Коментари - Българинът с трансплантирани сърце и бъбрек покори най-високия връх в Африка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за повече донорски ситуации?! Отвратих се и затвърдих мнението си, че е добре да си изгния с всички органи, вместо да ги ползва някакъв изперкал нарцис, жаден за внимание.

Ако знайш що народ го преместиха....

Игра на живот. Имам чувството, че губим човешкото. Колкото повече се ровим в медицината и възможностите ѝ. Аморално е. Сменяш основни органи сякаш са гуми на колата. Да. Факт. Вече сърцето на човек е превърнато в резервна част. Този е първи. Значи след него са се юрнали другите като чуят, че ставало. Гавра е донякъде. С туй сърце предишния собственик може би си е мечтаел да покори връх и да не е осъществил тази мечта. Сегашния собственик се възползва на макс. Пренавил е километража. Хем хвала на новия, хем преебавка за стария. В такъв свят живеем. Очаквам ферма за отглеждане на човешки сърца, досущ както гледаме кокошки и прасета. Стане човек към 23г. И Клъц.

Тоя е ебати и пича. Така трябва да се живее.

Пич е, изсрал се е на работата на докторите и на хората, които са умрели и е казал - майната ви ще си правя каквото искам . Утре ако пукне ще кажат ето, оперяцията не е била толко успешна

Това е като да дадеш пари назаем да си стъпи на краката и да отиде и да ги профука в казиното

То на човек с нормално сърце може да му прилошее в планината и височината, тоя нашия ще се прави на герой.

Един човек е умрял, и си е дал органите, за да може някой да прави екстремен туризъм. И изобщо не се ли е нсчил този човек да живее по-обикновен живот? Ако стане нещо сега ще бъде ли редно отново да влиза в листата при положение, че не полага усилия да щади организма си?

Когато живееш втори живот,благодарение на благородни хора,не трябва да правиш експерименти,за титли ,медали и в името на измислени каузи.

Ето едно негово интересно интервю https://www.youtube.com/watch?v=MFu1d-UJ9BI&t=56s

Честито! Ето така, човек като иска нещо много силно, няма какво да го спре.

За глупави решения и неуважение към другите чакащи пациенти не се честити.

Получил е двоен шанс за втори живот - сърце и бъбрек. Други хора не доживяват да ги получат. И този вместо да се пази и да осмисли подарения му живот със смислена кауза, той тества границите на божията милост. Тези органи трябваше да бъдат трансплантирани на други хора!

Абсолютно сте права. За съжаление, голям процент от пишещите тук подкрепят безразсъдното и малоумно поведение на този индивид.

Някои кътили са така - всичко и се подарява - органи за трансплантации, - пари за опреации - пари за рехабилитации - пари за екскурзии.

Браво на момчето! Нещо положително да чуем.

"момчето" няма и един работен ден! все се върти около силните на деня в Аскуу! Поне са общински съвети, то не са инициативи, то не са глупости на търкалета!

За мен е постижение! Дава гласност, изразява благодарност и остава в историята с нещо смислено! Да, рисковано е, но той се е посветил на каузата и има право на избор за себе си! Не вярвам да не оценява опасността, просто разчита на силите си да покаже на какво е способен човешкия дух! Подобни истории трябва да заразяват с мечти, а не да са обект на подигравки от хора, които не гледат по-далече от носа си. Браво!

Повече такива новини, не какво станало в Азия и джуджето Путлер .

"Криворазбрана цивилизация".... Когато на човек му е за последно,е готов на всичко.......... А иначе ,тази му тръпка е извънредно скъпа.... Нищо героично.............

Бе той много да не дърпа Дявола за опашката.......

На такава височина -400 м. Се намира базовия лагер на Еверест. Въздуха у достатъчно разреден да получиш сърдечен пристъп.

Да беше получил, може би по смислени реципиенти щяха да получат органи, а и щеше наистина да подкрепи каузата.

Манията за катерене на върхове е болестно състояние като пристрастяването към хазарта. Не знам защо ръкопляскате.

Малоумник, ей затова няма да си даря органите никога. Това е в разрез с моето разбиране за пълноценен живот, и като е получил втори шанс с какво е полезен на обществото, ходи по чукарите да се доказва и да си гали егото. Идиот!

