Коментари - България е заплашена със съд по наказателна процедура за обществените поръчки | Днес.dir.bg

България е заплашена със съд по наказателна процедура за обществените поръчки

Предупреждението на Брюксел е за обществените поръчки, европейските заповеди за задържане, презумпцията за невиновност и Трансевропейската транспортна мрежа

Обратно в новината

Коментари - България е заплашена със съд по наказателна процедура за обществените поръчки | Днес.dir.bg

Коментари

Пътната карта за климатична неутралност Ай честитамо на Эврогейския союз изходна позиция там където бехме 89 г минус 4 блока за толко вентилатора

Ни е сме ОТВСЯКЪДЕ със "Събути Гащи". Аз се чудя що Правим в тази Политическо-Икономическа Клоака ЕС. Че ние и за тази Клоака НЕ СТАВАМЕ. Няма Оправия, ако ще и 100 Избора да направим.

Умниците от ПП/ДБ предложиха и прокараха поправки в ЗОП. В резултат пазарът е напълно затворен за нови фирми, в която и да е дейност. Нямат опит. А поправките в закона направиха така, че никога да не могат и да се сдобият с такъв. Уникум!

Хорта във властта обраха парите с поставени фирми, лица и т.н. и станха недосегаеми. Са овцете избиратели и симпатизанти ще плащат.

или Явен линч на политици По света и у нас

Не ти сече, отсечено ти е и пипето дори, простьо ;)

Ми иди в русия бе, ама не ти стиска, нали путьо ))))))))))))))))))))

Където има милиарди закони няма

тоя е от дованните псеводопатриотчета - на шише пърцуца е аркан, на две вече е насран ;)

Дреме му на Кирчо, той отива на топло, по островите.

Чл. 59, ал. 6 "При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор, свързани с професионална компетентност и опит за изпълнение на поръчката, както и тези за регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт, се доказва от съответните членове на обединението съобразно разпределението на участието им в изпълнението на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението." Това горното означава, че нито една нова фирма няма възможност да влезе на пазара на обществените поръчки. Защото няма опит. Преди поправката можеше да го направи в съдружие - ДЗЗД, с някой, който вече има опит. Сега вече не може. Може да имаш най-добрите специалисти, най-добрата техника, да си си набавил огромен оборотен и всякакъв друг капитал, но фирмата ти е нова, не е работила по ЗОП, няма опит. Сори, не може да участваш в разпределението на големите пари. Обече фирмите на Борисов и Пеевски могат. Умно!!!

Хохавелата Батко и братко непомним за коя магистрала спреха средствата Чудим се ние как ще ги накажем Европейската комисия наложи глоба на „Български енергиен холдинг“ (БЕХ), неговото дъщерно дружество за доставка на газ „Булгаргаз“ и неговото дъщерно дружество за газова инфраструктура „Булгартрансгаз“ („групата БЕХ“) в размер на 77 068 000 евро за блокиране на достъпа на конкуренти до ключова газова инфраструктура в България в нарушение на антитръстовите правила на ЕС. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/IP_18_6846

Не съм съгласен!

То и аз в Сигнал ми беше рокаджийски гот, ама после се продадох за народната любов, демек пари. Пусто бая пот трябва да лъжеш хората, че си поп фолк народна звезда, ама що си плащат тъпаците, ще се правя и аз на такъв доживот.

Ние страх от европейски и какъвто и да е съд нямаме. След избора на "йористката" от русенската лудница в Конституционния съд, ще се радваме на ненадмината правна защита по всички въпроси, тя това го умее. Групата ППДБ - да живей! Те я гласуваха Атанасова! Търчаха през залата да я поздравяват! Така че... всичко ни е наред!

Като си гласувал за гроб, дпс,чалги и псевдопатриотични мърши хак да ти е!

