България и еврозоната: Думата имат четирима финансови министри (видео)

Конференцията на Dir.bg събра настоящия финансист №1 Росица Велкова, предшествениците й Пламен Орешарски, Владислав Горанов, Милен Велчев, както и бившия зам.финансов министър Любомир Дацов. Участва и председателят на Комисията за защита на потребителите Стоил Алипиев

Обратно в новината

Коментари - България и еврозоната: Думата имат четирима финансови министри (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зомбирането на населението започна .Десетте милиона отпунати за тази цел влязоха в действие защото залогът е много голям –милиардите от гаранционният фонд на Българският Лев ,към които се протягат ръце от много реме ,а сега и закъсалият ЕС проявява нечовешки апетит. Време е за референдум за отлагане на егзекуцията на Лева ,останал последна частичка от българският Суверенитет

Скъпи мислещи Българи, защо тези финансисти ни налагат да слушаме? Защо най-корумпираният финансов министър Горанов от правителството на Борисов е в тази група и дава акъл? Защо Орешарски по времето на когото обраха КТБ е в тази група? Тези двамата са достойни за зад решетките, нищо повече. Да си приберат тези скелети обратно в корумпирания гардероб!!! Защо кадърен Министър на Финансите като Асен Василев не е поканен?

Очевидно е, че в ЕС играем ролята на бито куче. Пуснали са ни там, защото сме кучето на чичо Сам. Но сега ни отказват всичко, с изключение на първите роли срещу Русия и в организирането на гей-паради в столицата. Питам се каква е разликата между мен и тези, които имитират управление на държавата ни. Естествено разликата е в заплащането. Управниците ни са меркантилни, докато ние - управляваните, се стараем да бъдем рационални. Меркантилите гледат само собственият си интерес. Рационалите поставят на първо място интересите и най-вече оцеляването на държавата ни. И след като не ни искат в ЕС и се гаврят с държавата ни там, се питам: Защо стоим в тази организация. 1300 г. сме оцелявали без него, защо сега те ни гонят, ние даваме всичко, само за да останем там. Защо не използваме алтернативата - да заменим Европейския Съюз с Евро Азиатския Икономически Съюз. Няма да стане по две причини: 1. При обявяването на решението да напуснем ЕС, за да влезем в ЕАИС, веднага ще отпаднат всички прегради както за "Шенген", така и за еврозоната. 2. В България трябва да се проведат честни избори, което граничи с фантастиката и да бъдат поставени на управленческите позиции такива чиновници, които да поставят интересите на държавата над собствените си.

Защо ли се пеним толкоз много с това евро - ами Австрия и Холандия казаха, че не може в Шенген, защото сме "корумпирани". Значи по същата причина няма да може и в еврозоната. За какво го дъвчем това жабе тогава.

Нека тези международни бандити да спазят демократичните права на гражданите и да НАПРАВИМ РЕФЕРНДУМ ЗА НЕВЛИЗАНЕТО В ЕВРОЗОНАТА

къде искаш да влезеш?! Всяка държава е в някакъв съюз и/или зона. Ти къде определят себе си и България? Не, че има някакво значение....

Предпочитам варианта на Чехия, Полша и Скандинавия - без евро, но в Шенген. Обратното е самопрострелване в крака, Да речем, Шенген може да е сиренцето в капана зам ишки. Ама без сиренце да влизаме в капана? А, не мерси!

ходи в Чехия или Полша. Тука е България! Икономиката на Чехия е много силна, не са във валутен борд и нямат толкова много корупция във властта (крадци и обиди ии на народа), та затова не им трябва евра, засега!!! А ти Ганьо, ако отпадне валутния борд и каква песен на мизерника ще запееш?!!! Дали си мислил....

Първо този ЕС е ненужен никому. Да се разваля и всяка жаба да си знае гьола. Комшията немез има проблем с прешлените на 38 г и е пенсионер със завидна немска пенсия. Мама е на легло и памперси от 3 години и е 75% инвалид с 50 лв помощи. Нещо ще се промени ли за нея като вземем еврото или и тези 50 лева ще станат 18 евро...

