България има талант: Георги от СМГ за пътя към Харвард пред Dir.bg

Бъдещият студент ще следва примера на своя американски ментор и иска да бъде ролеви модел за други ученици, които да следват пътя му

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на момчето. Тази класна стая много добре изглежда. Тук има места в южните щати дето стаите не изгеждат толкова добре. Много хора казват (явно с право) "защо помагаме на други страни когато и тук (САЩ) има много бедни?", България не е много бедна.

Дано успее момчето ! Дано изпълни обещанието си да се върне в България! Дано запази мечтите си да обучава и допринася за българските ученици ! Безпокои ме само един факт - много премислено премълчаване със заобикаляне на основни въпроси, породили успеха му. Сякаш е посъветван на най-високо ниво - от платците си. И естествено си задавам следващия въпрос - след като са го убедили, че прави добро за себе си и за българските деца, след като са го инструктирали на кои въпроси да отговаря и на кои не, дали утре така умело ще го убедят да направи добро за себе си и заплатата си, както и за държавата на Харвард ?

Прекрасно,умно момче.За съжаление и въпреки приказките ще си отиде безвъзвратно от България. То и няма смисъл да учи в Харвард и да се върне. затова смятам,че трябва да се обарне сериозно внимание на средното образование и на обикновените деца,които ще останат и работят за страната. Разбира се талантите да се поощряват,но с ясното съзнание ,че спонсорираме по-богатите държави.

НА ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ МЕНТОРИ ТРЯБВА СЪС ЗАКОН ДА ИМ ЗАБРАНЯТ ДОСТЪП ДО НАШИТЕ ДЕЦА. ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА, ЧЕ СА ДОБРОНАМЕРЕНИ. А ГЕОРГИ ДА НЕ ОБЕЩАВА, ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ.

а ми то и рафаил рафаилов не се върна а остана в щатите! за по тъпичките като тебе, това е отрочето на курнелия нинова!

Той вече не е Рафаил а Рафаел виж му профила на Ликедин. Прекръстил се е да се слива с местните. Това говори много за възпитанието, патриотизма, влиянието на мама и семейството. Аз ако бях социалист за Курнелия нямаше да гласувам.

невероятно момче ..умно и целеустремено успех

Чуждопоклонничеството е в кръвта на българина.

Жаждата за знания, за които българското министерство на образованието нехае. В БАН са чуждопоклонниците, дето сега ще правят в тон със западната мода езикът ни безполов - няма учител, учителка, няма господин, госпожа , ...

То ние българите си знаем и без да ни казва американския окупатор , че имаме талант. Жалко само, че повечето ни таланти заминават да работят за тези американски империалисти и окупатори а не работят за родината.

НПО-тата нямат място в българското училище. Това е гавра!

То и Министерството на образованието няма място в българското училище. Те нехаят за интересите на децата - само пари от бюджета знаят как да лапат. Основното образование не е за всички, защо прехвърлят вината на родителите, че не били образовани? Как ще се интегрират необразованите? МОН - на съд - престъпници!

ето една прекрасна новина...такива вече не срещаме често...И какво? Веднага заяждане, недоверие, съмнение...И най-вече злоба и завист... НЕ СМЕ НЕРОД! А на ГЕОРГИ-УСПЕХИ и СБЪДВАНЕ НА МЕЧТИТЕ МУ!

Не е заяждане да кажеш истината. Не че Георги не е успяло дете, но има много успели без помощта на Сорос.

Добре, нека чуем и за тях. Разкажи ни историите им. Аз лично се радвам на всеки талантлив човек. А до тогава, нека се радваме на успехите на това дете и задържим за себе си ядливи коментари за хората, които са го подкрепили и открили таланта му преди нас.

В България трябва да имаш пари за частни уроци или родител дето да се е посветил на детето си. Учебниците са отврат, зубрене до дупка, ровене в Гугъл за специфични неща, дето на другя ден ще забравят, искаме ОСНОВНО образование, с нормални знания - по език, по математика, култура, ...

