavaj da celuvash osranijat Guz na prostaka borisOff shte vi eba putkata maichina i boklucite!

TIREX

албанката тереза нищ0 не е дарявала,както и прецедента който назначи любовницата си 'дарявайкия' с голяма заплата ако не бе назнач4н от козяк щяха да го съдят за далавери

А кой прибира 20% ДДС на тия 2 милиона? Само питам.

Дали на Росен Плевналиев новата играчка, която преди това беше играчка на доста известни футболисти и спортисти, имаше моралното право да седи през двама човека редом с Патриархът на България е въпрос на морал, но явно синоптичката отдавна е забравила какво точно значи това

Цирей-фатмак получава по 11000 заплата за некадърнист, а се прави на интересен като раздава пари от SMS-те на бедните хора за децата. отвратителен боклук.

Сигурен ли си, че си добре?

Другаде бях написал за недовършената детска болница,започната по тошово време.Две сгради по 12 етажа стоят в груб строеж десетки години в двора на МА.Как не му трепна сърцето на поне един от управляващите да я довършат.Няма окръжен град с детска болница,такава идиотщина е отчайващо безобразие.

Честита Коледа на всички. Днес Националната Телевизия-Първа програма, излъчи един чудесен песенен спектакъл. БЪЛГАРСКИ АРТИСТИ-ИЗПЪЛНИТЕЛИ, БЪЛГАРСКИ КОМПОЗИТОРИ, БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ. Всички участници, изпълнители, организатори заслужават похвала. Пожелаваме им живот и здраве.

Фалшиво! Лицемерно! Гнусно! Нелепо! Перверзно!.... Няма пари за здравето на децата, но има пари за 13-та заплата и премии на държавни служители, за издръжката на 240 депутати (при положение, че и половината са много!), за "престоя" на българските "рейнджъри" в Афганистан, за втора ръка самолети (които не е ясно за какви нужди ще са и ЧИИ задачи ще изпълняват)?! "Българската Коледа" е "дайте да се правим на добри" вместо да си оправим държавата, така че да не се налага български деца да изпадат в беда.

Държавата си е държава, но и на всеки един от нас трябва да се предоставя възможност да помагаме с каквото можем. Един ден няма да ни питат "държавата какво правеше", а "ти какво направи, докато беше на Земята".

Много фалшиво взе да ми звучи тази българска коледа. И аз съм инвалид ,но да се говори два дни само за сакати деца,за дебили ,за Даун и пр. ми идва малко в повече. Състрадание трябва да се проявява цяла година и при това -тихо незабележимо . Вместо това -безкрайни приказки за състрадание-по всички медии и за капак изтощителен многочасов концерт.

Българинът е състрадателен човек, а щом става дума да се помогне на дете, никой не би отказал. Но аз също питам при положение, че се харчат разточително милиони за комфорта на нашите политици, защо деца с тежка диагноза трябва да чакат нашите SMS-си? Болестта трябва да се лекува незабавно, още след констатираната диагноза. При някои болести всеки изгубен ден е фатален. Имаме ли държава, след като непрекъснато се търсят пари за лечение и на деца, и на възрастни? Онези с пиците и пармезана да се засрамят!!!

Ами помогни на дете, не на мафията!

Нуждаещите се деца във всеки един момент са двуцифрено число. За държава от ЕС направо е обидно да трябват дарения, за да се излекуват 50 деца, например! Разбирам, да са хиляди деца, да кажеш милиарди трябват... Не в Турция, ами в Швейцария и Дубай могат да ги лекуват, ако поискат. Тъжното е, че са изгубили човешкото в себе си!

относно затвора, няма как да стане. всички са едно цяло или гарван гарвану око не вади. зъркелите за какво са ви, нима не виждате, или трябва ние неграмотните да ви го казваме. в един отбор играят всички срещу народа И от там иде и Терминал 2, дано сте вдянали, защото ви писах вече, неук и необразован човек съм! Весели Празници на сите българи, където и да се намират по света !

Този тъповат израз е завладял България... както и отвратителното мекане на Бойко Методиев Борисов: ще биемЕ, можемЕ да си го позволимЕ, а и да ви го нач у камe, докато ви грабимЕ... Тука сички парле ву франсе...

Ето и бг църквата се нареди на трибуната до мафията, срещу българския народ, а е казано в Псалом Давидов. Блажен е оня човек, който не отива в събранието на нечестивци, в пътя на грешници не стои и в сборището на развратители не седи, 2. а в закона на Господа е волята му, и върху Неговия закон той размишлява денем и нощем!

