Коментари - България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат F-16 | Днес.dir.bg

България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат F-16

Засега се залага на удължаване на живота на съветските самолети, каза военният заместник-министър

Обратно в новината

Коментари - България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат F-16 | Днес.dir.bg

Коментари

интересно, имал ли е достъп до чуствителна информация съгласно ЗЗКИ, та приказва така на воля като много вещ?

Взимете от финландците Ф18, много по добър от Ф16, ще ни превари някой друг!

Да не се окаже че нашите самолети и танкове са вече леко счупени но в Украйна от нещо си.

ДНР, ЛНР,КРИМ сами ке правят референдуми да се връщат при укрите........ХАРКОВЛИЙТЕ КЕ ЗИМАТ 1000 ЕВРО,ДОНБАСИТЕ 1000 РУБЛИ...... УКРАЙНА КЕ И НАПРАВЯТ ПЛАН"МАРШАЛ".......ЩЕ Я НАПЪЛНЯТ КАТ ПУЙКА ......ЖЕЛЕЗНИ КУПОЛИ КЕ Я ПАЗЯТ.......

"""България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат F-16""" България нищо не може да планира или по-точно ,планира това ,което и заповядат от САЩ.Все пак тя е само територия с туземна администрация

Предишният министър на отбраната по Боково време, "ремонтира" Т-72 за по 1 милион броя. Сега тоя иска да ги нареже на скрап. Верно "кълне се във вярност в американския брат" , ама ние плащаме масрафа и на всичкото отгоре няма действаща армия. Която и нова техника договорим, тя няма да дойде в следващите 5-10 години. До тогава какво, армията да танцува полка ли? Докато дойде каквато и да е друга техника, сегашната и особено тази от държавният резерв, трябва да се използва по две причини: 1. Имаме някаква действаща техника, добра или лоша, но действаща. 2. Армия която не ходи на учения, не е никаква армия. Нека се научи на старата, а като дойде новата да се научи на новата. За какво се плащат заплати в армията. ако е за да ходят на работа - по добре да ги направят чиновници. И крайно време е да се разбере "Който на храни своя армия, храни чужда". И моля хора, които не са влизали в казарма, да не дават ценни "военни"съвети.

"България трябва да се откаже от танковете Т-72" - стига първо да вземат нови и модерни, а не да ги пращат за скраб и да си намаляме още повече въоражението на армията

Михлюзин. Като нямаш пари какво унищожаваш само. Ремонт на един танк месечно си е капацитет ше знайш! Всички държави от изтока са с проблемна съветска техника, ама в такова положение като нас няма нито една. Декларирали сме пред любимото ти НАТО капацитет, а го имаме само на хартия. Затова и ф-16ките ни ги дадоха само на хартия. Книжен плъхо....

_stankow

"България трябва да се откаже от танковете Т-72" Ясно, и абрамси ще ни набутат. И то стари, защото нови отдавна не се произвеждат. Всичко за Америка, всичко за благото на народа (американския).

Я да покажат българските самолети, да видим дали са тук, или вече са утилизирани в Украйна ?

_stankow

Руснаците се оплакват, че са се появили още Су-25 на фронта. Засега само подозират, че са от Чехия, Словакия и България. Внесени на части и сглобени в Полша отново. Ще ги свалят, ще видят номерата и истината ще лъсне.

А цените на Леопард 3, на обновените Ейбрамси или на новия Леклерк, да не говорим за Чалънджърите, виждали ли сте!? Танковете баш не са най-първата грижа. Може да обновим 72-ките с израелската защитна система "Iron fist" и да пренасочим усилията в авиацията и флота, където сме кръгла нула.

_stankow

Какво ще купуваме зависи кой американски производител е почерпил най-добре своите сенатори ...

президентът каза, че отстранили Янев, защото не модернизирал армията, така ли ще модернизирате армията, г-н президент , със стари самолети?

Може пък накрая да си купим и втора ръка, да ги ремонтираме десеттина години, за да има нещо да хвърка докато дойдат новите, които ще сме си поръчали преди две десетилетия.

