Българка в тежко състояние след лечение на медиум в Бразилия

Стартира дарителската кампания за тежкоболната Теодора в Бразилия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вероятно посто жената си умира от рак с разсейки по цялото тяло. И се е хванала за последнста сламка. В случая доколкото разбрах имат важно участие и две български "лечителки". И телевизията("журналистка"), едната "лечителка" се е подвизавала при Гала "На кафе". А я ми кажете, защо в болниците у нас лекарите с дипломите не са я излекували? Аз ще ще ви отговоря, защото вероятно случая е много тежък с разсейки по цялото тяло. И не могат да и изрежат всички органи. Да има шарлатани, които лъжат хората, че ще ги излекуват. Но не само "медиумите" са такива. Има много лъжци и печелбари и в самите болниците. Правят бизнес източват парите от Здравната каса. А вие от Дир.бг престанете да съдите и да получавате. Нямате необходимите качества за това. Не сте достатъчно знаещи. Дори напротив доста често пишете глупости. Ако сте истински журналисти, трябваше да отидете до Бразилия и да предоставите възможност и на бразилският медиум да каже своята версия. Така вероятно щеше да стане ясно, че мошениците са българските "медиуми".

Ооохххх "журналистииии", езика ви пречи, а. Пише се "след лечение ОТ медиум" ве, ахмаци неграмотни, куци, кьорави и сакати писарушкиииии...

Много ми беше странно, какви са тези хора предприели тази авантюра. Казах си, че или в отчаянието си тази жена е постъпила много глупаво или че се е имала за нещо повече от другите и е решила, че там където повечето умират, тя ще си плати и ще живее. Поразрових се - оказа се банкерка, дори повече от половината пари в сметката вече са събрани, макар, че ясно се вижда в салдото, е сметката предварително е с 24 000 лева на минус, тоест излиза, че търсената сума ще е повече от 100 000 лева, тъй като явно текат разходи за лечение в Бразилия. Помагат им близки, познати - явно все заможни хора. Тези не са средната или ниската класа. Не са били хора, които са разчитали на 500 лева месечна заплата. И явно са били много самонадеяни та чак до глупост. И да - определено явно са си мислели, че всичко се купува с пари.

Всеки има право -дори задължение - да се бори за живота си, особено когато налице са две малки деца. Но тук идва въпросът с начина, по който избира да го прави. Дали е Ок да се довериш на "медиум" и да си дигнеш парцалите до другия край на света ? Ако ангажираш само и единствено себе си - да. Но в момента жената е в тежко състояние, а роля за това определено има и 15+ часовото пътуване. Когато можеш да се измъкнеш само от трудната ситуация, която си създал - прави каквото искаш. Но когато в един момент започнеш да викаш за помощ...нещата са съвсем други. На мен тази цяла случка ми напомня на доста зачестилите случаи с хора, които с ясното съзнание какво вършат, отиват в планината, закъсват и после ама елате ни спасявайте. Пожелавам от сърце на тази млада жена да се оправи, но ситуацията, в която е попаднала, е пряк резултат от нейните действия, не от нещо друго.

Жалко за лошата съдба на жената, но според мен и държавата е виновна, че се допуска по всякакъв начин шарлатани да се рекламират и манипулират хората, вместо да има гласност и да се пресичат всякакви опити за търговия с нещастието!А иначе, наистина човек може да преодолее дори и най-тежките болести, но благодарение на силен дух и вяра, вяра в небесната закрила и възможностите на собствения ни организъм.Позитивната мисъл би могла да направи чудеса, защото тя е вид добра енергия и не е нужно да си шаман или откачалка, за да осъзнаваш значението на енергиите.Не е било необходимо тази жена да отиде до Бразилия, а по-скоро да погледне в себе си, да намери сили да се мобилизира, да опита да почисти тялото със здравословно хранене и режим или пък ако ще да го удари през просото и на живучкане - хапка, пийка и пътувания.Чудесата се случват, когато силно ги пожелаеш и без да ходи човек на луната или да вярва на способностите на себеподобен.А ако не се случи, значи просто е дошло времето за преселение във вечността, от което няма как да избягаме.