Мързелив спектакъл с третокласни, отегчени актьори. Хората в Брюксел които го поръчват не разбират че и това е излишно като се има в предвид за какъв добитък е предназначено. Решението за влизането в Еврозоната ще бъде прието с огромно мнозинство в НС. И този път българите безропотно ще сведат глава и ще продължат за напред да гласуват за същите политици, защото те вече са им обяснили че да не се гласува (за някой от тях) е безотговорно :)))

Финансовият министър, който ни прекара по най-успешният за цялата ЕО начин през кризата 2007 не присъства. Орешарски ни го дават като пример. Хайде стига бе, четирите най-бездарни министри са ги събрали на платено рекламно мероприятие.

Остави хо Орешарски, чуй останалите!

Тъпи и продажни боклуци! Не виждате ли как ще навредите на хората, само за да напълните вашите джобове! Що господарите ви не ни искат в Шенген, ама в еврозоната може. Само от това можем да си направим извод колко "полезно" е влизането ни в еврозоната. Явно още не е изцяло издоена България от наши и чужди гадове.

ма Милена?!! Я обясни на глупавите как ще навредят?

Ама искам 1000 евро пенсия, иначе РЕФЕРЕНДУМ.

Първо в Шенген, като тест за постигане на ред, законност и правова държава на ниво. После в еврозоната.

От фейса на Лена : Единият ги лъга 12 години, че ще се бори с корупцията, а стана неин символ. Такъв символ, че го цитират в чужди парламенти и телевизионни викторини на тема “кой е най-корумпираният лидер”, като управлението му постави България след Сенегал и Буркина Фасо по индекс на корупцията. Другият се оказа, че дори не си е правил труда да говори с тях… но пък удобно пропусна да плати 70 лв. държавна такса и така на практика загуби служебно (нали е служебен премиер все пак!) делата срещу частната лаборатория на Капитан Андреево, свързана с Ами и Таки. Драги европейски партньори, ама защо така все не ни вярвате … Но какво ли разбират едни шарлатани?! Този нямал 70 лева, за да заведе делото и това нещо е микнистър-председател. Всички са като него: само за кюлчетата са там.

как не ги е срам тези финансови министри и тази европа!? колко пари дадохте на "бежанците" от украйна? още не смеете да кажете какви са преките и косвените загуби от тези "бежанци"! а на територията българия имаше и още има хиляди хора в безпомощно състояние с 0,00 гарантиран дод от държавата и от европата! а колко дадохте на постарадалите от бедствията ? 375 лева едократно на пострадал и 2400 лева на бежанец намесец! защо не сте в затвора всите министри? ....

Онзи Габровски ги е оперирал от срам.

тия финансови министри вее са ни продали с парцалите и с потомството на зпадните господари. ... и пак да одите на избори и са ги изберете.... ай сега идете по празниците за 40-80 лева в пет звезден хотел и всико включено?!

Аз бях за въвеждане на еврото. Но откакто откровени измамници и крадци започнаха вкупом да ме убеждават колко хубаво нещо е еврозоната започнах да си мисля, че има нещо много гнило в тази работа.

затвор взимат интервюто на тези четиримата отличили се като престъпници в разграбването на страната. Вместо интервюта да им закачат пранги и на вратовете и директно в Диарбекир за по 30 г. парчето.

Колкото повече пропагандират еврото толкова повече се убеждавам че това е вредно и не трябва да го приемаме. Някакви подплатени измамници се събирали да ни увещават, няма нужда.

Думата имат четирима финансови министръ, а българският народ няма думата, нали така?

ЧЕ Е ПОКАНИЛА "ДА УБЕЖДАТА" ТЪЛПАТА, НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ОФИЦИАЛНИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ПРЕХОДА: - МАЛКИТЯ МУК , ПОЗВОЛИЛ НА ФАЛШИВИЯТ ЦАР НА ОКРАДЕ БЪЛГАРИЯ - МИЛЕН-ОФШОРКАТА , ПРОСЛАВИЛ СЪС С ЯХТЕНАТА ДАЛАВЕРАТА С ДЪЛГА - ОРЕХА - ОГРАБИЛ БЪЛГАРИТЕ ЧРЕЗ КТБ - ГОРАНОВ - КРАДЕЦЪТ НА ТИКВАТА, С ТРИТЕ АПАРАТАМЕНТА ЛИПСВАШЕ САМО ПОСТНАТА ПИЦА ... АМА ТОЙ Е В БУНКЕРА !

