17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи,7 евро на час са 14 лв. Х 8 Х 23 работни дни около 2500 брутна,че кой взима толкова,освен айтита?

Кой взема 14 лева на час , Реално е 5 лв

никъде не плащат да си гъделичкаш телефона и пиеш кафе три часа от работното време!

Защо първо не ни обяснят какво е разходи за труд, какво включва . Защото тябва нещо да се знае и малко да се разсъждава

Нормално, в БГ няма индустрия, селското стопанство се окрупнява и механизира, няма нужда от хора, и така има свръх предлагане на труд и ниско търсене. Така цената на труда пада както всички други стоки. Малкото корпорации плащат минималното което им осигурява работна ръка.

Глуууууупости. Ти къде живееш . На Марс. В БГ вече няма кой да рсботи

Да го погледнем от позитивната страна! На първо място сме по спонсориране на компаниите!

Даже вече ни е приятно, нещо като автомазохизъм. При такива непрестанни загрижености и обгрижвания за добруването ни и законността, размахвана постоянно като знаме на всяка втора дума...... Ах, тази международна обстановка и тези промени в климата-а....

Евросъюза има политики за всичко,за акциз и ,за въглеродния квоти и кройки не,Нооо,няма политика за минимална часова ставка,нито за мин необлагаем минимум/какъвто у нас въобще няма/-нито за мин ДДС за храни и лекарстеа,абе работата да го духат бедните

Те за 5,години само на управниците МС НС НАРАСНАХА /кви. са. тези. 9% /

Данните не са верни. Лъьат

Евтини са ни парите, евтини са ни жените... пардон работниците... ха-ха.

българина разбира от политика, икономика, психология, футбол, и какво ли не! но най разбира от бизнес!! не е ясно обаче, що тия разбирачи тук, не си открият фирми, да си спретнат бизнес, да си назначат персонал и да му плащат по 37 ерво на час!

Но, пък е първа по смъртност.

еее, първа е и по простотия, по трайно безработни, по държавни служители, които не плащат осигуровки, по брой пенсионери на глава от населението, по брой жилища, по болнични, по мързел

Само не разбрах кой ви каза че на тази територия задължително трябва да има държава България, обитавана от българи

"..7 до 47 евро" A иначе средно 29. Да не говорим, че става дума за РАЗХОДИ за труд, което предполагам е БРУТНА заплата. Като прибавим и сивата икономика е напълно възможно тук да се взимат по 7 на час.

На неграмотник, дето няма никакви умения?

Няма да го назначиш такъв, бе, тъпчо. Ти наистина ли ще си повериш бизнеса в ръцете на такъв???

Само да ви обясня, че в Дания, от тези 46,9 евро, една трета са за джоба на работещия, 1/3 за фирмата, 1/3 данъци за държавата.

така така. А у нас викаш данъци няма и за фирмата също 0. А ще споменеш линещо за образованието и здравеопазването в Дания, което е безплатно за плащащите данъци?

Изобщо не правя сравнения. Дания е България с обратен знак. Хората са направили държавата си такава, каквато я искат и харесват. Само съобщавам факти. ДДС върху всички стоки и услуги е 25%. Част от него отива за безплатното здравеопазване. И да, корпоративният данък не е плосък 10%.

Те и Румъния бяха така,ама веднъж си пребиха депутатите и ги хвърляха по кофите и доста дръпнаха,натам отиват и тук нещата

а нещо за производителността на този труд да споделите??

Ами чети статистиките на ЕС бе. Производителност в България - 50 - 60% от тази в Германия

Тя зависи от шефа, не от работника. Работникът е ресурс, а шефът го управлява - добре или зле, колкото може. То затова е шефската заплата висока, не само да търка стола и да жули кафе и коняк в офиса.

В България висококвалифициран труд се заплаща значително под 7 евро... по-скоро някъде към 3.

ти на кое викаш висококвалифициран труд, щото общите работници взимат 100 лв надница за пет-шест часа!

Най-високите цени с най-ниските разход на труд е равно на чисто нов Майбах!

Дано всички комунисти и агенти на ДС бъдат проклети до трето коляно и дано им се затрие рода ! Амин!

Най-доброто място за живеене на светс било ЕС .....

Метриката на час е особено вредна! Тя може да бъде слаб индикатор за непостоянната заетост, но не и адекватна икономическа метрика. Причината е условията на труд и свързаните разходи както в пари (напр. ток, отопление в хоум офис) така и време (напр за транспорт) и др. МРЗ е по-адекватна метрика.

Няма по гнусен и мръсен Кенеф от територията. Жалко че 89та се пропусна да се отреже главата на гнусната партия БКП и се допусна още по гнусната Конституция да се пише от комунягите. Още по гнусно е че НПК още е от бай Тошовобвреме.

Добро утро, Виетнам !