На много глупости съм се наслушал, но винаги може да се добави още една простотия!

На много глупости съм се наслушал, но винаги може да се добави още една простотия!

След 20 години ще искат да ги връщаме от Марс смятайте тогава какви суми ще искат?

Е тая къде е тръгнала без застраховка репатриране? То да се скръндзиш за 2-3лева дневно?

Пише, че е раково болна, в терминален стадий. Да бе мислиш, че застрахователните компании се натискат да застраховат за 2-3 левчета риск, който надхвърля 50%?

Туристическа застраховка пътуване в чужбина до сега не съм видял някой да ти иска бележка за здравословно състояние. Нали тя все пак е отишла на последна екскурзия

Чакайте бе, ама да не сме я пратили ние там, че да събираме пари за обратен билет? Ако беше се закрепила как щеше да се върне? С нормален полет, нали? Сега някакви солени суми за чартър, което не знам дали дори не е измама. Знам, че има милосърдие и човеколюбие, знам, но понякога се питам с кой акъл се правят такива глупости и защо трябва да се вменява чувство за вина на другите, че не са помогнали. Защото тази банкова сметка точно това прави, а не е честно. Не казвам - да мре, но тези роднини, които са допуснали болен човек да ходи на майната си по врачки сега за какво реват?

Преди години една журналистка пък ходи до Киргизстан преди да умре. То в последните стадии и на традиционен лекар да идеш пак няма смисъл. Ама Министерството на здравеопазването ако си вършеше работата щеше да води регистър на всички дето са си дали паричките за неефективно лечение в чужбина за да пази другите от подобни глупости.

Ако ще прибягвате до нестандартна медицина, пък и даже когато прибягвате до стандарна най-добре се обръщайте към Бога, ходете на църква, молете се. Само Божието лечение е чисто и добро, всичко друго е лъжа и измама. Имаше една книжка написана от вече покоиният главен екзорцист на Ватикана, в нея той казваше че магии, екстрасенси и други подобни могат да помогнат първоначално, но след това състоянието на лекувания се влошава, както е станало и със жената.

защото тяхно е "царството небесно"

И не само те, и кротките, и миротвордците и останалите казани от Христос. Вие като не вярвате си е за ваша сметка, аз обаче съм получавал помощ от Бога и немога да лъжа, че не е вярно, иначе съм инвалид първа група.

По-скоро, религията и църквата, са истинската "лъжа и измама"..

Luna0102

В Бразилия човек може да отиде ако иска да хване сифилис, но не и да се лекува дори то грип.

Жената се е обърнала към магове, вместо да посещава наши манастири с искрени молитви към Господ за спасението си.

Да, това писах и аз.

За съжаление хората са крайно разочаровани от лекарите. Псоледните вече са всичко друго, но не и лекари. Абсолютно се подиграват с пациентите, неглижират оплаквания, не пускат необходими изследвания, позволяват си да слагат диагнози "на психическа основа" и после се оказва, че човекът наистина е бил болен, ама е късно. И проблемът не е, че кадърните са избягали. Едва ли голям процент от 45-60 годишните лекари са в чужбина. Тук са си. Но са го ударили през просото и няма кой да им търси отговорност.

Koментарът ти е повече от офф-топик!! даваш ли си сметка, че особено при рак и най-добрите лекари и най-скъпото лечение често водят до смърт. Виж например Стив Джобс-кинти -бол, но не му помогнаха, а да не говорим,че и той като заблудената жена от статията се беше хвърлил да се лекува с алтернативни медицини и сокчета. Мисли малко преди да словоблудстваш!

А ти даваш ли си сметка колко често някои диагнози са дадени прекалено късно?! Понякога заради неглижиране от страна на паицентите, друг път заради лекарите, които ако не те видят полу умиращ - не вярват, че ти има нещо и най-много да ти пуснат една кръвна картина и да те отпратят с думите "нищо ти няма, живей си живота". Само за 2 месеца няколко човека около мен изгубиха близки, защото според лекарите всичко било добре. Не от рак, но в единият случай при грип, в другият след рутинна операция. Лично моята баба стоя в спешното в Пловдив 4 часа, чакайки от някъде другаде да дойде невролог да потвърди, че е получила инсулт. 4 часа не е направено нищо друго, освен да й направят снимка на главата. Всеки с малко акъл знае, че при такива случаи първите 30 минути са жизнено важни.