КАЗА МАЛКИЯТ МУК .... АМА НЕ КАЗВА, КОИ СА ТЕЗИ "НИЕ" ДЕТО ШЕ "ЗАБОГАТЕЯТ" ... НА ГЪРБА НА ТЪЛПАТА ! ИСТИНАТА Е, ЧЕ БОРДА ДЪРЖИ МАФИЯТА ДА ВИ ОГРАБИ ТАКА, КАКТО НА НЕЯ И СЕ ИСКА ! ТОЙ Е ЕДНА МНОГО ХУБАВА "СОЦИАЛИСТИЧЕСКА" МЯРКА, В КОЯТО БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ ВЕЧЕ 25 ГОДИНИ ! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ - 25 ГОДИНИ, БЪЛГАРСНКИЯТ ЛЕВ "НЕ Е МРЪДНАЛ" СПРЯМО ЕВРОТО, КОЕТО Е ВИД "СОЦИАЛИЗЪМ" ... ....КОЙТО ОБАЧЕ ПРЕЧИ НА МАФИЯ, ЗАЩОТО "РАМКИРА" ГРАНИЦИТЕ НА НЕЙНИЯТ "РАСТЕЖ", Т.Е. НА ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ВИ ОГРАБВА ! Е , ОГРАБИ ВИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ, ЧРЕЗ "ЩРАКАНЕ С ПРЪСТИ ВЪРХУ ЦЕНИТЕ" ...НО ПО-НАТАТКЪ НЯМА ДА МОЖЕ, ... ...ЩОТО ПРОСТО НЯМА КОЙ ДА ПЛАЩА ТИЯ ЦЕНИ, Т.Е. БОРДА НЕГЛАСНО, СЛАГА "ТАВАН НА ЦЕНИТЕ" И "ТАВАН НА ГРАБЕЖА" ...ЗА ТВА МАФИЯТА ИСКА ДА ПАДНЕ БОРДА ... ЗА ДА ВИ ОБЕРЕ ! ТВА Е ИСТИНАТА ! А ПАРИТЕ КОИТО СЕГА ДЪРЖАТ БОРДА - ЩЕ БЪДАТ ОТКРАДНАТИ "ОФИЦИАЛНО", !

Има и друго - вкарат ли ни в еврейогейзоната - ще ни принуждават да се "ваксинираме" много по-лесно!

Предлагам всички тия експерти да подпишат по една нотариално заверена декларация, в която да декларират, че ще дарят вичкото си имущество на БНБ, ако в рамките на 3 месеца след влизането ни в еврозоната, доходите и спестяванита на българите се обезценят с повече от 0.5% над изгладената годишна инфлация от предходните 3 месеца. Така експертното им мнение би натежало много повече в очите на една общност със силно доминиращ еснафски манталитет и лафстайл.

Аз ще ви довърша кротки българчета с наведени главици дето сабя не я сече. Потомци на Ботев и Левски. Пфу...

Име един голям въпрос, който старателно се избягва от всичките днешни експерт-говорители за еврото. Той е КАКВО СТАВА С ВАЛУТНОТО ПОКРИТИЕ НА БОРДА, което е около 40 млрд. евро, след евентуално напускане на борда, т.е. приемане на еврото? Аз не чух нито един "експхерт" от поканените да се изказва по тази тема. Може би удобно не е имало зададен такъв въпрос. Настоящият управител но БНБ не разясин на българите какво става с резерва на БНБ при минаването към евро. Сега сме спокойни заради действащия закон за БНБ, който забранява на БНБ да финансира бюджетния дефицит, т.е. ограничава възможностите за неефективно харчене от страна на политиците. Стига ни безобразното харчене до 1996 година, което докара до разрушителна финансова криза, от която се възстановихме благодарение на борда. Притеснително е, че политиците натискат за приемане на промени в Закона за БНБ без да е оповестено в кратък и ясен вид за какво конкретно се касае..Една промяна, която ГЕРБ-СДС премълча, е че са се съгласили левът да влезе в ERM2 с много широк диапазон на колебания от + 15%/ -15%, което е безотговорно, след като по Закона за БНБ фиксираното съотношение от 1.95583 се спазва над 15 години от 1997 насам. По-висока заложена волатилност отваря вратата на Пандора. За разлика от нашите "експерти", Дания се е договорила за съществено по-малка волатилност от +2.5% / - 2.5%, без да е в твърд Валутен борд. Това е пример как Датските политици работят за националните интереси на държавата си, докато нашите ни продават с парцалите - вероятно и от глупост и от сребролюбие