Замъгляването на значението на думите и тяхната подмяна с чуждици води до функционална неграмотност. - „ролеви модел” в превод на български означава: пример; - „ментор”(от гръцки) означава: възпитател, наставник, ръководител; - „менторска култура” означава: определен вид на култ към възпитателя, наставника; (Когато Одисей отива на война срещу Троя, оставя Ментор за възпитател на своя син Телемах.) - „мениджър” означава: ръководител, управител; - „фактор” означава: условие; основно обстоятелство, причина, движеща сила на процес или явление; - „бизнесмен” означава: предприемач; човек, който за да печели пари развива собствена стопанска дейност (в областта на производството на стоки и услуги; търговията; финансите) ФУКЦИОНАЛНАТА НЕГРАМОТНОСТ СЕ ЗАЛАГА В КОРЕНИТЕ НА СЕГАШНОТО И НА БЪДЕЩИТЕ БЪЛГАРСКИ ПОКОЛЕНИЯ ЧРЕЗ ПОДМЯНАТА НА КОРЕНИТЕ НА СВЕЩЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК С ПЛЕВЕЛИТЕ НА ЧУЖДИТЕ ПОНЯТИЯ; НА БЪЛГАРСКИТЕ ДУМИ – С ЧУЖДИТЕ ДУМИ. Не стига че американското посолство ни краде мозъците и чрез един откраднат мозък промива мозъците на още 700 деца от първи до четвърти клас, под знамето на САЩ, но и такива като авторката на статията, с буренясалия си с чуждици език, съдействат за функционалната неграмотност на децата на майка България… Боже, пази България от нейните врагове и от собствените й еничари!

Христо Смирненски: Баланиади Гърбосложен на кревата, аз жадувам твоя стан и в унесница благата от мечти съм пак пиян. Себеспомням скъпи срещи на Борисов дървосад, ръкостисници горещи, отлетели безвъзврат. Пеперудени одежди себеспомням си с тъга; ластовичокрилни вежди пак тревожат ме сега. Себеспомням лунни нощи, себеспомням всеки ден. Устодопреници още нощем мир не дават мен. Сърцесладките минути кат зърна на нижел скъп, сетне ядовете люти, сетне душетровна скръб... Гърбосложен на кревата, аз жадувам твоя стан и в унесница благата стих въртя à la Balan. 28.IV.1917

Има много български деца, които успяват и без богати родители и без платена реклама. Знаете ли колко струва едно ходене в лагер на Луис Ломели - почти 900 евро. Колко родители си позволяват това? Кой спонсорира Ломели в дейността му в България? Сещате се нали! Защо от всички ученици на СМГ и училищата в цяла България се пише само за едно дете, което по политическа линия ще учи в Харвард. Има други деца, които сами са постигнали успехите си.

Луис Ломели е яко в лявата лента. Защо седи в България и работи с деца, от които си харесва едно момче и лансира само него се пита в задачата.

Нищо не се пита в тая задача, нещата са ясни. Политически коректен американец обгрижва политически коректен български юноша...

Щото МОН вместо да се грижи за интересите на децата гони "проекти" за лапане на пари, а децата са оставени на родители, НПО и на себе си.

И да разкаже за расизма на демократите в Харвард!

Е добре, ако е от малцинствата, но се учи лошо няма. похвално е. И да се върне да ги ограмотява, понеже орките ако не се очовечат ще ни смелят. Българките не раждат, останаха само старци в България.

А това момче не е ли от млацинствата?

Дали ше се върне в България е голям въпрос. Или ше бъде поредното ИЗТИЧАНЕ на талант и мозък. Той може да си фантазира нещо за Америка, но трябва дасе подготви за голям психологичен стрес и да не го подлудят и или о.пе де..стят. Дано се изучи и се върне в България. макар, че тая стипендия не е за да се върне, а за да стане бял роб в хамерика. Обаче самата хамерика до 10 години ше се попилее грозно така, че има надежда за момчето даси дойде обратно, даже и по рано. На добър час момко, върни се в Родината!

