България ще строи свой специализиран кораб за търсене и спасяване

Плановете са да се финансира със средства от Програма "Транспортна свързаност" 2021-2027, а проектът вече е включен в обхвата на програмата, посочва Христо Алексиев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма лошо. Ще се финансират български предприятия и ще подобри опита ни.

От академичната институция са заявили и готовност за създаване на магистърска специалност "Аварийно-спасителна дейност", където студентите ще могат да се обучават за професионални савьори. МАГИСТЪРСКА СПЕЦИАЛНОСТ ... ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИ с-а-в-ь-о-р-и !!!!???? Савьори, не спасители - да ви е.а в изкуфелите изтрещяли празни кратуни. Не можеш да обучиш в училище който и да било да бъде спасител, особено МОРСКИ СПАСИТЕЛ. Само морето може да те обучи на това и то след завиден стаж на море. Същото като обучението по МЕНИДЖМЪНТ - отиваш учиш в училището за МЕНИДЖЪР, излизаш с горда диплома по мениджмънт и си повярвал, че като отидеш в първата компания/фирма и ще те назначат като ... МЕНИДЖЪР. Всеки ученик, студент, курсант в морските ни училища било то средни професионални ли висши, които изучават морската професия се обучават и по "Аварийно-спасителна дейност" особено корабоводителите и инжинер-механиците.

Добра новина от правителството на другаря Радев. И да го кръстите "Вера Су"

Тоя има ли представа какво представляват подобен род кораби и каква съвременна апаратура и специализиран екипаж трябва да имат. или просто ще пребоядисаме Вера Су-то и те на специализиран кораб.

Такъв кораб... Добре ! Наистина е потребен. Ама кога ще започнем кораба за македонският космонаФтин?

Ще строим спасителен кораб който ще се ползва веднъж в годината или дори още по-малко. И естествено ще отделяме всяка година милиони за поддръжка и за заплати.

за какво сте ги турили , на снимката,бе?!

да съ побара Добре, че има нещо за лапане от европейските фондове. Иначе за морската кауза нямаше да си помръднат и пръста...

На България и трябва спасителен кораб- за всеки отрасъл.... а най- нуждаещите се, са политиците, те отдавна се давят!