си тъп

Пепе, ти като отидеш при лекар искаш да ти прави операция да речем на сърцето искаш при доказан професионалист или стажант? Държавният интерес е над всичко и принципът е да бъде доказана фирма с опити специалисти....друг е въпроса, защо в БГ само фирми на мафиоти печелят. Направи и справка за фирми, печелили обществени поръчки, които са направени месец или седмица преди сроковете за подаване на документи и след това на кого се оказват тези фирми??? Тук принципът е важен, друг е въпросът, че сме в страната на орките....

Заминава у европейски суд Добре че Сърбите ги подпират Китайците и Руснаците оттам се надам на справедливост

Шило

Дир, що триете коментари? Какво е "лошото" на коментара, който направих? Че има достатъчно гаранции в българското законаделство за справедлив процес за обвиняемите ли? Или, щот нарекох брюкселските бюрократи "дебелосерковци"? Па за европейската заповед за арест- ами има вече законодателни промени и тази заповед подлежи на съдебен контрол. Решението се взема от съд с участието на защитник на лицето, чието задържане се иска. Друг е въпросът, доколко е удачно това, ама го има. Явно пак някое НПО е драскало негативни доклади, за да не му спират хранилката!

Както винаги?!?! Мен ме остави, но на теб очевидно не ти е за първи път! На вас от герб човек, като ви каже истината, включвате на обиди! За Деса това е мнението, колкото и да ти е криво!

От гроб е и бил човек???

Само в България може с една хвърчаща бележка за заем да ти вземат цялото имущество без да разбереш!

не ги разбираш нещата свързани със ЗОП и по-добре не коментирай, че се излагаш. Ест., че трябва да има опит, това идва от европейската директива и така е правилно и нормално, преди важеше само са годността за упражняване на проф. дейност, друг е въпросът вие какво разпределние ще си направите в договора по ЗЗД, ама какво да ти обяснявам, не си в час с тази материя.

Готин лаф за доказания специалист, но всъщност е много пошло. Доказани специалисти са хората, а не фирмите. Фирмите често са изпразнени от съдържание кухи кутии, в които няма нищо. Но преди 4 години и половина тази фирма е участвала в строежа на нещо. Да речем мост. Съответно според ЗОП има опит. Хората отдавна са си отишли от тази фирма, тя е задлъжняла към банки, няма техника, нищо. Но пък има опит. В същото време друга фирма, регистрирана преди 6 месеца, разполага с хора, техника и пари. Но след поправката на ПП/ДБ тази втора фирма не може да участва в процедурата въобще. Забранено й е. Няма опит. Не стига това, но и е забранено и да го натрупа. Просто й е отказан достъп до пазара. Питате се как е възможно? И аз това се питам, но фактите са си факти! Достъп до пазара трябва да има всеки. Дава си офертата и се пробва. Строителството не е проста работа, но не е и атомна физика. Ако не се справиш, вземат ти гаранцията, плащаш си неустойката по договора и идва следващия, който ще се справи. Но не става така. Все едни и същи фирми с "опит" са абонирани за печелене на обществените поръчки. Качеството е ниско, а цените високи. Що така?

Я погледни хубаво текста на закона. каквото и разпределение на работата да направиш с новото изискване трябва да имаш опит. Ако нямаш въобще не можеш да участваш в ДЗЗД-то. Т.е. въобще не можеш да участваш в процедурата. отвори си и директивата. Никъде в нея не е казано, че пазарът трябва да е затворен за участието на нови субекти. Предишното положение на нещата беше справедливо. Обединяваш се с някого с опит и участваш в процедурата. Съответно показваш, че можеш да строиш, получаваш референция и от там насетне можеш да се пробваш и сам. Сега не може. Това противоречи и на положението в Закона за камарата на строителите, която ти дава право, ако си участник в ДЗЗД да строиш даже без лиценз, тъй като единия от участниците в ДЗЗД-то има такъв. Простата истина е, че умниците от ПП/ДБ са направили една дърварска промяна. Искали са да елиминират никому неизвестните фирми без никакъв капацитет, но реално са запазили бизнеса единствено за съществуващите играчи на пазара. Нещо повече. Ако до момента не си строил мост, то вече никога не можеш да участваш в процедура за строителството на такъв. Ако ще да си построил 1000 километра пътища и магистрали. Нямаш ли мост, гориш. Мостове ще строят само тези, които в последните 5 години са строили. А сега си представи, че АПИ си науми да не дава 5 години поръчка за строителство на мост. Ами след 5 години нито една българска фирма няма да може да участва в процедурата. Малоумно, та малоумно.