Естествено, че ще се върне, ако има усовия за реализация. За сега обаче само гоним децата си.

България е дала пари от данъци, че този сополанко да може да избяга и да бачка за чужда икономика. Като е толкова гениален, даа върне разноските по обучението, или да остане в България и да вдига нивото

парите са отишли в джобовете на МОН - мафиотите. Децата излизат неграмотни. Само НПО "подкрепя" - танту за кукуригу.

Ако е свестно момчето ше се върне и с опит. И ше разкаже, истината за тая сатанинска странаа, която скоро ше се разпадне.

Офф многознайко, имаш ли представа "тоя сополанко" дето щял да бачка за чуждата икономика колко ще плати Харвард ,за да го обучава? Хабер си нямаш,знам.Никой няма да го кара насила да остава,там си има достаъчно кандидати. Но ако той сам пожелае достаъчен е факта,че е възпитаник на Харвард,за да му отворят много врати. Успех ,Георги,възползвай се от изключителния късмет,който се усмихва на малцина от американските ти връстници.

Завистливо племе сме си и това е.... Как пък не се зарадвахте за това дете, независимо от произхода му или каква подкрепа бил получил.... Важното е, че отива със СТИПЕНДИЯ в Харвард. Това е огромно постижение, особено за дете от Източна Европа. Браво на момчето и успех!

Още повече бихме се зарадвали на образователна система, която дава в 7ми клас деца грамотни - българи, роми, ..., с грамотни и неграмотни родители - трябва да имат основното в основната образователна степен. Сега нямаш ли родител да ти рови в Гугъл за да отговориш на въпросите, или да ти плаща частните уроци си бита кауза.

И това дете каква вина има за краха на образованието в България?

Браво, ама да се върне, иначе нас какво ни грее, че ни вземат децата? Успех било, за кого? Чули били за България, голям праз. В америка циганията ше стане по голяма отколкото е у нас. И ще си съберат парцала от цял сват където са се разпищолили. Да си гледаме нашето .

Успехът е за него. За кой друг?!?! Може да ме обвинят в това, че не обичам България, но бих посъветвала детето си да отиде да учи в чужбина, да си намери добра работа и хич да не се връща!!!!

Питаш "нас какво ни грее". Според мен ни грее това, че Георги е добър пример и може да ни вдъхнови. Аз лично, за да стана това, което съм, съм се водила точно от такива добри примери. И съм благодарна за това.

В МОН са заети да усвояват пари, някой трябва да им свърши работата.

Нека кажат, че сме завистлив народ и че мразим, ама когато едно и също нещо почва да ми се лансира постоянно на мен лично ми идва само едно нещо - да му тегля една майна и на него и на медията. Добре Дир, разбрахме, че отива в Харвад. Жив и здрав и успешно следване. Само че от Харвард ги подготвят за определени позиции, на които да вършат определена работа за определени хора, които много често са в сянка. А видиш ли наш Гошко пък бил финансиран и от Американското посолство с помощ от неговия приятел и ментор Луис еба ли го кой.

Който е успял в България, не е благодарение на нашето министерство на образованието, а въпреки него. До там са я докарали, че отличниците трябва да вземат частни уроци за да мземат НВО. Мисля, че основното образование трябва да дава основни знания - без значение какви са родителите - всички трябва да излезат Грамотни!, При нас дава тонове печатни материали и последно място по знания след 7ми клас.

Когато завършиш Харвард пътища много - ако искаш работи за някого,ако искаш-за себе си.Там не работят "по разпределение".Успех Георги!

Бъдещо бачкаторче....

А, от кога работата е синоним на срам? Аз пък харесвам “бачкатори”. И аз съм такъв. Писна ми от мързеливи, нацупени песимисти. Стойте си по дупките и не се оплаквайте.