Много от лекарите си вършат работата честно и почтено и не си и помислят да искат сумите,които пациентите дават на юнашко доверие за лечение в чужбина.Те обаче не обещават чудеса на пациентите и затова са недолюбвани.

Тук съм си и ми писна да ви подгъзувам безплатно.Първа грижа ми е собственото ми здраве,а с вас каквото стане.

родил ли си се - ще умреш, лечение няма

Жената е станала жертва на търговци на надежда.От уважение към Джани Родари не казвам продавачи на надежда.Очевидно обаче става въпрос за организирана група.

Преди две години в Патагония, на ледника Перито Морено се заговорих с една чилийка, която ми разказа за млада майка, с поставена диагноза 4 стадий рак, метазтази...., без да познават персонално болната жена много хора, включително и тази жена се обръщат с молба към Божията майка за помощ, молитвите не са еднократни и това, което лекарите наричат чудо става, включително регистрирано документално на иследванията правени след това, жената е жива и здрава и гледа децата си. При критични ситуации се прави всичко възможно и се обръща човек към най-висшата инстанция - Творецът на видимия и невидим свят, посредством молитвата.” Поискай и ще ти се даде”. И да бъде волята Божия.

и тук ли налазихте, стойте си във фейса

на никой не му се умира и всеки се мисли за безсмъртен, докато не му дойде времето, всъщност смъртта е прекрасно нещо, освобождава място за новия живот

Мале какви попържни щяха да последват,ако български лекар беше поискал 55 000 евро,за да я лекува. Както в случая с жената с клапата,за чиято смърт основният виновник е касата,отказала да плати.

За какво да я прибитат? Тя и без това ще отива в гробището. Излишни разходи..

Теб трябва да те приберат някъде също и знам много добре къде.

С кой акъл са тръгнали на толкова дълъг път, когато жената е била вече в терминален стадий, при това с шарлатанката Кармен? Ясно е, че тя само събира огромни суми - 3000 за какво? Каква "организация на пътуването", като с конкретната организация се занимава някаква туристическа фирма - купува билети за самолет и автобус на място, това е цялата организация, иначе всеки може да отиде пред къщата на Жоао и да седне с тълпата, докато той се моли и изпада в транс ... И какво? "Излекуват" се разни истерички, които ги бие парата и могат да се разхождат до Бразилия да си купуват шишенца със "заредени води" и прочие "вълшебни" сувенири с името на Жоао и кръстчета по тях - което е пълна глупост, известно самовнушение и огромен бизнес с глупостта и суеверията на хората ... У нас има най-добрата медицинска техника, която съществува в света - вече в няколко болници, има протоколи за операции и лечения на почти всички видове рак, има обучени специалисти. В няколко болници има лазерен нож, камери и консумативи за облъчване конкретно на туморите и метастазите практически на всяко място в организма - защо не са се обърнали към тези специалисти, ами са хукнали на другия край на света, а сега - влошаване и не може да се върне ... Ами как да не се влоши, като това пътуване е тежко за здрав човек, а за болен е просто убийствено - смяна на налягане, излитания и кацания на самолети, размотаване по летища, където от климатиците влизаш в контакт с бактерии и вируси от цял свят, и ново място, друга храна, вода, атмосферата е наситена с вибрациите на всички възможни страдания и отчаянията на хиляди хора ... Защо не са попитали кой да е лекар дали тази жена може да издържи такова пътуване, да не говорим за някакво неясно енергийно въздействие?! Никой разумен човек не би подкрепил такава идея - тръгнали са на своя глава, а сега - помагайте, никой не иска да я превозва ... Да не говорим, че навсякъде по сайтовете пише, че Жоао лекувал и по снимка - да са направили нейна снимка от последните дни, да са я дали на някого от групата или дори мъжът ѝ да е заминал с нея, или майка ѝ (защото е кръвна роднина) - и това е! С кой акъл е тръгнала самата тя?! И сега мъжът ѝ какво - върнал се е тук с обратния билет да си говори с журналисти, а после накъде - и за нея там кой се грижи, кой се разправя с тия лекари, сестри и болници?! Безкрайно глупава история, не подкрепям такива безумни неща! Да не говорим, че у нас има много места - манастири, извори, скални светилища на силата, където може да се очакват чудеса - ако са искали лечение, а не приключения по никое време - да са ходили там, не в Бразилия!