явно си от тъпите строители, иначе всички строите некачествено. Прочети и помисли - "........съобразно разпределението на участието им в изпълнението на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението." Стига ти толкова, повече няма да ти отварям очите.

Готин, законът се чете в цялост. Не можеш да хванеш част от изречението и да си мислиш, че си разбрал значението на написаното. Опитът се доказва от участниците в обединението съобразно разпределението на дейностите. Т.е. за да направиш 20 процента от моста трябва преди това да си строил мост или ако възложителя много иска да те допусне до участие да признае, че си правил някаква част от работите по моста, примерно тротоарите или асфалтовото покритие по пътното платно. Повечето пъти няма да те допусне, ако не си изпълнил мостово съоръжение и толкоз. Преди законът казваше, че опитът се доказва от обединението като цяло, а не от отделните участници в него. Сега, колкото и да го тъниш, каквито разпределения да правиш, ако конкретния участник в ДЗЗД-то не е строил мост, работата не става. Отпада участника в процедурата - ДЗЗД-то, защото един или повече от участниците в него никога не са строили мост.

Нищо де , туземците ще плащат .... наще чекмеджета са пълни , а гушкте висят до земята

На ти, дедо попе

Достатъчно е за всеки средноинтелигентен човек да погледне с какви "проблеми" се занимават еврочиновниците във време на война (която заплашва да прерасне в трета световна), енергийна криза, икономическа криза, рецесия и хиперинфлация...

Браво! Бий по мутрите Бокови и Дебилянови и техните ОПГ-та!

Партийни крадци.

Коментари - България е заплашена със съд по наказателна процедура за обществените поръчки | Днес.dir.bg

България е заплашена със съд по наказателна процедура за обществените поръчки

Предупреждението на Брюксел е за обществените поръчки, европейските заповеди за задържане, презумпцията за невиновност и Трансевропейската транспортна мрежа

Обратно в новината

Коментари - България е заплашена със съд по наказателна процедура за обществените поръчки | Днес.dir.bg

Коментари

Пътната карта за климатична неутралност Ай честитамо на Эврогейския союз изходна позиция там където бехме 89 г минус 4 блока за толко вентилатора

Ни е сме ОТВСЯКЪДЕ със "Събути Гащи". Аз се чудя що Правим в тази Политическо-Икономическа Клоака ЕС. Че ние и за тази Клоака НЕ СТАВАМЕ. Няма Оправия, ако ще и 100 Избора да направим.

Умниците от ПП/ДБ предложиха и прокараха поправки в ЗОП. В резултат пазарът е напълно затворен за нови фирми, в която и да е дейност. Нямат опит. А поправките в закона направиха така, че никога да не могат и да се сдобият с такъв. Уникум!

Хорта във властта обраха парите с поставени фирми, лица и т.н. и станха недосегаеми. Са овцете избиратели и симпатизанти ще плащат.

или Явен линч на политици По света и у нас

Не ти сече, отсечено ти е и пипето дори, простьо ;)

Ми иди в русия бе, ама не ти стиска, нали путьо ))))))))))))))))))))

Където има милиарди закони няма

тоя е от дованните псеводопатриотчета - на шише пърцуца е аркан, на две вече е насран ;)

Дреме му на Кирчо, той отива на топло, по островите.