Мяй на журналистката не ѝ е ясно, че има много българи в престижни университети като Оксфорт, Хейделберг и т.н. Има студенти, докторанти, професори със стипендий и с проекти за милиони. Няма да ги изброявам тука. Но те работят на вънка, не в България. Приноса е , че се чува нещо по-добро за българия в чужбина и че се пращат на роднини пари, за да могат да оцелеят роднините в България. А политиците това искат. Проекти от европа и превод на пари. В чужбина да спечелиш проект, не е като в България. Там няма да се накачулят 20 посредника.

Аре стига сте ни занимавали с тоз пъпчивко Да вземе малко на козметик да отиде да не ни излага в Харвард

Тъпак си какво има да целуваш гъза на сатанистите, да не ни излагал. Комплексиран боклук си

Тук образователното ни министерство остави децата без време за занимания по интереси, такива проекти както и всички културни прояви - за малки и големи се подкрепят от дълго време само от НПО. Ако новото правителство не изгони шефовете на отдели в МОН, който и да дойде на власт само ще "усвоява " пари от бюджета , а насреща нито образование, нито култура - само изявления "колко сме иновативни". Че то с бюджетни пари и баба знае да купува компютри. Да не говорим че са напечатали повече учебници, отколкото са прочели. Мисля, че трябва всички от правителството да минат през теста за НВО за 4ти и 7 клас, а от МОН всеки ден да попълват страничките , които едно дете трябва да попълни за ден и да ходут с 7-8 килограмови раници по 1 час на ден.

Впрочем, само да поясня за всички тролове, Георги е чист българин, няма никакъв ромски произход. Това няма как да е причината да го приемат в Харвард, не се тревожете!

В който факт нямаше да има нищо лошо, ако не беше употребен за други цели. По менторите ще ги познаете.

Ти с каква цел искаш да изкараш папата мюсюлманин? Дори Гошо си го казва какъв е освен видимото с просто око: “ - Мога само да предполагам, че то е свързано с моето желание да се ангажирам в моята общност” Момчето говори за МОЯТА общност. Ограмоти се и за ментора му, но най-важното не разбрахме, защо държиш да ни докажеш, че Гошо не е циганче? Обиждаш момчето първо, той се гордее с произхода си, което е похвално. Не е похвално, че го ползват за други цели, а оттам наистина деца с постижения, на които нямаше кой да им удари едно рамо от тяхното посолство по очеизвадно причини не бяха приети. Изплюй канъчето сега?

Гледах две интервюта с Георги и изобщо не разбирам кой реши,че е ром.Завършва СМГ,баба и дядо учители , преподава на ромски деца,но не е казал,че той е от тази общност.

уууааааууу само от БУЛГАР БУЛГАР таланти маланти харвард марвард. голяма новина баси тъпизма

Псувате, че бил от мургаавите.... Фашисти, радвам се, че Ориента ви е клала като гергьовски агнета и е правила момите ви на "калъфки" пет века. Фашистите си го зазслужават.

След талантите Гришу и Мария Бакалова, вече имаме и Герги-физикя... Очаквам първите двама да спичелят Големио шлем и оХскар... а на Герги пожелавам ...да не е толкова скромен като първите двама

И Гришуту, и Мария Боратова, и Герги ще станат хора и ще се оправят, само ти ще останеш мръкащуту лъйно Fiшека oт Люлин 12 И комшията Пуню ще те изпревари и по пари, и по всичко.

и камилите ше проговорят....и маймуните ще станат хора. А ти ме цуни под мишницата..

Аз пък познавам Владимир от СМГ - не мисля, че е по-малко достоен за стипендия в Харвард. Защо само един ученик, защо точно сега и защо точно той?! Не омаловажавам усилията на детето! Напротив, искам още талантливи деца да бъдат забелязани. После е ред на държавата да ги стимулира да се върнат ....

П.С. НПМГ

Иди питай Харвард, що питаш нас.

Владко не е от малцинствата, няма си ментор от ромска организация под егидата на тяхното посолство и не са му писали есетата и препоръките техните хора. Така както и останалите умни БЪЛГАРЧЕТА със свтовни отличия, които НЕ бяха приети.

