България е №1 по дял от населението в риск от бедност в ЕС

В Чехия само 12% от населението е застрашено, докато у нас делът им заема 32,8 на сто - над 2 млн. души

Обратно в новината

Коментари - България е №1 по дял от населението в риск от бедност в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е фалшива новина Вожда каза че проспериме,

С 280 евро заплата и 130 евро пенсия, живеем като крале!

Няма база за сравнение.На запад социалната помощ е по голяма от заплатата на 70% от работещите тук

И кой трябва да поеме, подобно на футболния бос, отговорност с оставката си?

На първо място сме по всички отрицателни показатели и на последно по всички положителни. Това е тъжната статистика, независимо че непрекъснато "просперираме". Поне според управляващите.

Е как, бе бате Бойко вика, че ние цъфтим и връзваме в България има ръст на приходите, никаква престъпност и т.н.

Само риск има не пише че сме бедни? Все пак във Венецуела е било по зле 15$ е заплатата месечната!

просто и злобно племе от расисти, нищо по добро не заслужава, ... затова, напълно заслужено е стремоглаво върви към прашните страници на историята, вписала вече изчезналите вандали и други варварски пълчища, …"Кой каквото прави - на себе си го прави!" https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=16&WorkID=2954&Level=1

Браво на управляващите , пак сме на 1-во място , ударници

Видими резултати.

Пореден грандиозен успех на правителството на д-р Борисов в борбата с организираната престъпност, корупцията и контрабандата по пътя на възраждането и възхода на България! Благодарни сме, гордеем се с вас и ГЕРБ!

Боко Тиквето друго пее по ТВ-то. Да не искате да кажете, че Бащицата е лъжец?

10 години сме на последните места във всички положителни класации. Не трябва ли "треньора" да подаде оставка вече????

Не може да бъде. Нали Бойко и Горанов говорят колко добре са българите.......които стискат зъби и плащат хартиени фърчила на господарите си.

Според официалната статистика, да, но предвид сивата икономика... само се огледайте в препълнените колички в магазините, ресторантите, цените на имотите, блъсканица лятото и зимата по хотелите, опашките за почивки в чужбина и т.н. Да не говорим за големия процент пушачи, наистина бедните народи не пафкат цигари по 5 лв и не могат да мятат стотици хиляди през балконите...

факта че комунистите, ДС-мафията още управлява достатъчно красоречиво обеснява що за хора живеят на територият, ... нека мрът !

Виж какво си пазаруват бедните в Гърция, или Франция, Испания и така нататък и преброй разликите. Виж и заможните. България пак ще е номер едно. А беше номер две преди десетина години, и политиците оттичаха че е така и че вървим напред в класацията. Безсрамно сравняваха даже с други развити страни. Е, спряха, видя се че лъжат. Сега обвиняват Путин, Русия, финансовата криза отпреди цяла ера във финансите (2007).

ГЕРБ управляват. Дали са комунисти е допълнително разглеждане на въпроса. Да, комунисти от крадливия вид са, мафиоти и престъпници и т.н., но краткият отговор е ГЕРБ.

има пустеещи сгради, военните да сложат в тях старите походни легла и на тези дето две години са дали от жвота си в служба за родината, да им се осигури поне да не спят под открито небе като животни, ...

краткият отговор е: агенти на ДС, Буда, Ц Ц, Каракачанов, Доган, Патриарха и т.н. ,...

Защо, управляващата партия от вече доста време и отпреди да се окраде чак толкова си има име? И то е...коя? Освен тези от нея крадът и други,разбира се.

А това Боката знае ли го?

Това не е вярно! Вездесъщият Булгарбаши е рекъл-"НЕма такова опаричване и благоденствие откакто Съм ви Цар и Бог!" Значи,тоз матриал го е написала Нинова,А Радев го е подписал.