Чл. 59, ал. 6 "При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор, свързани с професионална компетентност и опит за изпълнение на поръчката, както и тези за регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт, се доказва от съответните членове на обединението съобразно разпределението на участието им в изпълнението на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението." Това горното означава, че нито една нова фирма няма възможност да влезе на пазара на обществените поръчки. Защото няма опит. Преди поправката можеше да го направи в съдружие - ДЗЗД, с някой, който вече има опит. Сега вече не може. Може да имаш най-добрите специалисти, най-добрата техника, да си си набавил огромен оборотен и всякакъв друг капитал, но фирмата ти е нова, не е работила по ЗОП, няма опит. Сори, не може да участваш в разпределението на големите пари. Обече фирмите на Борисов и Пеевски могат. Умно!!!

Хохавелата Батко и братко непомним за коя магистрала спреха средствата Чудим се ние как ще ги накажем Европейската комисия наложи глоба на „Български енергиен холдинг“ (БЕХ), неговото дъщерно дружество за доставка на газ „Булгаргаз“ и неговото дъщерно дружество за газова инфраструктура „Булгартрансгаз“ („групата БЕХ“) в размер на 77 068 000 евро за блокиране на достъпа на конкуренти до ключова газова инфраструктура в България в нарушение на антитръстовите правила на ЕС. https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/bg/IP_18_6846

Не съм съгласен!

То и аз в Сигнал ми беше рокаджийски гот, ама после се продадох за народната любов, демек пари. Пусто бая пот трябва да лъжеш хората, че си поп фолк народна звезда, ама що си плащат тъпаците, ще се правя и аз на такъв доживот.

Ние страх от европейски и какъвто и да е съд нямаме. След избора на "йористката" от русенската лудница в Конституционния съд, ще се радваме на ненадмината правна защита по всички въпроси, тя това го умее. Групата ППДБ - да живей! Те я гласуваха Атанасова! Търчаха през залата да я поздравяват! Така че... всичко ни е наред!

Като си гласувал за гроб, дпс,чалги и псевдопатриотични мърши хак да ти е!

си тъп

Пепе, ти като отидеш при лекар искаш да ти прави операция да речем на сърцето искаш при доказан професионалист или стажант? Държавният интерес е над всичко и принципът е да бъде доказана фирма с опити специалисти....друг е въпроса, защо в БГ само фирми на мафиоти печелят. Направи и справка за фирми, печелили обществени поръчки, които са направени месец или седмица преди сроковете за подаване на документи и след това на кого се оказват тези фирми??? Тук принципът е важен, друг е въпросът, че сме в страната на орките....

Заминава у европейски суд Добре че Сърбите ги подпират Китайците и Руснаците оттам се надам на справедливост

Шило

Дир, що триете коментари? Какво е "лошото" на коментара, който направих? Че има достатъчно гаранции в българското законаделство за справедлив процес за обвиняемите ли? Или, щот нарекох брюкселските бюрократи "дебелосерковци"? Па за европейската заповед за арест- ами има вече законодателни промени и тази заповед подлежи на съдебен контрол. Решението се взема от съд с участието на защитник на лицето, чието задържане се иска. Друг е въпросът, доколко е удачно това, ама го има. Явно пак някое НПО е драскало негативни доклади, за да не му спират хранилката!

Както винаги?!?! Мен ме остави, но на теб очевидно не ти е за първи път! На вас от герб човек, като ви каже истината, включвате на обиди! За Деса това е мнението, колкото и да ти е криво!

От гроб е и бил човек???

Само в България може с една хвърчаща бележка за заем да ти вземат цялото имущество без да разбереш!

не ги разбираш нещата свързани със ЗОП и по-добре не коментирай, че се излагаш. Ест., че трябва да има опит, това идва от европейската директива и така е правилно и нормално, преди важеше само са годността за упражняване на проф. дейност, друг е въпросът вие какво разпределние ще си направите в договора по ЗЗД, ама какво да ти обяснявам, не си в час с тази материя.