сто пъти казаха, че сме ги дали тия сута и правителството сто пъти отрече! Що не закара журналистите на летището и да каже - ето ги самолетите? И тогава ще е уреден тоя въпрос!

Щото дори да го повозиш на тях, пак ще напише, че сме ги разглобили и изпратили там...

Едни хора взеха едни пари и ни показаха среден пръст и палец между показалец и среден пръст! А нашите ПУЦ-аджии от Харвард им се възхищават и се мъчат да ни убедят, колко верни и надеждни партньори (господари) са. Едни други хора казаха, въпреки че сте неприятелска държава (с братски народ) ще ви доставяме газ и петрол, но трябва само да си откриете една сметка в наша банка и там да превеждате парите. Защото вашите нови господари прибират всички наши пари, които получаваме за наши доставки и така ние не получаваме нищо за наши суровини и труд. Сиреч работим без пари! А нашите гении, заспали в талаша обявяват тези други хора за ненадежден партньор! Да се смееш ли? Да плачеш ли? Не знам защо тези наши управници - некадърници мислят българския народ за будали!

Еми, баш будала си. Русия като е искала в рубли да се плаща за газа им, защо не е сключила договора в рубли още в началото, а са се договорили да им се плаща в евро и долари

А би трябвало да планира точно това.. Ама изпукаха парите и сега "Ние не планираме"

Бойко плати едни чертежи, и си помисли, че си купува спокойствие и вечна власт..... Е, надявам се - убедил се е, че на американските кравари не може, не трябва и е изключено да се вярва. Независимо за какво. В момента, в който вземат парите - всичко приключва. Те изобщо нямат никакво намерение да доставят каквито и да било самолети. Нито да върнат парите.

На Украйна жавелини и стингери ,на БГ-то жребци от Италия

Божилов е категоричен, че решението на Народното събрание страната ни да не предоставя оръжие на Украйна се спазва стриктно. В Мариупол е пълно с българско оръжие.

А самолетите Су-25, тях за туристически разходки ли ги изпратихме?

"България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат поръчаните F-16 от САЩ." Правилно, но защо трябва да ЧАКАМЕ? Не може ли американците да ни изпратят частите в чували и ние тук, по почина "Направи си сам" и кръжока "Сръчни мамини ръчички" да си ги сглобим. При това, могат да хартисат някои части и ние да си сглобим още един F16 гратис !!!!

Относно капацитета на нашия танкоремонтен завод в Попово - ТРИ БРОЯ НА МЕСЕЦ! Ако укрите ни бяха изпратили няколко поломани танка, до днес щяха да бъдат ремонтирани ДВА, с които героичната украинска армия можеше да стигнр до Масква, до Урал ........до Семипалатинск, дори и до Владивосток! По наизток не би могла, щото морето от там нататък е дълбоко, а все пак това е ТАНК, а не амфибия. Ако ремонтът на някой танк пък не е чак толкова успешен, можеха да го натоварят с пластмасови гранични стълбчета, оцветени в ЖЪЛТО/СИНЬО и да ги разместват насам-натам и да показват колко много руска Земя са превзели за радост на НАТО, DW, BBC и СNN

T72 е стар модел но при нас е многократно модифициран със чисто нови западни двигатели и в момента се модернизира логистиката от израелска фирма в нашите заводи по натовски стандарти. Този човек не знае какво говори ...

Той е зам-министер, що трябва да знае какво да говори? Важното е да произнася правилните мантри и словосъчетания от наръчника на правилния НАТОвец . Тя и Урсула не знае какво какво точно прави и къде се намира, ама на - цела председателка.

Ама защо нашите задокеански партньори така ни цакат??? Та нали сме им много важен съюзник, защо не си ни дават платеното?

Партньорство между сутеньор и проститутка няма.

Видяхме НАТО как подпомогна Украйна, така и помогнаха, че половината държава вече я няма.

АМи страдат си заради зеления... щото се вързва на кравари и еврогейци. Той ще си е добре - ще си го вземат при тях, украинците да му мислят.

Арее и Северодонецк замина....Щели да купуват, щели да дойдат...Как е тръгнало май рубла ще въвеждаме е не Евро, ама седим и гледаме мача. Нашите геройски губят. Джавлитинте се оказаха траш и шит.

