Българка арестувана в Лондон за банкова измама за 2 млрд. долара

Задържани са още двама, включително бившият финансов министър на страната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те не ги интересува, че са дадени рушвети, а че са ги излъгали представи си за пропуснати ползи. Това е да имаш държава зад гърба си. Нагляри, но си гонят интереса.

Направете социологическо изследване коя е по-добра - и коя е крала повече приватизаторката Курни или българката в Лондон

ама тази голям спец бе!

Тази българка е нищо пред тандема Кристалина&Цветанова.

Според Американците само те може да крадат, ко не си американец и краднеш - лошо, ко си - добър съветник. Хахаххх

Те на това му казват гордост за БГ Навремето казваха дето мине руснака рева не никне ........ Тая е по умна и от Боката и от цоката.

70 милиона подкупи са взели, сега условните присъди и към топлите страни.

Браво бе! За 2 млрд. под гаранция, а у нас за съмнителни 50 хил. - Иванчева в панделата.

По пътя на Сорос е тръгнало нашето момиче. Ако сега направи една фондация и подкрепи джендерите с половината от откраднатото и ще и се размине.

Няма по-големи финансови престъпници от Щатите. Борсите са центрове за финансови измами. Щатите създадоха първите офшорн зони запране на пари от наркотици, проститутки, оръжи пр. Сега тези мръсници ще разследват Креди сУис Банк, защото американски престъпници са изкупили дълга на Мозамбик за отромни печалби и са ги загубили.

Смятайте как се източва България, която живее само от международни заеми и е след Мозамбик по стандарт.

България е вече източена от демократическият империализъм

Аде бе, я питай Луканов и Дойнов как се източва държава. Само, че се споминаха.

питай Костоф, ФД, Боко и сие

Переш на ръка, знаем знаем!! Само те са виновни демократите! А вие чугуни червени, от вас по големи крадци и мошенници няма!!! Червената чума където е минала само болести и нищета!!!

Мине, не мине седмица и хванат някой българин или българка във финансови измами, после защо Америка не отменя визите за БГ мошениците..

Прав си аланкоолу, 2 млд. не са за нивото на българин. Както беше казал Галиано, за което го изстриха от висшата мода: Зад всеки проблем по света стои човек с характерен нос.

България е цвете пред САЩ

Абе Кристалина да не си е сменила името....?

Това не е българка, а еврейка, която е използвала български имена, за да се покрие с истинските си еврейски данни. Цел свет знае слабостта на евреите към мънито.

Човек трябва да чете международната преса, за да разбере за какво става въпрос. Измамени са американски фирми купили дълга от Кредит Суи. Нашта взела 2,2 млн долара.

Защо измамени ?. Да не би някой насила да ги е карал да купуват. Веднага намеса на САЩ за да им се върнат парите. Американец може само да печели, не може да губи.

Без разрешение на собствениците-евреи. Парите при такива "заеми" са ВИРТУАЛНИ - прехвърлят се от една сметка в друга сметка на същата банка. Или в банка на същите собственици. С такава сума, която и не си сънувал, може да се за влече банка САМО при борсови операции. Имаше такъв случай, рекорден, и беше за много по-малка сума.

Тая с бая голям размах работи !!! Краде като Генерален Секретар на комунестическа партия !!!

Но имааааа мноооого да се учи от наш боко с 20 милиарде евро .

За генерален секретар на комун партия не съм чувал,но за генсек на гербава може и да излезе на яве.Особено като се има предвид един от Италия,друг от Бразилия пък и почти редови у нас го правят много пъти по малко.30 г все комун са виновни или дс или Путин.Май ще умреш нещастен в сън мче пак комунетата са виновни.

най-големите мошенници на света са ливанците (плюс южните им съседи) и те са организаторите на схемата. Нашта Детелинка е с доста скромна роля като на известния потник Георгиус Георгиу или като на онова момче от кол центъра за сирийските авио части

Ограбили са уж Мозамбик. САЩ защо си мислят, че те трябва да ги съдят? В статията те по никакъв начин не са засегната страна. Би трябвало да ги съдят в Мозамбик.

Защото са измамени американски инвеститори

По-големи мошенници от българите няма.

ИМА, ИМА, ЦЯЛА ДЪРЖАВА = САЩ, При това доказано в цифри!

Нищо не се разбира от статията. Кои взел, на кого дал, какъв дълг. От къде е препечатка? За облигации на Мозамбик ли иде реч? За заеми за държавни фирми ли? Как са измамени американците? И т.н.

Последната вълна млади и учени юпита!

си е закон - щом има далавера, българин ще е замесен със сигурност! Ама още има да се учат от нас - тук в България изчезнаха 4.5 млр. от КТБ - и нищо!

А кризата 2008 г., например, кой българин я спретна и имате ли и най-бегла представа за колко-цифрена далавера става дума?

Нали не ни приемаха в шенген по тази причина - Мисля че е редно да се извадят от Шенген - Франция - и Белгия по тази причина .

Що е българка, все е мошеник!

че тя самата дума мошеник откъде идва?

Идва от Моше!

тази Детелина Събева има ли връзка с Анна Събева?

Ганю не остави вече място на планетата, да не се е прочул. Чуят ли името на страната ни и стават подозрителни, сякаш сме от катун. До там водят алчността, гарнирани с мързел, лошо възпитание, мързел и култ към келепира.

"Успели българи у чужбина", брат. Ко да ги прайш. Нали за това са отишли.