Искам да попитам нещо тук, а после ще го препратя и към адресата - Защо в страна в която демографският срив е рекорден, народа с най-ниските приходи (всеки втори е работещ-беден) трябва освен данъците, да събира и пари за лекуване на децата си? Защо вместо да се дават милиони за щяло и нещяло, децата ни трябва да се редят на опашка и да чакат присъдата си на арбитраж в корумпираният фонд за лечение в чужбина(да крадеш от болни деца е най-долният грях)? Защо се теглят пари за някакви НЕНУЖНИ спортни площадки и стадиони в затънтени села, например, като децата, които трябва да играят на тях, се борят за живот? Защо децата трябва да преминават през дългото време на мъчително чакане за да иим се отпуснат пари за живот, като след това, дори да им бъде отпусната част от парите, вече ще са с намалели шансове? ВСЯКО ДЕТЕ ИМА ПРАВО НА ЖИВОТ!!! На АБСОЛЮТНО всички деца трябва на момента да се отпускат нужните средства, веднага след излязла диагноза! Бюрокрацията да е в последствие и дори да се окаже, че е имало по-евтинолечение в последствие, то вече изплатената сума да бъде възвърната от застрахователно дружество, което да застрахова МЗ за такива случаи. Какви държавници сте ВИЕ, след като сте начело на държава без бъдеще? Бъдещето на всяка държава са нейните деца! Чудовищна глупост е хора да събират капачки, за да закупят един кувиоз за да могат недоносените бебета да не губят зрението си. Кувиоз, който струва 7000 (!) лева. С-Е-Д-Е-М хиляди, колкото е горивото на 3 служебни коли за месеца!!!!!!!! ПОЗОР! Милиони изтичат за ГЛУПОСТИ, а децата ни измират заради някакво си ресто, което вие не можете да спастрите за тях!!!!

При ТРИ МИЛИАРДА излишък във бюджета да се хвалим със ДВА МИЛИОНА събрани от данъкоплатците е направо "ХУБАВО"

И аз онзи ден пуснах смс на 1117 от телефона на майка ми и майка ми ще ме убие другия месец,като види колко ще й е висока сметката !

Политиците и прислужващите им медии са безкрайно лицемерни. Държавата трябва да плаща операциите на децата и кувьозите в родилните отделения, а президентът да направи така, че корумпираните политици да влязат в затвора, както в Румъния, парите им да се конфискуват и използват за благотворителност, а не пенсионерите да късат от залъка си, за да пращат СМС-и за благотворителност. Ами субсидиите за партити, ами КТБ, ами "безплатното" саниране... Кога ще намалят броя на депутатите?

Кога ще намалят и субсидиите на партиите? В България са най-високи.

Абе не може да няма такива инициативи, ама не усещате ли как отменяме държавата като ни се вменява някаква отговорност, докато сума си пари се харчат за лукса на без друго излишната администрация?

тежко и горко на народ, който събира милостиня за децата си. ако всеки депутат беше дал по 100 мизерни лева от 13 тата си заплата, поне щях да повярвам, че на някой му пука. защо нямате пари за децата си ????????????

Боже, защо българския народ е толкова безпринципен...

беше българското все пак.

концерта беше слаб и с много чужди песни.

Българският народ ще робува на червената мафия до второ пришествие.

Бойко Методиев Борисов е един от най-младите комунисти в България! Станал член на Комунистическата партия още на 18 години. Баща му е майор от ДС. Моят идол Бойко е ортодоксален и потомствен комунист, който дори остана верен на БКП и след промените! Отказа да се деполитизира с думите "За мен партията майка, която обичам, е по-важна от моята служба! БКП е в сърцето и душата ми". Партия Герб е истинският наследник на БКП. САМО ГЕРБ/БКП/ !

А ти, другарю, от коя от червените фракции си?! Има Бог и той въздава!

Пуснах един смс, никога не пускам само за БГ Коледа. Минала година получих поне Благодаря че подкрепихте Българската Коледа. Вчера нищо не получих. Не че съм за един тъп смс, но принципа е важен. Водещият ми бе крайно непрятен, излъчващ ехидно самодоволство, чувстео за превъзхоство, див цинизъм и комплексраство. Какво му харесват тези кухи лейки на тоси мъж не разбирам. Аз съм жена btw. Задаваха се най-тъпите въпроси към гостите. Като на клише интервю за работа. Най-интересното нещо което научих беше това с Ирландския будител, който създал сиропиталище и осиновил 30 сирачета. В България. Не живея В България от над 16г и това е последната БГ Коледа концерт, който гледах. Камерите често даваха публиката, която си се ровехе във Фейсбук и си чатеше. Запомних Боян Петров ,който наистина е велик уникален човек и това е. Дали всички пяха на живо. Съмнявам се. Васил Найденов и неговият екип как така изкараха гласа на Богдана налрая. ТЕзи момета с очилата надали са пяли на живо. Както и да е. Весели празници.