Няма да купува ами! Нали едни "български" политици казаха, че да имаме собствени самолети щяло да бъде държавна измяна и опит за преврат!

За какво са ни изтребители като Европа ще ни забрани да вкарваме руски петрол. С какво ще летят тия изтребители? С пожелания за добро здраве?

Точно така "другарю", отлично, имаш бонус 10 копейки. В цял свят, всичките възможни самолети, летят само с керосин, приизведен от руски петрол, и то единствено и само в нефтохима на Лукойл в Бургас. ПовЕрвахме!

С биодизел от рапично масло! :))))))))))))

ㅤ

"Със сигурност в НАТО се разработват различни планове как да се подпомогнат държавите на източния фланг,..." По-скоро се разработват планове как държавите от източния фланг да бъдат час по-скоро замесени в конфликта и така с един удар, няколко заека.

Полски ремонт никога няма да има , поляците дадоха всичко което имат на Украйна

руските боклуци трябва да се бракуват и никога повече руски боклуци в нашата армия. Стига са ни падали на главите в мирно време и да отнемат живота на наши пилоти.

Айде ЩИРчее, яхай ЧЕРТЕЖИТЕ и си ДЖИТКАЙ на воля.

Верно ли? Чудно защо поляците все пак си запазиха модернизираните за съвместимост с НАТО МиГ-ве, a? При тоталната липса на самолети за армията ни, само пълен идиот може да иска да бракуваме част от тях. Като НАТО-вска армия трябва да имаме поне 80 действащи машини. Ти искаш да останем само с очакванията за 8.

Естествено, няма да получим никаква компенсация за това, че самолетите, които купихме от САЩ ще дойдат най- рано след две години, ако изобщо дойдат някога. Самолети F-16 втора ръка би трябвало да получим като компенсация за забавянето, а не да мислим да ги купуваме. Забавянето на платените от нас самолети обаче не е заради COVID-19, както официално се твърди, а за да ни извиват ръцете и по други въпроси, например рсм и т.н.

И кой лично ти докладва за тези неща?

Може да не е верно че Путин е болен а де е фейк

Те иза Бойко казаха че има кюлчета ама никой не ги ни чу ни видял повече Сички лъжат като дърти роми

А планира ли да купува още американски газ на чертежи? :)))))))))))))))) Идиотските лъжи на Киро и Лена-мустака, че цената щяла да бъде 4 пъти по-евтина, въобще няма да я коментираме

не е ли по-добре американският и руският посланници да се разберат по тези по други въпроси и да публикуват споразумението така, че да знаем кво ща ни праят? щото сега се мотаем като пилета в кълчища ?

Имаме от Маалата едно питане! Има ли здрав смисъл в това да се откажем от руската бойна тейника? Моля обяснете, ако има, щото ний го търсихме смисълът и чистачката го търси и каза, че не го е измела и не можахме да го намериме! да не би някой да го е изнесъл тоз смисъл от кръчмата без да забележи?

Руската бойна техника е с отдавна изтекъл ресурс и не може да бъде поддържана в работещо състояние.

Ние Ви верваме и сме щастливо съгласни! Ще платим сметката, дори и да не получим стоката и дори на нямаме нужда от нея! Винаги с Вас, Сър!

Купил съм хубави чертежи. Какво се оплаквате? Даже съм ги и платил вече

Бойко, ти ли си бе .. ?

От една страна: "България трябва да се откаже от танковете Т-72, които са морално и технически остарели, както и от останалата руска военна техника, не само защото е остаряла, а и защото при сегашната геополитическа ситуация става невъзможно тя да се поддържа." От друга страна казва: "имаме един от най-големите заводи за ремонт на танкове и бронирана техника в Европа, където сега се ремонтират български танкове, така че можем да отговорим на искането на украинската страна." Т.е. можем или не можем да ремонтираме танкове и бронирана техника или можем да я закърпим или нищо не можем или не можем да я модернизираме?