Кое не е вярно? А на нас българите какво ни харесва в ЕС? Каква полза има от ЕС? ЕС честен ли е спрямо българите? Благодарение на ЕС: - подкрепя ББ в неговият геноцид - ЕС знае в коя групировка е бил ББ, но продължава да му е партньор - ЕС се грижи за циганите, кучетата, и педалите - ЕС грижи ли се за българите? - чрез правителството на ББ , ЕС преследва злощастните стопани които НЕ произвеждат: прави краставици, щастливи кокошки, изтребват добитък който уж е заразен с нещо - ЕС написа доклад в 2018 г. че има правосъдие и България е правова държава - Вярвате ли в това? - ЕС иска да плащаме безумни данъци за старите коли, но не помага да се вдигне стандарта на българина за да си купува по-нови коли - ЕС разрешава и настоява да има огромни хранителни вериги, които убиват малкият бизнес - Странно, че ЕС даже не може да накара Софийската топлофикация да каже как прави сметките - Разлика в качеството на храните в централен ЕС (Германия, Франция и т.н. ) и храни с друго качество в източен ЕС - Разлика даже в праха за пране - този които се продава в централен-западен ЕС и източен ЕС - ЕС без да ни пита натресе милиони мигранти и продължава. Защо ЕС не попита първо собствените си данъкоплатци, ОК ли е да има бежанци и то НЕГРАМОТНИ Варвари. - ЕС откъсна парче от Сърбия и измисли държава Косово Накрая се запитайте това ли е моят ЕС и как се грижи за мен българинът? Честен ли е ЕС с мен? Защо англичаните да са лоши като не искат да са в ЕС? Горе написаното не важи ли и за англичаните?

Диктатурата на Борисов е безспорна - тя се изразява във финансово унищожение на тези които НЕ са с него. Тези които са с него могат да крият данъци и да крадат - ФАКТ! Погледнато така - НЕ плащането на данъци поне от морална гледна точка НЕ е престъпление, защото тези пари ще бъдат откраднати и/или дадени на полицията и силовите служби за борба ПРОТИВ населението и измисляне на нови по-високи глоби и такси за всичко. Какво трябва да се направи след диктатурата на Борисов: Да - да се спазват данъчните закони но след промени. 1. Да се връща процент от събраните касови бележки от данъците в тях (както е в Германия и много страни) - така всеки гражданин е и данъчен служител и всеки ще иска касова бележка. - връщат се част (процент) от сумата само до размера на декларираният доход. Пример: Вие имате доход на месец 1000 лв. или 12 000 лв. на година - трудно бихте могли да изхарчите 50 000 или 100 000 лв. т.е. така ще бъде заловено харченето на мръсни пари от мафия или цигани или политици. Не може държавата да ми е "ортак" на приходите и да не ми признава разходите и Горанов да ми създава данък Уикенд и т.н. Не може Борисов да ме задължава МАКСИМАЛНО да оперирам САМО през банка т.е. банката да лапа пари. Не може Борисов да ме задължава да не мога да се разплащам в кеш над 10 000 лв. Логично е да има горен праг, но нека да е като в ЕС - 20 000 лв. Не може Борисов да ми забранява да си тегля парите в кеш от банка, когато ми хрумне, защото парите са мой другарю Диктатор. (Трябва да заявяваш теглене в различни банки няколко дни преди това за суми над 5 или 10 хиляди лева, акато теглиш или ВНАСЯШ на куп пари ти бичат такси. В таксите има данъци. Данъците отиват към Борисов) Не ми се пише повече, че е отврат някаква ....

За хора в активна възраст беден е този който го мързи да работи, навсякъде търсят хора. При пенсионерите нещата стоят различно, пенсийте наистина са малки.

Добре, че не са направили класация за риск на управление от глупост.

Не е само риск да си малоумен . Факт е.

Тва не е вярно. Я питайте Щерюпитека, той ше ви каже истината{:-(((

Въпрос на приоритети. Сега наред е ...футболът !:(((((( Жалко, но факт !

най-нисък ръст са Чехия, Словения, Словакия - все бивши соц. страни ??!! Да ви звъни звънчето, какви хора ни управляват и как се краде ? Изводите се налагат сами !

Щом сме първи е добре... Все сме първи по негативните неща от живота..

че кво и е на България?? 4 000 000 жилища 4 500 000 автомобила 70 000 000 000 лв влогове в банките 2 300 000 пенсионери 1 000 000 трайно безработни 2 200 000 работещи 1 600 000 плащат осигуровки и това при 6 500 000 население!

г-н МП-ят не се разлюти на тази статистика т.е. на себе си ? Не знам кое е по-добре да прочетат чужденците, тази статистика или за неонацистките изстъпления в София ? С кое се излагаме повече ? Няма пари за мед. сестри, но всяко селце и паланка с кмет от ГЕРБ има кокетно малко стадионче !!

герберастките мазохисти не коментират ? Къде се изпокриха ? Хвърлят сигурно боб дали Путин е виновен !?

В България и коефицента на "Джини" е най-висок в Европа (коефицент, който показва разслоението на бедни и богати)Това означава, че огромна част от парите са съсредоточени в малък кръг от хора (олигарси ) и малка част от парите са в широк кръг от населението!С други думи, латиноамерикански тип на дивашки капитализъм, който за съжаление е удобен и подкрепен от външни сили!