България води в ЕС по "усещане за корупция"

От общо 180 държави по света, обхванати в проучването, нашата страна заема 77-о място

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е само усещане на "очернящия" ни Румен Радев!

усещането за тотална корупция, усещането че сме най-бедните в ЕС, усещането че няма здравеопазване, усещането че няма социални осигуровки, усещането е... че това е благодарение на ГЕРБ и БСП.....

Като чета новините как всеки ден Йончева, Баневи ,Арабаджиеви ,Стайкови ....... и то все комунисти ,са правили далавери за милиони ,как така не сме на първо място в света по корупция?

Виждате ли бе, напърво място сме в Европа ! През другия мандат ще се борим за световната титла !

Тя ,не само се усеща а боде направо в очите ина слепите!

Ох, насмях се, сега да коментирам. "Води по усещането" или "Води по корпуция" :)? Според мен второто. Усещането е когато само ти си усещаш нещо, а другарчето до тебе - не:) Много смешно заглавие:)

БЪЛГАРИЯ ВОДИ В ЕС... БЪЛГАРИЯ ВОДИ В ЕС... БЪЛГАРИЯ ВОДИ В ЕС... Видяхте ли бе? Значи, ако решим можем да бъдем първи!

Е в кой класации може да бъде Булгаристан на първо място в Европа - просперитет, култура, образование? Ами Корупция,мафия, наркотици, проституция. Туй по му приляга :)))

Не е само това... Чезаре Дзаватини има една хубава книга с разкази- "Бедните са луди".

ами– ПАК грешно усещане.у нас такова нещо няма.

За 30 г. западна окупация сме:-най бедната държава,-най-корумпираната, - с най-висока смъртност. Над 60% от територията е пустиня

Абе, важно е да сме първи в ЕС...поне по нещо! Защото лоша реклама няма! Не че това е реклама, де!!! Даже малко напротив, ама да не издребняваме!

Неразбираема и манипулативна статия. ... "За поредна година България Е НА ПОСЛЕДНО сред страните-членки на Европейския съюз по възприятие за корупция. Страната ни е ПАДНАЛА от 71 на 77 място в световната класация „Индекс за възприятие на корупцията - 2018″ на международната организация Transparency International. Освен, че В ЕВРОПЕЙСКИ КОНТЕКСТ СМЕ ТРАЙНО НА ОПАШКАТА, и В БАЛКАНСКИ СМЕ ОКОЛО показателите на МАКЕДОНИЯ, СЪРБИЯ И ЧЕРНА ГОРА. Доста пред нас са Хърватия и Румъния."

Горанов и той обеща да бори усещането за корупция от апартамента на кръстника.

изобщо да не ми говорят за корупция...рибата мирише от главата...себе си да видят първо,..

Какво усещане??То боли та се нетрае от корупция и беззаконие.Хората които се раждат във България е наказание.

Какво да е усещането като един урод по-цял ден говори глупости написани от съвецки пажове и една дето и хлопа дъската заедно с целия си антураж също не може да си затвори скапаната уста от която се бълват само лъжи.

Бойко е осъден за лъжа.

Не е възможно, защото такова куфарче с 12 издатини няма у нас!

Първо - демокрацията ежеминутно ражда корупция, при това безнаказана. Второ - корупцията в България е обхванала цялата държава, до най-низшия чиновник, който може нещо да изкяри до най-отгоре. Няма изключение по ниво и по политическа "окроска". Трето - освен корупция държавата ни е пълна с платени подлоги на чужди държави - САЩ, Русия, почти всички по-големи държави от ЕС. Всички искат влияние и го получават срещу жълти стотинки. Всичко това харчи огромни пари ( според едни 17 според други 11 милиарда евро на година ), а с останалите не се прави държава. Нито полиция, нито армия, нито държавни чиновници нищо. А тези които управляват - дали ГЕРБ, дали БСП, дали някои други са такъв отбор предатели какъвто България не е имала от Освобождението от турско робство, та до сега. Не знам дали схващате в каква БЕЗИЗХОДИЦА се намираме?!?!?!

stankow

Самосбъдващо се пророчество. Първо тръбиш на всички страни каква голяма корупция има в България. Правиш изследване - хората имат "усещане за корупция", все пак пропагандата е силна. После разтръбяваш още по-силно за "изследването", "усещането" се увеличава. И така докато доведеш страната до 180-то място по "усещане". Демагози, сър !