Ние можем и да можем, ама заместник министърът толкова си може!

https://www.congress.gov/bill/117th-congress/house-resolution/741/text?r=1&s=9 "Whereas there is evidence that the earliest Macedonian presence in the continental United States arrived on or around the year 1492;" Имайки предвид, че македонците са открили Америка и за това има доказателства - според резолюция гласувана в Конгреса на САЩ може обосновано да заключим, че Христофор Колумб също е бил македонец и че Македония е много по-древна държава от Булгаристан. Надявам се да станем част от Македония час по-скоро за да ни защитят от Масква.

Е кой не знае, че Америка е открита от Ристе Колумбовски?

Дайте овехтелите танкове на Украйна като ремонтирани

Те докато дойдат тия самолети НАТО няма да съществува.

по-скоро путлер ще е с куршум между очите, гръмнат от собствените си хора.

Като гледам все повече държави искат да се присъединят към НАТО. Пък дори и китайците се измъкват от Русия.

Ще дойдат на куково лято :-)

А те ще дойдат ли изобщо тез самолети? Защото парите бързо отидоха-самолетите ги няма.

"...Божилов смята, че България трябва да се откаже от танковете Т-72, които са морално и технически остарели..." Божилов, нали точно с това се хвалехме, че сме специалисти в модернизирането на такива машини. То няма лошо да се замени с ново, ама кога!? Да не стане като със самолетите - от много заменяне в момента сме без никакви!

След като направихте ПП и сие всичко възможно да загубя всякакво доверие, бъдете така добри и покажете наличните самолети един по един. Купували сме ги с нашите данъци и не съм се подписвал да ги дарявате, а и не съм ви избирал! Действайте! Покажете самолетите!

Кенеф 16 идва през 2034 година,когато ще има F-55 седмо поколение. Само глупак предплаща Трабант и чака да дойде когато ще има последен модел Мерцедес. Между другото F-16 нашия струва повече от F-35 Комисионни ????

Нашите Ф-16 не струват повече от Ф-35, защото плащаме не само самолети, а и оборудване, инфраструктура, обучение и т.н. Докога ще сравнявате цената на гол Ф-35 с цената на Ф-16 плюс изброените неща?

Това ли ви диктуват да пеете сега ? Какво още предплащаме - курвите на уса инструкторите, които ще учат нашите ?

Дори и втора употреба да са, пак ще млатят руските орки и ще ги пращат в гробищата където им е мястото

Къде са 14-те Су-25?

В Украйна ,медиите в САЩ и Украйна дадоха информация какви самолети е дала България. Ще се окаже,че вместо ремонт на украинските танкове ,даваме нашите танкове.

Нали тези самолети бяха несъвместими със високите стандарти на НАшТО? Защо тогава рязахме, продавахме и дарявахме 'стари' оръжия като за световно? В България в момента има 1:1 съотношение на чужда и местна армия. Очаква се още чужда. Повечето са туристи, знам, но ако включим и въоръжението им ще ни превземат за един уикенд. Въпросът е от кого ни пазят? Ние сме заобиколени от членове на НАшТО, най-старият приятел на Америка - Македония и Сърбия. Аз не виждам алтернатива на военна операция срещу Сърбия... В името на демокрацията! Вкарахте ни във такава месомелачка, че бъдещето на България като свободна страна е мираж. Имаме широкият избор между Косовизиране и Украйнизиране. Ще е забавно - предлагам студентите да ги пращаме на стаж в някоя от тези страни за да имат опит, когато дойде времето.

Не докато дойдат,а ако дойдат.

Спрете да сте прости купувачи, а вижте да се включим в проект на ЕС и да ни дадат да правим опашката на изтребителя, примерно. Стига купувачи и после тука има тука нема. ЕС трябва да има собствени оръжия и производство, а ние да се издигнем малко във веригата на доставки с по- скъпи и софистицирани неща! Има планове за бъдещ модерен изтребител на немци и французи и там е нашето място, но ако и ние произвеждаме нещо! Някога произвеждахме космическа храна и апарти за мерене на радиацията в космоса и бяха най- добрите... Повче самочувствие и по- високи цели от това да сем послушковци и йесмени!

