България остава транзитна страна за мигрантите

В момента са заети около 15% от капацитета на центровете за настаняване на бежанци

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дори мигрантите не искат да остават в България. А заради Дъблинското споразумение избягват да влизат в ЕС от България. Освен това вече са информирани, че тук могат да ги излъжат, оберат, пребият и изоставят от уж транзитните помагачи. А ние се надяваме да се върнат младите от чужбина.

Много точно казано.

е транзитна май

Този просто лъже, при това безогледно. По ООФИЦИАЛНАТА статистика на МВР, ситуацията е следната: През периода януари-август 2020 г. са задържани общо 1 378 граждани на трети страни. От тях на вход на държавната граница – 249, на изход без регистрация – 461 и установени в незаконен престой във вътрешността на страната – 668 лица. Спрямо общия брой на задържаните през същия период на 2019 г. (1587) се отчита намаление с 13,2%. Както виждате при влизане в България са задържани едва 249 човека, което е над 4.5 пъти по-малко от хванатите вътре в страната и когато са се опитвали да излязат от нея на път за Западна Европа. Това означава, че каналите си функционират, а границата е пробита от всякъде.

Ами как да остават в България като им дават 112 лева на месец? Аз мисля, че бъл;гарското правителство трябва да ореже пенсиите, заплатите на учителите, лекарите и др., за да може да осигури достойно заплащане на мигрантите и да ги привлече да остават! А вие не мислите ли така?

Напълно подкрепям! Освен това, всеки собственик на апартамент следва да настани поне по четири непридружавани деца-бежанци до 45 годишна възраст, които да издържа на собствена сметка. Ако някои от тях решат да заминат за Запдна Европа, да осигури пътуването им, след което да попълни опразнените човекоместа.

Защо не минават влакове по тези релси? Защо?

Да благодарим на Герб, лично на ББ и на цялата ни политическа класа, че за тридесет години ни докараха до състояние да сме нежелана страна за обитаване дори и за сомалийци

Ние и до 1989 бяхме нежелана страна за оставане. Африканците летяха транзит с Балкан през София за Западна Европа.

И никой българин не бягаше в Съветския съюз, а на Запад

Не сте прав. Доста кубинци и виетнамци искаха да останат, но малцина от тях успяха.

България ТРАНЗИТНА страна за мигранти. Сирийски имигранти обясняваха, че предпочитали да се върнат във военна Сирия пред опцията да останат в европейска България. ... Всичко и всеки заобикаля/преминава територията България. Има такава държава. :(

"Потокът на хора, търсещи убежище в България, спадна значително през последните години и месеци" Може би защото бързо откриха че тук е абсолютен ад за тях!? И сигурно сме втората най-нежелана дестинация след Русия. Пък и кой да ги иска? Я гледай само млади мъже на възраст между 20 и 30 години, които никой не знае какво да ги прави заради неизяснената им самоличност и езикова бариера.

Та даже и навлеците гледат да са по далеч от мутренската територия ама мутрата се хвали че''нямало'' натиск от тях...Престанете с лъжовните си пиари че хората имат очи и уши на които повече вярват отколкото на вас..

Не се лъжете, че ще сме транзитна страна. Този ,,транзит,, ще продължава с години докато си вземат български паспорти, а след това Европа ще е отворена за тях. Ето това ни докараха германците.

Стига лъга бе. Дай 1 такъв случай. Аман от келеши.

Правилно. Кафяви паразити тука работа нямат.

Поне една полза да има от това че сме бедни хаха!

Дори и мигрантите не искат да останат тук (((.

Ние сме мигрантите за Англия и Германия. Дали им е лошо да им работим? 600 000 само в Германия. Дай ми 20 сириеца да ми работят за 400 лева на нивата да копат. Нека ми е зле.

Знаеш ли кога ще ти копат на нивата за 400 лв. Когато мама Меркел спре да им дава по 450 Евро + жилище+ допълнителни разходи( здравни застраховки, преводачи и т.н.). В Лайпциг дори отказват жилища защото нямало асансьори дори. Онзи ден кацна едно семейство бежанци на летището в Мюнхен с частен самолет, взет под наем за 60.000 Евра. Да се махат тези талибани, защото така или иначе няма да хванат никаква работа. Те наистина вярват, че християните са длъжни да им работят ангария, защото били свръхчовеци.

Мама ти Меркел не им дава никакви такива неща. Ела в Германия и тогава говори.

20*400 е 8000 лв. на месец. Ми купи си трактор бе. Той ще ти копа, ама няма да те гледа с този зверски поглед.

Ето ти и цитат: . For asylum-seekers living in refugee shelters, single adults receive €135 ($162) a month while married couples receive €129 a month each. Ето ти и статия в ДВ: https://www.dw.com/en/refugee-benefits-in-germany-are-quite-high-interior-minister-de-maiziere-says/a-40426704 Като почнете да си измисляте едни цифри, па не се спирате. Аман от келеши.