Много си си добре тогава. Всичко е наред. Кой какво тръби не е интересно. Интересното е,че "Кой" си изплете кошничката и напразно тропаха с тенджери и тигани и усещането е, че пак сме излъгани.И не е само усещане.

"Усещането за корупция" e производна на "усещането" за най-бедна държава в Европа!

Ниама такива копелета

ДОБЮТРО-То да беше само корупцията с мед да я намажем ама то не бяха структурни промени,които изгониха знаещите и работещи за да освободят места за родата,спираме на електронно правителство,раздуване на администрация,специализирана прокуратура която се оказа,че една справка в НОИ не прави преди да повдигне обвинение да не говорим за чадъра над циганите(ама и те тръгнаха към терминал 2),инвестиции почти няма.Смирението унищожи държавността.

Абе пичове , тези от Герб много са смешни ! Забравиха че всички знаем и помним за Аферите ! Аферата Кум Гейт и Фалшив Депутат , Афера Суджук Гейт , Аферата НДК , Афера Калиакра и много малки но тлъсти аферчета ! Оня смешник Кирилов който срича като първолак с Призива ,всеки да съобщава за Корупция иначе глоба 5000 лв. ! ЕЙ Гробари да си взимате каскетите и да се махате Унищожихте България -ОСТАВКА !!!!

Е да, ние сме по усещанията, изглежда че не са твърде натрапчиви тези наши усещания и ние сме се фиксирали в тях..., но времената на червените куфарчета би трябвало вече отдавна да е отминала.

едно време имаше филм"усещане за жена",сега българската версия "усещане за корупция"ли е?!режисьора е Бойко Борисов ,разбирасе,ще участва в Оскарите !!пародия на държавност !!!

Това ''усещане'' напомня на ''малко бременна в осмия'':))))))

То да беше само ''усещане'' с мед да го намжеш ама реалността доказва че не е никакво ''усещане'' а начин на управление..

Така е. Усещане е. Няма обвинени. Няма осъдени. Затова и остава едното усещане. А усещането си е доста реално. Бизнесът усеща как ако не се отчита редовно веднага ще усети цялата строгост на закона. От друга страна бизнесмените ежедневно усещат, как ако осигуряват приятни усещания на властта, те от своя страна ще усетят свобода, безконтролност и безнаказаност каквато не биха усетили никъде другаде в Европейския Съюз. Обикновенните хора ежедневно усещат преките последствия от корупцията - виждат как хора очевидно непригодни за това масово заемат важни позиции и след това същите тези хора изведнъж започват да създават усещането за просперитет и заможности. Обикновенните хора усещат как някои неща са невъзможни по "каналния ред", но изведнъж стават реално възможни, ако едни пари сменпт усещането за собственика си. Всички поне веднъж сме усетили очакващия поглед на катаджията и изпълнения с очакване поглед на държавния служител. Всички усещаме как медиите ни занимават с глупости, но не говорят за важните неща. Усещаме как има теми, за които е забранено да се говори и имена, които е забранено да се споменават. Но всичко е усещане, защото доказателства няма. България е страната на "липса на доказателства". У нас всичко се знае, всеки го усеща, но доказателства няма. Затова си и оставаме с "усещането". И с корупцията.

С по-добри показатели от нас, са страни, като Малайзия, Намибия, Руанда и дори Грузия. Но пък сме наравно с Турция.