Браво - подкрепила си мафията.

За последно. с 1 смс. губила съм много повече в този живот. Ще го преживея. със здраве.

Вие само това ли разбрахте от по-горе писаното от мен? Че съм гласувала. България няма да се оправи скоро. с хора с стакъв манталитет.

Това добре. Съмнително е, че тези пари ще стигнат до децата. А замисляте ли се, че само тоалетната хартия на дупетатите за година струва толкова?

А се пръкнаха поне НОВИ 10-а милионери тази година след данъчната кампания:(((((За старите не ми се говори защото и те като новите гледат собствения си задник и по какъв начин да откраднат и цървулите на босия...Срам, позор и отчаяние от ''просперитета'' на българите според боко ''всемогъщий'' са тези мижави 2 милиона...

Не гледах концерта заради този позор-президент и Деса-Простакеса.

На 100% роско и времето нали дето няма кой да обясни какво правият там барабар с мъжа на караянчевата дето по показност май само с ментора си се надпреварват..

сбърках, докато си отзаде бърках с минерално масло (спомняте ли си как маслото се взривяваше в тигана, оставяйки черно петно миришещо на катран?), а бе, време е да премина на инжекции, явно хапчетата не ми действат, а и дразнят стомаха ми...

6. Не давайте светинята на псетата, и не хвърляйте бисера си пред свините, за да го не стъпчат с краката си и, като се обърнат, да ви разкъсат. Мат. 7:6

Прозападните измекяри посегнаха и на българските традиции. нико ние не сме имали дядо Коледа , а само Коледа. Католиците имат Санта Клаус, а руснаците дядо Мраз

Каква Българска коледа ? Прав е по-долу колегата. Пее се на английски, проститутки въртят задници под звуците на цигански чалгии,. България е турцизирана и циганизирана държава. Национална телевизия казва- Приятен уикенд. Българите не печат на скара , а на барбекю и не пазаруват а правят шопинг.

Политиците и слугуващите им медии са безкрайно лицемерни. какво са 2 млн. лв събрани пари от заблудените граждани - та само за заплати на пенсионирани военни и полицаи, запазили работните си места и получаващи заплата и пенсия едновреммено, държавата дава над 10 млн. лв ежемесечно. Това са пари на данъкоплатците, които не са насочени в правилното направление, а се харчат безпринципно и безотговорно.

Вместо държавата да плати операциите на крайно нуждаещите се и ББ да намали малко килограмите, че демократично се ояде като дърт турук, президентът се явява в качеството си на просяк пред народа....

Не очаквайте чудеса от Тиквоча. Той е типичен представител на приматите, осен да яде и да се из-ре, друго не е заложено в генома му.

Само едно уточнение-ББ не е организатор ,а руската подлога-Радев.

БГ Коледата комай я започна Гоце...агента де !!!

Това си беше чисто английска коледа! Почти не се чуваше българска дума от песните изпълнявани от недораслите самозваниизпълнители! По пошла Българска Коледа не бях виждал. Когато камерата показваше зрителите се виждаше единствено отегчение по лицата им. Дори президента стоеше сериозно замислен, далеч от ставащото на сцената.А там знайни и незнайни "звездички" си търсеха медийна изява и ни заливаха с пошлост на английски език, защото толкова си могат, а и болните деца не ги интересуват Да не говорим за абсолютното скудоумие да се показват за PR разни известни спортисти други дребни личности и да спекулират със страданието на децата, за чието лечение не са допринесли с нищо! Отвратително.... по нататък - без думи!

ТОЗИ ГЛИСТ ПЛЕВНЕЛИЕВ НЯМА ЛИ ДА СПРЕТЕ ДА НИ ГО НАТРАПВАТЕ

Спомени... От президентската му кампания: Видът на Росен Плевнелиев ме накара да изпитам притеснение дали дебатът е подсигурен с медицински екип. И дали ако припадне, Маргарита Попова ще може да свърши и тази работа, да му даде първа помощ. На два-три пъти г-н Плевнелиев отваряше уста, а от нея не излизаше звук. Струваше ми се, че казва не искам и не мога. Харесах го. "Роден" е за Президент! ... В нощта на победата: Бившият комсомолски функционер Росен Плевнелиев се изуми, когато премиерът безцеремонно го прекъсна обърна рязко главица, сякаш са го изкомандвали: Равнение надясно!. Бойко Борисов намачка публично Росен Плевнелиев, нямаше никаква милост... Във Варна президентът Росен Плевнелиев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Плевнелиев се изтъпани на площада пред съда и подскачайки неадекватно рече, че Варненският окръжен съд бил модел за България. Плевнелиев бе зает да се хили като изоглавен и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката на съдийките Ванухи Аракелян. Зевзеци от площада коментираха, че Росен Плевнелиев спешно трябва да се прегледа при известния варненски психиатър Войнов, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... Президентът Плевнелиев направи слаб опит да защити проектозаконите на правителството. "По-добре несъвършени закони, отколкото никакви", отбеляза той. И неизвестно защо добави: "Моля, не ме разбирайте погрешно"... и.т.н. Както казва умно, простоватата иначе Калина: Имате късмет, че баща ми ви е цар