Ох, сексии

С тези крадци комуняги няма евро и това е ясно на всеки. България изгуби битката за напускане на руската кочина. Жалко много жалко връща се 90те години

Е тия същите са за затвора . Какво ще ме убеждават тия мошенници

Тези некадърници над 20 години крадат милиарди левове, а сега ни убеждават за честност и богатства.

БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ КОРУМПЕТА ДА РЕВАТ ЗА ЕВРОЗОНАТА. ОБАЧЕ НИКОЙ НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ГИ ПУСКА ТАМ.

Има време след 20 години можем пак да пробваме

ЕС...Защо натискат да приемем еврото, а не ни пускат в Шенген. Питам нашите тъпи политици

Никой не те натиска за нищо тъпа копейке !

Да бе сигурно заради руснаците са написали на банкнотите надписа на кирилица.

Ти пълен кретен ли си или платен соросоид

Гнусни предатели, запомнете ги, за да ги разпознаете като са осъдени на крайна мярка - до един!

я ми кажете, педерастки лузъри, кой от вас поне един път помисли и за вашата територия, за нас България? все комуняшка, продажна паплач, която преди ни бесеше по дърветата, щото сме против капсс-бкп, а сега ни беси заради същото, ама заради байдънбеси- бкп. ще ви унищожим без милост, така, както на на вас ви се щеше за нас. нула толерантност за lgbtq паплачтта навсякъде по света! нула толерантност навсякъде по света за нпо-та като отворените откъм гъза извратени общества. нула! а попето нек си реве, за загубените си печалби от всички войни по света. реви, попе, реви. двама с магарето си ревете, че насекохте прасето на мусулманите! Бог с нас Бог с нас Бог с нас

Някой от тези фиминове поне извади ли България от последното място е веросъюза, че имат самочувствието да раздават акъл наляво-надясно?

Е, как първи сме по смъртност и по бедност в ес! Когато влизахме Румъния беше зад нас и не искахме, да сме в пакет, защото щели да ни дърпат назад... Но Румъни си имаше Кьовеши, а ние си имаме гешев.

Мили Боже, колко боклук се е събрал на едно място. Всичките са крали и с гъза си, а вие ги събирате на едно място и ми ги давате, как обясняват, че искат още да крадат. Проклети да сте всичките!

За Шенген отговаряхме на техническите условия и сме вън. За еврозоната не отговаряме и на условията. Със здраве. Когато държавата не върви индивидуалните способности са от голямо значение .

Много сме корумпирани за да ни премахнат границите, но не сме много корумпирани, за да ни въведат валутата си, да ни откраднат 80 милиарда, да ни набутат с кредити и да им плащаме, и техните...

Който посегне на Българския Лев ще отговаря пред съда на Народа и Родината. Националните предатели и крадци нямат цвят, но имената им се знаят, а дори и рекламират, което е пълен абсурд. Братя и сестри българи време е да се съединим около каузата за защита на Лева и дадем отпор на предателите. Нека не се предаваме лесно пред лъжците и крадците на страната ни. Да живее България и нейната национална валута!

Шансовете ни са единствено чрез легитимно признат референдум. Има организиран Инициативен комитет за референдум относно запазване на лева. Обединени, дисциплинирани, единни -нека покажем, че можем да защитим националния се интерес като заявим категорично воля левът и Валутният борд да останат докато средните доходи в БГ не надминат средните доходи в Еврозоната. Има вероятност доходите да се срещнат в обратна на очакванията посока - хахха-ха, ама ще го мисилим като му дойди времето.