Коментари - България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат F-16 | Днес.dir.bg

България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат F-16

Засега се залага на удължаване на живота на съветските самолети, каза военният заместник-министър

Обратно в новината

Коментари - България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат F-16 | Днес.dir.bg

Коментари

интересно, имал ли е достъп до чуствителна информация съгласно ЗЗКИ, та приказва така на воля като много вещ?

Взимете от финландците Ф18, много по добър от Ф16, ще ни превари някой друг!

Да не се окаже че нашите самолети и танкове са вече леко счупени но в Украйна от нещо си.

ДНР, ЛНР,КРИМ сами ке правят референдуми да се връщат при укрите........ХАРКОВЛИЙТЕ КЕ ЗИМАТ 1000 ЕВРО,ДОНБАСИТЕ 1000 РУБЛИ...... УКРАЙНА КЕ И НАПРАВЯТ ПЛАН"МАРШАЛ".......ЩЕ Я НАПЪЛНЯТ КАТ ПУЙКА ......ЖЕЛЕЗНИ КУПОЛИ КЕ Я ПАЗЯТ.......

"""България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат F-16""" България нищо не може да планира или по-точно ,планира това ,което и заповядат от САЩ.Все пак тя е само територия с туземна администрация

Предишният министър на отбраната по Боково време, "ремонтира" Т-72 за по 1 милион броя. Сега тоя иска да ги нареже на скрап. Верно "кълне се във вярност в американския брат" , ама ние плащаме масрафа и на всичкото отгоре няма действаща армия. Която и нова техника договорим, тя няма да дойде в следващите 5-10 години. До тогава какво, армията да танцува полка ли? Докато дойде каквато и да е друга техника, сегашната и особено тази от държавният резерв, трябва да се използва по две причини: 1. Имаме някаква действаща техника, добра или лоша, но действаща. 2. Армия която не ходи на учения, не е никаква армия. Нека се научи на старата, а като дойде новата да се научи на новата. За какво се плащат заплати в армията. ако е за да ходят на работа - по добре да ги направят чиновници. И крайно време е да се разбере "Който на храни своя армия, храни чужда". И моля хора, които не са влизали в казарма, да не дават ценни "военни"съвети.

"България трябва да се откаже от танковете Т-72" - стига първо да вземат нови и модерни, а не да ги пращат за скраб и да си намаляме още повече въоражението на армията

Михлюзин. Като нямаш пари какво унищожаваш само. Ремонт на един танк месечно си е капацитет ше знайш! Всички държави от изтока са с проблемна съветска техника, ама в такова положение като нас няма нито една. Декларирали сме пред любимото ти НАТО капацитет, а го имаме само на хартия. Затова и ф-16ките ни ги дадоха само на хартия. Книжен плъхо....

_stankow

"България трябва да се откаже от танковете Т-72" Ясно, и абрамси ще ни набутат. И то стари, защото нови отдавна не се произвеждат. Всичко за Америка, всичко за благото на народа (американския).

Я да покажат българските самолети, да видим дали са тук, или вече са утилизирани в Украйна ?

_stankow

Руснаците се оплакват, че са се появили още Су-25 на фронта. Засега само подозират, че са от Чехия, Словакия и България. Внесени на части и сглобени в Полша отново. Ще ги свалят, ще видят номерата и истината ще лъсне.

А цените на Леопард 3, на обновените Ейбрамси или на новия Леклерк, да не говорим за Чалънджърите, виждали ли сте!? Танковете баш не са най-първата грижа. Може да обновим 72-ките с израелската защитна система "Iron fist" и да пренасочим усилията в авиацията и флота, където сме кръгла нула.

_stankow

Какво ще купуваме зависи кой американски производител е почерпил най-добре своите сенатори ...

президентът каза, че отстранили Янев, защото не модернизирал армията, така ли ще модернизирате армията, г-н президент , със стари самолети?

Може пък накрая да си купим и втора ръка, да ги ремонтираме десеттина години, за да има нещо да хвърка докато дойдат новите, които ще сме си поръчали преди две десетилетия.