Апаратурата и протоколите не решават всичко-кадрите го решават.Т. нар. обучени специалисти често се оказват връзкари,които пе могат да оперират с обикновен скалпел и опитват да направят това с лазерен.

Случайно някой да не е "обречен на смърт"? Моля да пише как го прави! Светът е пълен с манипулации...

Тая история е супер невероятна... Според мен тоя съпруг нещо си измисля.... И разчита на балъци с добри сърца да му дадат някой лев. Имаше такъв случай с бащата на Горсова дето проигра близо 200 000 на комар. Не бих дала пари за подобна кауза. С такава сума може да се помогне на много нуждаещи се деца в България, отколкото да се даде на богата авиокомпания за един полет на обречена жена. Ако това изобщо е така....

дайте имената на световно известните медиуми!

нищо не може да се направи вече с никакви пари. Само някой неин близък да отиде да подържи ръката и за сбогом.

Медиум = служител на Сатаната. Бог дава по друг начин. Ако искаш по лесния и през задната вратичка = там е Сатаната.........!!!!!!!!

Дано си толкова категоричен във "вярата си" , когато настъпи и твоят час. А, сполай ти!

Последното, от което има нужда сега, е да я съдим. Не сме на нейно място. До поясна за транспорта - не може с обикновен полет, в безсъзнание ел

Това, че хората коментират, не значи, че съдят болната. Всеки има право да изкаже мнение. Жената е била отчаяна и е действала отчаяно, но там е бил моментът хората около нея да и влеят малко разум. Като се обърне колата иначе, пътища много... Не е съдене да коментираш как се е стигнало до тука. Няма злорадстване, няма съдене, има съчувствие във всеки коментар, така че моля, наистина, не вменявайте вина на хората, които са прочели новината и са взели отношение. Нека повече видят и прочетат, да мислят, преди да рискуват.

Къде бяха близките и, защо и позволиха да замине? Вижте снимки на въпросната Кармен в интернет - личи и от километри, че е шарлатанка, прокламира лечение с ток 220 волта и стъргане на очи с ръждиво ножче, за да си оправите зрението. Няма начин нормален разумен човек да се върже на тези глупости. Има много болни хора в България, които приемат разумно болестта и лечението. Тази женица или се е имала за нещо повече от другите или е била глупава. Но защо за глупостта и да плащат другите хора? Трябва ли обществото да носи кръста на такива хора? Нима образован пълнолетен човек не е в състояние да взема решения и да носи последствията си? Съжалявам, но всяка стотинка давана на такива хора е все едно хвърлена на вятъра. Ако желаете да помогнете на някой, изберете разумно на кого - например на невинно детенце, покосено от болест, на семейство в беда или на човек, който съзнателно е поел по един път без да мисли за някакви последствия. Ами мислете - колко милионери и милиардери си заминаха от рак - влиятелни и свръхбогати хора. Ако имаше лечение и разните му там жрици можеха да помогнат, нали първо милиардеррите щяха да се възползват.

Да съдим болната и семейството е вече късно и ненужно,нали казват ,че давещия и за змията се хваща!Може би е по-правилно съпругът й да замине за там и да остане с нея до..края..Но всеки си знае ..все пак сумата е непосилна,могат да си я позволят малцина ..

Хора не се лъжете по рекламиратнеите псевдолечители: или са шарлатани (по добрия случаи) или ви вкарват в кръга на демонизма и от там става по лошо и от най-страшната болест.