Какво признание. Поредното дете което вероятно ще загубим. Трябва да се забрани рекламирането и записванията за чужди училища в България. И без това има супер демографска криза. За 2020г. при 124 735 умрели имаме 59 086 родени - 47%. Това при раждаемост 2009г. 80 956. И тепърва ще се види убийственият ефект на мерките (има 9 месеца бременност), където не се запознават двойки, изкуствено предизвиканата икономическа криза и така нататък.

1) Повече телени огради по границата; 2) Добермани и барети със снайпери; 3) Противпопехотни мини; 4) Избягаш ли - разстрел за роднините ти; Другарю комунофашист, тези севернокорейски глупости нали знаеш, че са пробвани, пробвани.... и не работят.

За "севернокорейски глупости", че той Ким Чен Ун е учил в Швейцария. Мадуро е учил в САЩ. А на Орбан май му е било спонсорирано образованието от Сорос.

Работят работят, 45г работеха много добре.

Пука ли ти за семето българско? Мога да ти се изцъкам в едно бурканче и да ти го пратя.

Гениална идея - да им забраним да учат в чужбина ! Ами направо да върнем забраните като при соца - друг ще ни управлява живота,къде да живеем,да учим,да работим.... Промяната на живота не става със забрани по съветски модел или с писане по сайтове,а с активно поведение като граждани,които правят държавата си хубаво място за живот и работа.

Абе, дайте на този говньо направо да му издигнем паметник. Вярно е, че паметник не се прави приживе, ама то и без това, като отиде в Щатите не се знае...

Малко са ви циганте, че ви е6т и крадът! Малко са ви били турцте, че са ви правили дупенцата на швейцарско сирене 5 века. Криви са ви руснаци, криви са ви западняците, сороси, мороси, даже извънземните и те ви удрят по един зелен коур с антенки... Извинете, ИМА ЛИ НЯКОЙ ДА НЕ ВИ Е КЛАЛ И ЕБЛ!?!?!?!?!? Шибни български K-пути!!!

поредната статия за преуспялата нашенка Мария Бакалова :)

пидалска му работа шлем и ненужна маска страх и анални тръпки... лизач на пиндостански ментори

Анадолските манафи - айде у Шуменския да ставате "спицилисти с глисти".

чадър със всички цветове на дъгата :)

И портрета на Пупи

отглеждаме си американчета

Българското образование не струва, не е стрували, няма и да струва. Блазе на младите, че имат възможност да са граждани на света. Ние не можехме.

...бели роби...си вземат янките... Будали има...,но иска търсене...и...си намериха..

Не виждала ли, че техният човек е със сини венци.

Дай ми ти на мене да завърша Харвард, пък нека съм бял роб. А ти си гледай Kаспичанската академия и специализацията в Polski Trambesh University.

Само се пиши, че си гей, циганин или евреин. Или и трите наедно както пише в есето си един от приетите там.

интернет е създаден във СССР а на това което му викат „университет„ в САЩ си е наистина развъдник на „обслужващ персонал„

Руските получовеци воодката и калашника не са създали, че интернет? Я си перни един боярщник и зазспивай, психо!

Ми комшията завърши харвърд с доста висок успех даже ми показа грамота че е от топ 10 студентите за 2019?Ма не бие тъпан.

Не е циганин или гей с каквито се напълниха бръшляновите лиги и е влязъл там без протекции на определени общтности.

Със сигурност в класа им ще е пълно с руснаци - богаташки синчета, изнесли се от фалшивият "рай" на Владко Хипофизний Фашистчик. Нали знаете вица, дето Владко се отказазл да изстреля ядрена ракета по Америка, зазщото щял да избие повече руснаци от американци.

Карлуково или 4-ти километър?

Браво на детето! Дано все повече българчета вземат пример, че се успява с учене и знания, а не по лесния начин - с далавери, силикон и чалга!!!!