сто пъти казаха, че сме ги дали тия сута и правителството сто пъти отрече! Що не закара журналистите на летището и да каже - ето ги самолетите? И тогава ще е уреден тоя въпрос!

Щото дори да го повозиш на тях, пак ще напише, че сме ги разглобили и изпратили там...

Едни хора взеха едни пари и ни показаха среден пръст и палец между показалец и среден пръст! А нашите ПУЦ-аджии от Харвард им се възхищават и се мъчат да ни убедят, колко верни и надеждни партньори (господари) са. Едни други хора казаха, въпреки че сте неприятелска държава (с братски народ) ще ви доставяме газ и петрол, но трябва само да си откриете една сметка в наша банка и там да превеждате парите. Защото вашите нови господари прибират всички наши пари, които получаваме за наши доставки и така ние не получаваме нищо за наши суровини и труд. Сиреч работим без пари! А нашите гении, заспали в талаша обявяват тези други хора за ненадежден партньор! Да се смееш ли? Да плачеш ли? Не знам защо тези наши управници - некадърници мислят българския народ за будали!

Еми, баш будала си. Русия като е искала в рубли да се плаща за газа им, защо не е сключила договора в рубли още в началото, а са се договорили да им се плаща в евро и долари

А би трябвало да планира точно това.. Ама изпукаха парите и сега "Ние не планираме"

Бойко плати едни чертежи, и си помисли, че си купува спокойствие и вечна власт..... Е, надявам се - убедил се е, че на американските кравари не може, не трябва и е изключено да се вярва. Независимо за какво. В момента, в който вземат парите - всичко приключва. Те изобщо нямат никакво намерение да доставят каквито и да било самолети. Нито да върнат парите.

На Украйна жавелини и стингери ,на БГ-то жребци от Италия

Божилов е категоричен, че решението на Народното събрание страната ни да не предоставя оръжие на Украйна се спазва стриктно. В Мариупол е пълно с българско оръжие.

А самолетите Су-25, тях за туристически разходки ли ги изпратихме?

"България не планира да купува изтребители втора ръка, докато дойдат поръчаните F-16 от САЩ." Правилно, но защо трябва да ЧАКАМЕ? Не може ли американците да ни изпратят частите в чували и ние тук, по почина "Направи си сам" и кръжока "Сръчни мамини ръчички" да си ги сглобим. При това, могат да хартисат някои части и ние да си сглобим още един F16 гратис !!!!

Относно капацитета на нашия танкоремонтен завод в Попово - ТРИ БРОЯ НА МЕСЕЦ! Ако укрите ни бяха изпратили няколко поломани танка, до днес щяха да бъдат ремонтирани ДВА, с които героичната украинска армия можеше да стигнр до Масква, до Урал ........до Семипалатинск, дори и до Владивосток! По наизток не би могла, щото морето от там нататък е дълбоко, а все пак това е ТАНК, а не амфибия. Ако ремонтът на някой танк пък не е чак толкова успешен, можеха да го натоварят с пластмасови гранични стълбчета, оцветени в ЖЪЛТО/СИНЬО и да ги разместват насам-натам и да показват колко много руска Земя са превзели за радост на НАТО, DW, BBC и СNN

T72 е стар модел но при нас е многократно модифициран със чисто нови западни двигатели и в момента се модернизира логистиката от израелска фирма в нашите заводи по натовски стандарти. Този човек не знае какво говори ...

Той е зам-министер, що трябва да знае какво да говори? Важното е да произнася правилните мантри и словосъчетания от наръчника на правилния НАТОвец . Тя и Урсула не знае какво какво точно прави и къде се намира, ама на - цела председателка.

Ама защо нашите задокеански партньори така ни цакат??? Та нали сме им много важен съюзник, защо не си ни дават платеното?

Партньорство между сутеньор и проститутка няма.

Видяхме НАТО как подпомогна Украйна, така и помогнаха, че половината държава вече я няма.

АМи страдат си заради зеления... щото се вързва на кравари и еврогейци. Той ще си е добре - ще си го вземат при тях, украинците да му мислят.