Чета и си мисля, че този човек има някакви болни спортни амбиции, които сега успява да реализира след смъртта на хората дарили му органите. Въпросът е ако ги бяха питали "ти даваш ли си сърцето на някой дето ще се перчи по състезания, но няма да направи света, по-добър, няма да измисли лечение за някоя болест, просто ще ти вземе сърцето и ще го ползва да печели медали. Е даваш ли го?

Голямо БРАВО !

Браво, но все пак трябва да се отчете огромния риск. Един или двама човека са умряли, за да му дадат живот и не е това начина да го живееш! Човек може да живее пълноценно и без да катери високи върхове!

Те са загинали при инцидент, не са умрели за да дадат живот на някого. Човекът се е посветил на благородната кауза на донорството, за да има и други като него. А ти ще си останеш винаги в ниското.

Не с лошо. Как са умрели донорите значение няма, важното е че са избрали да са донори, сигурно с надеждата да подкрепят нечий смислен живот. Ама уви паднал се е тоя, сигурно донорите се обръщат в гроба, освен ако не са органи от катерачи, загинали при падане, тогава един бъбрек и едно сърце лекуват, или се ужасяващ. Мисля че схвана идеята.

Ти имаш ли представа каква е опашката от хора чакащи трансплантация!

Браво горди сме с него,да е жив и здрав и да качи и Еверест

Браво! Шокирана съм, че няма един позитивен коментар при такъв успех.

Аз пък съм шокирана, че вместо да го набият за риска който поема, да съсипе органите получени даром, го пишат по новините

Показва и доказва, че и след трансплантация може да се води пълноценен живот. И е страхотно послание за хората в подобна ситуация. По бих се тревожила за сърцата на тези, които на ден изминават по 200 метра между дома, магазина за цигари и кръчмата.

fresh coffee, ами не е пълноценен, тези хора доживот пият хапчета, а органът може да бъде отхвърлен дори и при малка настинка или инфекция И е изключително глупаво да товари организмът си така и да се подлага на риск

Аз не казвам, че е безрисково, а че всеки сам си преценява и избира рисковете и предизвикателствата. Хората с трансплантирани органи имат право на същите мечти и цели като всеки друг. И е освежаващо да се видят доказателства, че с воля (и малко късмет) всичко е възможно.

Поредния осиращ планините.

Пффффф и туй е на главната иначе риска няма да го коментирам. Отдолу са са постарали, съгласен съм

Жив и здрав да е!

да й трансплантират малко мозък (не съм максималист, може и свински да е).

Лекарите са рискували толкова много с тези трансплантации да му дадат шанс за живот, пък той решил да ги изпробва дали ще издържат на екстремно изкачване, вместо да направи нещо полезно за обществото в знак на благодарност за втория му живот. Безотговорност пълна, защото това сърце и бял дроб можеше да отидат при някой по-полезен за България човек, а не някой който ще обикаля по планините в Африка.

и не си прав...

и плюс, и минус...

А, сетих се. Може да стои пред кабинета на джипито за да си мери кръвното всеки ден или в кръчмата да псува здравната реформа. Човекът се е посветил на каузата за донорството, в която трябва да се включиш за присаждане на мозък.

Тоя на какво е станал донор, че нас ни призова да сме след време пак на него?

Лоши сме българите, за това и господ не ни помага, на всичко сме контра. А ти байно какво даваш на обществото, напиши

Стига с тоя мантра "Всички сме лошиНе сме всички под общ знаменател! Аз отказвам към вашето мнение да ми причислявате някаква лошото, защото от неадекватни и просташки коментари като по-нагоре се разграничавам или подминавам снизходително и с пренебрежение, но не мога за пореден път да чета дивотии, че всички българи били лоши. Не, не са всички, а такива като по-горепосочените! Моля, пишете смислено и изказвайте мнението само от вашата ви позиция, без да давате наклон на думата "всички"!

Добре ти си добър,ама кажи какво добро си направил.А знам превел си старица през улицата,тя се е дърпала ама ти си я превел,Коледа е все пак