Дано все повече българчета да се спасят от трази прокжена дупка българия. Благородно завиждам!

Но не завиждаше когато Гошо от Харвард се роди в циганското гето.

Обучението на децата в Америка и подготвянето им за реалния живот започва от ранна детска възраст. На 14 години започват почасова работа във вериги супемаркети или заведения за бурзо хранене. Това възпитава децата в самостоятелност и оше от тогава разбират ,че парите трябва да се заслужат а не растат по дърветата. Мамините синчета които до 25 си годишнина не са помирисвали работа в Бг е нормално да израстнат с мисълта , че някой им е длъжен и е нормално да считат ,че висенето в кафенета ,барове и дискотеки е изконно тяхно право и парите дето тати изкарва идват по най-нормалния начин в техния джоб.Американските университети никога не покриват финансово абсолютно всичко за живот и учене шо се отнася до стипендиите. За Харвард годишната такса която включва обучение,храна и общежитие е 70 000 долара. На Георги Харварт ше му покрие около 55 000. Останалите 15К трябва сам да си ги спечели, Това пак е с цел да имаш мотивацията да учиш защото в противен случай може да се измързелиш. Има безброй начини да ги изкара вклщчително работейки в кампуса или в самия университет.Никакъв проблем защото в Масачузец обикновено в кампуса заплатата е 15 долара на час. След 4 Години Георги ще е един прекрасен млад човек с много познания ,връзки и със страхотно бъдеще. Само споменаването на Харвард отваря всички врати навсякъде по света. Георги,чакаме те в Масачузец!!!

липсва епилогът, как накрая на обикновения американец му открадват класа, как го вкарват в една система на медии и социални мрежи, гъдето не му дават "гък" да каже против официалната дженгърско-негрофилско-глобалистка пропаганда.

Уважаеми господине, нека да се включа отдалеч като родител на дете, завършващо Харвард след година. Принципно споделям мението Ви, но за съжаление протексионизма на Харвард и други университети от Бръшняновата лига, възпрепятства хиляди интелигентни деца само защото не принадлежат на по-специални общтности. Вече 80% от децата там целенасочено не са бели. Белите деца са или на много богати хора или като нашия случай с някакво национално отличие. Боя се, че в слуая, става въпрос точно за прием, следващ протексионистката политика, а не за особени постижения, а в България има много умни деца.

Сори, че ще ви пукна балона, но вашето дете е в Харвърд бшагодарение на същия "протекциониэъм" от който се оплаквате - просро покрива покрива квотата като иэточно-европеец от най-бедната държава в ЕС. Може да е бял, но е също толкова имигрант, колкото цитиираните 80% от съкурсниците му, идващи от Мексико, Виетнам, Корея и т.н. Така че преди да се иэкаэвате какви лоши глобалисти са Харвард, помислете че ако не бяха, и вашето синче нямаше да е там.

На другарката Корнелия сина учи в МИТ, на 5 мин, пеша от Харвард(по-добър университет от Харвард най-малкото зашото е номер 1 в света а Харвард е номер 3). Ходи на нея да и разправяш тези работи!

Защо толкова много се гордеем с това, че САЩ ни взимат за без пари най-талантливите деца?

За тяхно добро е!

Защото родителите не гледат филми като Лошо образование които показват къде всъщност пращат децата си ! И никой разумен човек не би го причинил на децата си !

един ден ще се върне да се бори за правата на 68-те пола :))

Да, нали... Ще стане Милен Велчев.

Е тази специална новина през седмица я пускате. Платен репортаж ли е ? Иначе си знаем, работи се усърдно богатите държави да получат наготово образовани интелигентни младежи от бедния източно европейски блок.

Както винаги българите не разбаха, защо точно един представител на ромската общтност, работещ по ромски програми под менторството над мексиканец с американски паспорт развиващ програми за роми и гейобщества в България, се оказа с предимство пред ИСТИНСКИТЕ и ИНТЕЛИГЕНТНИ българчета златни медалисти по физика и математика. За съжаление, отново, българите мислят, че приемането в Харвард е велико постижение, без да знаят точно как се приема там, КАКВИ се търсят и че не случайно белите хора отдавна са малцинство там. Поздрави отдалеч и внимавайте на кого се възхищавате и кланяте!