Незнам какви са тези хвалби, какви са тези циркове на ''изпълнители'' дето ги давате да се хвалите за 2 милиона лева които поне 80% са от тези дето взеха по 40 лева за ''пиршество'' по празниците а н тези милионери дето всяка година се увеличават не се бръкнаха в джоба нали????Да сме живи и здрави, да са живи и здрави децата ни и да престане това унижение да молиш бедняците като теб да откъснат от залъка си за болния ти близък а дебеловратите да харчат държавните пари на воля за собствени интереси..

на фона на 2.2 милиарда дето е изял и изсрал народа покрай праниците тва е смешна сума

Много бъркате ако си мислите наистина че народа ги е ''похарчил''тези милиарди защото истинатга е че народа е дал поне 1,5 милиона с есемеси а 80% от милиардите са в търбусите разходките и имотите на тия дето им се свиди и левче ама се перчат на всяка инициатива

КОЛКО МИЛО, ЧЕ НАШЕТО СТАРШИНЧЕ ВЪРВИ ПО СТЪПКИТЕ НА АГЕНТ ГОЦЕ. А ДЯДО ВЛАДИКА ЩЕ МУ ДАДЕ ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА ОПРОЩАВАНЕ ГРЕХОВЕТЕ И ЩЕ ПОЛЗВА ДЪРЖАВЖАТА СУБСИДИЯ БЕЗ УГРИЗЕНИЯ.

я обади кой взриви Цеца Секса, докато Боко го играеше генерал? Защо Боко не ни разкаже за трагичния си дядо, първи отечественофронтовски кмет в родното ти село, убит с юмруци и ритници насред мегдана от демобилизираните войници на генерал Стойчев, защото давал държавните дажби брашно, газ, ориз, боб, сол, захар, мас и олио на войнишките жени, ако му пуснат? Разкажи ни Боко, как беше бедно детенце, с тате капитан от милицията и мама учителка, и как ядеше по дванайсет яйчица на ден. Разкажи ни как беше неприет в Първи факултет (ДС) поради три двойки на приемните изпити и как с тия три двойки влезе в Трети факултет, дето подготвяше кадри за пожарната, оглавявана от брата на макя ти Кирил Войнов. Разкажи ни как стана член на БКП на 18 години и два дена. За последно, е ли Красимир Маринов (Големия Маргин) кръстник на дъщеря ти, а ти кум ли си на Младен Михалев (Маджо)?

Не разбрах само защо на всеки концерт или някаква телевизионна изява трябва да бъдат накипрени и група " Бонбон ".Толкова ли да нямаме и други вокални групи от деца та винаги са те ?

Смешна и жалка работа: За 15 години БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА събра 30,000,000 лева, а само за Европейското председателство България харчи повече от 10 пъти /300,000,000 лева/ за КЕФА НА ЕВРОЧИНОВНИЦИТЕ И ДА ПОГАЛЯТ ПО ГЛАВАТА БОЙКО!!!!!! Срам за такава държава!!!!!! и за нас срам, че я държим все още такава държава....

с Деса.

даже и генерал Деса !!!

Стигна се дотам, когато Плевнелиев се появяваше публично, обществото да се смее. Той работеше като човек, който развеселява обществения живот с появата си и с думите си. Обичах да го слушам, защото винаги очаквах да чуя нещо смешно, а той всеки път оправдаваше моите очаквания. "Счупената" Лада трябва да отиде в музей, като единствена кола в света, която може да пътува хиляди километра счупена. Германците би трябвало да са като цяло много тъп народ. Милиони германци в собствената си родина не могат да направят това, което един чужденец без знания за бизнес и без да е бизнесмен, само за две-три години си отваря офиси и има стотици работници. А и ние българите трябва като цяло да сме много тъп народ, ако вярваме на измишльотините на Плевнелиев.

Това е чудесно.но самият спектакъл беше пошъл и циничен!Бяха поканени хора.които едва ли имат отношение към събирането на тези пари.По-скоро търсеха медийна изява.В случся с Дария Капсъзова никой не разбрс кои да лекарите.спасили живота на детето.Една дума на благодарност в ефир нямаше от майката.Затова пък се изяви треньорката на детето.а също и гимнастичката Невяна Владинова.които не знам по какъв начин са допринесли за нейното оздравяване.

Сбор на руски агенти.