По някъква случайност съм от 30 г. в Германия. Квартала ми в Мюнхен се напълни с Амуджи и Тъмнокожи. Не знам вече къде да се деня.

Това което го пускаш е вярно, НО се отнася само за тези които са в бежанския лагер. Там пресоя им е обикновенно около 6 Месеца и после преминават на социални помощи. Така наречените Harz IV. Тука един такъв с 4 жени и 23 деца точи 30.000 Евро на месец. Има много статии за този случай в пресата. Един непълнолетен мигрант струва около 5000 Евро на месец. Сега си ти на ход

А знаеш ли защо моя квартал се напълни с тези? Защото социалните жилища се дават с предимство на тези които трябва да излизат от бежанските лагери. По закон държавата не е длъжна да осигури социално(евтино) жилище на нормалните граждани(които тука наричат ...по дълго тука живеещите (Länger hier lebende)), но Е ЗАДЪЛЖЕНА да предостави такива жилища на мигрантите. Пак ти си на ход!

по някаква случайност и аз съм в Германия от дестки години. ти знаеш ли колкое е Harz IV и кой има право да го получава?????????????????????????????????????? престани с измишльотините си.

и следващия път като ТВРЪДИШ НЕЩО ПОЛЗВАЙ ЦИТАТИ - както аз го правя. В противен случай - ЛЪЖЕШ на принципа - Една баба ми каза, че ...

а трактора може ли да полива, плеви и събира реколта. по дървета катери ли се да събиря ябълки? колко гориви гълта и колко му е застраховката и поправките на този трактор

Типичен тролски подход, да ме вкарваш в обяснителен режим. Личи си, че си нов трол, защото използваш много препинателни знаци. Цитираш ми статии на английски, които се отнасят за Германия и ми се правиш на важен. Сигурен съм, че си бил в Германия на екскурзия или си поработил за няколко месеца и след това са те изгонили. Ама чак десетки години. Посмали малко. Що се отнася за Harz IV ти прилагам линк, за да можеш да се регистрираш следващият път. http://muenchen-jobcenter.de/buerger/antrag-stellen/hoehe-der-leistungen/regelleistungen/ Моля модератора да остави линка който служи за показ на моето изказване. Благодаря.

Ми той не е казал за такива дейности, Той иска да му копат. Ама като гледам спора, той явно наистина копа сам на полето, нейде, а не е у Немачко, както твърди. ХАХА. Поне мое английски и ше се разбере с афганистанците.

пролича си кой е трола. Сложи линка на ЕВРОТАТА, но пропусна да ОТГОВОРИ ТОЧНО И ЯСНО което го има на същата страница само че с други линкове като (Цитирам) Voraussetzungen Was muss ich zur Antragsabgabe mitbringen Въпроса за ПАРИТЕ ли беше или за КОЙ ИМА ПРАВО. а сега ми кажи как с Aufenthaltstitel емигратн ще получи Харц4???? Абе дете. Не ми спори на ишлеме. 30 000 взимал с 20 жени и 500 деца. Така ти казала баба Пена... или Гана... не помниш. Ама да ти вЕрваме. Имаш ли едея КОЙ получава Харц4? От какъв зор се набираш? Аре да те видя как ти ще получиш Харц4 в Германия. Нищо че си работил 30 години.

И да се цитирам сам "Ето ти и статия в ДВ" оплаквал се милия че била на Английски... нищо че е НЕМСКИ сайта.

Да ти отговоря кратко, че и дълго да го правя няма да ме разбереш. Всеки който е в Германия от 6 месеца има право на Харц 4. Чети глупако. И не ме наричай милия или не знам какво. Преди седмица излезна присъда от Европ. Съд, отнасяща се за един поляк. който само е записал детето си на училище тука, че му се полагат социални помощи т.е Харц 4. Ето линк с коментар от сериозна страница, но трябва да знаеш немски. https://www.presseportal.de/pm/133833/4293994 А кой има право си го пише в твоя цитат / всеки който е бил тука от 6 месеца. За това наще мангали така точат системата тук. Днес започна един процес с щети от 7 Милиона Евро. Ето да четеш, ако можеш де https://www.zeit.de/news/2020-10/12/massenhafter-sozialbetrug-in-bremerhaven-prozess-beginnt?utm_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F И спри да се правиш на разбирач, щом като търсиш мигранти да ти копат на нивата. Мекере долно.

И да ти отговоря право. Единственото, което не искам е... Талибани да копаят Българска земя. Нека да си ходят в Германия, да си взимат колкото им дават, но важното е.. Нито един на територията наречена България.