Газ пикаеш, фашистче! Пукай се от яд!

неразумний юроде, че те клатят циганите в Булгаристан.

Фашистки боклук, толкова си тъп и елементарен!

Сериозно!

Това първия бг-цигойне, който ще учи физика в "Хаавад" ли ще е? Комплименти за сефтето! Дайте и един насам в Хайделберг, ние тук също сме добри. Освен това имаме и комплекси, че сме правили "окончателни решения" преди години. Но махнахме стария надпис за "арбайта" и вече мотото ни е: "Цигойните НИ са по-добри физици от цигойните ВИ!"

За непросветения българин е тайна, че в Хайделберг се влиза САМО със знания, в Харвард с есета, в които пише, че си циганин, гей, лезбийка, евреин и т.т.н. - ако не вярвате, намерете книгите им с есета на вече приети студенти.

В Хайделберг се влизало със знания а не с оценките ти от БГ?!?! Ти сериозно ли???? Тия глупости можеш да ги разправяш на някой който те първа пристига в Германия. Поздрави от Карлсруе

Каква чудесна новина, на фона на целият хейт и тролеж! Пожелавам ти да си живо и здраво, и да не правиш моята грешка да оставаш в тази безнадеждна държава. Пожелавам ти, да не разбираш истината, че тук живот няма, по трудният начин като мен. Дано да имаш разумни родители, които да те съветват и помагат правилно и да ти помогнат да се спасиш далеч от тази комунистическа клоака, грабена и обсебена от мошеници, пребоядисани и непребоядисани феодални комунисти, задушаващи всичко хубаво.

" А защо Харвард, а не български университет?" Защо задавате глупави въпроси?

още едно наше дете , което се спасява при нормалните хора.

Това въпорсче "Защо Харвард, а не български университет?" го задайте на политиците... Аз работя (като инженер) във Великобритания. Наскоро четох една анти-брекзит статия , в която се изтъква , че един ученик от първия ден до последния ден в училище струва на британското правителство 100 000 лири. Процента на хората, които след тази инвестиция продължават обучението си, за да станат високо квалифицирани кадри бе оприличен като "незадоволителен" и бе изтъкната ползата от високо квалифицираните кадри от Източна Европа, които приситали с доста висока степен на общо-образователна подговка, като доъплнение към квалификацията им. Та затова са и американските флагове там - за да ги дръпнат после ,като само хвърлят жълти стотинки по нас. А заша работя във Великобритания - питаите политиците , но мисля че знаете отговора. А ако не го - въпреки, че като инженер в България бих изкарвал доста добра заплата - кой иска да изкарва хубави пари и да живее в кочина. Освен циганските барони , които парадират с мерцедесите си и лъскавите къщи , ама насред мизерията в гетата -кал , пластмаса , мизерия .....А защо кочина ? -питайте политиците, които избирате

Гошка, не се връщай тука брат

Четеш как един 18 годишен младеж е осъзнал неща, които случайно подбрани 1000 индивда сумарно няма да схванат за цял живот, и си викаш "Хммм, светъл лъч". После прелистващ коментарите и си отдъхваш. Всичко е шест. Нивото е стабилно.

Браво на момчето ! Само един съвет бих му дал ! Да гледа Лошо образование ! Този филм показва какво е образованието в САЩ и да се замисли какво точно търси !

Лошо е да си тъп ! Слагайте минуси ! По това познавам колко сте тъпи !

Като цяло тъжна констатация. От 22 хиляди студенти от целия свят има само един българин.

v nachaloto na 2000 godina bulgarskite studenti bqha vtori po chilenost ot chujdestrannite studenti v harvard. poglednete nivoto za 20 godini do kude e spadnalo