Готин лаф за доказания специалист, но всъщност е много пошло. Доказани специалисти са хората, а не фирмите. Фирмите често са изпразнени от съдържание кухи кутии, в които няма нищо. Но преди 4 години и половина тази фирма е участвала в строежа на нещо. Да речем мост. Съответно според ЗОП има опит. Хората отдавна са си отишли от тази фирма, тя е задлъжняла към банки, няма техника, нищо. Но пък има опит. В същото време друга фирма, регистрирана преди 6 месеца, разполага с хора, техника и пари. Но след поправката на ПП/ДБ тази втора фирма не може да участва в процедурата въобще. Забранено й е. Няма опит. Не стига това, но и е забранено и да го натрупа. Просто й е отказан достъп до пазара. Питате се как е възможно? И аз това се питам, но фактите са си факти! Достъп до пазара трябва да има всеки. Дава си офертата и се пробва. Строителството не е проста работа, но не е и атомна физика. Ако не се справиш, вземат ти гаранцията, плащаш си неустойката по договора и идва следващия, който ще се справи. Но не става така. Все едни и същи фирми с "опит" са абонирани за печелене на обществените поръчки. Качеството е ниско, а цените високи. Що така?

Я погледни хубаво текста на закона. каквото и разпределение на работата да направиш с новото изискване трябва да имаш опит. Ако нямаш въобще не можеш да участваш в ДЗЗД-то. Т.е. въобще не можеш да участваш в процедурата. отвори си и директивата. Никъде в нея не е казано, че пазарът трябва да е затворен за участието на нови субекти. Предишното положение на нещата беше справедливо. Обединяваш се с някого с опит и участваш в процедурата. Съответно показваш, че можеш да строиш, получаваш референция и от там насетне можеш да се пробваш и сам. Сега не може. Това противоречи и на положението в Закона за камарата на строителите, която ти дава право, ако си участник в ДЗЗД да строиш даже без лиценз, тъй като единия от участниците в ДЗЗД-то има такъв. Простата истина е, че умниците от ПП/ДБ са направили една дърварска промяна. Искали са да елиминират никому неизвестните фирми без никакъв капацитет, но реално са запазили бизнеса единствено за съществуващите играчи на пазара. Нещо повече. Ако до момента не си строил мост, то вече никога не можеш да участваш в процедура за строителството на такъв. Ако ще да си построил 1000 километра пътища и магистрали. Нямаш ли мост, гориш. Мостове ще строят само тези, които в последните 5 години са строили. А сега си представи, че АПИ си науми да не дава 5 години поръчка за строителство на мост. Ами след 5 години нито една българска фирма няма да може да участва в процедурата. Малоумно, та малоумно.

явно си от тъпите строители, иначе всички строите некачествено. Прочети и помисли - "........съобразно разпределението на участието им в изпълнението на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението." Стига ти толкова, повече няма да ти отварям очите.

Готин, законът се чете в цялост. Не можеш да хванеш част от изречението и да си мислиш, че си разбрал значението на написаното. Опитът се доказва от участниците в обединението съобразно разпределението на дейностите. Т.е. за да направиш 20 процента от моста трябва преди това да си строил мост или ако възложителя много иска да те допусне до участие да признае, че си правил някаква част от работите по моста, примерно тротоарите или асфалтовото покритие по пътното платно. Повечето пъти няма да те допусне, ако не си изпълнил мостово съоръжение и толкоз. Преди законът казваше, че опитът се доказва от обединението като цяло, а не от отделните участници в него. Сега, колкото и да го тъниш, каквито разпределения да правиш, ако конкретния участник в ДЗЗД-то не е строил мост, работата не става. Отпада участника в процедурата - ДЗЗД-то, защото един или повече от участниците в него никога не са строили мост.

Нищо де , туземците ще плащат .... наще чекмеджета са пълни , а гушкте висят до земята

На ти, дедо попе

Достатъчно е за всеки средноинтелигентен човек да погледне с какви "проблеми" се занимават еврочиновниците във време на война (която заплашва да прерасне в трета световна), енергийна криза, икономическа криза, рецесия и хиперинфлация...

Браво! Бий по мутрите Бокови и Дебилянови и техните ОПГ-та!

Партийни крадци.