Арее и Северодонецк замина....Щели да купуват, щели да дойдат...Как е тръгнало май рубла ще въвеждаме е не Евро, ама седим и гледаме мача. Нашите геройски губят. Джавлитинте се оказаха траш и шит.

Няма да купува ами! Нали едни "български" политици казаха, че да имаме собствени самолети щяло да бъде държавна измяна и опит за преврат!

За какво са ни изтребители като Европа ще ни забрани да вкарваме руски петрол. С какво ще летят тия изтребители? С пожелания за добро здраве?

Точно така "другарю", отлично, имаш бонус 10 копейки. В цял свят, всичките възможни самолети, летят само с керосин, приизведен от руски петрол, и то единствено и само в нефтохима на Лукойл в Бургас. ПовЕрвахме!

С биодизел от рапично масло! :))))))))))))

ㅤ

"Със сигурност в НАТО се разработват различни планове как да се подпомогнат държавите на източния фланг,..." По-скоро се разработват планове как държавите от източния фланг да бъдат час по-скоро замесени в конфликта и така с един удар, няколко заека.

Полски ремонт никога няма да има , поляците дадоха всичко което имат на Украйна

руските боклуци трябва да се бракуват и никога повече руски боклуци в нашата армия. Стига са ни падали на главите в мирно време и да отнемат живота на наши пилоти.

Айде ЩИРчее, яхай ЧЕРТЕЖИТЕ и си ДЖИТКАЙ на воля.

Верно ли? Чудно защо поляците все пак си запазиха модернизираните за съвместимост с НАТО МиГ-ве, a? При тоталната липса на самолети за армията ни, само пълен идиот може да иска да бракуваме част от тях. Като НАТО-вска армия трябва да имаме поне 80 действащи машини. Ти искаш да останем само с очакванията за 8.

Естествено, няма да получим никаква компенсация за това, че самолетите, които купихме от САЩ ще дойдат най- рано след две години, ако изобщо дойдат някога. Самолети F-16 втора ръка би трябвало да получим като компенсация за забавянето, а не да мислим да ги купуваме. Забавянето на платените от нас самолети обаче не е заради COVID-19, както официално се твърди, а за да ни извиват ръцете и по други въпроси, например рсм и т.н.

И кой лично ти докладва за тези неща?

Може да не е верно че Путин е болен а де е фейк

Те иза Бойко казаха че има кюлчета ама никой не ги ни чу ни видял повече Сички лъжат като дърти роми

А планира ли да купува още американски газ на чертежи? :)))))))))))))))) Идиотските лъжи на Киро и Лена-мустака, че цената щяла да бъде 4 пъти по-евтина, въобще няма да я коментираме

не е ли по-добре американският и руският посланници да се разберат по тези по други въпроси и да публикуват споразумението така, че да знаем кво ща ни праят? щото сега се мотаем като пилета в кълчища ?

Имаме от Маалата едно питане! Има ли здрав смисъл в това да се откажем от руската бойна тейника? Моля обяснете, ако има, щото ний го търсихме смисълът и чистачката го търси и каза, че не го е измела и не можахме да го намериме! да не би някой да го е изнесъл тоз смисъл от кръчмата без да забележи?

Руската бойна техника е с отдавна изтекъл ресурс и не може да бъде поддържана в работещо състояние.

Ние Ви верваме и сме щастливо съгласни! Ще платим сметката, дори и да не получим стоката и дори на нямаме нужда от нея! Винаги с Вас, Сър!

Купил съм хубави чертежи. Какво се оплаквате? Даже съм ги и платил вече

Бойко, ти ли си бе .. ?

От една страна: "България трябва да се откаже от танковете Т-72, които са морално и технически остарели, както и от останалата руска военна техника, не само защото е остаряла, а и защото при сегашната геополитическа ситуация става невъзможно тя да се поддържа." От друга страна казва: "имаме един от най-големите заводи за ремонт на танкове и бронирана техника в Европа, където сега се ремонтират български танкове, така че можем да отговорим на искането на украинската страна." Т.е. можем или не можем да ремонтираме танкове и бронирана техника или можем да я закърпим или нищо не можем или не можем да я модернизираме?