щатите пак ли са си навряли гагата извън техните граници?

В случая държавата САЩ не се намесва, а защитава своите граждани.

Хилъри Клинтън като беше държавен секретар на САЩ нали пак от швейцарската UBS AG получи във фонда на семейството няколко десетки милиона долара за "доверително" управление, и тя случайно спря данъчната проверка на 52 000 клиента на спомената банка, айретен че получи и няколко стотин хиляди за да им чете лекции а мъжът и взе 1.5 милиона за да дава асъл на управителния съвет на банката. Така че американо-швейцарските връзки не са от вчера... ама кой знае защо американците все гледат към чужденците а не към своите граждани;)

Умишлено били отклонени части от постъпленията от заема, за да бъдат платени най-малко $ 200 млн. за подкупи и рушвети на себе си, правителствени служители на Мозамбик и други. Мисля че тези 200 милиона са суми за закуска в сравнение със комисионните взети по т.н.обществени поръчки в България.

Комай че двата милиарда също са "вложени" в нечии джобове, а американски частни лица са пили студената вода. За туй май иде реч. А нашта е бушон, то се знае

Детелина Събева е млад меринджей----също кат Гинка Върбакова,ама тя е поодъртял меринджей!;))))))

И ний няма да останем по-назад! Скоро и тук ще има фоерверки от тоз' калибър...

А така, малко бели якилки да имаме на на ше име, не само автоджамбази и циганки-крадли

По такава схема в ситито Миленчо с царското синче врътнаха сделката с БГ външния дълг. Никой не разбра, какво стана.

Брех, колко апартаменти мога да наследя с толкоз пара...

Тя тая ще да е някой див каратист дето нищо не разбира от банки и оШфорки и са я накиснали случайно...

Нали за това са комисионните-да се получават за определена услуга.В този случай комисионната се получава от лицето подписало с тази банка.Ако беше подписал с друга,пак щеше да си получи комисионната,но от другата банка.Парите са заем,а за какво ще се използва еотделен проблем.Може за инфраструктурни проекти или ново въоръжение.Комисионни има и от производителите на оръжие.Така,че който и както се уреди.Важното е да знае колко струва подписа.Така е не само в Мозамбик,но по света а и у нас.Работата на ДАНС е да разберат колко,на кого и кога.Ама до сега нищо не се чу вече 30 години.

а ,чу се,чу се че германците ни дали диск с информация за нашите безданъчни милионери и след това нищо не се чу.

Ей, тия швейцарците големи скрънзи, бе! Гепили им някакви 2 млрд. и ореваха орталъка! При нас шишковците гепиха 16 млрд до сега и никой нищо не казва! На това му викам ларж народ-демек прост народ!

Името "Сорос" не се споменава нийде, нали? А някой от направилите "врътката" с Мозамбик, да е свързан по някакъв начин с унгарския евреин? Просто начинът на действие е много близък до тоя на унгарския цигано-евреин. А....За такива неща не бива да се пита! За това има бой през ръцете. Има цензура!

руската VTB Group и френската BNP Paribas Сега на тази нашенка ще и скъсат шортите. Където е реското ГРУ няма пропуск. За тази вече няма да чуете нищо. Волной смыло.

ПИПО

Швейцарски банкери, далавери в Мозамбик, а американците ги искат за екстрадиране...

stankow

Ха, България била най-корупираната страна. Какво знаем ние за корупцията ... :D :D

С една програма за винетки не можахме да се оправим, но в лъжите ,кражбите и далаверите ....сме ненадминати...................

stankow

В случая швейцарците са ненадминати :)

Па що да не сме се справили? Я, аз пак съм с нова чанта, и не една

Фирмата, която разработва системата за винетките е австрийска.

Поредните свободни американски съчинения.

Коя банкерка отговаря за нашата страна и нашето правителство!?!

Ако си мислите , че в “нашите” банки нещата са по-различни -ДЪЛБОКО СЕ ЛЪЖЕТЕ !!! Лъже се и се краде НА ЕДРО . И както се вижда дори и най-големите ( а може би и тъкмо поради това) не са застраховани от вътрешни КРАДЦИ !!! Бог да пази България !

Senator1

Ами че като гледа как лапаха у нас, и тази госпожа решила да се облажи.

Пишете сега как искате да виждате такива успели българи де ....

истински успели българи може да има само в науката и изкуствата. Политика и финанси и на Запад са мафия и успяват само Бокова, криСталина, СтаниШеф и моята "любимка" ПопТодорЖивкова.

Тя е станала западен продукт, защо да е българка?

Абе какви са тези новоизлюпени отворковци надошлш от селца и паланки, които не могат на две магарета сеното да разделят, но вече се подвизават по цял свят, бе ! Няма ли по-здрава тояга за такиве !

Измама за 2 милиарда долара и намесена руската ВТБ ! Да ви звучи познато !?

Само дето не е Цветан , а Детелинка !

Според източниците на финансовия ежедневник, става въпроса за швейцарската Credit Suisse Group AG, руската VTB Group и френската BNP Paribas Френците и швейцарците, от чиято банка са арестуваните, що си ги пропуснал? По стар тролски навик?

Горд_Руснак

Защото руснаците са мозъка и организаторите на схемата , и се прикрепят към другите банки като паразити ! За справка - КТБ и Оманския фонд .

Според Би Би Си арестуваните лица са Андрю Пиърс, Сурджан Сингх и българката Детелина Събева Все типични руски имена.

Прибра се и го направи;)