Защо съпругът и сега обяснява, че болни хора дават последните си пари на шарлатани? Това е трябвало да го говори на жена си и да не я пуска толкова болна на гъза на географията. Съжалявам, но толкова крупна сума пари е по-добре да бъде дарена на нуждаещо се дете, отколкото да прибираме тази жена поела сама на своя отговорност по този път.

Някой ти е сложил минус. Изглежда има някой, който мисли, че е по-добре 100 000 лева да бъдат дадени за един самолетен полет, вместо за дете, което има шанс да бъде излекувано и да успее. На бас, че който ти е сложил минуса е готов да плати 3000 лева и да хукне с Кармен в Бразилия. Пък после глупаците да му събират да го връщат обратното, щото в България всички са пребогати, кво ги бъка.

Една Чесна струва под тази цена. Дори да си наемеш самолет е по-евтино 100 места по 500 евро са 50 000.

Ти да не мислиш, че ще я качат в нормален полет? толкова е, защото ще я превозят сама е самолет и естествено никоя авиокомпания не иска човек да почине на борда, затова ще има лекар и подобни. Освен това как с чесна ще пропътуваш от Бразилия до България.... нямаш идея за какво става въпрос. Затова, като хдите в чужбина, си взимайте добра застраховка, не по 15-20 000 евро, а с неограничен лимит - по-скъпа е, но поне знаеш, че като ти потрябва, ще можеш да се прибереш. Иначе жалко за жената. Разбирам близките й, защото авно не са искали в такъв тежък момент да й откажат.... Дано се намери решение.

bahur

Жената е с рак с разсейки в мозъка и хидроенцефалия. Господ сили и здраве да ѝ дава, но щом за нея се полагат вече само палиативни грижи - надали ѝ остават повече от няколко месеца живот. С тази непосилна сума за медицински транспорт - може би е по-добре семейството да отиде при нея, в Бразилия, за да споделят последните мигове заедно? Иначе хора сглупяват постоянно - хвърлят пари по мними доктори и полицаи през терасата, търкат билетчетата на Пеевски или си хвърлят парите в казино, ходят по гледачки и шарлатани... Когато цял един народ е поставен в безизходица от дългогодишния геноцид на ГЕРБДПСБСП - търси решението в чудеса и късмет. А занапред, с пропадащото ни образование, работите ще стават само по-зле - повече необразовани хора = повече глупаци и наивници. А докато има глупаци - ще има и тарикати.

Не е коректен IBAN-а, трябва да има едно BG отпред

Ами крайно време е прокуратурата да ги подпука всички шарлатано-лечители и всякакви други медиуми и прочее

Ами измама е, да! Ама ходи обясни на един умиращ човек, че му остават 2-3 месеца живот, докато някой му обещава да го излекува срещу 3-4 000 лв. или долара. То тук разни здрави бабички се скъсаха да хвърлят пачки от балконите, та какво остава ако знаеш, че умираш. Освен това, тук още се носят легенди за баба ти Ванга и разните и производни, а българина в Господ може да не вярва, но вярва в предсказанията и лечебните сили на циганките на пазара.

Нещо странно има тук. Защо трябва да събират 110 000 лв, щом еднопосочен билет Бразилия - София е между 3 000 и 4 000 лв. Да отиде някой и да я вземе, пак под 10 000 лв ще излезе общо.

P.S. А тази жена отивайки там не си ли е взела двупосочен билет и за връщането? Смятала е там да остава ли? Да кажат повече подробности, иначе за мен тази история е недостоверна.

За да бъде върната в България в това състояние трябва специална животоподдържаща апаратура, специално място в самолета. Тези неща действително струват много. Когато от тива имат нужда хора поради нанещастен случай или развили заболяване в чужбина, цената се поема от застрахователната компания. В този случай, жената няма как да е имала застраховка - тя вече е била болна.

Няма компания, която да се съгласи да превозва болен човек в това състояние без придружаващ медицински персонал. Оттам следва и високата сума...Ако имаха застраховка, нямаше да изпаднат в това незавидно положение. Все пак им желая успех.

Извинете, 55000 евро, за да се върне в България и да си умре тук, защото е ходила залудо да плаща на шарлатани. Гадно звучи, знам, но е самата истина.

да точен ти е коментара но не са на нейно място