Българите и поляците вече искат да работят за повече пари

Години наред Германия привличаше хиляди сезонни работници от Полша, Румъния, България. Днес все по-малко източноевропейци искат да работят на полето, намират начин да печелят повече

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мюслитата на Меркелицата не щат да и бачкат - ами тя на гости ги покани я, не на работа. Ама някое мюсли може и да проработи ама африканската паплач дето напира откъм Италия никога няма да проработи. Те затова италианците взеха мерки. Отделно жените мюслитата няма да проработят никога. Така, че на Меркелица да и бачкат германците дето си я избраха. В Полша нещата вървят добре и вече емигрантите им се връщат даже от Англия. За съжаление у нас е геноцид и гробарицид.

Е Баба Меркел да ползва сирийските бежанци и други които покани в Германия, няма само да ги дотира с помощи и пари без да работят.

ми да се прибират и да почват работа в call центровете, там добре се плаща

А стоките от кол центъра ли ще ги произвеждат, продават и доставят?

Да ходат германците да ги правят тия стоки

"Разликата в заплащането в Германия и Източна Европа все още е доста голяма. Докато в Германия минималната почасова надница възлиза на 8,84 евро, в Полша тя е 2,85 евро, а в Румъния - 2,50 евро. В България минималното почасово заплащане възлиза на 1,57 евро." За 10-часов работен ден в Германия при най-ниското заплащане - 90 евро (180 лв). За същото в България - 15.7 евро (30 лв). А във Великобритания пише, че взимат повече. И после бизнеса в България искал да внася чужди работници. Ама кой ще дойде да работи за 1.57 евро час? Трябва да се има предвид, че в България дори мега супер специалистите рядко взимат по 180 лв на час (става въпрос за заплата!).

Да, не сте икономист. Има понятие в икономиката - дефлация.

Със заплатите у нас. Доста често срещам мнения на работодатели които казват че имат желание да дават заплати по големи от 500,600лв.,но не можели защото бизнеса им не вървял, нямало клиенти, оборот. Еми и аз искам да работя като програмист, ама не разбирам нищо в тази област. Така че такива '' бизнесмени '' или да си отворят една бакалийка и да си работят сами или да се наредят на борсата.

кво значи няма бе!? 1 милион "бежанци" на година влизат в Германия в последните няколко години. Всичко млади - здрави мъже! Не може ли да им се даде на тях да работят!? Или не искат - или не им дават! След брекзит мрекзит дали и англичаните няма да се попипват за работници

Защо ни слагате при поляците бе мошеници. Много боковци трябва да се изредят докато стигнем поляците. Тук работим за средно африкански заплати.

Ами нали Германия се напълни с араби и негри,т.н. имигранти ! Защо не ги използва за работо на полето или ги пази,да не си изцапат ръчичките?

Ами защо да ходят по полетата като им дават помощи. Пишеш се социален ти и жена ти, взимаш детски, отиваш малко да чистиш на черно и си готов. Това са 90% от българите в Европа. Иначе във Фейса са началници и само по почивки. На маса са най-работните и знаещите и плюят германците.

Бачкай малко с германци и пак ще си говорим. И е признак на безсилие и липса на аргументи когато се заяждаш за правописа вместо по темата. Но това говори за вашето интелектуално ниво ;)

Хората са най ценния ресурс на света, колкото по образовани толкова по добре. Светът се глобализира защо да работят на полето ? По работливи са и не по глупави от Германците защо и да не работят по добре платени длъжности ?

Кои са по-работни? Българите ли? Като са толкова работни защо цяла България е в дупки и мръсотия. И се пише по-работливи и германци с малка буква, иначе и ти акъл си тръгнал да раздаваш.

Хейти си колкото искаш , но прави разлика между организация и лични качества на хората. Имал съм и имам досег с достатъчно хора и от България и от редица страни в Европа и по света. Хората са си хора на всякъде и Българите често са по мотивирани и работят повече и по адекватно от колегите си Германиц. (Точно от германците съм доста разочарован, явно лош късмет но на такова безхаберие и мързел не се бях натъквал) , докато за японците мога да твърдя че мълвата за тях си е чиста истина бачкат си без да клинчат . Но темата беше за германия

не виждам какъв е проблемът! белите, християнски, често с дипломи хора от източна европа не щяли вече да бачкат по полетата на германия. години наред въпросните хора бяха тероризирани с визи, после с работни визи, но нещата се промениха-германия се препълни до ламарините с млади, здрави, безделничащи мъже. не от източна европа, мноооого по-ценни, много по-ухажвани и по-желани, пуснати с лекота и плюшени мечета по червен килим и без визи да нахлуят в неизброимо количество. така че, проблем няма-тия "новите германци" са работливи, добри хора, благодарни за многобройните социални помощи, законопослушни, интегриращи се, абе-прекрасни хора, те ще им оберат германските краставиците, във всеки смисъл ще им оберат краставиците, те са си работяги и добряци по принцип....нали, мути???!!!

