Българска медицинска сестра, заплашена от депортация, остава в САЩ

Отсрочката обаче засега е само за година, петиция се бори жената да получи зелена карта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Излишни усложнения са тия визи, лични документи , дипломи , па и граници . Вземаш един телефон и тръгваш и веднага ставаш ценен.

Да направим петиция за връщането на Петранка в България. България има нужда от медицински сестри

Само неразбирам защо ни занимавате с бивша българка която напира да си седи в Америка, на кой му пука за такива в БГ ,тя сама се е отрекла от България а вие дирници ни занимавате с нея ! Все едно да се косим че на Роман Абрамович не му дават да остане в Англия - ами ....личен проблем си му е както и на тази Петранка - нищо общо с България !

Тая отишла там праснала се и и са има дъщеря ми и аз да ида и да забия наякоя американска с туристическа виза и да искам да взема зелена карта

На младоците и бедни студенти се иска да отидат в Сащ царство на жени и пари ама едвали ще вземем зелена карта или виза така,че щом за нас не и за нея не да я връщат и дъщерп и !!!!

Ходил съм 20-25 пъти в Щатите, работил съм там, даже имах собствен бизнес. Отделно малкия ми син изкара една година на стаж в Савана, и двамата имаме сошиъл секюрити номер, малкия официално го каниха да остане там, с работна виза. Явно сме терсене хора, защото нито аз, нито синовете ми, искаме да останем в Щатите. Да робуваш на Американци е сто пъти по-неприятно, отколкото на Ирландци или Германци.

"Медицинските сестри традиционно получават Н1-В работна виза, която след 6 години може да доведе до зелена карта със спонсориране от работодателя." Не искам да бъда лош, но как се връзва последното изречение с написаното по-горе?

Винаги ми е било чудно, сума ти народ драпа за УСА, а аз имам познати , дето ама хич не им харесва, но имат някаква сигурност, работа, и стоят. Да не говорим, че тези , които са с деца, сами не могат да се оправят, на ротационен принцип на всеки 6 месеца пристигат баби , дядовци, лели, да ги гледат. Да не говорим за здравната система - там явно трябва да си здрав като бик, и да бъхтиш ако може и на 3 работи.

само колко е вярно! Над 10 год. в най-райското им кътче не можаха да ме задържат, ни с работа, ни със заплата.

От 15 години съм в САЩ - българите мрънкат, защото им липсва родината и защото така сме свикнали да се оплачем. Обаче реално е по-лесно тук. Със същото усилие се постига много повече, заплатите са високи и отношенията между хората са добри. А здравната система е много осезателно по- добра и финансово поносима от българската. Образованието също

Obrazovahieto???

може да си прав за някои неща, но според мен не си ходил много много на лекар. според мен системата е отвратителна и е САМО бизнес и според мен е НАЙ-ФИНАНСОВО НЕПОНОСИМАТА (за пациента) в цял свят.

Za zdravnata Sistema sha ma izviniavash. Ot 20g v US.

Лесно е ако си млад и здлав и можеш да ядеш джънк фууда. После става по-трудно, а накрая ти идва да си сложиш въжето. А ако си мъж, ще има да ръгаш лигави дебелани, та ще ти се повръща.

Толкова американци ... а пишат по български сайтове? Що не пишете в сайтовете за американци?

ами ето!ако се чудите защо се връщат успелите българи от чужбина... защото едни прости правила за движение по улиците не умеете да спазвате, в чужбина сте ми тръгнали... нелегално!заповядайте в австралия, да видите дало въобще ще влезете хихихи

и в България има нужда от опитни мед.сестри , няма проблем ще си намери работа , тъкмо и дъщея и ще си усъвършенства българския

мен ме приютиха соросоидни демонкрати, но рядко ме пускат от мазата да ви пиша колко са ми разширили мирогледа :)))

Да не мислите , че тя е само така ! Тепърва ще ни заливат с такива случаи ! Ако беше толкова ценна едва ли щяха да уволнят !

Не ни занимавайте с имигрантската измет,отнемане на българското гражданство и да става американка!!!

Не се прави така - туристическа виза свършва - прибираш се и си кандидатсваш редовно за работа или обучение като мед сестра. Има недостиг ще те вземат с работна виза без проблем. А не да се правиш на тарикат и да търсиш убежище по някакви си измислени причини. Като имаш деца особено става много тъпо. Сега ще и отхвърлят молбата, адвоката ще я таксува солено и като напусне няма да може да се върне.

Бат Бойко е прав: Матриала е такъв....... Лично аз искам тая да остане извън границите на България. Тук от нея полза няма !!!

Най- голямата глупост е да отидеш или останеш в САЩ (или която и да е друга страна) с нередовни документи. Имигрира се само с образование и законово, за да можеш да си пълноправен член на обществото. В противен случай България предлага повече.

Аз пък знам няколко човека, останаха в САЩ нелегално и пак се оправиха - платиаха си и се ожениха за местни чернилки, и готово

Защо не отиде в Русия да работи?

А защо не в България? Стига с тази Русия. Фобия ли имаш?

не ви ли е срам цигани? цяла България излагате. цигани.

I kak bez socialen nomer se pochva rabota ? Az sum tuk ot 20 g. za da zapochnesh rabota se iziskvat edin kup gluposti, a SSN e na purvo miasto I zaduljitelen. Kak vuobshte she plashtash danuci ako niamash takuv.

Защото социалният номер се издава и на тези на които евентуално им свършва срокът на престой. Например като студент в САЩ ти издават SSN, наред с студенстска виза. Като свърши визата си тръгваш. Социалният ти номер си остава цял живот , но не ти дава право да работиш. Едва наскоро започнаха да проверяват по- подробно дали имаш или нямаш право на работа и то само някои работодатели

щом е за плащане на такси, проблеми няма. хората са го измислили - дават ИТИН - индивидуал такспейър айдентификейшън нъмбер. всеки нелегален може да си плаща такси без проблем, стига да иска.

да живей Петранка - голема българка и онеправдана американка!!!

Няма да е нито първата нито последната "ценна"медсестра екстрадирана от Америка на Тръмп и това не е трагедия за умиране.Там има закони които харесваш или не трябва да спазваш а не беззаконие като в бг.

само тръмп не спазва законите. те не са за него явно. скоро ще видим дали си прав и дали законите са за всички...

Петранка си е нелегален емигрант в нарушение на закона отвсякъде!

Пише, че легално е позволен престоя и. От американската администрация.

Единствената с нормална, човешка физиономия на снимката

И к'во - героиня ли да я броим? Помиярска работа...

а сега остава да се намеси и МВнР в защита на Петранка, де сама си е избрала да е американка. Па и не става да сезираме и БХК, оти не прилича на циганка.

"...отишла в САЩ с туристическа виза. Кандидатствала за убежище, но молбата й е отхвърлена и тя решава да остане..." В нарушение си е отвсякъде. Не може да отиде с туристическа виза и после да се направи на ударена и да забрави да напусне страната. Не че защитавам законите в САЩ, това си е нарушение навсякъде по света. Туристическата виза задължава туристът да си бъде турист, а не друго.

И в България има нужда от Петранка , да се връща !

кенефите в мексико ли чисти вече?