Ние можем и да можем, ама заместник министърът толкова си може!

https://www.congress.gov/bill/117th-congress/house-resolution/741/text?r=1&s=9 "Whereas there is evidence that the earliest Macedonian presence in the continental United States arrived on or around the year 1492;" Имайки предвид, че македонците са открили Америка и за това има доказателства - според резолюция гласувана в Конгреса на САЩ може обосновано да заключим, че Христофор Колумб също е бил македонец и че Македония е много по-древна държава от Булгаристан. Надявам се да станем част от Македония час по-скоро за да ни защитят от Масква.

Е кой не знае, че Америка е открита от Ристе Колумбовски?

Дайте овехтелите танкове на Украйна като ремонтирани

Те докато дойдат тия самолети НАТО няма да съществува.

по-скоро путлер ще е с куршум между очите, гръмнат от собствените си хора.

Като гледам все повече държави искат да се присъединят към НАТО. Пък дори и китайците се измъкват от Русия.

Ще дойдат на куково лято :-)

А те ще дойдат ли изобщо тез самолети? Защото парите бързо отидоха-самолетите ги няма.

"...Божилов смята, че България трябва да се откаже от танковете Т-72, които са морално и технически остарели..." Божилов, нали точно с това се хвалехме, че сме специалисти в модернизирането на такива машини. То няма лошо да се замени с ново, ама кога!? Да не стане като със самолетите - от много заменяне в момента сме без никакви!

След като направихте ПП и сие всичко възможно да загубя всякакво доверие, бъдете така добри и покажете наличните самолети един по един. Купували сме ги с нашите данъци и не съм се подписвал да ги дарявате, а и не съм ви избирал! Действайте! Покажете самолетите!

Кенеф 16 идва през 2034 година,когато ще има F-55 седмо поколение. Само глупак предплаща Трабант и чака да дойде когато ще има последен модел Мерцедес. Между другото F-16 нашия струва повече от F-35 Комисионни ????

Нашите Ф-16 не струват повече от Ф-35, защото плащаме не само самолети, а и оборудване, инфраструктура, обучение и т.н. Докога ще сравнявате цената на гол Ф-35 с цената на Ф-16 плюс изброените неща?

Това ли ви диктуват да пеете сега ? Какво още предплащаме - курвите на уса инструкторите, които ще учат нашите ?

Дори и втора употреба да са, пак ще млатят руските орки и ще ги пращат в гробищата където им е мястото

Къде са 14-те Су-25?

В Украйна ,медиите в САЩ и Украйна дадоха информация какви самолети е дала България. Ще се окаже,че вместо ремонт на украинските танкове ,даваме нашите танкове.

Нали тези самолети бяха несъвместими със високите стандарти на НАшТО? Защо тогава рязахме, продавахме и дарявахме 'стари' оръжия като за световно? В България в момента има 1:1 съотношение на чужда и местна армия. Очаква се още чужда. Повечето са туристи, знам, но ако включим и въоръжението им ще ни превземат за един уикенд. Въпросът е от кого ни пазят? Ние сме заобиколени от членове на НАшТО, най-старият приятел на Америка - Македония и Сърбия. Аз не виждам алтернатива на военна операция срещу Сърбия... В името на демокрацията! Вкарахте ни във такава месомелачка, че бъдещето на България като свободна страна е мираж. Имаме широкият избор между Косовизиране и Украйнизиране. Ще е забавно - предлагам студентите да ги пращаме на стаж в някоя от тези страни за да имат опит, когато дойде времето.

Не докато дойдат,а ако дойдат.

Спрете да сте прости купувачи, а вижте да се включим в проект на ЕС и да ни дадат да правим опашката на изтребителя, примерно. Стига купувачи и после тука има тука нема. ЕС трябва да има собствени оръжия и производство, а ние да се издигнем малко във веригата на доставки с по- скъпи и софистицирани неща! Има планове за бъдещ модерен изтребител на немци и французи и там е нашето място, но ако и ние произвеждаме нещо! Някога произвеждахме космическа храна и апарти за мерене на радиацията в космоса и бяха най- добрите... Повче самочувствие и по- високи цели от това да сем послушковци и йесмени!