еврото бе хубаво, когато Аз го застъпвах, заради ползата от него за Хората. сега вече, това е един инструмент на юдео-фашист-мафиотите. за да могат да налагат изчанчените си, педераски видения на рептили и да осигурят и заздравят хунтата си на световно ниво. юдеите не са на нищо способни освен нов содом и гомора, за това и израел трябва да бъде изпепелен! харесва ли ви, или не, ционистите от мосад. педи, Господ е Българин и сме го доказали не еднократно! доказали сме още, че за лузърите от вас няма да доставим достатъчно калници на амерички хеликоптери! а америка на байдън, шорош, който нищо не е създал, освен интриги, войни и кражби, както и останалите "филантропи", на които ще им съдерем джобовете на ковчезите и ще ги спуснем безименни в Земята ни! Нашият, космически Кораб! като плъхове! и така става! ако още не сте забелязали... Ха-Ха-Ха... Бог с нас Бог с нас

Защо нямаше референдум за нещо толкова основно за българския народ?

Защото влизане в ЕС значи приемане на еврото. А когато влизахме в ЕС ако някой се осмелеше да се обяви против щяха да го тричат и после да го линчуват. Толкова се бяхме напатили от независимост.

Напротив много страни, които не са приели еврото: България Чехия Дания Унгария Исландия Лихтенщайн Норвегия Полша Румъния Швеция Великобритания също никога не прие еврото.

Не е вярно това никой не може да ни задължи да приемем еврото. Няма нужда да лъжеш.

abe ministri nikoq не иска евро вече кретени такива ЕУРОТО умира както и ЕУ

Събрали тези, дето най-много са откраднали от евросредствата досега да ни убеждават колко хубаво било еврото.

То е защото ще спират евросредствата и искат, да продължат, да крадат! Кредити скоро ще спрат да ни дават и искат да теглят в еврогейзоната, отделно ще се освободат 80 миларда за крадене след премахване на валутния борд, ще ни ограбят и ще задължат внуците и правнуците ни с кредити до фалит.

И ОПОЗОРЕНИ министри. Поправете си заглавието. Ще вземат хората да влязат в заблуждение, че тия са някви истински експерти...

koй от кой по-голям боклук, а медиите дават трибуна на тия селски крадльовци...

НЕ

Микен Велчев иска да забогатява по-бързо.

Толкова открадна тоя! Брат му какви хотели си построи по негово време...

натискаха ни за ковид и ваксини. натискат ми за украйна и сега за евро, обаче елемнатно нещо да направят за нас?!

Когато са седнали не един а четирима крадци да те убеждават в нещо- значи работата е сгомнясана отвсякъде и вони та са не трае. На всички е ясно че една клика от около 100-1000 човека ще се нагуши а хората ще са потърпевшите и няма да плащат само заемите които тези крадци са направили през годините ами ще ни хързулнат и кредитите на всички европейски страни в еврозоната. И когато дойде време да продаваме на парче България за да платим кредита на Гърция или Италия, тогава ще видите колко е хубаво това в което ви убеждават тези родоотстъпници.

никой от вас, третополови педерасти нема думата, педалчета, педофилно- продажни, още на байдъно-еврейската фамилии. или по-точно казано вие си говорете, но от говорилнята ви има толкова смисъсъл и полза, колкто и от вас. т.е. отрицателно число, което ще изправим, чрез положителността на унищожението ви. собствено. естествено. просто кеф! скоро. като спре тока ще трябва да ви измукват с ръчни помпи от канализацията на еп, ек, сзо, оон, за да не се удавите в собствените си лайна, лайна. непотребни никому снъркачи, педофили, зеленска банда от скодоумно наполеоние и нищонеправения. Бог бе прав! разтурянето на кулата на бабилонската, юдео-масонска, содомо-гоморовщина доставя повече удоволствие, отколкото построяването ѝ- по съвсем други причини. наместо "добро утро виетнам", ще предаваме "добро утро ес и ек" Бог с нас

Сега не е момента за влизане в еврозоната, когато ЕС дава милиарди безвъзмездно на Украйна, да се включим към длъжниците доброволно, а не мерси. Ако няма Шенген отказваме се от еврото. Трябва да има референдум за еврото, а не да се решава от продажните ни политици. Запазване на валутния борд и ограничаване на тегленето на заеми от правителството ни инаяе сме мъртви.