В булгаристан всички корумпирани са начело на държавата,те са инвеститорите,участниците в "усвояването" на европари за несъществуващи пътища,причествателни станции,детски площадки,паметници на културата,стадиони на никому ненужни ,защото хора не останаха.Мисля ,че и тези дето хвалят булгаристан са купени с много пари,защото тук похвали не могже да има при това положение.Всичко е обхванато в корупцията като се почне от властта и се мине през съда.

Защо ми изтрихте коментара? Цецка, Цацко и Цецко отдавна опровергаха усещането за корупция, а бесепету и Льотчика скачат само, когато ги настъпят лично по мазола, иначе не смеят да изрекат имената на Сортир и Дибелян. Нещо нецензурно ли пиша? Нещо невярно ли?

Що не ходиш на кон в аспуха !!!

Забавно е как съчетанието "усещане за корупция" би трябвало да отклони вниманието ни от реалното значение "корупция във всички държавни сфери"!

Бедните са корумпирани.

Мърлите в дир.бг ме изтриха.Да,има цензура в дир бг,не е усещане,а е реално и всекидневно,престанете да триете,бе боклуци!

Сега ще наскачат шаманите-експерти и професори по всичкология да ни обясняват, че това е субективно, че корупция има навсякъде, че това са си нормални неща, че са ни нарочили лошите европейци....

То да беше само усещането!!!

А за министър?

Корупция имало в най-прозрачно и законосъобразно управляваната държава! Откъде -накъде! Вижте само най-силния пример за конкурса(опс, май не беше конкурс, а нещо друго) за новите хвърчила - е па по-некорупционна практика нема, бе!

Цял свят казва че България е корумпирана, и ние го виждаме също. А когато го каже Президента, казват разделял нацията.

Разделя я, как да не я разделя. Разделя я на на 5% оплетени в корупция и далавери, 15% обслужващ персонал (любовници, охрана и подставени лица) и 80% "мат'риал" на доизживяване.

Петка: Чапай имам усещането, че риба ми влезе в г..а Чапаев: Плувай Петка, плувай. Не е риба. Та и с нашето "усещане" за корупция така.

Време е цялата сган да бъде изметена

Айде! Кога почваме? Ти метлата ли ще държиш или фараша? Или чекаш некой друг да мете вместо тебе докато ти се криеш в мазето до качето с виното и бидоня със зелето но обещаваш да му стискаш палци.

Усещането за корупция е нещо като усещане за мъжки полов член проникващ оптзад, няма как да го сбърка човек.

Като не можете (или не искате) да борите корупцията, Вземете я формулирайте с друго име, узаконете я (нали вие пишете закони) и веднага ще изпаднем от класацията.

И заради цензурата в дир.бг сме на това незавидно място!!!

Колкото се доближаваме до момента да се произнесат дали ще ни приемат в еврото и шенген толкова по- корумпирани ще ставаме... Напротив- ако се откажем от тези искания корупцията ще намалее. А чехкинчето Верка ще спре да ни съобщава лошите новини ако дадем на чез да изкара едни пари на гърба на "корумпираното" население.

Манипулация е това щото спрямо благосъстоянието ни и мизерното ни богатство сме точно толкова корумпирани колкото и немците и датчаните! Но измамата е, че не мерят благосъстоянието /европейска свенливост и политкоректност/, а производната му- корупцията! Стар бакалски номер да омачкат бедните и да им пробутат нутелата без какао!

видях следното:На магистрала -нещо като зебра-3 дебели бели ивици...Какво е това? Ами-маркировки от фирми, кандидатстващи за поръчка за маркиране на пътищата в тази област...Печели фирмата, чиято ивица се изтрие най-малко...Направо паднах...Не,че там няма корупция...но едва ли се допуска застрашаване живота на гражданите...

А на байганьовците у нас демокрацията им е виновна, а не корупцията.

Тъй, тъй - той и Горанчо така рече - "усещане за корупция" има е ще го боримЕ, ах как го боримЕ само;)) Важното е обаче, че корупция няма, нали скъпи управляващи? И доказателство за липсата ѝ е че няма осъдени ефективно и вкарани в затвора политици и управленци от високите етажи на властта!;)