Ти точки не ползваш ли? Явно и ти си с диплома от Югозападния университет.

Любопитно защо доче веле нито дума не обелват за милион и половина здрави и прави, работоспособни имигранти, дошли през последните пет години. Защо само за ръмънци, българи и поляци хленчат немците?

Тръгнали да се жалват че нямало достатъчно източно-европейци да им работят на полето. Ами хванете ги тия 2-3 милиона млади мъже поканени от мути да вземат да отработят поне малко от милиардите дето се харчат за тях. Само че май и те не искат щото им давате всичко на готово включително и дъщерите си!

Решението е временно - увеличават заплащане, стискат зъби няколко години, идва автоматизацията и вече няма нужда от работници. Вижте какво правят в Калифорния с една от най-трудоемките за отглеждане култури там - марулите. Вече 40% от разреждането на редовете е поето от роботи с компютърно зрение.

Трябва да изпреварим германците и по-бързо да разрешим на украинци и белоруси бързо да получават работни визи не само за туризма. И преди да скочите да ми защитавате българските работници - в строителството те отдавна не са точно българи, а просто български граждани. ТО и това не е много ясно, че част от тях не си дават личните карти... В крайна сметка украинците са доста по-близък до нас етнос от тези, които масово работят в строителството. Докато спите поляците си ги наемат , плащат им прилични заплати , прибират им данъци, а вие стачкувайте за увеличаване на пенсии. В България дори програмист за много хиляди на месец да искаш да наемеш от Украйна ще те мотаят поне половин година. А програмиста плаща осигуровки на максимум. Според мен трябва да се издават работни визи за една седмица ако заплатата е над средната за страната. 1000лв. е кръгло число - та нека е на първо време 1000.

От Украйна програмисти не наемат. От там само момичета за платени ласки и младежи за донори

Само ще ти кажа, че руската пропаганда ти е изпила мозъка. Чудя се как не ми обясни, че отгоре на това са и фашисти. В Полша преди година работеха над 1млн. украинци. Поляците директно оферират в украинските сайтове за работа., имат облекчена процедура за работни визи. И за разлика от руските собственици на български хотели поляците не се заблуждават, че ще ги наемат за по 400лв. на месец. Дават им над 1000.

"Не става въпрос за пари" ДРУГ ПЪТ! Удвоете надниците да видите колко много работници ще наемете. То бива печалбарство, но вашето на нищо не прилича. В България нямало работници - да няма вече безплатни работници и слава богу! Бизнесът трябва да осъзнае, че съществуването му се крепи на работниците.

то пък някой си е счупил краката да отваря бизнес в българия... нито ще ти вдигнат надниците, нито му дреме на някой ако се разсърдиш и напуснеш. а стиска ли ти?

Намалят помощите, обвързват ги с бачкане на полето ... и готово !

Вместо да започнат да плащат повече искат да внасят работна ръка от Украйна и Белрус. А на Меркел хранениците що не бачкат арабелите!

Плащат им минималната часова ставка, която е в Германия. Която е към 9 евро на час БРУТО.

за поляците не знам, ама българите искат най вече да не работят за много пари!

ооо, гледам минуси? то хубаво, ама я някой от вас да ми каже,има ли идея какво ще стане, ако аз дам на общите си работници по 3 000 € заплата??

Ще се опитам да ти отговоря. Не съм икономист и не знам дали съм прав, но това е моето виждане по въпроса. Ако заплатите се вдигнат, не говорим за 3000e,но едно повишение от 40,50%е напълно реално. Какво ще се случи. Дали ще си на загуба. Ако имаш магазин ще ти се вдигне оборота, човек като печели повече и харчи повече. Даваш повече на работника той вместо на десет години си сменя колата на пет. Съответно работника в автосалона понеже и той вече взима повече си купува повече дрехи от преди. И тн.т.Разбира се по високата заплата е по голям разход но той ще се компенсира от повишения оборот.

прав си за оборота! но ако на общ работник дадеш 3000€ заплата, ще го чакаш на работа пак след шест месеца!